- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barbarics
tag
Ez most lehet hülye kérdés lesz,de ha veszek egy 6850-et és azt HDMI --velle rákötöm egy LCD t-re,és DVI-on keresztül monitorra az úgy menne rendesen,minden fennakadás nélkül?
-
Biga123
addikt
Na ez nem jött össze...
Ráflash-eltem aztán driver föl és kékhalál...
Ment vissza a régi..Akkor marad a 300/300.. Kössz Vader....
Amikor fenn volt belefagyott,, driver le,reboot, aero, ki flash . reboot driver fel reboot kékhalál
-
polonic
félisten
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #10191 üzenetére
Bizony! Én már tudtam régóta. A dirt 3 topikot is én nyitottam
, elő is van vásárolva steamen.
Tudom, azért írtam.
Azért kell leszedni, mert ha driverrel frissítesz biost, a restart után kékhalál fogad, és csak csökkentett módban tudod elindítani a gépet. Ez a 11.4 óta van, korábban nem csinálta. De már rajtam kívül többen is belefutottak. Volt is szó már erről a korábban a topikban, és akkor is valaki megmentőként várt.
-
polonic
félisten
válasz
Alister71 #10190 üzenetére
Rendben, most már nem magyarázom tovább. Azt hittem, nem volt tiszta.
Nem, nem olvastam. De mondom, ez fel sem merült bennem, hogy baj lenne 150 mhz-es memória-órajel miatt.
Szerintem itt le is zárhatjuk ezt a témát.Egy kérdés, ami nem féloff:
A winflash-es dologhoz amúgy mindig le kell szedni az amd cuccokat, drivert, ccc-t, mindent?Bizony! Én már tudtam régóta. A dirt 3 topikot is én nyitottam
, elő is van vásárolva steamen.
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #10189 üzenetére
Értem én, hogy mire reagáltál,
nem kell megmagyarázni. Köthetjük az ebet a karóhoz, hogy 100/300 az AMD által beállított.
Viszont te se olvastad azóta sehol, hogy rájöttek AMD-ék, hogy megy a ram 150-en is, nem kell 300-on küldeni.Pont attól a naptól már 100/150 a gyárilag beállított érték. Hiszen az új biosokba már az van írva.
Amúgy meg 05.24, Dirt3
-
polonic
félisten
válasz
Alister71 #10188 üzenetére
Csupán az itt leírtakra reagáltam. Nem írtam azt, hogy nem működik jól vagy bármi egyéb ilyen dolgot.
Köztük a tiédre is, amiben írtad, hogy mennyen annyin, amennyin kell.
Ezért írtam azt, hogy a 100/300 az AMD által beállított idle órajel, akkor csak ennyin kéne mennie, nem?Ez csupán arra a mondatodra szólt.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #10179 üzenetére
Szerintem egy próbát megér. Én örülök neki, hogy 100/150-en megy. A gyárilag megadott idle fogyasztás ezekre az órajelekre érvényes. De nem is ez a fő érv nálam. Inkább az, ha valaminek ennyin kell mennie, akkor mennyen is annyin.
Ez az én elven. Akár hülyeség, akár nem.
-
lehel22
tag
válasz
jockas #10173 üzenetére
Ha mindket monitor aktiv akkor megemeli az orajeleket.Tudtommal ezen nem nagyonlehet valtoztani se CCC se ATT el. ( ha tevedek szoljal mert engem is erdekelne a megoldas).Ha dupla megjeleniton tervezel (csak pelda) es az egyikre ki vannak pakolva az eszkozok a masikon meg a melo teljes kepernyon , akkor a kartya emelt orajelen megy.
-
phoenix0222
csendes tag
válasz
DroiDMester #692 üzenetére
Szóval ha nem ezzel a hűtővel jött volna a 6850 (referencia)hanem olyannal mint a 6870 akkor ugyanolyan lenne?!
De ha érdekel láttam olyan teszteket ahol a szar xfx 6850 és a super ref.6870 közt loadban 1Celsius volt a különbség...
Ezért sem kell referenciát venni hanem a jó kis Sapphire,Asus,Msi stb.-t -
jockas
senior tag
Már megjött az Asus 6850 V2-esem...játékokra még nem volt időm, de a rendszer már a gépen van. Régen volt a 250/1000-es érték két kijelző esetén (megnéztem: második letiltása esetén 300/300, de mivel két kijelzővel használom a gépet, ez nem megoldás nekem)...arra van megoldás? A BIOS-ban elvileg nincs ilyen érték, így gondolom driveres dolog. Esetleg ha a CCC-t lecserélném ATT-ra, akkor be tudnám rendesen állítani, amennyiben nincs más megoldás erre.
-
keke69
őstag
Nekem giga kártyám van de én úgy tudom,hogy ez is sapphire,A kérdésem az lenne,hogy akkor erre mehet a sapphire bios?
-
Alister71
nagyúr
válasz
szasanyi #10162 üzenetére
Ati Winflash-ről gondolom nem hallottál még? Nem kell dos-ban túrkálni, simán windowsban elindítod, kitallózod a friss biost, majd elindítod.
-
Czimby
addikt
válasz
OldJohnny66 #10139 üzenetére
Ha nem titok dobhatnál 1-2 erdményt.
Sokan gondolkodnak eközött a két kártya közt, biztos segítene a döntésükben! -
szasanyi
félisten
válasz
realmadrid92 #10160 üzenetére
Jó kártya, de tedd fel azt a BIOS-t ha még nincs rajta. Nálam csak azután lett 100/150 az IDLE órajel.
A VGA BIOS frissítése nem veszélytelen, de nem is nagy ördöngösség. A legegyszerűbb a pendrive-os módszer. De mivel az nvflash DOS alól fut ezért kell csinálni egy DOS-os bootolható pendrájvot. Amik kellenek még:
- HP USB Disk Storage Format Tool
- USB-DOS
Pendrive-ot megformázod (FAT32), HP Format Tool segítségével megcsinálod a DOS-os (azaz BOOT) pendrive-od, aztán a kártyához való (ONLY FOR SKU# 11179-00 , P/N:288-1E177-100SA , 288-1E177-100KC) letöltött és kicsomagolt BIOS fájlodat simán rámásolod a pendrive gyökér könyvtárába.
Belépsz a gép BIOS-ába és beállítod hogy USB-ről bootoljon, majd azt követően látod, hogy C:/ és utána közvetlenü (szóköz nélkül, kisbetűkkel) beírod azt, hogy flash
Onnan kb. 1 perc, és restart. -
realmadrid92
tag
válasz
realmadrid92 #10160 üzenetére
fölöttem feljebb pár sorral azt írták ha nem értek hozzá, akkor inkább ne nyúljak hozzá, márpedig még sose csináltam ilyet...
-
szasanyi
félisten
válasz
realmadrid92 #10157 üzenetére
Ilyet vettél végül? Csak mert ehhez van viszonylag friss, 2011.01.04-ei BIOS amit érdemes feltenni!
-
válasz
realmadrid92 #10153 üzenetére
Szerintem rohadtul mindegy
gyakorlatilag nulla a kettő között a fogyasztáskülönbség. Feszt leveszi mindenképpen: az számít igazán, nem az órajel
Emiatt nehogy elkúrd a VGA-dat ha nem értesz hozzá...
-
Alister71
nagyúr
válasz
realmadrid92 #10155 üzenetére
A Techpowerup-on a legutolsó biosban, 100/150 van.
mod: van sima is a tech-en, abban is 100/150 van. Én nem beszéllek rá bios update-re, mert ha valami gond jön közbe és nem tudod megoldani, engem fogsz okolni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
realmadrid92 #10153 üzenetére
Milyen gyártmány?
-
Beri
addikt
válasz
kucseranor #10146 üzenetére
Semmire nincs garancia, emeld lassan, aztán majd meglátod, meddig jutsz.
-
kucseranor
tag
Üdv!
Mennyit érdemes tuningolni egy MSI 6850 Cyclon-on? Van olyan órajel amit minden darab tud, vagy 10 mhz-enként adjam neki? Mit javasoltok? Előre is köszönöm!
-
válasz
Alister71 #10141 üzenetére
Imádom az ilyen poénokat
Viszont jogos az észrevétel: ha 24-ig nem érkezik meg, akkor fejek fognak hullani
polonic: nem tudom, sztem lehet alapon nem produkálta, de letojom, nekem ilyen kártya nem kell: mostantól félve üljek le játszani attól, hogy bármikor kifagyhat a gépem
Ismerősöm visszavitt hozzájuk egy tápot, mert volt rajta egy karc (!!), és így is becserélték neki
Lehet velem nem lesznek ennyire jófejek, de még van egy másik opció is: visszavásárolják tőlem
Igaz bukok az eredeti árhoz képest vmennyit (modnták, hogy még 2.5 év gari van rá, szóval sokat nem vonnak le), de így minimális ráfizetéssel is bennelennék a dologban
Persze az überjó az lenne ha 1-1 le tudnám náluk vásárolni, pl egy ilyet
RootRulez: az az aláírás!!!!!!!
ezt megkönnyeztem
-
Szeko2
tag
Kedves Fórumtársak!
Kb. 2 hete kértem segítséget, szerettem volna venni egy Radeon 6870-est, ebből is a CSENDES verziót szerettem volna.
Tegnap sikerült beszereznem egy MSI R6870 1GB DDR5 - Twin FrozrII/OC -t.
Gyorsan beszereltem... hát.... mindenkinek ajánlom, aki halk 6870-est szeretne.
A két darab ventilátornak szinte semmi hangja nincs, pedig nagyon csendes a gépem amúgy is (az Intel procin Zalman hűtés van, a vincsik Green verziók)... fél órát loopoltam vele a Vantage-t, majd fél órát a Crysis2-t, de nem lett hangosabb a kártya...Szóval, köszönöm mindenkinek a tippet és a segítséget, az MSI igazán csendes videokártyát csinált.
Hétvégén rátolom a tesztprogramokat és meglátjuk, mit produkál egy i5-2500K procival. -
Czimby
addikt
válasz
OldJohnny66 #10137 üzenetére
6850 CF-ben, azért az elég ütős lenne!
-
OldJohnny66
tag
-
Czimby
addikt
válasz
OldJohnny66 #10134 üzenetére
Az attól függ, alapon akarod használni vagy tuningolva a későbbiek folyamán?
Mondjuk először inkább alapon teszteld mert ha úgy bibi van akkor tuti nem a tuning miatt!
Ha pár nap alatt nem jön elő semmi hiba akkor mehet a tuning. -
lehel22
tag
válasz
OldJohnny66 #10128 üzenetére
A gigabyte 6850OC vel nem volt gond.Legalabbis nem "no signal".Amit emlitesz az a sima giga Hd6850 kartyakra ervenyes.
-
Azt mondták a boltban, hogy ha bebizonyosodik, hogy hibás a kártyám, levásárolhatom: ebből bizony ingyen 6870 lesz
-
Czimby
addikt
válasz
OldJohnny66 #10128 üzenetére
Én olvasgattam a témában!
Ahogy megkapod izzaszd meg jól a kicsikét!
3D Mark + Furmark + FarCry2 Benchmark!
A ezeket bírja 1-2órán keresztül akkor valószínűleg utánna sem leszz már gond vele.
Ha meg bibi van 3napon belül vagy és azonnal csere, ha később jön elő akkor sincs nagy gond Gigabyte 3 év gari! -
OldJohnny66
tag
Üdv!
Ma érkezik egy [ilyen] kari, ha minden igaz, de a hsz-okat olvasgatva kezdek aggódni.
Van valakinek ilyen kari-ja, és ha igen mi a tapasztalata?ittakary: Alapon volt a kártyád, vagy húzva volt mikor "megadta" magát?
-
Czimby
addikt
RootRulez, Beri köszi mindkettőtöknek az útbaigazítást!
-
Beri
addikt
válasz
Czimby #10123 üzenetére
(I)Elég a drivert uninstallálni majd az újat fel vagy kell valami spec programot is használni?(/I)
Végülis driver sweeperrel kitakaríthatsz csökkentett módban, ha biztosra akarsz menni.Ha VGA-n 2db 6tűs csati van, de a tápomnak csak 1db 6tűs kimenete van akkor az mellé betehetem a molex->6tűs átalakítót másiknak?
Igen. Egyébként mindegy, hogy honnan hozod a delejt a második hatpinesnek, csak legyen rajta áram, meg bírja el az az ág. -
Czimby
addikt
Sziasztok ismét!
Nvida-ról AMD-re váltás esetén mik a teendők win7 alatt?
Elég a drivert uninstallálni majd az újat fel vagy kell valami spec programot is használni?
Vagy inkább tegyem újra a wint?Másik kérdés:
Ha VGA-n 2db 6tűs csati van, de a tápomnak csak 1db 6tűs kimenete van akkor az mellé betehetem a molex->6tűs átalakítót másiknak?
Vagy minda két bemenetet molex->6tűs átalakítóról tápláljam?
Esetleg a jelenlegi 6tűs csatimat osszam ketté?(Ilyen átalakítót is láttam már) -
polonic
félisten
válasz
realmadrid92 #10118 üzenetére
Na most próbáld meg a driver sweeperrel leszedni a drivert és utána feltenni.
(#10119) polgcsabi
Szia!
Mi van a kártyával? Tán megérkezett? És akkor?
-
polgcsabi
aktív tag
Hali!
Meg a kártyám!
GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB
-
realmadrid92
tag
most leszedtem megint, most nincs fenn driver, így aida64 szerint lemegy 100/300-ra....
-
polonic
félisten
válasz
realmadrid92 #10115 üzenetére
Igen, tedd azt.
-
polonic
félisten
válasz
realmadrid92 #10113 üzenetére
Rendesen leszedted az előző drivert?
-
polonic
félisten
válasz
realmadrid92 #10110 üzenetére
Talán mert már az everest egy régi elavult vacak.
Újabb verziót használj belőle, aida64 a neve. -
realmadrid92
tag
sziasztok, végül sapphire hd 6870-et vettem
az miért van hogy az everest nem látja a kártyát?
Nem ír sem hőfokot, sem ventifordulatot... -
lehel22
tag
válasz
Axel100 #10106 üzenetére
Hogy meddig szabad arra nics nics egy pontos valasz(ertek). Ahany kartya annyi fele, hogy mennyit bir meg, azt ki kell kiserletezni. Eloszor erdemes megtudni mennyire lehet huzni feszultsegemeles nelkul. Ahol "szemetelni" kezd johet a fesz-emeles.
Itt egy eleg reszletes teszt a kartyarol: [link]
-
Axel100
tag
válasz
Taifa Díaz #10101 üzenetére
És mennyi a megengedett vagy meddig szabad???
-
lehel22
tag
válasz
t.kristof #10104 üzenetére
Na ez jo hir, hogy nem a kartyval volt a gond.Lattam ajanlottak , hogy meg tegyel 2 GB ramot.. Kingmax 2 GB 800MHz-( ami az adatlapodon van) az megkozleitoleg 30$ .
Szerintem ha meg oszig nem cserelsz gepet (es jatszol naponta ,akkor megeri. Nyilvan ha mar a kuszobon van a csere, akkor semmi ertelme penzt olni a mostani konfigodba. -
Uraim az lenne a kérdésem, hogy egy DisplayPort to DVI csatija lenne valakinek BP-en egy vagy két napra kölcsönbe? Ki akarok majd próbálni egy-két hét múlva egy Eyefinity setupot, monitorokat már tudom kitől kérek kölcsön, de egy ilyen csati még hiányzik a biznichez, Hardveraprón meg 5-6e FT egy ilyen, és egynapos mulatságért azért elég drága dolog lenne
Ha lenne ilyen jószívű és segítőkész ember itt, kérem dobjon egy privátotElőre is köszönöm mindenkinek
t.kristof: csak azért mondtam, mert meglátod 4G rammal hihetetlenül gördülékeny lesz a Vinydóz. Játékok is bőőven meghálálják
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Energiaital topic
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Delta Force (2024)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold4 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest