Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oalex
senior tag
válasz
#05304832 #30601 üzenetére
Én azóta a nettet bújva keresem a hivatalos adatot, ezekről. Azaz a kőlombozó csavar méretek teher bírásáról. Sajnos a legtöbb helyen a "tensil strenght" van megadva, azaz, hogy milyen erő kell ahhoz hogy kitépje az ember a fából. Nekem viszont a "shear strenght/capacity" kell.
Csak annyit tudtam meg biztosan, hogy ennél a méretnél ilyen anyagból min. 100kg van egy ilyen "vicc" csavarnak a teherbírása (szerinte a 200 hoz közelebb van ez az érték). Ha a falba fúrjuk és rá akasztjuk a súlyt. Sajnos irtó bonyolult a számítás és rengeteg a váltózó: keresztmetszet, pontos anyag tulajdonságok, stb.stb.Mindenesetre annyi megteszek, hogy a 4 tehert tartó alsó gerenda. Azok amik a képen vannak, a szembe és hátul, az alsó és középső szinten. Azaz miken a "járólapok" fekszenek. Azoknak a 8 oszlophoz csatlakozási pontját nem ezzel a 6x120 az rögzítem (eredeti terv 3db. per kötés). Hanem vagy veszek 8x120 vagy (2db per kötés), vagy M10-es hosszú csavart, kifúróm és azzal rögzítem (1db per kötés), aztán teszek rá ilyen műanyag bigyót, hogy ne akadjon bele a gyerekbe.
U.i: Mivel látom, hogy barátok leszünk
Azaz foglak még benneteket fárasztani a hülye kérdéseimmel. Most kérek mindenkitől elnézést a sok helyesírási hibámért. Nem vagyok egy műveletlen paraszt. Egyszerűen annyi az oka, hogy egyrészt angol az eredeti nyelvem. Ezt még továbbá tetőzi az, hogy valami diszgráfia/diszlexia egyedi ötvözetétől szenvedek, ami miatt mindig össze vissza írok.
Erre még az is rá jön, hogy türelmetlen vagyok és emiatt gyorsabban próbálok gépelni, mint amennyire valójában tudok.
Tudom, hogy van akiknek bántja az ilyen a szemét és ezért szerettem volna előre is elnézést kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Formula-1
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest