Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz jaffa 2843 #14198 üzenetére
Nem a fine-art könyvre gondoltál: [link]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
jaffa 2843
Ármester
válasz qnadam #14200 üzenetére
Igen, de minőségben is biztos van különbség egyes cégek közt. Ezért érdeklődtem, hogy esetleg van-e valakinek tapasztalata etéren.
(#14201) kiskornel
Huh, ez az összevissza pakolászott képhegy számomra nem tűnik túl ízlésesnek.[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
kbence97
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kodak z612 típusú bridge fényképezőm. Tudom, nem mai darab, de én több éve használom, és nagyon szeretem.
Mivel sokszor készítek tájképeket, kipróbálnék valamilyen skylight, illetve UV szűrőt, azonban eddig nem találtam rá választ, hogy az én gépem, adapter nélkül (vagy akárhogyan) kompatibilis-e szűrőkkel. Esetleg tudjátok a megoldást?
Nagyon boldog lennék ugyanis, ha esetleg tudnék használni szűrőket is a gépemhez.Előre is köszönettel: Bence
-
Csabusman18
tag
Üdv! Erről mi a véleményetek: Velbon DF-61??
-
kiskornel
addikt
válasz jaffa 2843 #14202 üzenetére
A lényeg ez:
"fotóitokból grafikai tervek készülnek (a tervezés az én feladatom, a tervek az alábbiakhoz hasonlóak), amelyeket aztán fényérzékeny papírra világítanak és fotográfiai eljárás keretében előhívnak. Az előhívás után az oldalpárokat vastag hordozóanyagra kasírozzák, majd az egészet igényes könyvformátumba kötik. A fotókönyvek többféle méretben, és oldalszámmal rendelhetőek, valamint lehetőség van arra is, hogy az album borítóképpel készüljön, így még igényesebbé téve az összhatást."http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
jaffa 2843
Ármester
válasz kiskornel #14205 üzenetére
Értem. Nos én nem akarok semmiféle tervezést, csupán olyan igényes, letisztult könyvet, amin 1 kép van egy oldalon.
A lényegen nem változtat az, hogy ha valakinek nem tetszenek a "mintái", stílusa, attól nem fogok rendelni semmit. Egyébként amennyi tervezési munka van ezeken, azt itthon is meg tudom csinálni fél óra alatt.
Ha ismerősöd, vagy ilyesmi, akkor sry, de ezek nem tetszenek.
Mindenesetre köszönöm az utánajárást.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz jaffa 2843 #14198 üzenetére
A Te fotóidból, vagy a rólad készült fotókból? Ha a Te fotóidból, akkor a designt készen adod, vagy azt még meg kell csinálnia valakinek?
Közben látom, már meg is válaszoltad. Azért kérdezem, mert én készíttetek fotókönyveket, élőben tudok mutatni neked. Egyébként egy könyv megtervezése általában 1-2 nap (nem pedig 1-2 óra), csak mondom.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
jaffa 2843
Ármester
válasz *Ropi* #14207 üzenetére
Saját fotókból. Semmi cicoma nem kell, csak oldalanként egy kép, mint ahogy a linkelt videóban van.
Persze el lehet vele szórakozni, tudom jól, de ezért nem fizetek pluszba. A lényeg az lenne, amit nem tudok itthon megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
veterán
válasz jaffa 2843 #14208 üzenetére
a cewe elég szépen dolgozik, nézz meg egyet valahol. barátném valahol készíttetett egyet, ami szép lett volna, de borzalmasan összerakva, esett szét az összes ragasztásánál, csúnya lett nagyon, de nem emlékszem, hogy az hol készült.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz *Ropi* #14211 üzenetére
szerk: kezdem felfogni a cewére azt mondanám, hogy korrekt, és egyenletesnek tűnik a minősége. viszont ha nagy méret kell, akkor asszem nem ők nyernek. de tényleg tudni kellene a pontos minőségi igényeket
sőt, akár érdemes lehet egy olcsóbb prototípust összerakni, hogy nagyjából hogy fog kinézni, és a kész verziót megcsináltatni drágán.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
jaffa 2843
Ármester
válasz *Ropi* #14213 üzenetére
Egyelőre semmi komolyra nem kell itt gondolni. Amire jelenleg szükségem van az annyi, hogy elfogadható minőségű legyen a nyomat, valamint ne essen szét a könyv. Mindezt valami "baráti" áron. Ezt most egy próbának szánom, aztán ha jobb kell, akkor mélyebbre ások.
-
copass
veterán
válasz gubernya #14194 üzenetére
igen, nekem már kapart vissza megborult sd kártyáról képet,videót. olvasóban rosszul lett bedugva a microsd és szépen fejreállt az egész, gyakorlatilag egy üres kártyának mutatta magát. aránylag gyorsan visszajött minden.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
SkyLaci
őstag
üdv.
van egy canon sx130 kompakt gépem és látok pár porszemet, vagyis inkább apró szöszt a lencsék közt (ha olyan a fény akkor a képen is jól látszik), hogyan lehet kipucolni (a gari lejárt)? vagy esetleg tudtok ajánlani olyan szervizt ahol nem drágán csinálnak ilyet? -
zolka78
senior tag
Ha már így felmerült a fotó könyv téma. Akkor engem is érdekelne 1-2 lehetőség. Most készülök csináltatni egyet de nagyon az elején vagyok. Cewe fotó könyvét már el is vetettem az elején. Most megyek a Digilaborhz megnézni ezt azt, és beszélni velük a témában. De ha valaki tud személyes tapasztalattal ajánlani valami mást is, azt szívesen veszem.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
*Ropi*
félisten
válasz zolka78 #14217 üzenetére
Pár éve szünetelt náluk egy ideig a könyv gyártás minőségi problémák miatt, de azóta kijavították úgy tudom. Gábor korrekt és segítőkész srác: megmondja, ha valami nem kerek, nyugodtan fordulj hozzá bizalommal!
(#14214) jaffa 2843: Neked is ezt tudom javasolni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
colos@@
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy egy fej nélküli állványhoz bármilyen fejet nézhetek?
Pl: Cullmann állványhoz Manfrotto fejet?
A választ előre is köszönöm
-
colos@@
csendes tag
Illetve még egy olyan kérdés, hogyha egybe veszem meg a terméket ( Pl: ezt ), akkor a későbbiekben a fejet tudom ezen cserélni vagy csak ezzel a fejjel használhatom az állványomat a továbbiakban?!
Köszi, egy amatőr
-
sanzi89
addikt
Van egy Kingmax 8GB Class 10-es microSD kártyám, SD adapterrel használom egy Samsung WB750-es fényképezőhöz. Kb fél éve vettem a szettet, és az alábbi hiba tapasztalható. Csinálok egy fotót, a fényképező szépen meg is csinálja, el is menti helyesen a kártyára. Eltelik pár nap, és néhány kép helyett, melyek eredetileg jók voltak az alábbi eredmény látható:
Az eredmény a kártya, a fényképező esetleg mindkét elem hibája okozhatja?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
kiskornel
addikt
válasz colos@@ #14220 üzenetére
Az "ezt" alatt értett termék feje eltávolítható, későbbiekben bármely fej rá fog menni. Nagyon kevés kivételle a fejek vagy 3/8" vagy 1/4"-os csavarmenettel csatlakoznak. Már ki se írják, általában az állványok mindkettő megoldást magukba foglalják, ha mégsem, akkor van átalakító...
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Morgal
aktív tag
sziasztok!
nemrég elhatároztam, hogy tovább tökéletesítem a Photoshop tudásom a portré retusálás terén is, el is kezdtem egy jó könyvet olvasni és szeretném kipróbálni élesben is a tanultakat. most jöhetne a kézenfekvő ötlet, hogy hát a saját fotóimon, de egész idáig elzárkóztam az emberek fotózásától. úgyhogy, honnan tudnék nagy felbontású még fel nem dolgozott portrékat letölteni? (főleg glamour, fashion, commercial stb. érdekelne)
-
.: JuSzT :.
addikt
-
veterán
válasz .: JuSzT :. #14230 üzenetére
de itt jellemzően szerkesztett képek vannak már.
sxc.hu?
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz .: JuSzT :. #14232 üzenetére
tetszik az ötlet.
deviantarton van még csomó stock kép, további (nem kereskedelmi) felhasználásra.
hanyas vagy, te disznó?
-
kbence97
csendes tag
#14203-asban valaki tud segíteni? Nagyon örülnék
-
spanyoll
addikt
Van valamilyen alternatívája a gopro kameráknak? Biztos rohadt jók, de arra amire nekem kéne sokkallom azt a 80-130K-t (ha jól láttam ennyiért mennek a 2-esek meg a 3-asok).
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Csabusman18
tag
Sziasztok! Erről a markolatról kérnék véleményeket: Phottix Battery Grip Nikon D5100.
Köszönöm! -
hun620
aktív tag
PÜ
>> Galaxy Tab 2 7.0 P3100/P3110 matt/fényes (klasszikus) fólia, Galaxy S WiFi 5.0 fólia >> http://bit.ly/11HvvRU <<
-
Telomanikus
senior tag
Üdv!
Mi a különbség eközött és eközött? -
fattyu
veterán
válasz Telomanikus #14240 üzenetére
gyári csomagolt doboz vs kitből bontott sima fehér doboz vagy nincs is doboz
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
scarabaeus
őstag
válasz kbence97 #14243 üzenetére
"szükséges-e egyáltalán adapter"
Szükséges-e egyáltalán UV szűrő... Filmes korszakban szükséges volt, a film érzékeny rá. A digitális korszakban nincs szükség rá, a szenzorok nem érzékenyek az UV spektrumra. Amiket látsz boltok, webboltok termékajánlóiban, összevetéseket, azokat filmes gépek fényképeivel szokták összehozni, hogy bezzeg UV szűrővel ilyen. Ma már kb. ugyanolyan félrevezetés ez is, mint a másik, az "Autofókuszos fényképezőkre cirkuláris polár kell". Filmes korszakban csak egyféle autofókusz volt, azt megvezethette a lineáris polár, digitális korszakban már nem egyértelmű, kontrasztalapú AF-nek mindegy (attól függetlenül, hogy minőségi polárokat szinte már csak cirkulárist gyártanak).
UV szűrőt max. védelemre használnak digitális gépeken, ahol dolgok repkednek a frontlencse felé, de azért tudatában vannak, hogy plusz üveg, ami ront a képminőségen. Minőségtől függ, mekkorát, de ront.
Szűrő, aminek digitális gépeken maradt még értelme, a fent említett polár és a semleges szürke, ND szűrők. Na, jó, átmenetes szürkék még, esetleg, ha nincs épp sok függőleges dolog, amire nem kéne hatniuk.
Szerk.: Rákerestem az UV szűrő témára, itt egy találat, hogy ne csak az én véleményem legyen. DPReview
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
kbence97
csendes tag
válasz scarabaeus #14244 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az alapos választ.
U.i.: Alapvetően nem uv, hanem skylight(kék átmenetes) vagy esetleg színes szűrőre gondoltam, olyan céllal, hogy a képeket színesebbé, esetleg érdekesebbé tegyem, nem a lencse védelme miatt.
-
scarabaeus
őstag
válasz kbence97 #14245 üzenetére
A skylightoknak se sok haszna van digitális gépen. Azok UV szűrők némi egyenletes rózsaszínes beütéssel. Az UV szűrő tulajdonságuk az előbbiek miatt nem fontos, a melegebb tónust pedig akár fehéregyensúly állítással, akár utófeldolgozással finomabban el lehet érni, ha az a cél. (A kék átmenetes szűrők pedig kék átmenetes szűrők, nem skylightok)
Quoth the Raven "Nevermore."
-
kbence97
csendes tag
válasz scarabaeus #14246 üzenetére
Akkor szerintem minden bizonnyal kék átmenetes szűrőre van szükségem, csak néhány helyen azokat "skylight" néven árulják.
-
mcgoat
aktív tag
válasz scarabaeus #14246 üzenetére
Tudod, hogy mikor jó a SKY? Amikor egy kicsit szmötyis idő van, tisztít egy picit a légkörön. Egyszer régen egy zenitar halszem obin látszott nagyon a különbség, de ott a hátsó lencsére kellett rakni.
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
mcgoat
aktív tag
Nem tudom, hogy ismeritek-e a www.regisztrald.hu oldalt.
Pár hónapja üzemel. A célja segíteni megtalálni az ellopott gépeket.
Pár hete előkerült egy gép és ma megint visszakap egy gépet a jogos tulajdonosa.
[kép eltávolítva]
Az első sztoriról itt olvashattok[ Módosította: radi8tor ]
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs