Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
TheImperator
csendes tag
válasz
Osynho
üzenetére
aha, értem. mindegy, akkor is auto-n hagynám, feszt nem terveznék emelni.
csak az a kérdés, hogy az 5200-ast fesz emelés nélkül meddig hajthatom. nem mondtam, hogy megállok 3ghz-nél
de feszt nem szeretnék emelni. amúgy én sem értem, miért nem, de 2,8 ghz fölött az e4300-am el sem jut az üdvözlőképernyőig, sajna
pedig pont hogy ezzel a típussal is lettek volna terveim tuning ügyben
szeretném, ha a kártyából kihozhatnám a maxot, legalább közelítőleg a játékokban, az említett felbontáson, minden maxon. és egy olcsó de megfelelő proci megoldásra vadászom, ami (tuninggal vagy anélkül) ki tudja kb hajtani, nem baj, ha nem 100%osan, de azért egy olyan szinten, amire elmondhatom: igen, szinte teljesen kihajtja 
-
TheImperator
csendes tag
-
TheImperator
csendes tag
-
radix
csendes tag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Osynho
üzenetére
ohh

Na akkor kicsit utána olvasok.. mondjuk eddig semmi hátrányom nem származott ebből (vagyis ,hogy rosszúl tudtam
)Jahh.. megvan... Szóval azt jelenti ,hogy amennyit a konnektorból ki szív a konnektorból és amennyi kijön a másik oldalán.. és mennyit fűt el.. ahha.. fény az alagút végén

-
Bikerider
aktív tag
válasz
Osynho
üzenetére
Hi
A proci alapon megy.
Igen
Amit lehet az maxra tekerek 
De azt azert erdekesnek tartom hogy a GTA San Adras akad,NFS Under2 is.
TDU is,Ezeknel a jatekoknal eszmeletlen dadogas,a hang is akad es fekete kepernyo ezzel a hibauzenettel:A program Szabalytalan muveletet hajtott vegre ezert le all.Mi ez
A Colin Dirt pedig eredetiben van meg es ez is csnalja a bajt.
Mind Vista es XP alatt is csinaljak.A Vga nincs huzva.
-
Bikerider
aktív tag
-
XoZ
aktív tag
válasz
Osynho
üzenetére
Én már kipróbáltam a Toxic-ot 12-es ventivel, egy Noctua NF-P12 ventillátorral maximális 1300-as fordulaton (így is alig van hangja, főleg a VF900 ventijéhez képest): a hőfokok nem változtak a gyári ventillátoros verzióhoz képest, tehát úgy tűnik, hogy csak hangban lehet nyerni vele, illetve további előny, hogy több levegőt kaphatnak a memóriák és a VRM. Néhány hőfok adat (dispio/memio/shadercore, ezek mind a GPU-n belüli különböző ponton mért hőmérsékletek):
- idle ház oldallap nélkül: 40/50/50
- idle ház oldallappal: 45/55/55
- 5 perc "kímélő" furmark (640x480 4xAA, nem átnevezett exe): 70/85/85 (a legtöbb játék nem melegít ennyire, kb. 10 fokkal alacsonyabbak a hőmérsékletek) -
E-Maxx
tag
válasz
Osynho
üzenetére
Tudom, de ez a kari a htpc lett volna szánva, addig meg amostani úgygondoltam beteszem tesztelni....
Sokkal hangosabb, x2 sem hangos, de a teljesítményért cserébe azt mondtam, hogy ezt még egy ideig elviselem, ez a kicsi, meg fejhallgató mellett is hallható, nem kicsit, egyszer vettem 100%-ra, azt hittem hogy helikopter leszállópálya kellős közepén állok, ráadásul hangfalakkal körbevéve, amin mindez jól ki van hangosítva.....Szóval nagyon brutális ez a gainward, pedig azért ezt vettem, mert sokan dícsérték, de látszik hogy sok a süket ember....

-
bozont
veterán
válasz
Osynho
üzenetére
A proci nem lényeg majd cserélve lesz. Most veszek egy 24"-os monitort és kell mellé egy jobb vga, egyelőre csak ezek férnek bele.
Amúgy az argep.hu-n kerestem rá és 52k Ft környékén (+/- 1000) van Club3D, Gigabyte vagy Sapphire. Az egyik bolt pl az "Idegen".mod.: Igazából így már nem olyan drága a 4870, de nem szeretem ha porszívó hangja van a kártyának ha egy kis terhelést kap. Meg akkor is nyugodtabban alszom, ha nem 90fokos a kártya közben. Bár tudom hogy ez az üzemi hőmérséklet, de azér mégis.

-
MaSzKa
senior tag
válasz
Osynho
üzenetére
jelenleg olyan 45eft körül ha lehet kapni
Cooler Master Hyper Z600 került a procira
az is izzott nagyonígy a leghangosabb egység a Samsung F1R 640GB hdd és a Corsair HX520W tápegység volt
amihelyett sztem FSP Zen kellett volna és notis Samsung M6 400GB hddvan passzív Scythe Himuro hűtő is majd bele kell szerelni
és jön hangszigetelő szivacs is
és halk Yate Loon ventik is -
válasz
Osynho
üzenetére
Most csak ezt tudom mutatni, mert nem vagyok otthon. Crysis közben nekem 64 vagy 65 fokra ment fel, ha jól emlékszem. Nekem nem hangos, bár ez szubjektív, nem mértem, de nem egy porszívó. Nagyon szépen szabályozza a ventijét.
aginor: Köszi, bár ez nekem már magas, sajnos nem értek hozzá. Gyártó szerint 1.8V-ot kéne kapjanak, nem? Nem sok az a 2.1V? Én így már nem merném használni
fdisk:Neked is köszi. A procimat csak 3280-on használom, mert 1680*1050-ben szűrőkkel kihajtja a VGA-mat. Csak azért kérdeztem, mert nem akarom, hogy meghaljanak a ramjaim és nem tudom, hogy mi a jobb, ha van 1066-os memóriám, de nincs kihasználva teljesen(ami mehetne alapfeszen jobb időzítésekkel), vagy van 800-as memóriám, de túlfeszelve. -
-
Kviky
tag
válasz
Osynho
üzenetére
A következő a kártyák ok, hogy referncia kártyák, de mik a különbségek közöttük, melyiket érdemes megvenni játékra? Egy négymagos proci hajtja majd meg.
Sapphire Radeon HD4870 512MB GDDR5 (PCX) Full, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX), Dual Slot aktív hűtéssel
Asus Extreme Radeon HD 4870 512MB DDR5, (PCX), 2 DVI, DirectX 10 and OpenGL 2.0, HDTV
Sapphire Radeon HD4870 512MB GDDR5 (PCX) Sapphire Edition, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX), Dual Slot aktív nagyobb hűtéssel, Sapphire Edition
-
yodee_
őstag
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
Osynho
üzenetére
én kivágtam a ház oldalát és felcsavaroztam 2DB 12-es Xigmatek ventit az egyik befelé fuj a ház széléhez esö meg kifelé sziv,kb ezzel van szembe a gyári kiömlönyilas 20fokot hült a ref hütéses ,és 10 fokot hült az AC S1-el szerelt idle hömérséklete...ez azt jelenti,hogy a stock cooleres most idle 50fok az S1-es meg 34fok...amint lesz S1 rárakom a másikra is és akkor lesz ám tuning... de milyen
Szóval én ugy látom ezek a kartyak azért melegednek marhára mert benn reked a meleg a házban abban a magasságban...a CPU magasságában ugye megvan a huzat de a VGA-nál nem szív ki ventilátor ...
Jah és most nézem.. a procim 5fokot,az alaplapom 8fokot hűlt....
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Osynho
üzenetére
Még nemigen láttam olyan bizonyítékot ami alapján egyértelmű lenne a PCIe 2.0 előnye (kivéve azt ,hogy nagyob áramot lehet felvenni belőle)
És még arról sem láttam igazi dokumentációt ami kimondaná azt ,hogy a pl 16-8 Sáv elosztás komoly hátrányban lenne a 16-16 szemben
Jó persze. Akinek nincs CF-s lapja.. annak egy uj lapot már neméri meg venni... hisz amit ráköltene.. az belemehet a vga árába is.. Deh akinek már van... annak sztem jobb.
A melegedés.. az tény.. de ha tudnék venni 2db 4870-t akkor arra is lenne pénzem ,hogy lehűtsem őket + a Villyanszámlát kifizessem
Mikor jönnek már a egyéni hütésű karik?

-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Osynho
üzenetére
Egy Asus P5K Premium WIFI-AP alaplapon egy Core 2 Duo E8400 CPU, 2048MB GeIL DDRII 1066Mhz Ultra Series RAM, fognak csücsülni. Mindez megtámogatva egy Enermax 425W Modu-82 táppal. A cél munka, valamint játék 1280x1024-es felbontásban. Ati vs NVIDIA... Több tesztet nézegetve a 8800 GTS nem sokszor lassabb. Totál tanácstalan vagyok. A driverek miatt is aggódom. Igaz az, hogy a hivatalos oldalon még nincs Catalyst hozzá?
-
VR6-Fan
veterán
[OFF]tőle vettem 1000ft/db áron, alaplapi csati azt meg biosba feszültség szabályzásra löttem be így ~400-600 intervallumba forgatja
am ha veszel pwm-es ventit és átrakod a gyári hütés csatiját magát a kártyát meg rivával belövöd hőmérséklet szabályzásra idl-ben túl képp passziv gépet tudsz csinálni
[/OFF]TTomax:akkor rosszul emlékszem, elbézést!
-
kiss(b)
tag
Ja remélem a táp elég lesz.Végülis a felbontás átlagosnak mondható és legalább 1.5 évre akkor elég lenne a kártya teljesítménye.Brutálisan erős a shader számolása de ezt már 2900üóta tudjuk,remélem a játékfejlesztők is végre elmennek ebbe az irányba..
De még várok azért egy jobb hűtésű karira
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÚJ ASUS ROG Hyperion GR701 E-ATX RGB Gépház
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
csak az a kérdés, hogy az 5200-ast fesz emelés nélkül meddig hajthatom. nem mondtam, hogy megállok 3ghz-nél
de feszt nem szeretnék emelni. amúgy én sem értem, miért nem, de 2,8 ghz fölött az e4300-am el sem jut az üdvözlőképernyőig, sajna
pedig pont hogy ezzel a típussal is lettek volna terveim tuning ügyben 

Igazad lehet.

Táp meg bőven elég

Mellesleg most lesz kisöpörve a régi gép s valóban fontos lenne egy jó VGA. Enermax 425W Modu-82 elég lesz alá, ugye?