Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gépötty
senior tag
-
Gépötty
senior tag
válasz hzsolee #3599 üzenetére
Az adatsebességet nem tudom mihez viszonyítani, valószínűleg nincs is jelentősége. A felbontás szabvány fullHD, a 30fps is megszokott érték. De ettől ez még lehet nagyon gagyi és átlagon felüli is, ezek az adatok nem árulják el például, ha a kamera csak 720p méretű képet lát, és szoftveresen nagyítja ki 1080-ra. Még kevesebb jön át a képminőségből, amit a képérzékelő és a képfeldolgozó lapka (és az őket körülvevő alkatrészek) együtt határoznak meg. Nem tudod milyen képet rögzít ellenfényben, milyen részletes a képe, és mennyire zajosodik be a fényviszonyok romlása esetén.
Kb. annyit mondanak ezek az adatok, mintha egy autóról annyit tudnál, hogy száz lóerős, és öt ajtós.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
válasz Gépötty #3601 üzenetére
hol keverem?
összefoglaló v0.2Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
hzsolee
őstag
Vásárláskor ennyi volt a próba, hogy .mov-e. Gondolom ez nagyon rövid. Holnap megyek majd vele egy kört...
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
összefoglaló v0.3
Belekerült még 2 kamera, és egy kis jogi tudnivaló.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Petyus87
aktív tag
Szerintem ez teljesen rendben van. Piros betűkkel ki kell írni, hogy mielőtt kérdeznél olvasd el az összefoglalót. Ha ezeket én is látom még anno, nem biztos, hogy lett volna annyi kérdésem. Folyamatosan hezitáltam. Illetve talán még egy "árlimitet" is érdemes lenne megadni. Pl linkeltem még régen egy elég olcsó Full HD-s kamerát(5-6 ezer Ft-ért azt hiszem) és írta is a zsűri, hogy felejtsem el, mert ennyiért csak szoftveresen feljavított készüléket kapok. Magyarul túl olcsó készüléket nem lehet kapni valós full hd minőségben.
-
Engedelmeddel átvettem az írásod, ill picit belejavítottam: összefoglaló v0.4
Mi kell hozzá még?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
lazac_
tag
A kártya sebességhez: a class4 is tud 4MB/s-t minimum, ami ~30Mbit/s, ha valakinek épp az van otthon, ne ez tántorítsa el, nem fog akadni a kép.
Illetve minden szentnek maga felé hajlik a keze, megemlíteném a Mobiust is, igaz nem épp best buy :
Mobius ActionCam
Kijelző nélküli 'DIY' sportkamera menetrögzítő funkcióval, fHD MOV fájlba h.264 kódekkel rögzít. A támogatásra jellemző, hogy a 21. firmware 2015.02.10-én jelent meg.
A hardver is folyamatos fejlesztés alatt áll megjelenése óta, így mára már elérhető:
-3 féle optika, mely toldókábellel akár ki is vezethető házon kívülre (A=85° B=116° C=131° látószög mérés alapján)
-növelt kapacitású akkumulátor (520mAH->820mAH, 80perc->120perc töltés nélkül)
-akku helyett nagykapacitású kondenzátor[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Elég jól belemelegedtetek!
Ha már itt tartunk, fel lehetne venni a technikai infók közé - ha már a képfelvevőket többnyire nem is emlegetik a leírásokban - a képfeldolgozó procikat is. Szót lehetne ejteni két fő csapásirányként az Ambarella A5-öséről, és a friss A7-esről, meg a Novatek pillanatnyilag legjobb NT96650-éről, és például a fake G1W-ben és a GS8000 (A5) klónjában lévő NT96620-ról is.
Hirtelen nem tudok mit hozzátenni.
Illetve talán fel lehet venni az ajánlott kamerák közé az enyémet: LS650W (ebből is van egy ehhez megtévesztésig hasonló, általában hátsó kamerával együtt árult, de gyengébb minőségű verzió!). 170 fokos látószöggel jött ki, és annyival tud többet másoknál a maga 55$-os áráért, hogy világítanak a gombjai.
A GS9000-es, GPS-es tárgyról van még tapasztalatom, a hátsó ablakomban az terpeszt. Ambarella A5-tel hasít, 178 fokban lát, GPS-es, és nem jók hozzá az általános USB-tápok(!). Beépített, kézzel átállítható ND szűrője van az optika előtt, amit mindenki el fog felejteni állítgatni, így szerintem abszolút felesleges. A hozzá adott program egy hulladék. Egyrészt még sosem működött jól, és lassú szar még abban a rövid időben is, míg hibával leáll. Eddig nem kerestem mást helyette. Uff, beszéltem.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Snoop27
őstag
Hamarosan megerkezik a mini 0806-os kameram, ha barmilyen infora szukseg lenne vele kapcsolatban csak szolj, szivesen besegitek az osszefoglalo kiegeszitesebe.
Esetleg lehetne ajanlani nehany oldalt is, ahonnan megvasarolhatoak a kamerak (legtobbszor akciosan), ilyen pl. a tinydeal es a gearbest (mindketto megbizhato, kb. 10 napos kiszallitasi ido). Ha mar volt akkor bocs.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Wheelbarrow #3009 üzenetére
Az Overmax 6.1 165 fokos szögben lát... amúgy nem macera abszolút a külön GPS inkább előny nekem...
-
Gépötty
senior tag
Ha már látószög.
Lehet, hogy ezen a ponton azt a fotótechnikai alapelméletet is a kedves nagyérdemű figyelmébe kellene ajánlani, hogy a 'minél nagyobb-annál jobb' elmélet megbukik a kép részletességének vizsgálatakor. Ennek az oka egész egyszerűen az, hogy a nagyobb átfogású képen több minden lesz rajta, de ezeket szükségszerűen ugyanakkora területen kell ábrázolni, így arányosan kisebbek lesznek.
Korábban már volt a fórumban, de ha érdekes lehet, akkor átküldöm a képeket, amit négy különböző kamerával csináltam ugyanonnan, azokon igen szemléletesen látszik a különböző látószögekkel készült képek közti eltérés. Egyúttal lehetne jó kompromisszumként a 140 fokos látószöget ajánlani, de nagyon halkan mondom, ez csak a saját véleményem.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Gépötty #3622 üzenetére
Mivel alapvetően ezek a készülékek nem videózásra valók, arra a kompaktom is jobb, hanem arra, hogy minél többet rögzítsenek az eseményből, igenis fontos a minél nagyobb látószög. Egy oldalról esetleg szabálytalanul érkező vagy látszik, vagy nem, látószögtől függően. Egy esetleges bizonyításnál ezek fontos adatok lehetnek, pláne, hogy az Overmax 6.1 menti mellé a sebesség és a pontos helyadatot is. Azaz egyértelműen beazonosítható a helyszín. A többit nem ismerem, de például ütközés után ez a fájlt is zárolja. Így a helyszínen le sem törölhető.
-
Gépötty
senior tag
válasz philoxenia #3623 üzenetére
Ez így van, de sokkal többször fordul elő, hogy szükség van egy részletre. Teszem azt, fel kellene ismerni a szemből előzőt (legalább a rendszámát, de sokszor az autótípus sem egyértelmű), aki miatt a padkán szétcsaptad a kereked, vagy a tükröd kapta le, esetleg vitás helyzetben fontos egy tábla olvashatósága. Ezek a részletek a felbontás növelésével együtt múlnak el, főleg ha fényből sincs elég, és/vagy a sebességkülönbség elég nagy. Meg aztán annak sincs sok értelme, hogy (mint nekem, a 178 fokos kamerámmal) a két oszlopot nézegesd a kép szélén, hacsak nem a függönylégzsákok működésére vagy kíváncsi.
Arról, hogy mikor mennek beléd oldalról, egy szűk látószögű kamerán is értesülni fogsz, sokkal többet nagy befogáson sem látnál, egyszerűen mert nem arra néz.
Kompromisszumokról szól ez is, és ahogy írtam, én a magam részéről a 140-160 fokos látószöget tartom a legjobbnak (úgy, hogy mindkét kamerám többet fog át ennél).Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
-
bajvan2
tag
válasz philoxenia #3623 üzenetére
A helyszínen le sem törölhetőt azt had kérdezzem meg mindenkitől. Igen ez így van reklámozva, gs9000 is zárolja minden,magától nem íródik felül, de gombot nyomogatva én simán letörlöm. Ez a többinél is így van?
Látószög témánál pedig ugyan itt sem tudom, hogy mennyi az annyi, de valamelyik nap meglepődtem, hogy 178 fokkal az útra merőlegesen álló autó rendszáma simán olvasható volt. Nem hittem volna, de lehet csak ez is nekem új. -
Gépötty
senior tag
válasz philoxenia #3625 üzenetére
Na majd mutatok olyan felvételt, ahol napos, szép időben, a szemből érkező autó rendszámát csak azért tudom, mert a hátsó kamera is rögzítette. Ha az eltalálja a tükröm, vagy leszorít az útról, azon a szerpentinen nem is érdemes visszafordulnom, soha nem kapom el. Tapasztalatom szerint ez a gyakoribb, ezzel együtt az általam preferált látószögekkel az oldalról jövő támadások esetén sem maradsz le sokmindenről.
Az oldalról érkező rendszáma biztosan nem lesz felismerhető a képen, akármi is van. Tegyél egy próbát, autózz keresztül egy teszkó parkolóján, és számold meg! És azok nem mozognak!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
válasz Snoop27 #3619 üzenetére
Írni is akartam, hogy akinek van mini-je, az beszámolhatna arról, hogy pontosan mit jelent a sávelhagyás figyelmeztető rendszer?
A Mobius ActionCam kicsit kakukktojásnak tűnik. Ettől még bekerüljön?
-
Gépötty
senior tag
válasz philoxenia #3627 üzenetére
Én értem amit mondasz (és nagyon tehetségtelenül, végtelen amatőr módon fotózgatok is, meg érdekelnek a dolgok technikai alapjai, így a háttér is ismerős), de míg látószög alapján tudsz választani, a lencsék minőségét senki nem fogja közölni veled. Sőt, látszólag ugyanazt a típust sem feltétlen fogod megkapni, mert az alkatrészbeszállítók állandóan változnak.
Amikor kamerát vesz az ember, jó ha tudja az elméletet (erre céloztam, hogy legalább érinteni lehetne az összefoglalóban), de végső soron a kínálatból fog választani adatlap, és esetleg az itt olvasottak alapján.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Lehet hogy az autós kamerák képei egymás mellett jobban látható difit adnának?
-
válasz philoxenia #3634 üzenetére
A látószög szemléltetésére gondoltam, de nem lehet olyan bonyolult összehozni minket egy fél órára. Mondom ezt úgy, hogy veszprémi vagyok, és nincs semmilyen kamerám.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az a baj, hogy a felvett képet sok minden befolyásolja, Neked mint fotósnak nem kell mondanom, hogy a dinamikatartomány azért messze van az emberi szemtől, egy becsillanás, bármi, felismerhetetlenné tesz egy rendszámot, míg akár ugyanott hasonló viszonyok között a másik kameránál az nem jelentkezne, ezért az lenne korrekt, ha nagyjából azonos körülmények között, azaz egy kocsi szélvédőjén, egymáshoz közel elhelyezve azonos idejű felvételeket tudna az ember összehasonlítani, mondjuk automata beállításokkal.
Például nekem ugye Overmax van, a 6.1, de Szolnok mellett vagyok, a környéken lehetne csak összehozni könnyen egy tesztelést egy másik itteni kolléga másféle készülékével. -
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Gépötty
senior tag
-
bajvan2
tag
válasz Gépötty #3629 üzenetére
"Az oldalról érkező rendszáma biztosan nem lesz felismerhető a képen, akármi is van. "
Ezen a képen oldalt állóké (az elöl bal oldali is) teljesen simán olvasható)
http://kepfeltoltes.hu/150211/rendsz_m_oldalt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Sőt ezek is olvashatóak, bár ilyenkor már nem mindig:
http://kepfeltoltes.hu/150211/rendstz_m_oldalt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Most komolyan valaki, ez normális, vagy ez a tök jó kategória? -
Gépötty
senior tag
válasz bajvan2 #3642 üzenetére
Azért tegyünk különbséget sebesség szerint!
Elég ritka, szinte elhanyagolható az előfordulása, hogy az ember álló helyzetben(!) megy az úton, és egy szintén nulla sebességgel közlekedő áll bele az oldalába (vagy a felvétel kedvéért egy pillanatra megáll mielőtt becsapódna)
Azért írtam, hogy próbálgass parkolóban elmenni autók előtt különböző tempókkal, abból majd kiderül mi az a sebesség, aminél még olvashatók a rendszámok. És akkor vedd figyelembe még azt is, ha ők is mozognak, vagy a fény nem olyan jó.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Lassan jobban hasonlít egy logout írásara
-
válasz Kalandor #3646 üzenetére
Rendszám nélküli merdzsó
Hogyhogy "csak fel kell csattintani"? Ebben is van sávelhagyást figyelő.Működik? Hogyan?
Ambarella A7LA50D a rendszer chip, szóval nem lehet rossz, a mini0803-ban is ez van.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest