Új hozzászólás Aktív témák

• oalex

senior tag

válasz #05304832 #30601 üzenetére

Én azóta a nettet bújva keresem a hivatalos adatot, ezekről. Azaz a kőlombozó csavar méretek teher bírásáról. Sajnos a legtöbb helyen a "tensil strenght" van megadva, azaz, hogy milyen erő kell ahhoz hogy kitépje az ember a fából. Nekem viszont a "shear strenght/capacity" kell.
    Csak annyit tudtam meg biztosan, hogy ennél a méretnél ilyen anyagból min. 100kg van egy ilyen "vicc" csavarnak a teherbírása (szerinte a 200 hoz közelebb van ez az érték). Ha a falba fúrjuk és rá akasztjuk a súlyt. Sajnos irtó bonyolult a számítás és rengeteg a váltózó: keresztmetszet, pontos anyag tulajdonságok, stb.stb.

Mindenesetre annyi megteszek, hogy a 4 tehert tartó alsó gerenda. Azok amik a képen vannak, a szembe és hátul, az alsó és középső szinten. Azaz miken a "járólapok" fekszenek. Azoknak a 8 oszlophoz csatlakozási pontját nem ezzel a 6x120 az rögzítem (eredeti terv 3db. per kötés). Hanem vagy veszek 8x120 vagy (2db per kötés), vagy M10-es hosszú csavart, kifúróm és azzal rögzítem (1db per kötés), aztán teszek rá ilyen műanyag bigyót, hogy ne akadjon bele a gyerekbe. :R

U.i: Mivel látom, hogy barátok leszünk ;] ;] Azaz foglak még benneteket fárasztani a hülye kérdéseimmel. Most kérek mindenkitől elnézést a sok helyesírási hibámért. Nem vagyok egy műveletlen paraszt. Egyszerűen annyi az oka, hogy egyrészt angol az eredeti nyelvem. Ezt még továbbá tetőzi az, hogy valami diszgráfia/diszlexia egyedi ötvözetétől szenvedek, ami miatt mindig össze vissza írok. :W :W Erre még az is rá jön, hogy türelmetlen vagyok és emiatt gyorsabban próbálok gépelni, mint amennyire valójában tudok. :F
    Tudom, hogy van akiknek bántja az ilyen a szemét és ezért szerettem volna előre is elnézést kérni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés