Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Sziasztok. Csak érdeklődni szeretnék, hogy mennyire valószínű, hogy részletre árul valaki gépet? Csak mert a bankos hitelt ki szeretném hagyni, viszont a gépvásárlás nagyon sürgős lenne viszonylag...
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz perempe #9519 üzenetére
Legegyszerűbben utómunkát számítógépen, egy pillanat alatt el lehet tüntetni a vörösszemet, van rá ps-ben is, de másik programokban is eszköz.
Ha nem ez, akkor a beépített mód a gépedben ( ha van ) , a vaku kétszer fog villanni, hogy ne legyen vörösszem."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz kutymorg #10270 üzenetére
Lencsére lenspen szerintem általános és jó is. Vázamat meg nem tisztítom, biztos én vagyok ilyen igénytelen csak
Ha abszolút komolyabbat akarsz, akkor vannak drágább tisztítókészletek, amivel lehet buherálni, szenzortisztításra vannak kitalálva pl, meg a pentaprizma trutymáztalanítására."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ahogy írták előttem m42-es, nekem is van ugyanilyen gép-üveg kombóm.
Átalakító ügyben pedig ajánlom, hogy nézelődj Itt , ez a fórum direkt erre szakosodott.
Addig is röviden annyi info, hogy vannak chipes és sima átalakítók, meg üvegesek és anélküliek.
A chip arra szolgál, hogy legyen fénymérésed és élességvisszajelzésed, mivel ugye a manuál obi nem szolgál digitális visszajelzéssel, de sajnos így csalóka rekesz adatokat ad meg, plusz vannak akiknél úgymond nem megy tökéletesen a chipes rendszer.
Az üveges pedig akkor kell ( ami egy plusz lencsetagból áll ) , ha pl Nikonod lenne, mert akkor nincs végtelened, de a te vázadon elvileg lesz a simával is. Ánnyi.
Nézelődj a másik topicban, sok okosságot találsz"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz TechData #10308 üzenetére
Ez eléggé képlékeny kérdés. Ha azt kérdezed, hogy városfotózáshoz milyen obi ajánlatos akkor az egy válasz, ha azt, hogy ezzel boldogulsz akkor az megint egy válasz.
A másodikra válaszolnék, mivel az volt a kérdés...
50mm-en kicsit macera az élet, mert se nem annyira nagylátó telének meg egyáltalán nem tele, de cserébe nem zoomos. A templomokat, és a barátaidat jól fogod fotózni (a templomban még jól is jön a fényerő majd), az épületeket és hasonló dolgokat távolról szintén, de mivel nem egy nagylátó, ezért azokat max panorámaként összefűzöd több képből, csak úgy ahogy egy teljes templombelsőt.
Ergo megoldható, de lesz ahol kicsit kényelmetlenebbül talán mint egy alapabb kitobival, de lesz ahol kényelmesebben.Más: Máshol is írták, és most eszembe jutott, hogy itt sem lenne rossz ötlet szerintem: Nem kéne szerkeszteni az első hszt pár alap kérdésre a válasszal? Megkönnyítenénk a kérdezők dolgát is, nameg a válaszadókét és több még-meg-nem-kérdezett postra "maradna hely".
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz werszomjas #10317 üzenetére
Ahogy előttem írták szerintem is "rámegy", de tényleg jobb lenne megvárni egy canonost
-
spanyoll
addikt
válasz Teasüti #10334 üzenetére
Itt van pár példa rá.
Amire te gondolsz az a bizonyos multiple exposure. A dslr gépek nagy részén van ilyen, és be van építve mint lehetőség. Ott csak fogod, benyomod, hogy hány képből rakja össze és kész.
Mivel kompaktod van ezért utólag kell összefésülni. TALÁN van rá program is, nem ismerem, mert sose foglalkoztam vele. Keress rá, hogy multiple exposure program, vagy ilyesmi"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Most viszont nekem is kéne help mert szétrobbanok a stressztől.
Nem találtam se flick topicot se yahoo topicot, ezért ide írom.
A flick nevem megváltoztattam. Be akartam jelentkezni telóról, legalábbis az ottani programról, de nem engedte. Mondom no problem, elfelejtettem a jelszavam ( mivel természetesen van vagy 20 ... ). Kértem jelszóemlékeztetőt, ami EGY SZ@R. Kéri a yahoo id-met. Okés, megadom. Kérek emlékeztetőt erre nem képes kiküldeni, mondja, hogy várjak eddig meg addig, megadom mindenféle adatom, nem jó neki, semmi se jó. Nem tudom elhinni, hogy az id alapján miért nem képes teljesen egyszerűen a megadott mailre kiküldeni a jelszóemlékeztetőt...
Mit csináljak? Csak mert kezdek szétrobbanni a stressztől"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Amúgy most elvileg kiírta, hogy túlléptem a belépési próbálkozásoknak megadott maximális mennyiséget (12) és kérhetek új jelszót. Kiírta, hogy küldi az ID-mhoz tartozó mailre, de amire eddig kaptam a flickr maileket arra most nem kaptam semmit.
-
spanyoll
addikt
válasz Teasüti #10344 üzenetére
Azért fontos a záridő és a rekeszelés, mert mondjuk egy nagyobb rekesznél teljesen más a mélységélességi tartomány mint egy kisebb rekesznél, ergo az egész kép máshogy néz ki, plusz teljesen már lesz a két kép ha más záridővel de ugyanazon beállításokkal lövöd, több fé-nyi eltérés is lehet.
-
spanyoll
addikt
ÁÁÁ nem tudom elhinni, hogy ennyire buta a flickr. Azóta sincs semmi mail meg semmi értesítési lehetőség. Ha nem oldódik meg a 12 óra várás után sem akkor komolyan hagyom a búsba az egészet ...
-
spanyoll
addikt
válasz Teasüti #10459 üzenetére
Az expokülönbség bracketingből adódhat. Nem állítottad be véletlenül? Ha az nem akkor lehet egy kaka obi. Barátomnak érthetetlen módon egy szar sigmától beragadt a gépe és full ugyanolyan beállítások mellett más képeket generált.
Fehéregyensúly: van erre spéci lap is, de szerintem nem kell ezzel játszani. Szépen fotózol raw-ban és utána belövöd, vagy ha ragaszkodsz a kézi beállításhoz mert pl jpegben fotózol, akkor meg liveview bekapcs, odarakod a kezed, vagy egy sima fehér lapot a gép elé és állítgatod a wb-t. Amelyik a legélethűbb az a jó
A panoráma pedig személyfüggő SZERINTEM. Van aki így szereti van, aki úgy. Van rá korrekciós lehetőség, de én amondó vagyok, hogy úgy állítsd be ahogy neked tetszik
-
spanyoll
addikt
válasz Teasüti #10467 üzenetére
No. A raw az egy nyers file, ami a beérkező képi infot mint adathalmaz rögzíti. Ott nincs fehéregyensúly, semmi, csak az érzékelőre érkező fény átalakulása bitekké (deszépen mondtam )
Átkonvertálni NEF, TIFF, akármiből (raw formátumok) sok progival lehet. Én, és gondolom sok még az adobe lightroomot ajánlom. Egyik legjobb program, utómunkára is elég jó
Eleinte nyűg lesz, aztán nem tudsz majd nélküle élniA jpeg olyan mint egy midi, a raw meg egy lossless
-
spanyoll
addikt
válasz Teasüti #10473 üzenetére
Nem feltétlenül kell átkonvertálni . Betöltöd a nyers képet (a.k.a. raw) aztán pakolsz rá beállításokat, amiket szépen elment a gép, és kapsz egy képet, amit vagy exportálsz valamilyen kiterjesztésű fileként vagy örülsz neki és nézegeted. Vagy más ezer dolgot csinálsz
Ne psp-zz. Lightroom. Tetszeni fog@sphe: hát pontos értéket meg nem mondok neked, de 1600, talán 1250 max 1000. első gondolatra 1600.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz wolfman #10518 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy van-e a géphez magyar nyelv egyáltalán vagy nincs. Ha van akkor egy frissítéssel szerintem jönnie kell a magyar nyelvnek is, de a legegyszerűbb ha frissíted, ártani semmi esetre sem árt, és ha hozza a magyart akkor az még jó is
-
spanyoll
addikt
Nektek nem volt még olyanotok, hogy feltöltöttetek flickr-re egy képet és elcseszte a színeket? Ilyen hideg lett az egész kép, pedig nem is olyan ... Még a facebook is képes rendesen felrakni torzítás nélkül, de a flickr nem?
-
spanyoll
addikt
Az ilyen hatalmas átfogású obik remélem tudod, hogy kismillió lencséből állnak, ami annyit tesz, hogy minél több üveg, annál nehezebben lesz olyan élessége mint egy két lencséből álló 50-es fixnek. Azon kívül nem a legjobb megoldás. Vagy nagylátózz vagy telézz, vagy vegyél egy kis egyszerű vázat amin van a másik tele mondjuk, de az ilyen csodaobik okkal nem közkedveltek profibb körökben (nem, nem citálom magam oda)...
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz acsati #10559 üzenetére
Hali!
Első és legfontosabb tanácsom az a beállításokkal kapcsolatos. Igaz változnak a fényviszonyok egy naplemente közben, de ha csak nem akarod a "becsillagosodást" is megörökíteni, és csak arra mész, hogy a nap lemenjen, akkor fix beállításokkal kell lőnöd a képeket.
Helyben majd látod a beállításokat, hogy mit mennyire érdemes, de egy szűkebb rekeszt mindenképp javasolok és egy olyan záridőt, aminél még nem "mozdul be" a nap. Bár videón összevágva lehet nem zavaró.
Ami még nagyon és nagyon fontos az a manuál fókusz. Ha forgatod a gépet, akkor lehet, hogy a kis pajkos máshol talál fókuszt egyik-másik képnél, és akkor HA kisebb rekesszel dolgozol akkor elronthat 1-2 képet.
A lényeg a változatlanság. Minden képed ugyanúgy nézzen ki, azt egyetlen változó a nap legyen. ISO fix, rekesz, záridő, minden fix. Ha naplemente után is megy tovább a felvétel akkor persze nem.
A kamera mozgatása pedig fölösleges minden képnél szerintem, persze attól függ hány képet csinálsz. Ha pl mp-enként akkor fölösleges, bár olyan sokat önmagában sem kell.
Ha pl 10-20-30mpenként, akkor mondjuk vagy minden képnél vagy bizonyos mennyiségű képek után. A biztos az a minden képes lenne, de mozgató motor nélkül nehéz lesz pont annyit mozogni kézzel, hogy egyenletes legyen..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #10564 üzenetére
Nekem eléggé n00b a munkamenetem, de legalább biztos.
Gép összedugva géppel, fotós mappámban egy új mappát csinálok dátum_téma elnevezéssel, bemásolok mindent.
Amint ez done, akkor onnan importálom a dolgokat, rápakoltatom szépen a saját import presetem, és rendereltetem az 1:1 nézeteket.
Amint ez megvan átnézem a képeket és pontozom. Rendszerint első körben 3 csillagra azt amit tartanék. Utána mégegyszer végignézem a képeket, és ami nem az igazi azt visszaminősítem 2-re vagy 1-re, attól függően, hogy mennyire használható, vagy sajnálom kidobni még ha használhatatlan is a kép.
Utána az 1 vagy 0 csillagosokat törlöm.
Ezután következik az utómunka"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Az igaz, hogy a régi (jó öreg átkosbéli cirillbetűs) vakuknak a hotshoe-ja nagyfeszes? Csak mert akkor nem rakom rá a gépemre, max miután levettem a papucsról a feszültséget.
-
spanyoll
addikt
Nem hiszem el. Most már a firefox sem képes a képeket rendes színbeállításokkal feltölteni a flickr-re... Mitévő legyek, ha még mindig nem hajlandó színhelyesen felrakni a dolgokat?
-
spanyoll
addikt
Keresgéltem a neten, de most valahogy nem találtam meg...
Mi is a képlet a csillagfotózásra? Mármint nem star trail-t szeretnék, azt csináltam már párat, hanem olyan csillagokat, amik pontok, és nem forog el a drága Földanya még.
Azt tudom, hogy valamennyivel osztani / szorozni kell a fókusztávot, de hogy mennyivel azt nem tudom."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz acsati #10752 üzenetére
Ha a beépített vakuval sütöd el akkor nem tudod beállítani ha minden igaz, max letakarod valamivel a vakut és csak az elsütési info megy át, a fény nem.
Ha a gépen használod, akkor simán csak rear mode és a 2. redőnyre állítja."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz acsati #10755 üzenetére
Ha hosszú záridőt használsz akkor ugye ha bemozdul az alany, vagy te, akkor mosódott lesz, kivéve ha kap egy rendes villanást, ami kifagyasztja a végén egy pillanatra a mozdulatot, de attól még előtte mozgott, ergo a beérkezett képi információ ott marad a képen.
Főleg HA az elején is villant.@(#10754) Dr V Én most direkt elővettem a gépet, mert meg mertem volna esküdni, hogy REAR-nél nem villan az elején is, és tényleg nem. Legalábbis nálam, gépről nem. Onnantól meg nem értem, hogy miért kéne neki villannia távvezérelve...
-
spanyoll
addikt
Szenzortisztítóba szerintem csak akkor invesztálj, ha mondjuk pár ezerért csinálnád másnak is, mert különben nem érzem úgy, hogy megérné. Megcsinálják 1-2K-ért máshol, és akkor nem kell neked venned 10-20ért.
Amúgy napellenző ha jól emlékszem van, de nem mindegyik jó hozzá, ahogy nem mindegyik 52mm-es ellenző jó minden obira (vagy csak én vagyok hülye, meg pár barátom, de két "dedikált" ellenző nem igazán volt kompatibilis az obikon, csak egy hajszálnyi erőltetés után).
-
spanyoll
addikt
Kiléptem a szerkesztési korlátból, sorry.
Olyan kérdésem lenne a régebb óta fotózoktól, hogy egy otthoni kis labort mennyiből lehetne berendezni? Film előhívásra, kizárólag FF-ben. Egyelőre csak kíváncsiságból
-
spanyoll
addikt
No, köszi az instrukciókat. Tudom, hogy a boltok is jól hívják, de jobb szeretem a saját kézzel megművelt dolgokat, ilyen szempontból régimódi vagyok.
Egy próba erejéig, ha másért nem is, de érdekel, utánanézek azért bőven youtuben meg mindenen, de azért a te infód alapján indulok el leginkább
Köszi"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz j.bravo #10856 üzenetére
Ez nekem ilyen személyes perverzió, nekem fontos, hogy a dolgoknak amik készülnek legyen "lelkük" , így én előbb veszek egy asztalt a piacon és saját kézzel csiszolom, kezelem, dekózom, mint, hogy bemenjek az ikeába pl és vegyek egy "rakd össze" asztalt vejnemöjnen márkával
-
spanyoll
addikt
válasz crus90 #10987 üzenetére
Szia!
Ez nagyon nem az a topic, amibe írni akartál, úgyhogy szerintem próbálkozz ott, ahol erre szakosodott emberek tudnak segíteni
Addig is: húzd ki és be a vinyó kábelét, nézd meg, hogy nem halt-e le a vinyó, de a kiírás szerint simán csak a hűtéssel van gáz.
-
-
spanyoll
addikt
válasz vinikorn #11173 üzenetére
Nem egy bonyolult felépítésű és minőségű anyaghasználatú valaminek tűnik, a szerkezeti egyszerűségről nem is beszélve. Szerintem maximum a "retro"-sága miatt érhet valamit max.
De ez csak egy vélemény, nem utazom régi táskákban"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest