- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
s7evcsenko #11699 üzenetére
Sapphire 6870 Toxic.
11.6-ot használom jelenleg, de 11.5-el is ment. Legalábbis ott is teszteltem.Folyamatosan ott megy ki a hang. Csak az erősitőt használom, néha füles este. Néha, nagyon ritkán.
Játéknál is ott van, de akkor csak sima PCM csatornán megy a hang. Nálam sosem volt gond vele.
Nálam 1 monitor van, az is egy LCD TV, meg az erősitő, szóval soha semmit nem kell váltanom. Néha volt plusz monitor benyomva, de minimális ideig.
Sosem volt problémám semmivel az összekötésben, hang mindig megy ki-ment ki, amikor kellett.Másodlagos monitor beállításait nézd át, a Catalystban, tuti nem kéne ilyennek lennie.
-
válasz
Dictator^ #11696 üzenetére
Milyen vga-d van, és melyik drivert használod?
Folyamatosan ott megy ki Neked a hang, vagy váltogatod, esetleg játékhoz másik kimenetet használsz?
Az a bajom, hogy ha filmet nézek, akkor minden jó, de ha játszok, akkor már nem úgy viselkedik a vga, ahogy kellene...
Mint írtam lejjebb, néha egyszerűen magától átvált a monitor másodlagos kijelzőre, minden kérdés nélkül... néha csak villan egyet a monitor és leválasztja a másodlagos kivezetést, ahol a hdmi hang is van, és ezt nem is tudom addig újra aktiválni, amíg újra nem indítom a gépet.
Kezdek nagyon kiábrándulni ebből a vga-audió dologból... már a win7-et is 2x újraraktam...
3 vga-t is kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gond...
Már azon vagyok, hogy inkább veszek egy média box-t, és játékra meg használom a coax spdif-et... -
Dictator^
veterán
válasz
s7evcsenko #11690 üzenetére
Használja. Miért?
-
polonic
félisten
válasz
kucseranor #11694 üzenetére
Itt írták párral feljebb, hogy a giga 6870 is no signal crash-t kezdett el produkálni.
-
polonic
félisten
válasz
kucseranor #11689 üzenetére
Ne a gigát vedd.
Azon kívül bármelyik jó.
-
Üdv.
Használja itt valaki arra is a vga-ját, hogy DTS-HD-MA jelet küld ki házi-mozi erősítőre? -
kucseranor
tag
Üdv!
Milyen 6870-est érdemes venni? Gondoltam Gigabyte-ra a 3 ventis fajtából, vagy MSI Twin, de abból is 2 vagy hawk. Lehet valami különbség közöttük hangban?
-
kfron
aktív tag
Mi van már megint a Gigával?
-
Beri
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #11661 üzenetére
Mit biztosítasz? Tesztelni kell, nem ész nélkül feszelni. Milyen csúcs az az 1010/1206?
-
Alister71
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11671 üzenetére
Én bekapcsolt vsync-el játszok, minden játékkal. Legtöbb esetben hozza a 60 fps-t tuning nélkül is, én ezért sem húzom pl.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11671 üzenetére
Azt én nem tudhatom csak te, hogy hol a vége.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
csucsbicep #11670 üzenetére
Elvileg a 950/1150 még bőven nem a vége ha jól tévedek.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11655 üzenetére
Benchre megértem, de sztem 24/7-re fölös széthajtani.
-
Alister71
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11667 üzenetére
Nem írtál hülyeséget. Tuningolni természetesen lehet. Viszont én csak akkor szoktam, ha alapon nem elég. Addig minek? 2-3 fps miatt én nem húzom, ha nem muszáj.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Alister71 #11665 üzenetére
Hmm értem, hááát azt mondom ha egy Sapphire "mellékel" tuning programot a kártyához arra sarkalva hogy hozzál ki még több teljesítményt sőt ezt a kártya adatlapján külön opcióként fel is tünteti és ajánlja akkor evidens hogy ezt tuningolni KELL
Nagy hülyeséget írtam?
-
Biga123
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #11664 üzenetére
nekem most is úgy megy... és semminél nem volt még akadás.. ha lesz akkor megrántom de addig minek.
-
Alister71
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11664 üzenetére
Ha jól látom 1680x1050 a monitorod max felbontása, én is ilyennel használom a 6850-est. Nekem a PCS+ alapórajelein megy, ami 820/1100. Szerintem elég. KB 930/1150 a stabil vége, messze van még. A Toxic is 820/1100-en megy?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Alister71 #11663 üzenetére
Pont ezt a kérdést tettem fel magamnak a vásárlás napján (vajon elég lesz e)
Igazából mostani játékokat nézve "nem volt kevés" hozta amit kell viszont a tuning hatására nagyban nőtt a teljesítmény amit én is tapasztaltam fraps-al és a Vantage is megmutatta.
Igazából gondolva a jövőre akartam még plussz tartalékot a kártyába.
Nem tudom Toxicos kollégának elég volt defaulton a cucc?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Ezt a kérdést magadnak kell feltenned. Szerintem senki nem fog arra biztatni, hogy emeld a GPU feszültségét.
Valójában miért van szükség 24/7-es tuningra? Alapórajelen kevés?
Bár én úgy szoktam 24/7-re tuningolni, hogy kitesztelek napok alatt, több játékkal és bench-el egy stabil órajel párost, mindenképp alapfeszen, majd kb 20-30 MHz-el kevesebbre állítom be. -
Biga123
addikt
válasz
Ha 1.175 ön stabil akkor maradjon annyin..
tuningnál alap hogy a legkissebb feszt keressük amin még stabil a cucc.. -
Beri
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #11658 üzenetére
Nincs ilyen, hogy x MHz-nél adni KELL feszt. Ha stabil, minek a plusz kakaó?
-
Biga123
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #11658 üzenetére
igen annyi a toxicnak az alapfesze De azért mert ez Toxic.. a sima ref 6850 alacsonyabb .. ahogy Vader mondja..
De mért adtál rá + feszt ha alapon is elvan..?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Alister71 #11657 üzenetére
Igazából azt tudom mondani amit látok, a TriXX nevü programban totál alapon 1.175 az alapfesz de fórumtárs gondolom megerősít ha netán ő is azzal tuningol.
Én azért picit még adtam rá gondoltam ezeknél az értékeknél már nem árt
Szerk: Bocs Bocs félre olvastalak, most már értem, igen
-
Alister71
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11655 üzenetére
A 6850-esek alapfesze 1.148 volt, nem 1.175. A tied eleve többet kap.
-
Biga123
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #11651 üzenetére
Hehe ennyi nekemis simán megvan..
De azért azt vegyük figyelembe hogy a toxic-nak nagyobb az alpfesze..
ha alapfeszen is hibanélkül megy akkor felesleges a + fesz.. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
csucsbicep #11653 üzenetére
Nos ezzel az a helyzet hogy rengeteg tesztet csináltam alapfeszen plussz csomó üzemórát játszottam de..úgy gondoltam 950/1150 nél már 1.175 ről adok neki egy kicsit 1.200 ra..
Rosszul tettem én ezt vajon?
-
sith7
félisten
válasz
csucsbicep #11653 üzenetére
920/1100 -at nálam is viszi, pedig ez "csak" sima Sapphire Radeon , alapfeszen
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #11651 üzenetére
950/1150 alapfeszen?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Tudom menjek a francba de akkor is
Sapphire HD 6850 Toxic OC Edition -----> ezt vedd meg sorozat
A minap gondolkoztam rajta ejnye hát tudna az a GPU azért többet is "ez még nem a kínzás kategória" szóval 950/1150 lett a vége , de most már tényleg.
Nem tudom de abszolút olyan érzésem van meg se kottyan neki, lazán tudja
Fentebb a fórumtárs említette az 50-esekben sok a tartalék.
Bizony igaza vanVantage ban a 16k-t karcolja rendesen, örültem is ám nekije
-
Bati0501
őstag
-
belinho
senior tag
Megvan az új kártya MSI 6850 Cyclone power edition oc.
A hűtés kiváló, de ahogy nő a terhelés, azért már hallani a hangját.
Tuningban gpu tool stability test-el kitesztelve 920/1135, e-felett már sárga pixelhibák jelentkeznek a teszt alatt. Hynix memók vannak rajta, amik 1250mhz-t tudnak szóval elég sovány az 1135holott a 9600gt-n a gddr3-as 900-as samsung gyárin tud 1000-et és én meg 1100-on hajtottam.
Csalóka a tuning is, mert msi kombustor, meg furmark 975-ös gpu órajel mellett sem voltak látható hibák,meg vantage is lefutott, a másik progival meg egyből szórta a hibákat, szóval óvatosan a tuninggal.A 3dmark 11 ver1.02 2.teszt után elszáll c:programfiles.dll hiányzik, ez nem tudom miért van.
-
Mi5i
aktív tag
Sziasztok,
Mi a különbség a két kártya között? Valami mini portot néztem, hogy talán az, de a hűtője is teljesen más kép alapján, melyik lehet jobb, árban kb. ugyanannyi. Jobb lehet a 2DH hűtése?
VTX3D VX6870 1GBD5-2DH PCIE
VTX3D VX6870 1GBD5-M2DH PCIEKöszönöm!
-
Torry
addikt
Epp van elado 6850-em ha valakit erdekel
Link -
szasanyi
félisten
válasz
keke69 #11638 üzenetére
Engem is érdekel egy TwinTurbo Pro vs Gelid Icy Vision összehasonlítás, de lehetőleg árral együtt. Az i7 2600k is jobb mint az i5 2500K csak ugye ott az a +20k is.
Azon kívül engem az is érdekelne - mivel sehol nem láttam képet, konkrét adatot - hogyan, hova csatlakoztatható a ventik csatija? -
keke69
őstag
Holnap kerül a karimra(6870) az új hűtő majd jövök egy tesztel a Accelero Twin Turbo Pro viszonyításához!
-
Anuby
csendes tag
Sziasztok ,
Elég "kövér" kis topic ez , harakirit kéne elkövessek ha mind mind végig akarom olvasni
párat átolvastam azért és azt látom hogy akadnak problémák.
Én egy ASUS 6850 V2-t szeretnék venni a közeljövőben. Törvényszerű ez a hibásodási dolog kikapcsolásokról meg kép elfeketedésekről ? vagy valami egyébb konfig hiba lenne nem pedig kártya hiba ? hulladékot nem szeretnék venni -
Vigneau
félisten
válasz
---Lasali--- #11618 üzenetére
Nálam az Asus HD 6870 DirectCU (AC Twin Turbo Pro-val megspékelve) GPU-ja alapfeszen (1.2V) 1000MHz, 1.3V-on 1060MHz és 1.4V-on ~1100MHz.
-
martin66
senior tag
válasz
polonic #11628 üzenetére
Mindent kicseréltem összes kábelt fel cseréltem.
De ezt a dolgot csak 2 hete csinálja majdnem 7 hónapos használat után.
Bent a szerviben berakták az eladói monitornak, hogy folyamatosan legyen használva egyszer sem jött elő a hiba. De itthon ahol van ugye 2db ugyan ebből, ha az összes kábelt összekevertem, akkor átállítom melyik legyen az elsődleges monitor stb. akkor is kivételesen csak annál a monitornál csinálja a másiknál nem. -
polonic
félisten
-
martin66
senior tag
Sziasztok!
Van 2 db Lg W2261VP-PF típusu monitorom, ebből csak az egyik monitorom csinál olyat, hogy ha megy egy film vagy akár alvóból de még az oprendszer telepítésénél ( nincs rajta oprendszer ) akkor pl van egy fekete kép akkor lefagy a monitorom, egyszerűen marad fekete a kép és nem kezd el villogni a bekapcsolás jelző mikor le megy alvó állapotban, hanem simán fekete marad a kép és akkor ha ki/be kapcsolom a monitort akkor lesz újra képem. A gép nem fagy le a másik monitoron tudok mindent csinálni. Bent volt a szervizbe a monitorom ott egyszer sem jött elő a hibajelenség. Azt mondták, hogy vagy VGA vagy annak a driverében valamit be kell állítani. De hangsúlyozom amikor nem volt rajta oprendszer akkor is csinálta.
Nagyon meg köszönném ha segítenétek!! -
priti
addikt
válasz
---Lasali--- #11622 üzenetére
A legtöbb megy 1000MHz-en. Az enyém pl. 1030MHz-en megy.
-
-
Beri
addikt
válasz
---Lasali--- #11620 üzenetére
Tuningra soha nincs garancia. Ha túlhúzod a kártyádat, hibázni fog, ez egy ilyen műfaj. Mindenesetre sokan jutottak 1GHz fölé, de akkora tartalék azért nincs ezekben a VGA-kban, mint az 50-esekben általában.
-
Beri
addikt
válasz
---Lasali--- #11618 üzenetére
Hogyhogy érdemes-e? Kell plusz kraft ingyen?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Valami össznépi eredményre vagyok kíváncsi
6870 et (ez mondjuk egy sapphire flex) érdemes feljebb húzni a gyári (900Mhz) ről? Voltot adni nem szeretnék. -
Hanok
senior tag
Analóg RCA-n nem is fog jönni stereo-n kívül semmi...SPDIF (optika vagy koax) -on max dts-ig jöhet és innen felfelé már csak a HDMI a megoldás...Tehát amit írsz az valóban így kell hogy legyen...Kösd össze digit vonalon és egyből lesz dts feltéve hogy a filmhez is van dts hang..
-
-
sith7
félisten
válasz
s7evcsenko #11609 üzenetére
Sorry, nem pc - ről fut a dolog, hanem egy denon dvd + yamaha erősítő, és ott RCA - n tuti nem megy át a DTS hang ... mármint az eredeti dvd - ről biztos ... élő példa erre a Gladiátor dvd volt
-
-
Kb 1 hónapja adtam el 15-ért, és nem szerettem, mert 4x vittem vissza iPonba és mindig visszapasszolták, hogy ez a kártya pedig jó. Probléma: random(játék, net alatt) gondolt egyet felpörgette a ventijét, kép kikapcsolt és a hátlapján a led világított pirosan. Csak úgy lehetett megoldani, hogy kikapcsolod teljesen a gépet. Asszem ugyan ezt produkálja most a giga 6850 "no signal"-al.
s7evcsenko: Örülök, hogy megoldódott.
-
Ha a sima koax alatt a szokásos RCA-t értjük, akkor ott a DTS-ig kijön minden.
Valami rosszul lehet Nálad beállítva, mert eddig nekem is RCA-n ment a hang az erősítőre és szépen átment a DTS is... ki is írta az erősítő...
Sőt a DTS-HD MA-ból is átment rajta a DTS mag...
Szóval szerintem nincs feltelepítve neked valami kodek, vagy nincs aktiválva a DTS SPDIF...
Ha viszont van mindkét kábeled, mindkét kimenettel, akkor nagyobb a gond...
Mert ha optikain szól, akkor koaxon is szólnia kellene. -
sith7
félisten
válasz
s7evcsenko #11606 üzenetére
ok,
... nézd el nekem, nekem csak sima 5.1 -es erősítőm van, én abból indultam ki, hogy sima koax - on ott se akart a DTS kijönni
-
válasz
s7evcsenko #11600 üzenetére
Megoldódott...
Újraindítás után is jó maradt...
Remélem így is marad egy jó darabig... -
-
sith7
félisten
válasz
s7evcsenko #11604 üzenetére
csúnya lenne, ha koax - on kijönne, oda optikai kell már
-
-
Biga123
addikt
válasz
s7evcsenko #11602 üzenetére
elég lenne egy koax kimenet-is..
-
-
Biga123
addikt
válasz
s7evcsenko #11600 üzenetére
valószinüleg akkor az erősítőd lesz az elsődleges..
Nézd azon..
ezzel a HDMI-s erősítős dologgal csak a szívás van..
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060
- Assassin's Creed Shadows PS5 Játék
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest