Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz markussandor #14265 üzenetére

    A szemcseméret növelése is növeli a pogácsa vastagságát, azonos őrlési időt feltételezve.

    Jurát nem ismerem közelről, csak videón láttam a szerelését, de az nem olyan, mint a Krups, ahol a bojler tetejében van a főzőkamra, így az extrakció után megteheti, hogy emelt hőfokon szárítja a pogácsát és csak utána dobja ki. Így tisztábban tartható a gép, hiszen ha szétmállik, borzasztó állapotok állnának elő azon a részen, ami nehezen tisztítható is ráadásul.

    A bojlertől független főzőegységnél, mint a Jura is, ott már nem lehet utólag ráfűteni, csak a megfelelő tömörítésre lehet számítani, hogy egyben maradjon. Lehet, hogy nem tömörít már rendesen, de én mondjuk szétszedném darabokra és mindent átnéznék, mint más gépeimnél is. Vagy olyan dolgok, hogy eltömődött a lemenő csatorna az őrlemény útjában például.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés