Hirdetés

2024. július 8., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5524) Dr. Szilikát válasza ricogsm (#5519) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Korábban, a határokat tesztelve, egyre finomabbra állítottam az őrlőt (megbontással átállítva a gyárinál is finomabbra), egyre jobban kijött a kesernyés íz, ugyanakkor egyre jobban lefojtja az áramlást, lassítja.

Túltolt, hibás beállításnál kakaó finomságig jutottam, ami már olyan szinten tömít mindent, hogy ki kellett tisztítani az őrlőt is teljesen, főzőegységet is, hogy újrakezdjem az egészet.

Túlzottan durva szemcsés őrlemény sem jó értelemszerűen, könnyen átszalad rajta a víz, de gyengébb a kávé is.

Savanyúbb típusú baboknál sokat számít elvileg, hogy inkább hosszabb kávét készítsünk, mert a főzés elején oldódnak a savas összetevők. Ha túl hamar megállítjuk, savanyú lesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.