Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
villifog
tag
válasz
runner 125 #55998 üzenetére
Leginkább OSB lapokat szoktunk vele vágni, azután élmaróval le szoktuk marni az OSB lapokat, utána kézzel finomra csiszoljuk a széleit. Rétegelt lemezt nem próbáltuk, fából is fenyőt használunk leginkább. Inkább csak hobbi célra van használva. Amúgy Makita pártiak vagyunk. Ezért is kérdeztem, hogy a másik két Makita (nekem ez a gép is szimpi), milyen minőséget képvisel a Bosch-hoz képest. 5-10 eFt. már nem annyira számít, ha jobb minőséget kap érte a felhasználó.
Te milyet választottál volna a mostani géped helyett? -
runner 125
nagyúr
válasz
villifog #55997 üzenetére
Ha már kézi körfűrész a téma, e kapcsán megjegyezném, h nekem egy ilyen Dewalt DWE560
-am van néhány éve. Eddig javarészt csak laminált parkettát, OSB-t, és fenyő szerkezeti elemeket vágtam vele. Ott nem volt semmi problémám a vágásképpel.
A minap viszont nekiálltam a satupadom belébe rétegelt lemezekből (18-as és 10-es) fiókos szekrényeket gyártani.
Nos, eddig azt hittem, h egy tök frankó gépem van, de amikor precíziós vágásról volt szó, hamar előjött számomra egy nagy hátránya, aminek konkrétan a hajlított vas lemeztalp az oka.
Ugyanis, a géphez a talp 3 ponton rögzül - pont mint a fenti Bosch-nál -, nyilván az 1-1 szegecselés, valamint elől a dőlésszög rögzítő. 18-as anyagnál amikor vezető mellett tolom a kézi erő által (meg nyilván a combosabb anyag "ellenállása" okán) az alátámasztás nélküli hátsó talprész egyszerűen "behajlik", nincs merevsége, tartása... ez által nyilván a fűrészlap táncolni tud...Itt bántan meg, h nem alu öntvénytalpas verziót vettem meg annó kb 10.000ft-tal drágábban.
-
villifog
tag
Köszi.
Lehet maradunk a Bosch-nál, a gép is olcsóbb a Makitáknál.
39990 Ft.
Mindegyik gépre 3 év gari van reg. után. A Makita szerviz helyben van, elég sok Makita gépünk van, ezért gondolkoztunk még Makitában. Az 1400W-os gép azért bárhol használható. Illetve a gyári Bosch fűrésztárcsa is megfelelő volt nekünk, és árban is jóval olcsóbb mint a Makita fűrésztárcsái. -
kapu2006
tag
Ez mekkora!
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #55894 üzenetére
Hát kész lett végül. Rémálom volt.
KATT
KATT
Ugye, így nem is ugyanazok az ívek, méretek lettek, ami csak akkor jutott el az agyamig, amikor már nekiálltam. De nyilván nem érdekel, nincs jelentősége, nem volt cél tökéletesen lemásolni a vállfát. Nem is ilyet szerettem volna, de ez legalább felszerkeszthető... Remélem.
Olajoznám. Skót szivacsot ajánlottak hozzá. Az mennyire jó ötlet? Illetve 10 perc után vissza kell törölni. Na de mivel? Mi az ami tényleg nem szöszöl kicsit sem?
Minden infót szívesen vennék, nem csináltam még ilyet.
Ja, dekopírt próbáltam, de esélyem sem volt. Kérnék majd ajánlásokat normális gépre és lapra. -
Masooo
aktív tag
Boldog új évet kívánok nekünk :)
-
villifog
tag
Sziasztok!
Szeretnénk vásárolni még egy kézi körfűrészt. Egy Bosch GKS 190-es gépünk már van. A 190-es lap is elég nekünk, max pallókat szoktunk vele darabolni, sokat szoktunk OSB lapokat is vágni vele, általános felhasználásra kellene. Az alábbi gépekből Ti melyiket választanátok magatoknak?
Bosch GKS 190.
Makita 5008 MG Ezt ács munkákra (profi felhasználásra) is ajánlják.
Gépdepos ár.
Makita HS7611 J. -
bim
veterán
Én mondjuk a hajópallóra közvetlenül nem verném rá a zsindelyt.
Rétegrend a következő. hajópallóra rálécezel 12mm-es OSB alá 31,25cm.-ként figyelembe véve az első sornál a 125cm.-t. Vagy 15mm-es OSB alá 41,66cm.-ként. OSB majd alátétlemez. Nyilván ki kell alakítani az oromszegést amit nem gond ha oldalra túllógatsz 15-20cm.-t a szarufa oldalától. Ha nagyon menőzni akarsz akkor a zsindelylevél szélességét megmérve (3 vagy 4 leveles) levonsz egy fél levélszélességet. Nem az 1 méteres levél fele hanem a lelógó látszónak egy "fül" fele. És az egész levelekhez hozzáadod ezt az értéket minimalizálva a hulladékot. Sokszor a fedőanyaghoz készítjük a szerkezetet mert úgy igazán szép. Ne feledkezz el az oromszegélybádog mellett hagyni 1,5-1,5cm helyet dilatációnak. Nyilván a merőlegesekre nagyon figyelj!
Esetleg ha még jobban akarsz virítani akkor bemarod a lambériasort az oromszegés deszkába így nem látszik a lambéria levágása. Cserépnél is így készítjük.
Nehezebb leírni mint megcsinálni. -
mdk01
addikt
válasz
petyus80 #55976 üzenetére
Makita alá nem érdemes sztem adni.
Multi csiszolóból nem tudom mi a jó, de eddig bármit vettem xar volt. A következő egy Fein lesz, befejeztem a kísérletezést.
Kerítés csiszoláshoz pedig majd szalagcsiszolóra lesz szükséged, amiből szintén nem tudom mi a jó a noname kategóriából, Makita alá ott sem adnám. -
kokokka
addikt
válasz
pacman_123 #55980 üzenetére
Bár nem innen, de ma rendeltem ilyet próbára.
-
kapu2006
tag
BÚÉK! 2021
-
kapu2006
tag
Így kell eladni egy túlárazott védőkesztyűt: [link]
-
kisdnl
csendes tag
Sziasztok,
Beltéri ajtó csere előtt állunk, luc vagy borovi fenyő lenne, kérdésem melyik a jobb és miért? Megéri a borovi a felárat?
Felületkezelésre először Milesi vékonylazúr+lakkra gondoltam, de felmerült, hogy Auro olaj +viasz is, talán kivitelezni egyszerűbb lenne. A cél leginkább a fenyő természetes színének meghagyása.
Képet esetleg tudtok mutatni olyan fenyő ajtóról, ami olajozva+viszolva van? Gondolom az évek alatt sötétedik mint egyéb fenyő bútor.
Köszi a válaszokat! -
-
mdk01
addikt
válasz
petyus80 #55966 üzenetére
Egy képet rakhatnál az ajtóról, pontosabb segítséget kapsz.
Excenteres gépre lesz sztem szükséged és egy multicsiszolóra. A sarkokhoz, belső élekhez nem igazán férsz hozzá géppel oda kézi csiszolás kell majd, ezért ne alapozz sokat a multi csiszolóra, de fog tudni segíteni.
Ha nagy felújításon vagytok és hosszú távra terveztek érdemes körbe nézni a CPL ajtók körül. Arra figyelj, hogy minimálisan többért olyan CPL ajtót is lehet kapni ahol a borítás is dekoros ami sokat segít az állag megóváson. -
petyus80
tag
válasz
DacMalac #55969 üzenetére
Ház előtt lévő terasz gerendáinak lecsiszolása, kerítéslécek, ilyenekre gondoltam.
Az ajánlott Einhell deltacsiszolóval az ajtótok sarkait szépen le lehet vele csiszolni? A sarkokba elég rendesen beült a régi lakó által felkent festék. Lehet szép éleket csiszolni vele? -
DacMalac
tag
válasz
petyus80 #55966 üzenetére
Feltételezem, ha panellakás ajtóhoz kell neked, akkor szinte nem is dolgozol majd vele a későbbiekben. Mivel panelben élsz. Jól gondolom? A második linkre nem hoz semmit Én erre a műveletre 2 olcsó gépet vennék, egy delta csiszolót ,a nehezen hozzáférhető helyekre: EINHELL TC-DS 19 DELTACSISZOLÓ 190 W Egy másikat az oldal csiszoláshoz: Powerplus POWE40010 Excenter csiszolót nem vennék, mert könnyű vele domborút csiszolni ,ami ronda lenne ajtó toknál. Csiszoló papirból vegyél többet.
-
DacMalac
tag
válasz
kokokka #55951 üzenetére
Szia! A lyukak csak az el szívást segítik elő, de nem feltétel a csiszoláshoz. Enélkül is lehet dolgozni. A géped pontos típusa mi? Egy fotó nem ártana.
Saját gyártású papírral az a gond ,hogy lyukasztásnál megsérül a szövet, ezáltal nem lesz tartós és időálló .Valamint kiszakadhat a csiszoló oldal .
-
mahoo
csendes tag
Sziasztok, a masik forumon mar sok javaslatot kaptam, de meg mindig vannak bennek kerdesek es tobb szem tobbet lat alapon, itt is szeretnek velemenyt kerni az alabbi fa terasz (modositott) vazszerkezetvel kapcsolatban.
A terasz alapterulete 5*3.8m, melynek padloszintje 50cm-re lenne a talajtol. A teto fel-fel meterrel logna tul a teraszon, 20 fokos lejtessel.
A szerkezeti elemek 8mm epitocsavar kerulnek majd rogzitesre, es a szarufak lesznek 'megfaragva' a szelemenre ultetes miatt.
A terv:
1. A falra vegyi dubellel kerulne fel 1-1 75*150-es gerenda. A felso 3 ponton alatamasztva.
2. Es ugyanebbol tovabbi 1-1 db kerulne rogzitesre a kozepzo es elulso oszlopok also reszen is.
2. Az oszlopok 120*120-asak.
3. Ezekre ulne ra a szinten 120-as szelemen (6m).
4. Majd erre kerulnek 75cm-kent a 75*150-es szarufak, melyekre majd hajopadlo es zsindely kerul.
5. A padlozat ala 50cm-kent kerulnenek a 50*150 gerendak, melyek a 3 darab 75*150-es gerendakra ulnek ra. Erre majd WPC kerul :/Mit gondoltok, min valtoztassak, hogy ha nem is atombunker, de biztonsagos, stabil legyen?
-
jimy_l
tag
Én nagyon szeretem mind a viaszos, mind az olajos felületeket is. Igyekszem az ügyfeleket is ebbe az irányba terelgetni. Nagy kísérletező és keverő is vagyok. Ami eddig és legjobban bevált olaj szinten és bátran ajánlom mindenkinek az az Odie s Oil. Nem túl olcsó viszont egy rétegben kell felhordani, és 37nm-re elég egy üveg. Én már 5 üveggel elhasználtam, eddig panasz nélkül. Munkalapra is használtam, szintén tölgyre. A megrendelőt azzal győztem meg, amikor megmutattam neki a próba kenést, úgy dobta le a vizet mint a frissen pucolt üveg.
-
kokokka
addikt
Sziasztok! Volna egy kérdésem, amit egy másik topikban is feltettem, de itt talán előbb kapok választ. Előre bocsájtom, hogy nem vagyok szakember semmi itt felbukkanó szakmában csupán itthon, barkács szinten tevékenykedem néha. Csak, hogy ne kelljen mindenért szakembert hívni. Szóval. Van egy B&D csiszológépem, amihez tépőzáras csiszolópapírt keresek. Sajnos a használatijában leírt típusúakat nem kapom meg itthon sehol, így alternatívák mellett döntöttem. Találtam is pl. Extolban hasonlót. Ez méretre szinte ugyan az, mint az enyém, nyolc lyukú is, mint az enyém, de hiába írok boltoknak, mind azt mondja, hogy jó rá, csak a lyukak kiosztására kell figyelni. Lemértem hát a papírt, hátha így pontosabb infóhoz jutok, de ilyen "mély" szinten meg már nem foglalkoznak velem a boltok. Íme a papír :
Ti itt sokat látottak vagytok. Tudna valaki segíteni nekem ebben a kérdésben? Még annyit, hogy bár lehet, buta a kérdés, de bármilyen formában (tekercsben, nagyobb lapokban) nem lehet kapni öntapadós csiszolópapírt? Mert akkor én méretre vágnám és ki is lyukasztanám magamnak, de ne tudom, hogy ilyen egyáltalán létezik e?
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Spórolós topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mercedes topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest