Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
Leharcolt vídiával nem lesz szép... Legalábbis ott élesnek kell legyen ahol a felületi laminált réteget vágja + 1-2mm hogy ne szaggasson , a lap belseje fele lehet nyugodtan csipkés a kés.Ott elkapálgathat.
Ha viszont poros a kés az nem baj
Te pedig ,már vágtál pár évet dekopírral , ne hasonlítsd magad ahhoz aki azt se tudja hirtelen, melyik ujját vágja le
Gondolom a púskákat nem kézzel csiszimiszizted a dekopír után -
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #9254 üzenetére
Igen, az Unimax-ra gondoltam, amit utóbb linkeltél - köszi. Azért felejtem mindig el, mert nekem távol van.
"de azért a bútorlap erősen más kategória"
Biztosan igazad van. Még sosem martam bútorlapot. (Azért álltam már mellette, mikor marták, és nem úgy nézett ki a vidia éle, mint ami nagyon le van harcolva. A felület szép volt, töredezés nem volt.)
-
thyeby
őstag
Fenti ívek mind fenyőből dekorral lettek vágva. Igaz, csak colosból, de nem gyilkolja a gépet az sem, ha több ezer db-ot vágok vele. Az 50-es fenyőt is volt szerencsém vágni dekorral. Nem azt mondom, hogy meg se kottyan a dekopírnak, de semmit se erőlködik rajta. S a vágás talán nem is azért lassabb, mert dupla vastagság, hanem mert egy átlagos gép lökethossza épp az anyagvastagság, és nem kielégítő a forgácskivetés.
A pontos függőleges vágás titka elsősorban a jó gép és fűrészlap, de mindez hiába, ha oldalirányban feszíti a mester a gépet munka közben. Hagyni kell, hogy haladjon előre magától. (A colos anyagnál még vissza is kell tartanom a gépet, mert szaladna.)
Oda akartam kilyukadni, hogy bármilyen hullámvonal, menni fog a dolog még az ötvenes anyagban is.
Meg kellene viszont néznem, melyik makitát is írta a fiú? Mert a kicsi is megoldja, de azzal szenvedés. -
thyeby
őstag
Ju ken du it!
Persze hogy el tudod dekopírral vágni magadnak. Nyomás lefele a garázsba, és kapcsold a gépet befele. Ha jó a dekorfűrész, és jó a lap benne, akkor játékszer a gépet vonalon tartani. Én éves szinten kilométerekben számolhatom az ilyen vágásaimat. Ha az emlékem nem csal, Bosch D244 lap (160 Ft) jó még a pici (R=15mm) ívekhez is. Ha nagyobb az ív (R>25mm), akkor a 144. De lehet, h elírtam. Ha fontos, kérdezz vissza, és holnap estére megnézem neked pontosan. Ha szálirányban vágsz, állíthatod nyugodtan lengőre a gépet, még könnyebb, még gyorsabb lesz a munka. Ha keresztirányban vágsz, akkor ne lengesd a lapot, mert szakítani fogja a szálakat fenyőnél. -
Márton111
aktív tag
Nem hiszem hogy a marógép meg a marószerszám nagyon sok bútorlap vágást túlélne ...
-
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #9239 üzenetére
Szerintem nem baromi drága. Abban a kb 25 db-os Extool készletben is van ilyen, amit úgy 15 rugóért vettem.
Soká többször is linkelt egy szerszámboltot, ahol láttam darabra olcsón komoly marókat, de mindig elfelejtem azt az URL-t, amit linkelt, pedig hasznos bolt kivált barkácsolóknak. Talán már te is linkelted, mint ha ott vetted volna a vidiaköszörűdet.A bútorlap 45 fokos vágására nekem mindig az a javaslatom egyébként, hogy lapszabászat, bérmunka. Sokan nem hiszik, hogy amellett, hogy az a legolcsóbb, az a legkorrektebb is.
A bútorlap marásáról:
Kisüzemek bevett gyakorlata felsőmaróval tisztítani, alakítani, mitöbb sok esetben vágni is a bútorlapot. A Festo a nagymarógépjéhez pl tartozékként ad egy olyan (egyébként nagyon drága) alumínium sablont is, aminek az egyetlen missziója a bútorlap felsőmaróval történő vágása. Egészen pontosan a munkaasztal sarokelem korrekt kialakítása. Az elég ütős még a bútorlap súlycsoportban is.
Persze, gyakrabban kell ezeket a vidiákat éleztetni, de sokat lehet vágni így is egy éllel. -
Márton111
aktív tag
Dekopírral legínkább hullámvonalban lehet vágni .
Azt hogy egybeesik e a te elképzeléseddel az eredmény ,az néminemű gyakorlás kérdése, meg jó lap kell hozzá.
Nem mondom azt hogy öt perc alatt jól fogsz vágni vele .
Az anyag élét még rendbe kell tegyed utána, a fűrésznyomok miatt ,ahhoz meg ,nem kell csiszológép, de avval gyorsabb. -
thyeby
őstag
válasz
Dízeles #9235 üzenetére
Látnom kellene. Nekem is rece gyanús a dolog. Hidegvágóval orvosoltam, és megreszeltem a hüvely tetejét, h ismét legyen éle.
De mondok valamit:
Ha veszel egy jóféle szorítót, hamar átszeretkezel bele. Nekem legalábbis elég nagy szívem van ahhoz, h minden jó szerszám beleférjen. -
asani
újonc
Sziasztok,
lenne egy amatőr kérdésem.
50x250-es fenyő deszkát szeretnék hullámvonal mentén kettévág(at)ni. Valami rejtélyes okból a környéken nem találok szakembert, aki elvállalná - talán akit megkérdeztem, nem adja bútorkészítésnél alább…
Vajon kezdőként el tudom ezt vágni otthon dekopírfűrésszel?? A Bstoreban tudnék kölcsönözni egy Makita 4323-ast. -
mdk01
addikt
Ha ráér holnap holnapután akkor megcsinálom és ha esetleg elflejteném(nagy rá az esély) akkor szóljál.
Dízeles: Nekem is volt ilyen gondom szorítóval. Annyi baja van neki hogy a rúd hátulján elkoptak a recék. Én úgy javítottam meg gyorsjavításban hogy 1mm-es flexlappal gyorsan bevagdostam 3mm-enként. Ha ennél jobbat szeretnél akkor egy háromszög reszelővel csinálsz bele rovátkákat.
Hosszú: Létezik, de vídiásat kell belőle venni hogy ne kopjon el pillanatok alatt. Biztos megéri, nincs más megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest