- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
A kérdés nem konkrét.
Általánosságban minél értékesebb fafaj, minél szebb kidolgozásban, annál drágább egy bútor.Reménytelen, hogy az ötvenezer forintos legyen a jobb. Ám semmi garancia, hogy a százezres az jó.
Ennyi pénzért már egy jó asztalos megborzolja a seggén a szőrt, és megcsinálja olyanra, amivel elégedett leszel - csak egyeztetni kell vele a konkrét elképzelésedről. -
exlepra
tag
Sziasztok,
Rákattantam a gépmentes asztaloskodásra, mivel csak magamnak bütykölgetek, így nem gond ha valami lassan készül el (na persze az asszony nem feltétlenül így gondolja
) . Azt már látom, hogy a meglévő szerszámain talán a vésők kivételével nem elegendőek. Milyen gyalut és rókafark fűrészt érdemes mostanában megvenni?
thx.
-
Sleek
senior tag
Bocsánat az lemaradt ,hogy mi a különbség pl a 100ezer fts és az 50 ezer forintos 160*200cm s ágykeret között ?
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot.
Szeretnék venni egy ágykeretet de nem tudom mennyire megbízhatóak.
Szokott valaki ágykereteket gyártani ?
Árban mennyibe kerülne ?
Valamint mennyire ajánlott a fenyő ?
Segítségeteket köszi -
ferkoboy
senior tag
Nem kerülte el a figyelmemet!
Csak bántja a szememet, hogy az alsó vízszintes összekötő lóg ott a semmiben.
A te karpántoddal nincs semmi gond. Ellenben amit javasoltam, az főként azért, hogy rögzítse azt a bizonyos vízszintes összekötőt.De igaza an bim-nek. Építsd meg, használjátok, és majd meglátod.
Hajlamos vagyok a túlbiztosításra, de így érzem magam (és gyereket is) biztonságban.
pl. A lányom kiságyába én nyugodtan mellé merek feküdni. Nem egy áruházi/bababoltos tucat nyeklő-nyakló vacak. (tölgyfa, tölgyfa ágyráccsal, csapolva-ragasztva...)- Ferkó
-
oalex
senior tag
válasz
Skynet258 #30627 üzenetére
Én dekorpapírral oldottam meg hasonlót. Egy egyenes (vezető) lécet odafogatsz vízszintesen az ajtó aljára úgy, hogy az vezesse a dekopirt. A vezető lécet nyilván szorítóval rögzítsd (egykezessel a legkönnyebb).
A magasságát meg nyilván úgy lődd be, hogy a dekopirt a megfelelő vágási vonalon vezesse.
A legjobb az lenne, hogy le tudnád venni ehhez az ajtót és valami asztalra fekteted, úgy hogy lelógjon az alja.
Viszont ez a módszer rögzített ajtón is működik (esetembe úgy kellet). Úgy azonban lényegesen nehezebb és behatárolja a vágási méretett a padló és a dekopir talpának a fele közötti távolság.Mondjuk, ha nagyon durván kemény és vastag fából van, akkor ne használja eldobható "tescos" dekopirt.
-
oalex
senior tag
válasz
ferkoboy #30624 üzenetére
Köszönöm, de az a gyanúm, hogy több későn csatlakozóval elbeszélünk egymás mellet.
Gyanítom, hogy a tervet nem láttad a tanácsod előtt! Ez a fénykép amire válaszoltál, csak egy pillant kép volt.Ezt nézd meg: [link]
Azaz szerintem pont olyasmi szerepel benne (lesz benne), amit most te is tanácsolsz. Már eleve így terveztem.
Másik, hogy nem tudom, hogy mennyire kivehető, de az alsó gerenda (az élő képen) az ég világon semmit nem fog tartani. Az igazából csak oldal irányú merevítés. A felső gerenda az ami tartja a hintát, valamit a tetőt, de az teljesen az oszlopon fekszik. Ott csak rögzítés véget van csavar, nem súly tartás.
A középső szinti gerenda a kritikus (amin lépegetni fognak a gyerekek). Az tart sok súlyt (járólapok, csúszda, gyerekek, stb.). Oda mondták többen is a rovást, úgy hogy kérlek ne kezd te is.
Már ki/túl van tárgyalva. Igaza van mindenkinek. Legközelebb úgy tervezem/csinálom, de most marad ez.
Ahogyan már korábban írtam. Úgy lenne a legjobb szakmai szempontból, mit ahogyan többen is javasoltátok? IGEN!
Szerintem össze fog emiatt dőlni?
NEM!
És szerintük? [link] Megint csak azt mondom, hogy akinek van ideje, az számolja össze, hogy hány rovásos rögzítést talál mondjuk az első 50db megoldásban (a rönkösöket leszámítva, bár abból is van bőven olyan). Sőt nem is kell rovást keresni, hanem fordítva kérdezem. Hány nem sima oldal irányú csavar (legyen az M-es) kötéssel oldotta meg a gravitációs teher tartást. Felhívom a figyelmet, hogy óvoda és közterületes is van azok között.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a bizonyíték arra, hogy így a jó. Egyszerűn, hogy az össze dőléstől messze van. Ráadásul akácról beszélünk.
Igen én kértem tanácsot (hogy hány kg-ot bír egy 6 illetve egy 8 as csavar), de nem számítottam rá, hogy ennyire el sodródunk. Jegyzem meg, hogy konkrét kérdésemre nem kaptam választ senkitől.
Ne értsen senki félre. Határozottan tanultam és meg is köszöntem. A hinta ágy tervezésénél már bizonyosan korrektül (rovással) oldom meg a terhelést (bár ott talán eleve úgy csináltam a kezdetleges rajzoknál, mivel az A oszlop adja magát).
Aki azt írta, hogy 100kg, annak üzenem, hogy én meg 145 vagyok.
Sajnos komolyan. Tegnap az alsó lécekre (egyenként) rá csimpaszkodtam (pedig azokat a kisebb csavarral rögzítettem). Úgy éreztem, hogy 2x is minimum elbírna engem.
-
bim
veterán
válasz
ferkoboy #30628 üzenetére
Jó az ötleted és elkezdtem megírni de visszanéztem a rajzokat és erre már csak a tető jön ha jól értelmezem ami az oszlopok fölé 1-1 pár szarufát jelent. Ott jó is lenne de szakmailag értelmezhetetlen a kettő közötti összekötők. Ezért inkább megvárnám a végeredményt mielőtt bármit hozzáfűznék.
Két dolgot emelnék ki. Az egyik az hogy fával dolgozni és alkotni valamit/létrehozni egy szép és funkcionális produktumot mindig jó érzés. Ha nekitámadunk a kedvét szeghetjük.
A másik az hogy ha elkészül a mű szerintem Ő is el tudja majd dönteni hogy elég erős lesz e az adott feladatra. Ha gyengének minősíti akkor segítünk megerősíteni. Nyilván az épphogy elbírja jelen esetben nagyon kevés. Nem 1xfordult elő hogy gyermekre dőlt kapu agyonvágta. Soha nem baj ha valami 3x túl van biztosítva. Ha gyerekeknek tervezek valamit akkor minimum engem ugrálva is ki kell bírnia moccanás nélkül.100kiló vagyok. -
Skynet258
veterán
Sziasztok,
SOS segítségre lenne szükségem, a feladat marha nagy: le kellene vágni egy ajtó aljából.
Az új lakásban szőnyeget tettünk le, és persze elég magasan van ahhoz, hogy az ajtót ne lehessen becsukni. Látom gyalulni kéne, de semmi szerszámom, csak egy dekopírvágó - azzal meg elég nagy kihívás egyenesen vágni főleg úgy, hogy kb. sosem használtam ilyen eszközt.
Szóval a helyszín a 18. kerület Tölgy utca lenne, minden ötletet/segítséget szívesen fogadok. Ma és holnap ki tudok oda menni, illetve jövő hét hétvége... vagy megbeszéljük inkább priviben kinek mikor lenne jó.
A feladat szerintem tehát nem olyan nagy, viszont nekem perpill megoldhatatlan, és jó lenne a gyerekszobába az az ajtó...Priviben keressetek, köszönöm!
-
ferkoboy
senior tag
Szerintem is elég kétségesen néz ki statikailag.
Ami nem túl nagy vesződség számodra, de sokat javítana a helyzeten, az:
Egy 45 fokos karpántot betenni a függőleges oszlop, és a vízszintes "gerenda" közé (amelyik felfekszik a függőleges tetején), hogy azt a levegőben lógó vízszintest szorítsa fel. A karpántra meg vágjál egy kármit (1/3-a legyen a kármi mérete, mint a karpánt vastagsága(magassága)).
A karpánt hossza meg adja magát - szerintem szemre egy 40cm-es darab már elég lehet.
*kármi= két, az anyag szélétől 45 fokos bevágás, mely egymásra 90 fokot zár be, ezzel fektetik fel a szarufát a szelemenre, megakadályozva azt, hogy lefelé el tudjon csúszni. Csak nálad itt a felszorítást szolgálná a kármi.Persze a karpántot is szerencsésebb lenne csapozva feltenni... egy állványcsavarral (alá nagy fakötésű alátét) rögzítve. (esetleg egy nagy szöggel magakasztva).
Üdv: Ferkó
-
Soká
senior tag
Tulajdonképpen minden az árképzésen bukik el. 20.000Ft-ért kétséges, hogy el lehet adni. Mindenki azokra utazik, akinek a pénz nem számít... Az az elv, hogy kiváltsuk vele a (trópusi) fát, nem nagyon fog működni.
Ráadásul ez sem "örökélet", nem anyagában az, ami, hanem van rajta egy vékony fedőréteg, ami valószínűleg éppen a garancia idején túl kopik le róla.De itt egy másik példa: kitalálták, hogy a régi, elaggott, antik hajóroncsok fáit (teakfa) felszeletelik vékony lemezekre, felragasztják valamilyen hordozóra és máris kész a rusztikus, egyedi dekor falburkolás.
Jól néz ki, jó a történet hozzá, de 60.000Ft/nm áron?
-
bim
veterán
Majdnem pont ilyen. Ebben téglalap alakú lyukak vannak középen. Ez akciósan volt 13500/m2,
Elég macerás rakni. Csak tükörsima egyenes betonnál érdemes vállalni. Úgy tudod könnyen rögzíteni ha egymás mellé teszed egy kicsivel nagyobb réssel amin oldalról becsúsztatod a rögzítő klipszet és utána csavarozol. Mit szívtunk mire rájöttünk. A rögzítése nincs kitalálva rendesen de az anyag maga rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Sorozatok
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Filmgyűjtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest