Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
da012807
csendes tag
Sziasztok!
A118 B40 Novatek 96650, vagy Mini 0801 Ambarella a2s60 GPS modul nélkül?
Véleményetek szerint melyik a jobb választás? A legfőbb szempont a képminőség.
Korábban volt egy F500-am az is Ambarellás volt, de táphiba miatt elszállt.
Annak a képminőségével meg voltam elégedve.Köszi!
-
Snoop27
őstag
Modositsd az osszefoglalot, sajnos a gearbest.com is EU-n kivuli, kinai uzlet
"GearBest ships packages from Shenzhen, and operates a return address in Shenzhen" .Remelem nem kell majd nagyon sok vamot fizetnem...LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Gépötty
senior tag
válasz Snoop27 #3702 üzenetére
A GearBest valahogy úgy küldi, mintha EU-n belülről jönne a cucc. Már többen mondták, hogy működik a dolog (az én csomagom vámérték alatti volt, nem tudok nyilatkozni), de ha így van, megéri azt a kis felárat, amivel drágábbak másoknál.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Jaj, már régóta akartam kérdezni, most eszembe jutott:
valami jó kis videoszerkesztő programot nem tud valaki?
A követelmények:
- ne legyen túl drága;
- egy majom is tudja kezelni (én );
- arcot, rendszámot kellene tudnia takarni, blurrözni, szabadon választott.Most Wondershare editort használok, aminek a legnagyobb előnye, hogy ingyen adták a csomagot akciósan. Amúgy meg elég körülményes használni, és nekem eléggé elveszi a kedvem, ha egy huszonöt másodperces videót takarással, kettőből összerakva egy óra alatt tudok megcsinálni.
Ötletek?Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
-
Gépötty
senior tag
Lehet, hogy ezt épp te javasoltad korábban, fent is van a gépemen (és így már tudom is, hogy mi ez ).
Most, hogy így visszagondolok, azt hiszem ezzel az volt a gond, hogy nem bánik el .mov kiterjesztésű cuccokkal, talán .avi kell neki - vagy valami ilyen rémlik. De lehet, hogy tévedek, mindenesetre úgy rémlik, mintha ezen a ponton szakadt volna meg a kapcsolatom ezzel a programmal, még az első próba előtt.
Majd még ránézek, köszönöm!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
válasz Gépötty #3710 üzenetére
Tölts fel egy pár perces érintetlen felvételt vhova (onedrive, dropbox,...) aztán jövőhéten kitalálok valami gyors megoldást. (a héten választás lesz, nem érek rá, veszprémi vagyok )
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Gépötty
senior tag
Á, emiatt ne törd magad! Egyrészt, mert úgysem tudom meghálálni, másrészt meg ha már elindultam egyúton, jobban szeretek menet közben tanulni, mint egy kész eredményt megfejteni. Mindig meg nem csinálhatod helyettem
Amúgy takarásban a wondershare programja sem olyan nagyon béna, csak lenne rá mód, hogy kezesebb legyen.
A fő problémám az vele, hogy általában a két kamera képét, és az egyiknek a hangját szeretném használni, és ilyenkor előre el kell döntenem, melyik lesz a fő videó, és melyik a PIP, mert később ezeket nem lehet felcserélni, azaz amelyiket vágni kell, annak a hangját értelemszerűen nem lehet végig használni.
A citált videóban a fő felvételnek először a hátsó kameráét választottam, hisz azzal kezd. Úgy gondoltam, elindítom mindkettőt, kezdetben a hátsónak a képét, és az elsőnek a hangját használom, majd amikor az autó a kocsim mellé ér, már az első kamera képét fogom teljes méretű PIP-ablakba tenni, eltakarva ezzel a hátsó kamera képét. Ez azért nem működik, mert PIP-ablakot csak egy előre megadott méretben, és helyen tudok megadni, aztán az a teljes felvétel alatt olyan - tehát akkor kell kezdődnie ennek a felvételnek, amikor már szükség van rá. Ezzel nem lett volna baj, ha a hangot nem erről akartam volna használni a teljes videó alatt. Így viszont újra kellett kezdenem az egészet, és a két videó szerepét, azaz magukat a videókat, az őket jelképező sávokon felcserélni (lehet őket egérrel húzni, olyan, mintha egymás mellé is lehetne tenni őket, de aztán mégsem...
A legjobban talán a szakaszok kijelölése hiányzik ebből a szerkesztőből, pedig annyira kézenfekvő, hogy kijelöljek egérrel egy részletet, amiben meghatározott helyen csend, sípolás, felgyorsítás, homály, zoom, PIP, effekt, satöbbi van. Ebben a videóban a felgyorsított rész miatt három szakaszra kellett vágnom a teljes felvételt (ezt már önmagában sem egyszerű pontosan megoldani ezzel a programmal), a közepét felgyorsítva elmenteni, majd újra összerakni őket, és zenét alátenni, feliratozni. Egyszer, játéknak elment, de azt hiszem többet nem akarom
Hajrá Kész Zoltán!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
havri1
félisten
Hogy lehet kisípoltatni a trágár beszédet videó alatt?
havri
-
Snoop27
őstag
válasz Kalandor #3714 üzenetére
Nekem lesz remelhetoleg hamarosan, jovo heten remelem megerkezik, ez a kinai ujev nagyon betett a szallitasnak.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
GearBest-ről általában mennyi idő alatt szokott megérkezni a cucc?
-
rover45
őstag
válasz Gépötty #3171 üzenetére
Tudom-tudom, bő 2,5 hónapja nálam van a kamera, de csak most jutottam el a berakásig.
Konkrétan december elején érkezett meg egy Mini 0805 Ambarella A7LA50 1296P Car Dash Camera DVR kamera, amit a linkelt oldalról rendeltem. Nem vártam meg a 0806-ot.
Előtte bő 3 évig használtam egy MEDIA-TECH U-Drive DVR-t. Gyakorlatilag nem volt vele bajom, de az utóbbi időben már csak minden 2. utazást rögzítette. A gombok kivitelezése szörnyű volt, volt amit a kezdetektől nem lehetett benyomni ... Rengeteget használtam, összességében mondhatom megelégedéssel. Az árát megérteA 0805-ről: minőségileg teljesen rendben van, ég és föld a régihez képest. Kicsi, kompakt, masszív. Én még 99,-ért vettem (általában így szokott lenni ). Kicsit bánt, hogy ragacsos és nem tappancsos. A régiben ez nagyon praktikus dolog volt. Sajnos ma reggel döbbentem rá, hogy az ablaktörlő törlési tartományán kívülre tettem ergo egy leszedésem biztosan lesz, de a csomagban volt hozzá még egy ragacs.
A képminősége sokkal jobb, mint a régié volt. 45fps-re állítottam, a szembejövő rendszámok is jól kivehetőek.
Az éjszakai felvételek, fényszegény környezetben viszont rosszabbak, mint a réginél. Nem tudom számít-e, a régin volt 4db ilyen infra(?) led az elején. Ott bár zajos az éjszakai kép, mégis több minden látszódik. Majd kialakul, lehet csak user errorAz aksi üzemideje az nekem passz, fixre van kötve, volt itt téma korábban tápegységekről, vettem hozzá, bekötöttem és azzal használom.
Kérdés?
-
Gépötty
senior tag
Nekem van egy 30mp hosszú sípolásom.
A videokezelőben rákattintok jobb gombbal a hangsávra, és az 'Audio detach' opciót választom. Ez leválasztja a hangot a videóról, ezután a képtől függetlenül lehet kezelni.
A hangsávon kikeresem azt a részt, amit szeretnék megszüntetni, és a jobb gomb -> 'Split' opcióval kijelölöm előbb az elejét majd a végét. A kijelölt szakaszt törlöm. Másik hangsávba behúzom a sípolást, és kijelölöm ugyanígy a szükséges szakaszt, csak épp fordítva törlöm, hogy ahol a videó hangja néma, ott a sípolás legyen hallható, és viszont. Valami ilyet kell látni:
És ha már tutorial, akkor egyúttal foglalkozom kicsit a kitakarásokkal is: láthatod a bal felső sarokban a 2.43§ képet (tulajdonképpen bármi lehetne). Ezt kell a kép-a-képben (PIP) sávra húzni, beállítani a méretét és a pozícióját, meg a hosszát, amíg látszik. Ha mozgatni kell közben, akkor többszörözni kell. Általában működik a módszer, hogy egy már beállított méretű és hosszúságú képet kopipésztelek önmaga után többször, majd ezeket egyesével végigkattintgatva beállítom a megfelelő helyre.
Ez a videó pont így készült,jól megfigyelhető rajta, hányszor kellett a takarást áthelyezni a rendszám előtt, éssípolás is van rajta, ha már rájöttem, hogyan is kell
Nem, az a videó még nincs fent, de majd mindjárt, ha a júpíszí MeseNet szolgáltatása is így gondolja.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
válasz Gépötty #3718 üzenetére
Itt van az, amin takarás és sípolás is van.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
Pont a napokban írtam, hogy nekem ez a szerkesztő macerás. Tegnap megtaláltam ezt a 'Split' funkciót, amit ugyanúgy lehet hangra és képre is használni. Így már sokkal egyszerűbb, és viszonylag könnyen tanulható. Egy olyan alapszintű rutinnal, mint amit tegnap szereztem, az egész kitakarás, hangvágás (mellesleg ha csak némítod, és nem teszel be sípolást, a lényegi rész el van végezve), egy fél óra alatt kész.
Így már javaslom ezt a programot azzal a kitétellel, hogy minden indítás után át kell állítani a kimenő videó felbontását, mert alapból 720-ba készíti el, és a frame rate-et 29,7-ről 30fps-re, különben akadozni fog lejátszáskor. Gyanítom ezek ingyenes verzió korlátja, hogy nem lehet elmenteni ezeket alapértelmezésnek.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Snoop27
őstag
válasz kw3v865 #3716 üzenetére
A xiaomi mi band-em 10 nap alatt ert ide, a 0806-os kameram viszont 2 hete uton van, sztem normalisan kb 10 nap alatt kiszallitjak a rendeleseket, csak sajnos most kozbe jott a kinai ujev, emiatt minden eltolodik legalabb 1 hettel.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Gépötty
senior tag
válasz Snoop27 #3723 üzenetére
Ha még azelőtt kijutott az országból, hogy lerészegedtek volna, akkor hamarabb ideér, ha nem, akkor várhatsz még rá jó sokat!
Komolyra fordítva, alapvetően két dologtól függ, mikor jön:
- van-e éppen készleten. Hiába van a webshopon, hiába tudod megrendelni, alig tartanak valamit raktáron. Te megrendeled, ők továbbadják a rendelést, aztán leszállítják nekik, ők meg továbbküldik neked. Innentől kezdve bármi lehet, akár az is, hogy összevárják a tárgyakat a rendeléskor, mert úgy jobban jönnek ki anyagilag.
- a postázáson szintén sok múlik. Ha időben elkapják a konténert, és még épp befér a csomagod, akkor szinte azonnal elindul erre, de ha csak akkor kezdték el összeszedni bele a cuccokat, akkor napokat kell várni, mire gépre rakják.
Nem kell izgulni, majd csak megérkezik.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
-
Gépötty
senior tag
Nagyon sajnálom, és megpróbálom utólag helyretenni, hátha...
Nekem tök természetes volt, így eszembe sem jutott kihangsúlyozni, hogy a Wondershare videóeditor fizetős program, amit én valami éppen futó akciót elcsípve szereztem meg ingyen. Nem szokott ilyen szerencsém lenni, így el is felejtettem, hogy ez nem egy folyamatos promó, és csak most szembesültem vele, hogy márpedig így van, amikor privátban kaptam a kérdést, hogyan kell eltüntetni a képről az ingyenes verzió vízjelét.
Nem tudok rá válaszolni, bocsánat mindenkitől, akit beszopattam.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Shotcut Ez egy ingyenes videó szerkesztő, és van benne multitrack nézet, így mint egy szalagdarabot tilitolizhatod a képt/hangot.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Snoop27
őstag
válasz Gépötty #3724 üzenetére
A postaNL oldalan mar ugy szerepel, hogy bejott az orszagba, remelem ma-holnap mehetek is erte. Ami erdekesebb, hogy valoban ugy szerepel, hogy Hollandiabol volt kuldve, szoval szvsz ugy tortenik a dolog, hogy kinabol szerzik be a termekeket es Hollandiaban van a raktaruk ahonnan tovabb kuldik, sztem csak igy magyarazhato, hogy china air mail-lel nem is volt szallitva csak a holland szolgaltatoval. De a lenyeg, hogy hamarosan tesztelhetem csak a szivas az, hogy (ha jol emlekszem alltalad) a hozza ajanlott kabelek meg nem erkeztek meg, de legrosszabb esetben a szivargyujtorol hajtom meg egyelore.
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz Snoop27 #3731 üzenetére
Ránéztem én is az enyémre, valamelyik nap még nem látszott semmi, csak az, hogy NL-HU az útirány. Ma viszont már az fogadott, hogy "2015-02-23 04:02, The item is pre-adviced". Helyes.
A szivargyújtós táppal is el leszel egy darabig, majd csak megérkezik a fix táp.
Én ezt úgy szoktam, hogy már előre megrendelek minden körítést mert előrelátó vagyok, aztán mikor a lényeg is megjön, hetekig-hónapokig (évekig) használom a gyári tartozékokkal, mertlusta vagyoknincs időm beszerelniAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Snoop27
őstag
válasz Gépötty #3732 üzenetére
En is megrendeltem mar kb. 3 hete a tartozekokat de meg csak az egyik jott meg. Erre en is hajlamos vagyok, de ha megjon mindenkepp idot szakitok ra es beszerelem, bar biztos nem lesz egy (szamomra) konnyu munka
-
k2laci
tag
Most állok kameracsere előtt 3 év után és érdeklődnék, hogy a Mini 0805 honnan érdemes rendelni ?
Van ötletetek ? GPS-es kellene -
TaaT
nagyúr
Papp Tibi G1W-zik? [link]
Give them hell Ukraine!
-
Snoop27
őstag
Szia. En innen rendelnem meg, egesz jo arban is van (bar nezz utana, meglehet, hogy talalsz olcsobban is). Innen vettem a mini 0806-osomat, ma erkezett meg, holland postaval kuldik, szoval vamot nem kell fizetni erte (legalabbis nagyon remelem, de delutan okosabb leszek), a xiaomi band pantot is toluk rendeltem, megbizhato ceg.
-
Snoop27
őstag
Elorendeles volt januar elejetol februar 1-ig, en januar kozepen rendeltem, februar 2.-3.an tettek fel, szoval kb. 3 het volt, de ha most rendeled szvsz neked nem kell ennyit varnod ra.
-
kw3v865
senior tag
Kb. 1 hónappal ezelőtt rendeltem meg egy mini0805-et a GearBestről. Máig nem érkezett meg Gondolom ezt már buktam...
Itt a követési infó, elvileg Hollandiából már továbbították Magyarországra.
[link][ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Menetrögzítő kamerát szeretnék vásárolni. Amire szükségem van:
-FullHD
-rendes látószög
-éjszaka vállalható felvételt készítsen
-GPS, és G szenzor
-a felvételen látszódjon az aktuális sebesség, dátum, és idő, koordináták, valamint a gyorsulás-lassulás, kanyarodás G értéke
-nem hátrány, ha könnyen át lehetne szerelni más autóba, motorba
-a keret kb. 50 ezer FtMit tudtok ajánlani? Elsősorban itthoni beszerzés érdekelne, de nem idegenkedem az EU-n brlüli netes vásárlástól sem.
-
Hauptmann
addikt
-
válasz Hauptmann #3743 üzenetére
Ezekben a kamerákban egyetlen dologra használják, a felvétel védelme. Ahogy írtad is. max. utólag tudod kiolvasni.
Persze léteznek ügyes video loggerek, amik az autó számítógépéből is kiolvasnak pár dolgot. pl.
Ezek ára egy nagyságrendel nagyobb a keretednél.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Hauptmann
addikt
Itt van egy, 02:10-től.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs