Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
válasz Pityu. #38799 üzenetére
Én gyorsboltban szoktam venni, mindig gyárit kaptam.
MOD
Doky586
Tényleg 'kedves ismerős'.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
elttiL
senior tag
Üdv! A kérdésem az, hogy hogyan hívják a mobilok hátoldalán (általában már az akufedél alatt levő antenna csatlakozót? Egyáltalán antenna csatlakozó ez? Ahogy nézem, van rajta kettő is. [link] A router wifi antenna vagy mini wifi modul antenna csatlakozója hasonló, de nem tudtam kipróbálni, mert a mélyen ül az aljzet, a csati pedig 90°-os... Van egy nagyon szép állapotú BB 9810-m és nagyon szívesen használnám, de otthon nem talál ez t-mobilos hálózatot csak vodafone-t, más teló simán megtalálja. Hívhatnak munka ügyében bármikor, és akkor jó lenne ha el tudnának érni. Ahogy kimegyek a "kisfalumból" megjön a t-mobilos hálózat is. Arra gondoltam, ha egy kis drót lenne a csatlakozóra kötve (a fedél alatt elfér), akkor már lenne hálózat. Működhet ez? Esetleg más ötlet egy kis többlet térerőért?
[ Szerkesztve ]
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Használ itt valaki valamilyen Leagoo tipusu telefont?
Érdekelne, hogy honnan érdemes rendelni illetve, hogy megéri-e az árát ~40000 huf vagy inkább magyarországrol szerezzek be telefont?Köszi!
-
kutga
nagyúr
-
Mr Officer
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé analfabéta vagyok mobilos téren. Androidról szeretnék névjegyeket másolni iPhone 6-ra, de sehogy sem sikerül. Nem tudom szinkronizálni a google fiókommal. A Copy My Data appot használnám, de 0 kontaktot másol. Mi lehet a gond? -
Mr Officer
csendes tag
Még egy dolog: ha hozzá akarom adni google fiókként a meglévőt, nem fogadja el a jelszavamat az iPhone-on (laptopról működik)
[ Szerkesztve ]
-
otps
aktív tag
válasz Doky586 #38801 üzenetére
Ezt kizártnak tartom, nem ilyen viszonyban vagyunk. (Egyébkénk külföldön van és ez a magyar száma. De akkor is furcsa)
Másik kérdés:
Egy másik embert, ha hívok (Vodafon), nálam mindig foglaltat jelez (Blue), holott nála kicsöng. Készülék-, SIM kártya, vagy szolgáltatóhiba (és főleg: melyikünké?) Ő azt mondja, más nem jelezte neki ezt a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Ch1mera
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Telefonom: Galaxy S5 mini
az utóbbi időben azt csinálja, hogy a wi-fi folyton bekapcsol majd megszakad és így az adatforgalom kb 5-10 Mb-ként töredezve jön, megszakad. Nagyon idegesítő. A mobilnettel semmi gond, a routerrel sem. A lakásban az összes laptop/telefon gond nélkül fogja a jelet, nincs szakadás. Telepítettem víruskereső Appot, de nem talált semmit. Próbáltam már úgy is, hogy csak a wifi van bekapcsolva és a mobilnet off, de ez sem változtatott a helyzeten. Tapasztalt már ilyet valaki? Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget! -
Pityu.
nagyúr
Nos rendeltem egy akkumulátort a telefonomhoz,mert a gyári már 7 éves volt és szarakodott,de nem lithium ion hanem li polimer aksit kaptam ez tényleg rendes gyári aksi,kicsit használtnak tűnik a külseje,igaz csomagolás nélküli gyári állítólag.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Elnézést kérek! Szeretném itt is feltenni a kérdéseim. Másik okostelefonos fórumban nem válaszoltak.
Ha egy okostelefon nem kártyafüggetlen, akkor azon kívül, hogy csak egy szolgáltatót gazdagítok, mikor telefonálok vagy adatforgalmat bonyolítok, csak az ő SIM kártyáját tehetem a telefonba még milyen hátránnyal jár? Nem sokat szoktam másokat hívni. Most csak 1 SIM kártyám van, egy mobil telefonszámom amit mondjuk 1 évente feltöltök kb 5000 forinttal. Talán vennék egy második mobil telefonszámot csak fontos dolgokra, amit nem adok meg bárkinek. A kártyafüggetlen okostelefonok sokkal drágábbak.Ha egy szolgáltatóhoz kötött, tehát nem kártyafüggetlen telefont veszek, azt később kártyafüggetlenné lehet majd tenni? Ez hogy történik? Fizikailag belenyúlnak a hardverbe? Valamit kivesznek vagy betesznek?
Vannak okostelefonok, amiknek bővíthető a memóriája memóriakártyával. A memóriakártya helyére második SIM kártyát is lehet tenni?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
kutga
nagyúr
válasz tknof1871 #38813 üzenetére
A szolgáltatók általában belenyúlnak kicsit a gyári oprendszerbe, beleteszik a saját alkalmazásaikat, esetleg valamit korlátoznak. Azt vedd figyelembe, hogy a szolgáltatónál akkor kedvező telefont vásárolni, ha egy jó zsíros előfizetés mellé veszed, amire legtöbbször hűséget is kell váltanod.
A függetlenítést a szolgáltató csinálja pénzért, a mikéntjét nem tudom, de nem is ez a lényeg. Bemégy az üzletbe, elmondod mit akarsz és adnak egy árat.
Memóriakártya helyére nem lehet sim kártyát tenni. Van viszont már szép számmal olyan okostelefon ami két sim kezelésére alkalmas, leginkább kártyafüggetlenül, de szolgáltatónál is előfordul ilyen. Ha szolgáltatónál veszel kétkártyás mobilt, értelemszerűen mindkét sim foglalatba az adott szolgáltató kártyája megy bele.
-
Doky586
nagyúr
válasz tknof1871 #38813 üzenetére
"csak az ő SIM kártyáját tehetem a telefonba még milyen hátránnyal jár?"
Mással nem (legfeljebb jellegzetes szinek vannak a burkolaton, programban), de ez önmagában nagy hátrány, hogy nem tehetsz bele másik szolgáltató kártyáját, pl. Thaiföldön nyaralsz, fillérekért kaphatnál helyi sim-et amivel olcsó telefonálni, de nem teheted, így te se telefonálhatsz, a többiek se hívhatnak.De 5eFt-ért már árulnak független mobiltelefont a MM-ben..
"kártyafüggetlenné lehet majd tenni?"
A hűség lejártáig nem lehet, utána meg sok-sok pénzért csinálják.. azaz nem éri meg.A sim kártya sim kártya; az SD-kártya pedig SD-kártya.. mégcsak nemis hasonlítanak
-
fenoman78
csendes tag
Archos 50 titanium-hoz keresek érintő üveget, egyelőre eredménytelenül...
Van valakinek 5lete, honnan tudnék ilyet rendelni?
PLS Help! -
Pityu.
nagyúr
válasz meroly #38821 üzenetére
Nem vagyok otthon az aksi dologban 2002 es írás csak ez alapján írtam amit írtam,nem úgy értettem hogy modernebb.
"Lítium-polimer
Még fejlesztés alatt áll a Li-ion utódja, a lítium-polimer (Li-polymer) akkumulátor. Hatalmas elônye, hogy nem vagy csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz folyékony elektrolitot, helyette speciális polimer választja el az anódot és a katódot. Ez nagyon vékony és nagyon rugalmas cellákat eredményezhet, mivel nem kell vastag falú burkolattal védekezni a folyadék kifolyása ellen. Az is elképzelhetô, hogy egy szabadon hajtogatható lapocska lesz a jövô akkumulátora, amit ízlés szerint betömködhetünk a rendelkezésre álló nyílásba. Cserébe várhatóan még rövidebb élettartammal és még hosszasabb töltési idôkkel kell számolnunk''
Oké vettem
Remélem működni fog aztán semmi más nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
moli.hu
őstag
Keresek digitizert Karbonn Sparkle V mobilhoz, de nem talaltam a neten. Tud valaki, aki ebben a temaban tapasztaltabban keres, mint en?
Egyartalan eleg a digitizer vagy egyben van a kepernyovel? Magam ki tudom cserelni, ha szoktam forrasztgatni?
Van itt a prohardveren digitizer-szakerto, akit meg tudok keresni? -
moli.hu
őstag
válasz moli.hu #38825 üzenetére
most latom, hogy az Android One-os (ez a filleres mobilt a tavolkeletre azonos hardverrel, cserebe 2 evig friss Androiddal Google project) haveroknak (Micromax Canvas A1, Spice Dream Uno) ugyanugy nez ki az elejuk, akkor az o digitizeruk is jo lenne?
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok.
Anyámnak van egy sokéves buta Nokia telefonja. A hétvégén sikerült elrontania 3x a pin kódot, pedig azt mondja a 3. próbálkozása biztos jó volt, mert felvette a szemüvegét hozzá és tudja a pin kódot biztosra. A lényeg, hogy most puk kódot kér a telefonja, de nem találta meg otthon a papírt amire fel volt írva. Amit megtalált az a telekomos számla a mobil vásárlásáról meg valamiféle szerződés.
Ha beviszi egy telekom üzletbe meg tudják neki oldani a dolgot, vagy nincs más lehetőség ilyenkor, mint a puk kódos papír előkeresése? -
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm Samsung Galaxy Ace telefonja (legelső szériás) azt a hibát produkálja, hogy újraindítás után csak a Samsung logóig jut el a telefon és ezt ismételgeti.
Semmit nem csinált vele, 3 éve úgy használja ahogyan megvette.
Mit tudnánk vele kezdeni házilag?
Ha lehet szájbarágósan ha olyan a művelet, mert hülye vagyok az androidhoz, Ő pedig méginkább.Köszönöm!
-
csipszikutya
senior tag
válasz csipszikutya #38832 üzenetére
megoldva!
-
-PLevi-
senior tag
válasz csipszikutya #38832 üzenetére
Szia!
Gyere át ide!Több megoldás is van, de a telefonon lévő adatok mindképpen el fognak veszni.
0. Vedd ki az aksit, hogy kikapcsoljon a teló.
1. Kikapcsolt állapotban nyomd meg egyszerre a home (középső) és a bekapcsoló gombot, majd tartsd lenyomva egészen addig, amíg valami ilyesmit látsz.
2. Navigálj el a hangerő gombokkal (=fel - le) és a homegombbal (=megerősít) a wipe cache partition menüpontra és okézd le. Itt még nem veszik el semmilyen felhasználói adat, de valószínűleg nem is fog segíteni a problémán, de egy próbát megér.
3. reboot system now - A teló újraindul, és mint írtam valószínűleg ugyanúgy fenn fog állni a probléma, úgyhogy aksi ki és vissza recovery-be (ez maga az 1. pont). Ha bekapcsol akkor persze végeztél, nem kell továbbhaladni a leíráson!
4. wipe data/factory reset - Töröl mindent a telóról (kivéve SD kártya) és a telefon visszaáll gyári állapotba.
5. Szintén reboot system now, és remélhetőleg lehet örülni. Szinte biztosan be fog kapcsolni a teló.Van még a másik megoldás, a gyári ROM Odin-nal történő flash-elése, ha a fentiek esetleg mégsem segítenének.
szerk.: Lassú voltam, de örülök hogy megoldódott!
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
Ha egy olyan SIM kártyára volna szükségem, ami csak mobilnetet ad (minimális adatforgalom havonta, max pár mb...) akkor mi a legolcsóbb megoldás?
A kocsiba szeretnék berakni egy androidos telefont Sync-el és élő adatkapcsolat kell neki, hogy a trafikat jelezze.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
jbauer05
tag
Van egy Huaweii y300 telefonom. Egy nokiás headsettet használnék rajta. Megnéztem másik egy telefonon Sony Live with Walkman ott tökéletesen működik, de a Huaweii-en lekel nyomni a mikrofon gombot, hogy rendesen lehessen hallani a zenét vagy a rádiót. Ezt hibát kilehet küszöbölni vagy vennem kell új headsetet?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ez tény, hogy minden hagyományos telefonba Mini-SIM (2FF) kártya való és minden okostelefonba Micro-SIM (3FF) kártya?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Doky586
nagyúr
válasz tknof1871 #38837 üzenetére
Nincs a kettő közt ok-okozati összefüggés..
Régen még sim kártya méretű volt a kártya (ugyanakkora mint a bankkártya), aztán jött a mini-sim, a legújabbaknál meg a micro-sim, esetleg a nano-sim. Ez inkább divat dolga.. Meg kell nézni egyedileg hogy melyikbe mi való.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz tknof1871 #38837 üzenetére
Nem.
MOD
jbauer05
Valószínű azért, mert a régi Nokia telóhoz való headset még a CTIA szabvány szerinti, a modern okostelefonok pedig az OMTP szabványt használják (más a bekötés sorrendje a csatlakozón). Létezik rá átalakító adapter, de egyszerűbb venni egy másikat szvsz.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz Doky586 #38838 üzenetére
Ha a Mini-SIM kártyát megpróbálom Micro-SIM méretűre vágni és elrontom a kártyát, tönkre megy, nem működik, akkor elvesztem a telefonszámom? Vagy megtarthatom a telefonszámom és a szolgáltató ad egy működő SIM kártyát, ha leadom azt, amit elrontottam?
A szolgáltatónak van valamilyen méretre vágó készüléke, amivel ez biztonságosan megoldható?
Nálunk legális a SIM kártya méretének megváltoztatása?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Doky586
nagyúr
válasz tknof1871 #38840 üzenetére
Felesleges vagdosni, szolgáltató kicseréli.. T-nél arra kell hivatkozni hogy hibásan működik az új készülékben, ekkor ingyen cserélik (manapság olyan kártyát adnak ami sim és mini-sim és micro-sim méret egyben, kitörhetők egymásból) azt említsd meg hogy micro simes telefonban is használni akarod; de ha nem hivatkozol semmire, hanem csak 'úgy' ki akarod cserélni akkor pénzt kérnek érte... Persze ha fizikai sérülést okozol a kártyán amiért üzemképtelenné válik, akkor nyilván kifizettetik veled azt a 2-3eFt-ot a cseréért.
A telefonszámot nem veszted el. A sim kártyának csak egy hosszú száma van amit a telefonközpontban rendelnek hozzá a telefonszámodhoz.. Kártyacserekor nem ellenőrzik a régi kártyát, azt se nézik működik-e fizikailag, sőt vissza is adják, nekik nem kell..
"legális a SIM kártya méretének megváltoztatása?"
miért ne lenne az? Ha sikerül vagdosnod akkor senkit se zavar, ha elrontod akkor csak magadnak okozol kárt azzal hogy fizetned kell az új kártyáért (de a számod megmarad).[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz DjDanee87 #38842 üzenetére
Beszélnek ezek össze-vissza. Április elején voltam bent a Westend tetején levő T-pontban, a kislány mosolyogva közölte hogy ők nem vágják, cserélik. Az már véletlenül derült ki, hogy a csere pénzbe kerül. Inkább levittem a sarokra.
MOD
Doky586
Akkor ez a trükk. Kicsit mondjuk én is meglepődtem amikor nem kipattintható simet kaptam elsőre.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalat Gorilla Glass kijelző polírozásával, karcok eltüntetésével? A legelső verziós Gorilla Glass üvegből, vagy valami speciális műanyagból készült?[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz BigBlackDog #38845 üzenetére
Ez valami érintőképernyő? Ha kapacitív nem nagyon hiszem hogy megoldható.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Lenne egy hálózatokkal kapcsolatos kérdésem, mert ezekben nem annyira vagyok otthon. Hamarosan meglátogatom Sanghait, ha jól tudom, ott az "itteni" telefonok nem működnek. Vagy igen? Milyen telefont érdemes venni ami ott is jó és előre be lehet szerezni? Válaszotokat előre is köszönöm, bocsánat, ha evidens a kérdésem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gumi és felni topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest