- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
oalex
senior tag
válasz
#05304832 #30601 üzenetére
Én azóta a nettet bújva keresem a hivatalos adatot, ezekről. Azaz a kőlombozó csavar méretek teher bírásáról. Sajnos a legtöbb helyen a "tensil strenght" van megadva, azaz, hogy milyen erő kell ahhoz hogy kitépje az ember a fából. Nekem viszont a "shear strenght/capacity" kell.
Csak annyit tudtam meg biztosan, hogy ennél a méretnél ilyen anyagból min. 100kg van egy ilyen "vicc" csavarnak a teherbírása (szerinte a 200 hoz közelebb van ez az érték). Ha a falba fúrjuk és rá akasztjuk a súlyt. Sajnos irtó bonyolult a számítás és rengeteg a váltózó: keresztmetszet, pontos anyag tulajdonságok, stb.stb.Mindenesetre annyi megteszek, hogy a 4 tehert tartó alsó gerenda. Azok amik a képen vannak, a szembe és hátul, az alsó és középső szinten. Azaz miken a "járólapok" fekszenek. Azoknak a 8 oszlophoz csatlakozási pontját nem ezzel a 6x120 az rögzítem (eredeti terv 3db. per kötés). Hanem vagy veszek 8x120 vagy (2db per kötés), vagy M10-es hosszú csavart, kifúróm és azzal rögzítem (1db per kötés), aztán teszek rá ilyen műanyag bigyót, hogy ne akadjon bele a gyerekbe.
U.i: Mivel látom, hogy barátok leszünk
Azaz foglak még benneteket fárasztani a hülye kérdéseimmel. Most kérek mindenkitől elnézést a sok helyesírási hibámért. Nem vagyok egy műveletlen paraszt. Egyszerűen annyi az oka, hogy egyrészt angol az eredeti nyelvem. Ezt még továbbá tetőzi az, hogy valami diszgráfia/diszlexia egyedi ötvözetétől szenvedek, ami miatt mindig össze vissza írok.
Erre még az is rá jön, hogy türelmetlen vagyok és emiatt gyorsabban próbálok gépelni, mint amennyire valójában tudok.
Tudom, hogy van akiknek bántja az ilyen a szemét és ezért szerettem volna előre is elnézést kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest