Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28222) updog válasza vond (#28215) üzenetére


updog
senior tag

"meg azt, hogy a piac tele van papírral rendelkező, de abszolút tehetségtelen "szakemberekkel". :((("
Tehát belátható, hogy az sem igaz kijelentés, hogy majd a piac szelektál... Nem is a fotósokat kéne oktatni, hanem az ügyfeleket ;]

A jelenlegi (és most aláírnám hogy a jövőbeni) rendszer sem jó, én nem vagyok egy tapasztalt, vagy épp ügyes fotós, de kb. csak kapcsolatépítésre tudtam használni az OKJ egy évét. Ha kicsit (nagyon) szigorúbban vennék azt, hogy ha a követelmény a papír, akkor anélkül nincs fotózás és punktum, ellenben van bünti, az is jobb lenne.
Ha eltörölnék a fenébe az egészet, az is segítene, mert egy (piacon) kezdő fotós egész biztosan jobban be tudja fektetni azt a ~fél millát, ami jó esetben az ügyfelek javára szolgálna. Ha aktualizálnák a tananyagot és szigorítanák a követelményrendszert, az is jobb lenne. Ebben egyetérthetünk.

"Ne hülyéskedjünk már bazzeg, nem agysebészek, vagy űrutazók szeretnénk lenni. :((("

Szerintem megegyezhetünk hogy van aki kókler papírral is, van aki zseni papír nélkül is, és van aki kókler is, és papírja sincs róla, de fotózik, méghozzá nem csak ímmel-ámmal hanem rendszeresen, pl. esküvőkön. (ha túlságosan részletesnek tűnik az utolsó leírás, az nem véletlen...) Én nagyon örülnék ha legalább az utolsó csoport meg lenne szüntetve nyom nélkül, mert a családban tett már tönkre esküvő( emléké)t ilyen. Az meg azzal jár, hogy akinek nincs papírja, azt szankcionálni kell(ene). Sorry attól aki igazi művész papír nélkül ;]

Amúgy lehet lobbizni a helyi képviselőnél hogy terjessze elő a rendszer megváltoztatását. :D Addig meg minden amit okosba' csinál akár jóskapista fotografi, akár Nánási, az nem legális.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.