- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok.
Giga 6850 OC vel is előjön a BS/No Signal hiba?
-
Nálam Afterburner még mindig nem írja ki a feszt
-
CJ3
senior tag
Ez hogy miylen szinű az afterburnert azt mi dönti el ? Gondolom az Nvidia zöld a Radeon meg piros......
Nekem zöld az egész és kiirja hogy 6800 a Driver version hoz meg semmit ez mitöl van
Pedig akkor pirosnak kellene lennie, elméletben?
-
Tirexi
addikt
válasz
Whit3Rav3n #10991 üzenetére
Ne szivass mán LorDiablo.
Kell a fenének az a kazán pótló villanyzabáló féltégla VGA. -
Tirexi
addikt
Ilyen az én formám.. egyszer veszek ATI-t az is xar.
-
Tirexi
addikt
válasz
csucsbicep #10988 üzenetére
THX a válaszokat.
Am nekem is ugyan ez van mint a videón. Kép elmegy és No Signal aztán kifagy a gép és reset...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #10986 üzenetére
Én is ezt javaslom.
-
lehel22
tag
válasz
Tirexi #10979 üzenetére
Ne foglakozz uj Bios al.A giga kartyakra adtak ki uj biost ennek a problemanak az orvoslasara, de ott sem oldja meg minden kartyanal.A lenyeg ha neked "No Signal"- os a kartyad akkor eloszor si ellnorizd le , hogy kibirja e a Far Cry 2 benchmarkot HD felbontason minden latvanyjavitoval bekapcsolva.(DirX 10, 8xAA, Vsync on)
A no signalos betegsegben szenvedo kartyak nem igazan birjak ezt a tesztet.Azert No Signal mert a Black screen lehet mastol is.Tobben is jeleztek a problemat foleg Giga tulajok , de volt mas gyarto kartyaja is.Nezzel utanna Abu85 , Wittman hsz -nak.
Itt a gigabyte kartya altal produkalt no signal.
[link] -
válasz
csucsbicep #10980 üzenetére
Akkor én jó kártyát fogtam ki! (3* kopp)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #10980 üzenetére
Egy kis felmérés: [link]
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tirexi #10979 üzenetére
Ha jól tudom a Giga kártyáin javítottak valamit újabb biosokkal, annyit elértek, hogy alapon már nem csinálta, csak ha tuningolták. Nézz szét a techpowerup-on, hátha találsz valamit. Ha egyikkel se jó, visszarakod az eredetit, és visszaviszed gariba, Csak ugye azzal kell számolni, hogy az sok idő.
-
lehel22
tag
válasz
gulupeti #10955 üzenetére
Ha volt a gepen MSI afterburner akkor lehetseges , hogy valahol megmaradtak konfiguracios file-ok .Ceges gepen az egyik sapphire kartya ment osszevissza orajelekkel.Hiaba lett lehajitva az MSI AB megtarthatott bizonyos beallitasokat ( ne kerdezd hol ,mert ha megtalatuk volna , mondanam) de friss win install utan egyboll helyrekattant.
-
Tirexi
addikt
válasz
Alister71 #10972 üzenetére
Nem.
Az én általam írt hsz-ben van egy link amit nem ártana megnézni.
Végül is csak kiböki a szemedet az a piros kiemelés.De itt van még egyszer: Black Screen
-
Tirexi
addikt
válasz
Alister71 #10970 üzenetére
Nekem egy MSI HD6850 OC-m van.
De teljesen mind mert a csávó azt írta, hogy más gyártó karijánál is lehetett erről hallani.
Ugyan az a gondom mint az előző hsz-ben linkelt csávónak, mintha csak én írtam volna... -
Tirexi
addikt
Hali all.
Lehet, hogy gond van a VGA-val.
Először azt hittem, hogy CPU tuning miatt van a hiba de miután kikapcsoltam a tuningot ugyan ez a hiba fogadott.A hiba annyi, hogy elmegy a kép kikapcsol a monitor és pár másodperc múlva beakad a hang és be fagy a gép.
Teljesen random csinálja szal nem csak egy játékban. (Left 4 Dead, Witcher 2, Crysis 2, Fable 3)Állítólag ennek a jelenségnek Black Screen a neve ami állítólag a 6850-es szériára róható fel.
Nos azért gondolom, hogy a VGA hiba mert ha memó/CPU gond van akkor kékhalál van vagy a csak simán lefagy minden de a kép megmarad.
Túlmelegedésről nem beszélhetünk mert 75 fok volt max amit láttam a VGA-tól monitorozó programmal.
A tápom sem kevés hozzá 430-as Corsair táp i3 540-el megtámogatva.
Ötlet?
Erre van valami orvosság vagy csak a garis csere? -
Alister71
nagyúr
Most vettem észre, a Steam hétvégére ingyen adja a Balck Ops multit, tehát még holnap lehet vele játszani. Akit érdekel szedje lefele gyorsan.
Vigneau: nekem a G41-es lap a bios visszaflesselő felelős, azon van int vga. De nekem is van valahol egy S3 azért, az a biztos.
-
nrth
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy MSI R6850 Cyclone (OC) kártyát de egyelőre egy ASRock N68C-SE alaplapban használom és pont ezért érdekelne, hogy ti milyen lapot ajánlotok hozzá amivel ki tudnám használni a kártyában rejlő "erőt"?
A tápom elég lesz (500W FSP), a proci is megfelelő (Phenom II X4 955 BE), csak az alaplap témában nem tudok dönteni...
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Vigneau
félisten
válasz
Alister71 #10937 üzenetére
Ne aggódj, tudok én is a BIOS-ok eltéréseiről - és én sem offenz miatt írom, amit írok. Jómagam csupán azt osztom meg a többiekkel mindig, amit tapasztalok, valamint amit az olvasottak alapján kipróbálok.
A jelenlegi VGA-mhoz még nem találtam frissebb BIOS-t, más gyártóét meg még nem próbáltam. Korábbi Asus kártyánál viszont már jártam úgy, hogy a feszállítás megszűnt létezni más gyártó BIOS-ával és jöhetett vissza az eredeti. Persze rosszabb esetben jártam úgy is, hogy fekete képernyő fogadott...
-
Alister71
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #10958 üzenetére
A Powercolor PCS+ biosát nyugodtan felrakhatod rá, nekem is az van rajta. Magasabbak az órajelek is alapból, feszt is lehet állítani és a 2D-s órajelek is jók: klikk
-
-
Foxmulder89
senior tag
Mondok még jobbat.. a gyári biossal tényleg nem tudtam feszültséget állítani, se gpu-z, se a sapphire trixx féle sidebar nem jelzett változást, magasabb órajelen nem volt stabil, hiába a +fesz. Kipróbáltam a linkelt biosok közül mindkettőt, mindkettővel tudtam feszt állítani, de 300/300 maradt a 2d órajel..3d feszen. Visszatettem a gyári biost és 100/150 lett újra a 2d, és megmaradt a fesz állítási lehetőség
-
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával Crisys 2-nél a játék elején a tengeralattjáróról hiányoznak a textúrák, illetve a tengeralattjáró belsejében amikor főhősünk ébredezne, nincs kép, csak hang?
Frissítettem a drivert, újra telepítettem a programot, de semmi nem javult meg.
Ilyet, vagy hasonlót, tapasztalt már valaki?
A vezérlő pedig: Asus HD6850 1Gb DirectCU -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Foxmulder89 #10958 üzenetére
Pontosítok, 100/300 van beleírva, ennek ellenére 300/300, de ami még zavaróbb, hogy 3d feszültségen..átírtam 100/150-re és kékhalálozott win betöltéskor..
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Alister71 #10934 üzenetére
Nekem is visszavette rendesen, amíg biost nem frissítettem mert nekem meg feszültséget nem engedett állítani..ezt a két biost találtam, most az újabbik van rajta és 300/300 2d-be, pedig megnéztem RBE-vel is és 100/150 van beleírva..viszont feszt végre tudok állítani..
-
válasz
KaiotEch #10949 üzenetére
Az enyém biosának ez a verziója: 013.011.000.002.000000
Ma linkelte Lord Vader kolléga, de sajnos ez sem oldotta meg a problémát.[link]Most hogy visszaraktam az afterburnert így alapjáraton 150/550-en megy a kártya, ha youtubeot nézek akkor átvált 300/1100-ra, de afterburner nélkül youtubeot sem kell, hogy nézzek és akkor is 300/1100-on megy alapjáraton.
-
-
Winne
nagyúr
válasz
gulupeti #10941 üzenetére
Egyetértek az érveiddel, félig-meddig ezzel nem: "a csendesebb üzem megéri azt a + 10 foknyi hőmérséklettöbbletet, főleg ha ez az érték még a teljesen normális kategóriába tartozik.", de mindenkinek más a fontosabb- Ez így van rendjén.
Amúgy a te problémád a böngésződben keresendő, pl az új ff-ban is ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítást és az ie-ben is.
-
(#10943) Dictator^
Nem megy két megjelenítő, a tv hdmi-vel van a kártyára csatlakoztatva, de nem volt bekapcsolva. Youtubeot sem néztem. Prohardver,gmail van megnyitva.
(#10944) KaiotEch
Ez a bios van a te kártyádon is? MSI.HD6850.1024.110103.bin ?
Hol tudom kikapcsolni a hardveres gyorsítást? Az Adobe Flash Playerben én nem találok ilyet.A Google Chrome-ban ki tudom ezt kapcsolni? Bár youtube videót nem is néztem, szóval lehet nálam nem ez a baj.
-
CJ3
senior tag
Hanyas Everest érzékeli már ezt a fajta kártyát amúgy?
Mert abban lehetett látni hogy mennyire veszi vissza 2D ben a gép a VGA-t, de igy sajna nem tudom........
KaiotEch Én is tapasztaltam már ilyet, a Google Chrome meg volt nyitva és a játék fele annyi fps el ment, megvan Test Drive Unlimited 2 nél volt ilyen
-
Dictator^
veterán
-
Annyira nem vagyok elvetemült tuningos én sem. Csak ésszerű határokon belül szoktam az efféle dolgokat művelni. Az E8400-nál is be van kapcsolva az energiagazdálkodás, tehát csak akkor megy jobban, ha kell. Javarészt internetezek, filmezek, ilyenkor főleg elvárom, hogy csendes legyen egy gép. A videókártyánál is szintén ezt szeretném elérni, ha nem kell a kraft legyen csendben és minél kevesebbet fogyasszon, ha viszont úgy adódik és játszani támad kedvem, akkor is legyen azért a hangja az elviselhető tartományban. Úgy gondolom, hogy a csendesebb üzem megéri azt a + 10 foknyi hőmérséklettöbbletet, főleg ha ez az érték még a teljesen normális kategóriába tartozik. Az adott helyzetben legoptimálisabb, számomra legmegfelelőbb hang/fogyasztás/teljesítmény elérése a cél. Szerintem sokan mások is így vannak ezzel.
Bár tudom, hogy összességében nem olyan nagy összegekről van szó, valamennyit bizonyára számít, hogy csak akkor hajtja az ember a gépet, amikor arra valóban szükség is van.
-
Winne
nagyúr
válasz
gulupeti #10926 üzenetére
No offense, de én sosem értettem azt, amit például te is csinálsz. Összeállítottál egy gépet, amit tuningolsz is, amitől értelemszerűen megnövekedett a fogyasztása és a zajszintje is a gépednek és akkor most a videokártyádat inkább járatnád kisebb fordulaton hajtott ventillátorokkal, csak hogy ne legyen hangosabb? Önmagában a tuninggal nincs bajom, bár vga-hoz nem nyúlnék, de ha már tuningol az ember, akkor ne foglalkozzon a zajszinttel, inkább maradjon "egészséges" a gépe, minthogy egy kicsit halkabb legyen szvsz.
Ha a fogyasztás csökkentése lenne a célja ennek, az megintcsak szemben áll a proci és a ramok tuningolásával és egy egyvga-s rendszernél nem is beszélhetünk nagy különbségről árban a fogyasztásnál. Nekem 4.4GHz-en hajtott procival az utolsó 3 hónapban kicsivel többet fogyaztott a gépem konnektorból, mint 4 ezer magyar forint, amiben sok játék és tuning miatti stabilitásteszt volt. (Teljes gép + monitor + modem + 2 router + 5 ülső hdd + hangfalszett + asztali lámpa tartozik bele)
-
Akkor kipróbálom valamelyik tesztprogramot a kettő közül az érdekesség kedvéért, és az eredményt majd megosztom itt a fórumon.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Vigneau #10936 üzenetére
Ebbe most nem megyek bele, kifejtettem már és képekkel is alátámasztottam a bios verziók közötti eltérést. Nekem most is 100/150-en megy, a legutolsó 11.5hf van fent, amit a Dirt3-hoz igazítottak.
gulupeti: 3D mark06, a proci 500x9-en ment.
De inkább Vantage-ot, 11-et futtass. 06 nem mérvadó.
-
válasz
Alister71 #10934 üzenetére
Egyelőre visszarakom az afterburnert, aztán majd lesz valami.
Az E8400-at 9*445-ön 4ghz-en használom, a memcsik 890mhz-en szaladgálnak.
Egy 3dmark2006 tesztet futtattam le az új videókarival, 18510 pont lett a vége. Nem tudom, hogy ez mennyire jó vagy rossz eredmény egy ilyesmi géptől egy ilyen kártyával? Vagy már valami újabb progival kellene tesztelgetni?Érdekes ez a videókari, afterburnerrel egyszer visszaveszi a procikáját 150 mhz-re, valamikor meg csak 300-ra, memória is szintúgy, valamikor 1100mhz, valamikor pedig 550.
-
válasz
Alister71 #10932 üzenetére
Szűz a windows teljesen. Éppen azért is raktam újra mert amikor beleraktam a kártyát csütörtökön a gépbe, akkor az aida az előző hd4830 és a mostani kártya egyvelegéből tárta elém az információkat (annak ellenére, hogy mindent normálisan letöröltem és még driver sweeperrel is lepucoltam a maradványokat).
Tehát a win még két napos sincs.
A driver verzió az pedig ez. Ez elvileg a legújabb 11.5-ös. -
válasz
Alister71 #10925 üzenetére
Úgy értem, hogy indokolatlanul, hogy 55%-ra beállított ventilátor sebességen terhelés alatt kb 70 fokig ment fel a gpu hőmérséklete, ha a kártya maga vezérli a ventilátort, akkor ettől magasabbra emeli a fordulatszámot, igaz, hogy hűvösebb lesz a kártya viszont jóval hangosabb is.
Lepucolom az afterburnert és utánanézek az órajeleknek és a hangerőnek mégegyszer.
-
válasz
Alister71 #10923 üzenetére
Felraktam az afterburnert és már akkor elsőre 300/1100-on ment ez tuti. Nem kell nekem annyira az afterburner, viszont, ha nincs fent akkor a ventilátor vezérlést a kártya magának intézi és gondolom indokolatlanul feltúrja a fordulatát, azt pedig nagyon nem szeretem.
-
(#10919) polonic
(#10920) Lord VaderTermészetesen hallottam a powerplayről.
Tudom, hogy mire való és mire találták ki, azonban még mielőtt bármit is állítottam volna, megnéztem az órajeleket, a core clockot csak 300mhz-ig csökkentette, a memória sebességét pedig egyáltalán nem, az folyamatosan 1100mhz-en ketyegett.
Mostanra megváltozott a helyzet, pedig azóta az ég világon semmit sem állítottam. A Core clock 150mhz-en van, a memória pedig 550-en.
kép
Az afterburner felrakása miatt nem csökkenti az értékeket 100/150-re? -
CJ3
senior tag
Meglett a bűnös egy kifordult lecsúszott sata kábel okozta az egész galibát, a VTX 6850-el szóval sose adjátok fel ha vlami nem indul nem biztos hogy tényleg az aminek látszik....
Most telepitettem fel Drivert catalyis stb nemsokára tesztKöszi a segitséget......
-
Sziasztok!
Most lettem egy MSI R6850 cyclone típusú videókártyának a tulajdonosa. A kérdésem a következő lenne:
Az msi afterburner programjában szeretnék egy ilyen internetezős, 2d-s alacsony órajeles profilt csinálni. Átállítom a memory clockot 550mhz-re, ez a legkevesebb amit megenged (ez a maximuma ameddig emelnie kellene ebben a profilban nem?), alkalmazom, azonban a memory clock folyamatosan 1100mhz-en megy. A core clockot pedig 600mhz alá nem is tudom levenni, mert visszaugrik a 600mhz-es értékre.
Tud erre valaki megoldást? Köszönöm.
-
Biga123
addikt
Dirt 3
1280x1024
VGA alap - Proc 3.5GHz8xMSAA - Ultra..
Average : 44 fps
Min : 37 -
CJ3
senior tag
Úgy néz ki nem tetszik a lapomnak a VTX3D 6850
Haveromnál elindult a kártya elsőre)
Most azt nem tudom hogy VGA-t cseréljek vagy alaplapot???
P35 ben elindul az ilyen kártya???
Valakinek ötlet akinek esetleg ilyen kártyája van...
Milyen alaplapja van??? -
CJ3
senior tag
válasz
szab.tam #10896 üzenetére
lsc kolegával cseréltük a kártyákat,(5770---6850) szóval most annyit tudok hogy átviszem egy haveromhoz, ott meglessük indul e......Olyat tapasztaltam hogy elméletileg rendesen beletettem de azt a kis kattanást mikor bekattan a slotba nem hallottam pedig azért mozgattam stb meg bele beletettem......1db 6 pines kell neki van ilyen a tápon........
Most szereztem ilyen szálas 6 pin, 24 pin hosszabbitót a 6 pineset ki is cseréltem mert azt hittem az a baja, 2db ilyen hosszabbitó van de ezeket is elötte szedte ki haverom a gépéből.......illetve sata kábelt cseréltem még a gépbe... de itt max nem érzékelné a winyót vagy hasonló...nem az hogy kimered a képernyő a bekapcsoláskor..........Kiszedem ha hazamegyek kifújom a slotot a karit, leszedem a táphosszabbitókat és meglátjuk...Ha BIOS száll el a lapban azt én észre veszem? vagy a dual bios miatt felül is irja röktön?
Jah a Speakert is bedugom hátha segit milyen hangot ad ki
-
sith7
félisten
A Gigabyte 6870 - eseknél is volt black screen, vagy csak a 6850 - nél ?
A konfigomnál lévő táp elég lenne egy 6870 - nek ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest