Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapu2006
tag
válasz
Kiskokó #44017 üzenetére
Talán egy garázs asztalos kihozza ennyiért lamináltból.
Mit gondolsz miért kerül ennyibe. Szerintem még szerzői jog alá is bejegyezték.
Mindenki az olcsó asztalost keresi. Az autószervizben meg röhögve ott hagy több százezret. Még jattot is ad a szerelőnek.
Tudomásul kéne már venni, hogy az asztalos is tanult, gyakorlott ember, sok milliós gépparkkal beraktározott anyaggal.
Az asztalos nem éhbérért foglalkoztatott rabszolga. Én igenis megkérem az árát a terméknek. Ha nem tetszik. .... -
Kiskokó
veterán
Sziasztok.
Minőségi munkára keresnék asztalost, aki korrekt áron dolgozik
Ezt szeretném lemásoltatni [link]Vélemények ?
Köszönöm -
mdk01
addikt
válasz
z123456789 #44008 üzenetére
"A korpusz hátlap, illetve fiók hátlap meg 3 mm-es fenyő színű farost lemez."
Fiók fenéklap ugye?Megcsinálhatod az a nútot a fiók oldalába asztali körfűrésszel is, csak akkor végig kell nútolni, a csúszólécet pedig pontosan felcsavarozni, mert azon fog koppani a fiókelő hátulja, tehát az határozza majd meg a fiókelő visszaállását az oldal első éléhez képest.
A szekrények mélységi méretét pedig ilyen térbenálló szekrényeknél lehet a vasalatokhoz igazítani,tehát kiindulhatsz egy 350-400mm-es görgős fiókcsúszó hosszából ami mögött hagysz 5mm-t a hátfalig, meg rászámolod amit kell, úgy mint fiókelő + hátfal vastagság stb. és meg is van a szekrénymélységed. Ekkor nem vesztesz semmi helyet azzal, hogy esetleg meg van kötve a kezed a teleszkóp hossza miatt. -
matta2003
tag
válasz
z123456789 #44008 üzenetére
Szia!
A hobbistaként a fiókokkal kapcsolatban sokat tanultam a FOREST katalógust bújva (elég nagy fájl, lassan tölti be).
A 10.21 és 10.22 oldalak lehetnek neked érdekesek. Mind a kettő fajtánál (részleges kihúzású HAGYOMÁNYOS görgős fióksín (ez nekem túlságosan is "hagyományos" hatást kelt), teljes kihúzású golyós fióksín (ez már exkluzívabb hatású, de drágább is...)) a méretek és a felhelyezés is a rajzokon szerepel. 4x16mm-es csavart javasolnak a rögzítéshez.
A teljes kihúzásúnál van csillapítós (belököd és magát behúzza - családbarát), Push to Open (megnyomod a betolt fiókot és úgy nyílik ki), ami neked szimpatikus. -
z123456789
addikt
Nincsen sajnos gyalum.
Gyalult, táblásított anyagból fogom csinálni.
Nem akarok feltétlenül spórolni, magamnak csinálom, hosszú távra tervezem a használatát.
Szóval akkor a fenék lenne 4 vagy 6.5 mm-es rétegelt lemez. (A 4 is kevés?, Nem spórolni akarok tényleg, csak kérdezem, a rétegelt lemez csak erősebb vékonyabb kivitelben is, mint a pozzdorja, nem?).
A korpusz hátlap, illetve fiók hátlap meg 3 mm-es fenyő színű farost lemez.
Rendben, akkor fém sínes fiókcsúszó lesz.
Ezeknek oldalt menyi helyet kell elhagyni? Vagy nézzem meg milyeneket kapok, és a szerint méretezzem a diókokat, ugye?
A fa csúszó ebből a szempontból exaktabb volt számomra, de elfogadom, hogy elavult.Bár most találtam párat a neten, és tetszenek azok is.
Mondjuk egy ilyen elkészítéséhez mire van szükség? Egy kis kézi felsőmaró a nút kialakítására jó? Mondjuk akár a körfűrés is jó lehet, ha megfelelő mészégűre süllyesztem, nem?Tényleg nem ragaszkodom hozzá, de ha már barkácsolok.
A tetős ötletet is elfogadom.
(#44001) szaszlaci
Ok.
Ja, ez nem ilyen vallási dolog nálam, hogy fából legyen, csak el tudom képzelni, hogy ne legyen benne fém. Nem ragaszkodom hozzá. Csavarozást sem terveztem. Eddig úgy néz ki, nem is fog kelleni.
Igazad van, bármi közbe jöhet.(#44006) mdk01
A fiókoldal 16-os lesz.Ha komolyan is írta, és nem elírás a hatos, akkor 16-os lesz.
Köszi a tanácsokat ismét, megrajzolom a módosításokat.
-
pali923
aktív tag
válasz
eax1650 #44003 üzenetére
Valamilyen beltéri selyemfényű lakkal van csak lekenve.
Már évek óta keresem azt a fajtát, ami szép, könnyen kenhető, nem kell sok rétegben felkenni, szépen terül, nem lesz narancsos a felülete, gyorsan szárad és vízbázisú. Több kísérlet után sem találtam meg, nem tudom, ez melyik verzió. -
pali923
aktív tag
válasz
szaszlaci #44001 üzenetére
Én a linkelt éjjeliszekrényemre ugyanilyen sima csúszó fiókot akartam. Aztán meggondoltam magam, és golyós fióksínekkel raktam fel, nem bántam meg. Pedig ezek is alig 30centi széles fiókok. Van jó pár videó ennek a felrakásáról, meg lehet oldani.
Az alja viszont nekem is fehér farostlemez, működik. Nyilván érdemes végiggondolni, mi lesz benne. Nekem is vannak olyan fiókjaim, amikre ma már vastagabb aljat raknék, sajnos jól meg vannak pakolva, és igaz rájuk, amit leírtál. -
szaszlaci
addikt
válasz
z123456789 #43994 üzenetére
Tulajdonképpen ilyen kis méretnél nem hatalmas baj a farost alj, nekem az elvvel van bajom. Idővel besüllyedhet, nagyobb fióknál akár az is lehet, hogy ki se lehet húzni normálisan, mert beakad a bútorba. A rétegelt minimális plusz költség, és az rugalmas, sokkal jobb, minőségibb anyag. Egyedül a vágásra kell figyelni, mert annak mentén kiszakad. Valamilyen 3 – 4 mm vastag, háromrétegűt javaslok.
Oldalnak is lehet az ajánlott hatos körüli rétegelt, de akkor a nútnak csinálj próbavágást, mert ott is kiszakadhat esetleg, ami alul marad anyag.
De ha pontos vagy, össze is ragaszthatod nút nélkül úgy, hogy a fiókalj felső felületére helyezed a fákat. Ami oldalra kilóg, azt utána lemarod. Csak jól ragassz akkor!A sínt felrakás után tudod egy kicsit igazítani, azt a csúszós dolgot meg nem egykönnyen, vagyis épp azt nehezebb jól felrakni. Van a görgős, azt nem lehet teljesen kihúzni, és van a teljes kihúzású golyós, szerintem azt érdemes. Van belőlük sok méret, ha egy picit rövidebb, akkor annyival kevésbé jön ki a fiók.
Összerakásnak meg továbbra is javaslom meggondolni – főleg, ha ragaszkodsz a csúszós megoldáshoz –, hogy előbb rakd össze az öt oldalt. Aztán ha a helyén van, utána rögzítsd hozzá a szép, jelen esetben táblásított előlapot, mert úgy pontosan tudod igazítani.Csak fából szeretnéd? A táblásított fa műanyaggal van összeragasztva. Ha te regasztasz, az is műanyag, hacsak nem főzöl enyvet. Ha csavarozol, az se fa. Ha a végén lakkozol, az is a legtöbbször műanyag. De ha ez ilyen elvi kérdés nálad, akkor persze csináld, ahogy a legjobbnak érzed.
Hobbistaként felesleges minden smirglivonást előre megtervezni. Az jó, hogy meg tudod itt mutatni, de már a második lépésnél közbejön valami nem várt apróság, ahol kénytelen leszel változtatni. Sokszor épp az, hogy látod az arányokat, az éleket, és egy kicsit igazítasz rajta, mert úgy jobban tetszik. Egy ilyen bútort nem igazán lehet elrontani, ha odafigyelsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest