Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajvan2
tag
Sziasztok. Ne haragudjatok, de tényleg nincs időm napokat visszaolvasni. Száraz számokat annyira nem vágom, videók is csalókák lehetnek.
Nézegetem kamerákat, Mini 0801, vagy GS9000 pro? Esetleg valami más, ami extra jó vétel?
Árban ekörül szánnék rá, többet nem. Tesztvideókra pillantva kb egyforma szerűnek tűnnek és ez a minőség elég is. Köszönöm, ha valaki pár pillanat alatt meggyőz, illetve lehülyéz. -
bajvan2
tag
Évekig nem szántam rá magam egy kamerára, mert hirtelen mindig a smarty cuccokba "futottam" mint "minőségi" etalon.
Annyira nem vágom a műszaki dolgokat, így had kérdezzem meg, jól látom, hogy ezek igazából 60-70 ezerért minden tekintetben nagyságrendekkel gyengébb kamerák, mint amiket ezen topikba is emlegetni szokás 40-100 dolláros nagyságrendben? -
bajvan2
tag
Hali.
Azt szeretném kérdezni, hogy megjött a kamerám, úgy néz ki tökéletesen megy is, viszont lenne egy olyan, hogy a szivargyújtóba dugva folyamatosan működik, végig áram alatt van, ha az autó leállt, kulcs kivett, bezárt akkor is. Számítógépre dugva működik az automata ki és bekapcsolás. Kiküszöbölhető valahogy ez a jelenség? Gondolom ez az autó hülyesége nem? Köszi. -
bajvan2
tag
gs9000 pro
Manuelt nem ismerem. Ha használati utasításra gondolsz, akkor az semmit. Egy deka értelmes infó nincs benne. Van a beállításokban erre pont, az be is van állítva. Tehát ha a kikapcsolt kamerát pl usb-vel számítógépre dugom, akkor indul, lehúzásnál, számgép kikapcsnál magától leáll. Autóban nem. -
bajvan2
tag
Egyébként azt megnézné valaki tutira, hogy "eredeti-e" a kamera? Illetve az-e aminek árulták?
(gs9000 pro) -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2115 üzenetére
De olvastam, csak szart se értettem belőle. Komolyra fordítva elég volt belőle az az infó, hogy megoldható, majd autószerelőm reméljük megcsinálja.
Viszont ezzel a tüzet fog dologgal nem nyugtattál meg, épp nézegettem ezt is, mert egyelőre csak kézbe fogva próbálgattam, hogy 5-10 perc után elég rendesen meleg lesz. -
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #2118 üzenetére
Sőt el is adom a picsbe. Nem kell valakinek?
(Nem hogy a tükör mögé nem fér be, de kb lehetetlen úgy felrakni, hogy ne fejeld le, láss is tőle és jó felé is nézzen. )
Mindig ilyen hülyeségekkel szív az ember.
Esetleg nem lehet ezekre más felfogatást tenni? Bár gps-es, az meg a talpban van nem? -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2127 üzenetére
Ja úgy tűnik marad.
Azért kérdeztem videó tulajdonságait, mert amilyen szarul festett 20" körüli monitoron pont annyira faszántos 100 centi feletti tévén. Szóval mindkettőn meglepődtem, csak ellenkező irányba. Eddig "közelről" csak ilyen itthoni filléreseket láttam, nameg ahogy itt írták többen is a youtube is csalóka, szóval igazából tudja a tököm.
Volt 70 dollár, annyiért gondolom nem volt rossz üzlet semmiképp. (Csak az áfát ne nyomták volna még rá vámon a parasztok, akkor valóban nagy királyság lenne. Viszont lesz hozzá ingyen egy 32 gigás fake kártyám. Legalábbis leokézták a teljes refundot, mert csak 8 giga működik belőle. A többi részén lassú a sebesség, tesztprogi szerint hibás is, de én simán tudok írni, meg leszedni róla. Kíváncsi vagyok, hogy a kamera ezt a jelenséget hogyan kezeli majd le.) -
bajvan2
tag
válasz ZoleeWolf #2161 üzenetére
Tudom ettől okosabb és nyugodtabb nem leszel, de anno én egy vadi új merevlemezes samsung asztali dvd-vel jártam ugyanígy. Akkortájt még bőven 100 ezer felett volt. Nem játszott le pár divx-et, gondoltam frissítem a firmwaret a samsung oldaláról. Na ugyanígy bekrepált. Ők maguk sem tudtak mit kezdeni vele, mehetett a kukába. Igaz visszaadták az árát, szóval nem érheti szó a ház elejét, de a mai napig nem értem, hogy ilyen firmwareket mi a túrónak kell kirakni...
-
bajvan2
tag
Lát valaki különbséget a két termék közt? Persze a hajmeresztő haszonkulcson kívül?
http://www.ebay.com/itm/TRANSCEND-45MB-32GB-32G-GB-MICRO-SDHC-PREMIUM-CLASS-10-300X-UHS-I-U1-MICRO-SD-/301201307822?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item4620ff38ae
és
http://www.ebay.com/itm/TRANSCEND-MICRO-SDHC-45MB-32GB-UHS-I-U1-CLASS-10-300X-PREMIUM-32G-32-G-GB-SD-NEW-/351052775026?pt=US_Memory_RAM_&hash=item51bc603e72
Egyébként tőle akkor bármit lehet rendelni, leírtak szerinti lesz ugye?
És ez is akkor tutira ő http://www.ebay.com/itm/Transcend-MicroSDHC-32GB-UHS-1-45MB-sec-Micro-SD-HC-Premium-Class-10-Memory-Card-/131171176826?pt=US_Memory_RAM_&hash=item1e8a69517a
??
A fake kártya meg 8 gigáig simán megy és jó, átlépve a 8 gigát csak névleg lesz rajta a fájl, nem nézhető meg.
Ha törlöd, akkor az első 8 gigányi felvétel megint jó lesz. -
bajvan2
tag
Júúj tényleg, le lett írva már ezerszer, csak valahogy nem ugrott be, hogy idetársítsam.
Viszont egy kamera tényleg vonzza a lökötteket, mióta fönt van olyanokat láttam, mint amiket előtte soha.
Már fél perce áll a pirosnál, fogja magát szépen kigurul és átvánszorog a merőleges forgalmon át keresztbe. Másik megáll az út közepén úgy hogy egyik oldalról sem férni el mellette, közben 50 méteres körben 46 olyan hely lenne, ahol a kutyát nem zavarja, kiteszi a vészvillogót és bemegy boltba. Harmadik balra kerül a körforgóba.
(Felvétel direkt nincs, nem azért akartam kamerát, hogy rendőrködjek.) -
bajvan2
tag
Azt meg lehet kérdezni, hogy a mostani viharos szakadó esős, erősen felhős időben g1w és mini mit tudnak rendszám ügyileg?
Kockázgattam a gs9000 felvételeit, normál időben, még erősebb napsütésben is kb. mindenki rendszáma olvasható, de a felhős esőben majdhogynem egy se, pedig magát a képet nem mondanám rosszabbnak, mint a nap esetén. -
bajvan2
tag
Memóriakártyás topikban nem beszédesek.
Itt nem ért senki hozzá hogyan lehetne a fake kártyát valódi méretére visszaállítani?
Láttam ezt a cikket http://logout.hu/cikk/fake_pendrive_javitasi_segedlet/teljes.html (nekem nem is ad ki olyan értékeket a progi, mint itt írva van, valamint az orosz oldalra is hibát dob) és próbálgattam mindenféle particionáló programot külföldi leírások alapján, de egyik sem a valódi méretet ismerte fel.
Már úton van az ajánlott helyről a másik, de ha már kaptam egy ilyet ajándékba ne legyen kukás. -
bajvan2
tag
Ez a vid mondjuk tényleg odabasz: http://carcam.hu/2014/06/sundorges/
Nagyon sokáig vacilláltam kamera ügyileg, aztán egy hasonló tette be a kaput. Szintén ment előttem keresztül tökön-babon át szarva mindenre. Persze én is, de ő még bunkó is volt, meg mégiscsak ő lenne a rendőr. Mikor kiértünk a 2x1 sávra és utolérte a csuklósbuszt röhögve kikerültem kb 70-el, erre jött a sziréna, leintés, köménykedés, dehát épp két "kollégája" ült mellettem, így elsütiztek inkább. -
-
bajvan2
tag
Úgy látszik ma a megérkezések világnapja van, 13 nap alatt ma jött mindenféle nyomkövetés és aláírás nélkül a transcend premium 300 a courtesytrading/sinceritytől.
Elnéztem a memóriatopikban a tesztjeidet, hát ahhoz képest ezt akár harmatosnak is nevezhetnénk.
Normális egyébként ekkora eltérés, vagy ez is valami "trükközés"? H2tesztet most futtatom, jónak tűnik.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-08/01/306367_t3bbgjxxiqyvhu1j_transcend_2.png[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Egy ilyenbe nyomtam be a kártyaolvasóba. http://www.asus.com/hu/Notebooks_Ultrabooks/K75VJ/
Kártyaolvasóhoz csak ennyi van írva: 3 -in-1 kártyaolvasó ( SD/ SDHC/ SDXC)
Ez most így jó, vagy rossz?
És ezt rendeltem még 15,99-ért http://www.ebay.com/itm/Transcend-MicroSDHC-32GB-UHS-1-45MB-sec-Micro-SD-HC-Premium-Class-10-Memory-Card-/131171176826?pt=US_Memory_RAM_&hash=item1e8a69517a
h2teszt is végigment hiba nélkül, de ez is csak 11 MB-t mutatott írásra és 8,9-et olvasásra. Ez is számomra érdekesnek tűnik, hogy az olvasás hogyhogy lassabb?[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Ja megnézem majd máshol.
Viszont a transcend oldalán a verification rész is érdekes. Ki ezt írja:
microSDHC Class 10 UHS-I 300x (Premium)
Ez névre szerintem oké, a megjelenő kép viszont ezé a kártyáé:
http://www.ebay.com/itm/Transcend-MicroSDHC-32GB-Micro-SD-HC-Class-10-w-Adapter-Flash-Memory-Card-New-/130944522304?pt=US_Memory_RAM_&hash=item1e7ce6d840 -
bajvan2
tag
.MOV fájlok szerkesztésére esetleg valakinek egy jó és értelmes programja?
Hang ki és bevágás, gyorsítás, lassítás, rész kitakarás, szövegdoboz ilyesmik.
Mit használtok ilyen célokra? -
bajvan2
tag
Részletesebb beállításokkal próbálkoztál vele?
Gondolok itt EV, White B, Contrast, Effect és társai. Van valami tutid? Vagy úgy általánosságban érvényes következtetésed, hogy milyen viszonyokhoz mi passzol?
(Persze ezt nem azért kérdem, hogy ez majd megoldja a fagyásproblémát.) -
bajvan2
tag
Hasonlítsd össze mások videóival.
Ha egyértelműen rosszabb a minőség, akkor az. Ha nem rosszabb, attól még lehet "hamis", dehát az kit érdekel?!
Komolyra fordítva a felvétel adataiból kéne látszódnia. Pl milyen felbontásokat tud, milyen fps mellett, milyen kódolású és kiterjesztésű lesz a videó. -
bajvan2
tag
Most néztem fenti problémádat, hogy usb-n nem látja számítógép.
Bocs, ha triviális lesz, de nem lehet, hogy engedélyezni kell valahol a menüben a kapcsolatot?
Például a gs9000-et se látja nálam, ha csak rádugom. Meg kell nyomnom 2x a "mode" gombot és ott kell okézni. Telefont is láttam már többet, hogy minden rádugás után engedélyezni kellett az usb kapcsolatot.
Ezek után leesett, hogy azért kérdezted a fake dolgot, hogy ne azt vegyél. Azt írták itt már többször, hogy figyelmesen megnézve a leírást nagyon nagy százalékban kibukik az előbbi hozzászólásomban írt dolgok alapján. Ezenkívül igen, jó nevű eladó, ha mégis fake lenne reklamálni kell, ami egyáltalán nem esélytelen. Meg kell nézni rendesen a visszajelzéseket, a szövegeseket kell elolvasni, ne tévesszen meg 400 db egyszavas excellent értékelés. Ugyanabból a termékből a nagyon olcsót ne vedd! Gondolok itt arra, hogy árulják 50-en ~45-55 dollárért és 3-an 26-ért, akkor azokkal jó eséllyel gond lesz. -
bajvan2
tag
Mintha nem rég lett volna téma, hogy különböző oldalak értékelési rendszerének nincs értelme, ha nem a valós dolgokat írjuk le, hanem csak automatikusan okézunk mindent.
Aliexpresszről jött a fake sd kártya, srác simán visszaküldte a teljes vételárat, ám az értékelésem azóta se látszik az oldalon. Saját profilomban sincs nyoma, szőrén szálán eltűnt mindenhonnét. Már 2 hónapja, hogy leadtam. Természetesen lehúztam a refund ellenére is. Normális ez? Szóval részemről tényleg ennyit az értékelési rendszerekről. -
bajvan2
tag
Olyat kérdeznék, hogy alapból 3 perces felvételre van a kamera állítva, viszont lesznek rövidebb felvételek, mert leállítom autót stb. Ez oké. Viszont szép lassan eljutunk oda, hogy nem lesz 3 perces film, sőt egyre rövidülnek, mert mikor ezen rövidebb felvételekhez ér a törlés, akkor a következő felvételnek nem töröl kettőt, hanem csak egyet, így az ugyanúgy rövid lesz.
A kamera nagyon buta, vagy ez a többinél is így van? -
bajvan2
tag
Nagyon jól vágom, hogy miről van szó.
A jogszabály ettől függetlenül, ha tényleg így szól, ahogy beidézte akkor tipikus gumiszabály. Ha nem mersz kiállni magadért és direkt beleköltesz olyanokat, amik nincsenek ott, de a tisztesség és józan ész úgy kívánná, akkor szívni fogsz. Aki meg majd ki mer állni magáért és az igazáért az nem fog szívni. Én ezt így látom. De ezen ne vitatkozzunk. Majd mindenki mérlegeli, hogy egy ilyen direkt nem pontosan leírt szabályhoz hogyan viszonyul. -
bajvan2
tag
válasz atti1848 #2555 üzenetére
Ezeket semmiképp.
G1w, g1wh szokott legjobb vételként elhangozni. Ha gps-t is szeretnél, akkor mini 0801, 0803, esetleg gs9000 pro. (Az L végűek teljesen felejtősek.) Esetleg "akciókamerásabb" a Mobius. Pár napja valaki mutatott képeket valami A7-es képfeldolgozós cucctól, ugyanilyen csipest láttam gs90 néven igaz gps nélkül azt hiszem hetven teteje dollárért.
Itt érdemes egyébként nézelődni: http://www.techmoan.com/, a magyar ajánlásokat, felejtsd el, akár 3-4x-es áron árulnak, tesztelnek és reklámoznak nagyon gyenge kamerákat, mint pl az általad említett kettő is.
Ha hülyeséget írtam korrigáljon valaki.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Hát lehet, hogy hülyeséget mondok, de eddigi tapasztalataim szerint elég ránézni, mármint a felvételre. Ordít a különbség. Vásárlás előtt az avi formátum, ami nem túl jó ómen, de itt is javítson valaki, ha ez hülyeség. "Ajánlott" kameránál ilyen nincs nem?
Harmadrészt youtubra kíváncsiságból feltettem egy felvételt, ami 1080p, de lejátszásnál ilyet már nem is mutat, 720 volt a legjobb. Ez miért? -
bajvan2
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy szivargyújtóba dugható töltőnél csak az számít, hogy jó legyen a két csatlakozó, vagy egyéb számadatokat is figyelni kéne?
Továbbá ennek a töltőnek mi lenne az angol kulcsszava, hogy hatékonyan tudjak keresni?
Köszi. -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2643 üzenetére
Be lett húzva körbe a kárpit mögött a biztosítéktáblába, szét lett szedve és forrasztgatva lett meg nem tudom mik. Szóval a cél az volt, hogy ne látszódjon, ne lógjon, fixen ott legyen, induljon, leálljon magától a gyújtással. Aztán hogy ennek ez volt-e a legmegfelelőbb módja azt nem tudom.
De igen másik autóba is átraknám néhanap.
"5V-on kell tudnia legalább 1,5A-t, és az sem árt, ha a miniUSB lábkiosztása is egyezik az eredetivel."
Nagyon amatőr kérdés gondolom, de ezeket hogyan tudom megnézni? -
bajvan2
tag
A gs9000pro, amit mondtak gps-hez pl menet közben koordinátát nem is mutat. Utólag programmal tudod megnézni.Sebességadat olyan 3-4 másodperces késésben van a videón, viszont a lejátszóprogram jó időben mutatja. Vannak benne blődségek, képes akár 300-as értéket is lejegyezni 1-1 pillanatra, különösen gyors irányváltásoknál, mondjuk 3-4 óránként esik be egy ilyen. Viszont én ezt a kamerát nem venném meg újra, tehát ha mégis gps, ne ezt. Rossz a kamera alakja, legalábbis nálam, függőleges kiterjedése nagyon nagy, nem fér be a tükör és szélvédő közé, nagyon feltűnő, elég nagy vibrációja van a rögzítő/tartó résznek és a szélvédőre rögzítés is elég szerencsétlen.
Másik része, amit pedzegetsz, ugyan nem olvastam el sose az erre vonatkozó jogszabályokat, de nem is érdekel. Megnézném azt a bíróságot, aki legyint a videofelvételre és kihozza bemondásra a másikat. Ha nem vagy beszari ebből igen komoly az egész szervezetet lejárató kampányt lehetne csinálni. Az már megint más tészta, hogy eme ostoba országban hányan fognák is fel.
Magyarázkodnod pedig igazán nem kell. Mindennél többet megér, hogy mostantól soha még csak hozzá se kell szólnom ostoba, frusztrált, irigy, önmaga ellensége emberekhez, legyen az közlekedő vagy rendőr.
Ostoba öcsémnek például első dolga, hogy kihúzza a kábelt. A kamera ott lehet, de ne filmezzen.
Én egyébként nagyon sokat szabálytalankodom, kb egész nap, így első sorban azt szerettem volna, hogy akármi is van, ne lehessen rálegyinteni annyival, hogy "előzött, szlalomozott, záróvonalat lépett át" (Szerintem a jelenlegi szabályozás megöl, emberiségellenes és senki nem tartja be, csak a szájalás megy. A megalkotói, eltűrői sem. Kilátott már 30-50-es korlátot betartó fekete skodát? Sőt ki látott már olyat, aki a pusztában lelassít a korlátozó táblára? Mindenki csak azt gondolja kötelezőnek, ami neki tetszik, illetve bebeszél magának olyat, ami tetszene, csak általában pont a nem kívánatos és másokkal kibaszni dolgokat tartják tetszetősnek.) Viszont épp ezért, mert a nagy többséggel ellentétben tényleg nem szándékom senkivel kibaszni, pláne ha az illető leleményesebb, mint én (vagy nagyobb állat, de ilyen azért tényleg szökőévente van) sose tennék ki oktató-nevelő-álszent videókat a netre.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2734 üzenetére
Mondjuk nekem nem volt másik, úgyhogy viszonyítani nem tudom, csak gondolom lehetne ez jobb is. Ott mozog az egész, ahol a kamerát a talpra pattintod. Nem tükörsima úton nagyon nagy rázkódásokat csinál.
Ha folyamatosan fent van kamerástól, akkor 2-3 nap után mindig leesik. Kábelezés el lett húzva kárpit mögött, az nem látszik, de a kamerát nem merem otthagyni mindig. És ilyenkor jön a baj, a forgatható részt simán túl tudom tekerni levételnél, ilyenkor kiugrik középen valami műanyag menetes rész, fél napos mutatvány innen visszaállítani rendes állásra, legalábbis egyelőre nincs meg a trükkje. Ha nem az egy adott ideális pontból kezdem el a tekerőt tekerni, akkor nem tapad fel rendesen, levétel, hozza maga után az előbbi szitut. Nálam speciel egyszerűen nem fér be a tükör mögé, a tükör alsó vonalával kb egy vonalban kezdődik a kamera teteje és így nagyon látszik. (Octavia) Meg valahogy az utastér felé is sok helyet ellop bárhova is teszem. Aztán nem is tudom úgy fordítani, hogy az látsszon benne, amit én szeretnék, az autó elemei mindig igen nagy területeket takarnak ki. Szerintem az egész forma, kialakítás nem szerencsés, de erre tényleg nem gondoltam vásárlásnál. Kép végül is elmegy, rendszámok világosban hellyel-közzel látszanak, este elég katasztrofálisnak tűnik, de ezt meg elég nehéz összehasonlítani, mert mindenhol mások a fényviszonyok, más lámpa van az autókon stb. De nem győzöm ismételni nincs személyes viszonyítási alapom, viszont annyira nem győzött meg, hogy adott esetben ne próbálnék ki másikat.
Szabályozás meg látod épp erről beszélek, minden lehetőséget megragadva próbálnak elnyomni, kisemmizni, nyilván minden rögzítés sérti egy én mindent megtehetek, mert én szabom és szabatom a szabályokat berendezkedés érdekeit. De épp ezt lenne szabad nem hagyni, hogy már azt is gátolni próbálják, hogy saját magadat megvédhesd, ha már akinek elvileg kéne arra nem lehet számítani, mert csak saját önös érdekeivel van elfoglalva.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #2735 üzenetére
Meg kérdeznék is egyet. Be van húzva biztosítéktáblába, így gyújtás ráadásra indul, levételre leáll.
Ha jól gondolom van ugye egy olyan beállítási lehetőség, hogy gyújtásráadásra indul/megáll és hány perc múlva kapcsoljon le. Elején ez jó is volt, azaz pl leállás után még beállított értékig filmezett. Mióta bekötötték e két paramétert tökmindegy hogy állítom, a legfelső szituáció játszódik le. Magyarul például félreállít a rendőr és én leállítom motort egyből leáll a felvétel, ami nem szerencsés. El lett tolva esetleg valami, vagy normális jelen helyzetben ez így? -
bajvan2
tag
A g1w eleve elmosódott. Ezzel van valami baj nem? Emlegettetetk már többször valami széleken elmosódást. Valahogy így tudtam volna elképzelni látatlanba.
-
bajvan2
tag
Ja azt elfelejtettem, hogy azon ugye el lehet polemizálni, hogy elfogadják-e a felvételt, de az hogy a felvételedet smarty vagy kiskacsa nullakettes kamera csinálta ilyen szempontból aztán tényleg édes mindegy. Szóval az, amit smartynál nyomatnak nagy dumába, hogy igazságügyi szakértő, meg anyámtyúkja az mind a mese része. Nem konkrétan a smarty kamerán van a hangsúly a kijelentéseikben.
-
bajvan2
tag
Na mit találtam ma 4 hónap után...
gs9000-en van olyan beállítás, hogy effect. Ezt monokrómra állítva klasszissal jobb, kivehetőbb, felismerhetőbb, követhetőbb éjszakai felvételt csinál mind városban, mind a töksötétben, mint normálban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest