Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

No, megosztanám tapasztalataimat: 2 programmal akadt gondom, ez nálam már "pattern", úgyhogy nekiálltam alternatív megoldásokat keresni. Az egyik a 3dmark Vantage 2. tesztje, az űrhajós, ami élvezhetetlen volt, tele volt színes foltokkal és vibráló csíkokkal 760/1060-on. Az első tesztben semmiféle grafikahiba nem volt... Most a Tiger-féle, alapórajeleken működő biost használom, ami 1.15 V-ot ad 3d-ben, de 0.85-öt ad csak 2d-ben. 750/1050-ig vittem a tuningot próbaképpen, és grafikahibával egyáltalán nem találkoztam. Csak érdekességképpen: a gyári biost felvittem -csupán- 700/900-ig, és a kép megint szemetes volt.

A másik program a Call of Juarez dx10-es implementációja, itt úgy látszik rosszabb a helyzet. Úgy tűnik rosszul gondoltam, a szemetelést valami shader-hiba okozza, 720/940-nél a fenti, újonnan kipróbált Tiger-bios-szal ha minden igaz még nem jön elő, e fölött már igen. Bár szerintem a ramokat emelhetem feljebb is, ha egyszer a GPU-ban a gubanc. Sajna ezekkel a beállításokkal a játék még nem fut tökéletesen maxon, néha beszaggat, szóval 1-2 dolgot, pl. élsimítást, lejjebb kell vennem. Nagy kár.

A bios sem tökéletes, néha szétesik a kép 2-3 másodpercre, akkor történik, ha kilépek a 3d-módból. Az eszközillesztő pár másodpercre leáll, de utána megint minden oké. Ha van valakinek javaslata másik biosra, szóljon! Kösz előre is! (Mellesleg érdekes, hogy ez a hiba eddig nem jött elő, az Assassin's Creed pl. tökéletesen fut dx10-módban is, képhibák nélkül.)

Mielőtt kérdéseket tennétek fel, nem melegszik túl a kártya, a 3dmark második tesztje mindenképp szemetelt, még ha elsőnek futtattam is. Ezek a problémák mindentől függetlenül ugyanúgy jöttek elő.

Új hozzászólás Aktív témák