Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
ASUS RT-AC87U

Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCs88
aktív tag
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit:
Sikerült beújítanom még egy ilyen készüléket, a másodikat media bridge mode-ban használom, stabilan 65-70MB/s-el másolok így samban. Gyári legújabb FW. A 2 eszköz között 1 emelet van (beton födém), légvonalban kb 7m.
Valószínűleg menne több is, mert a fő router egy LCD TV mögött van félig, ami biztosan árnyékol rendesen.Elégedett vagyok, jó kis cucc ez.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Hm, ez érdekes (és logikus).
Mondjuk pont a quantenna miatt van még csomó + szívás a routerrel (mivel egy külön alrendszer). Így pl az 1-es port nem a legjobb, és a quatennának zárt driverei vannak így merlinen kívül minden más kizárva.
Szerintem ez a bonyolultság is lehet az oka, hogy nem jön túl gyakran szoftver frissítés.Egyébként érdekes, hogy a stabil merlin 384-es kint van már az ac56u-ra, de a gyári még nincs.
(és ugye minden merlinnél: "AiMesh is currently not supported. Feasability of supporting it is still under evaluation") -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A 87-es nagy poénja a sokat emlegetett Quantenna alrendszer, ami az AC-s wifit szolgálja ki. Ez pedig annyit jelent, hogy ezzel nem a központi egység foglalkozik, több ideje jut a többi teendővel foglalkozni.
Mindkét típust kipróbált barátom szerint torrentezés mellett erősen érezhető a 87-es előnye.
MaCS
-
ArthurShelby
addikt
Egy E1-es hw verziójú ac68u (1000Mhz, és gondolom ez is 2 magos) milyen hátrányt jelent egy ac87u-val szemben?
Én azt látom így helyből, hogy csak 3 antennája van (nem 4). Egyébként minden másban (asus szolgáltatások, hw erősség) ugyanaz? (csak mert ugye annak van aimesh támogatása már) -
-
Asztee
aktív tag
Köszi a válaszod.
Sejtettem ,hogy ilyen begépelős megoldás lesz...
Az túl sok gépelgetés lenne (hosszú az elérési út
) az MC-től meg az Enware miatt ment el kedvem. Annyira már nem szeretnék beletúrkálni a rendszerbe. 
Marad a hagyományos megoldás...
Azért mégegyszer köszi, szépen részletesen be lett linkelve minden ,hogy ne csak a profik értsék.

-
SSH-n keresztül belépsz, majd cp paranccsal másolsz. Ha felrakod az Entware-t, akkor használhatod az mc-t (Midnight Commander) is.
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok Network Mágusok !

Arra van-e valamilyen megoldás ,hogy pl. a mobilommal kiadjak egy olyan másolási parancsot két, a routerre kötött WD MyCloud közöt ,de úgy hogy nem a mobilon keresztül történik a másolás hanem valahogy "direktben" ?
Van a mobilomon TC és azon LAN kapcsolaton keresztül látom mindkét vinyót ,de ha így próbálok másolni egyikről a másikra az nagyon lassú. 
Köszönöm.
-
Előfordulhat, hogy technikai korlátai is vannak az AiMesh implementálásnak, hiszen eleve speciális megvalósítással dolgozik a 87U. De szerintem ezt csak akkor fogjuk megtudni, ha ilyesmi indokkal a Merlin-ből is kimarad. Bár még az is lehet, hogy a Merlin-ben egyáltalán nem lesz támogatva ez a szolgáltatás.
-
jeni
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Fizikai korlátozás miatt vagy pusztán üzleti megfontolásból nem kapja meg a 87-s router az Aimesh-t?
-
Lássuk be, hogy az Asusnak nagyon nem érdeke a drágább, konkurensnek tekinthető modelljét kannibalizálnia a kifutó, olcsóbbal. Az AImesh elég jól csengő, vevőcsalogató szolgáltatás ahhoz, hogy azt tudják mondani, hogy miatta érdemes legyen megvenni az újat. A 87-es elég régi modell ahhoz, hogy egy fél generációval lejjebb csússzon.

MaCS
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én abban sem vagyok biztos, hogy gyáriból tervben van-e a 384 a 87U-ra (de legalábbis nem prioritás). Azt nem is gondolom, hogy hivatalos AiMesh támogatást kapna (vagy csak jóval később), de pont az ilyesmi funkciók azok amelyek a Merlin segítségével mégis megvalósulhatnak (ha sikerül kiismernie és bekapcsolnia).

-
appel
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ezzel még semmi sem dőlt meg, mivel az egyik gyári firmware, a másik merlin. Merlinben még nincs benne:
- NOTE: AiMesh is currently not supported. Feasability of supporting it is still under evaluation. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem is fogja minden eszköz megkapni a támogatás.
-
ArthurShelby
addikt
Sajnos megdőlt az elmélet, miszerint minden 384-es fw-s router megkapja az aimesh támogatást.
Ilyen az ac68u, ami megkapta: [kép], [kép]
És ilyen az ac56u ami nem kapta meg (384-es fw): [kép], [kép]
Túl szép volt, hogy igaz legyen. Az ac87u-t nem tudom letesztelni, mert azt most használom 0-24-ben, remélem ott azért lesz aimesh (bár ki tudja...). -
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kár hogy csak ezt a 4 eszközt támogat(egyelőre reméljük..)így a többi márkájú routert nem lehet így "felfűzni".
Az jó dolog hogy wi-fin keresztül megy a kapcsolat és így nem kell hozzá kábelezni!
Ahogyan én írtam a linksys-el valpó megoldás is jó lehet így,igaz?
Kb 15-20 méter utp kábel kell hozzá és megvan az udvaron is a jó wifi,igaz így különböző hálózatok lesznek és kézzel kell átkapcsolni közöttük. -
-
tobias40
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Tehát ha az AC87U-alá bekötök egy olyan router ami támogatja ezt akkor nem kell váltani a két wifi hálózat között hanem amelyik az erősebb arra átvált automatikusan,pl. a telefonom?
Ez jól jöhetne nekem is mert az udvaron mát nem túl erős a AC87U wifi jele és gondolkoztam rajta hogy kábelen lehozok az emeletről egy linksys wrtg54-et(ddwrt-vel vagy másik firm-el) és azzal szórnám az udvarban és hátul a wifi jelet.
Gondolom a wrtg már nem támogatja ezt tehát vmi újabb eszköz kell hozzá.Gubek-Einste és appel köszi,közben látom már leírtátok amit gondoltam...

Van erről lista melyik router támogatja ezt?
-
appel
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Ok ;-)
Igazából egyszerűen úgy tudnám elmagyarázni, hogy több (támogatott) asus routert lehet összekapcsolni, ami segít nagyobb területen a vezeték nélküli elérés/lefedettség könnyebb kiterjesztésére. Mindig ahhoz az eszközhöz kapcsolódik, amelyik jobb elérést biztosít. Nem kell manuálisan váltogatni a hálózatok között. -
-
tobias40
veterán
Miért gond hogy megkérdeztem??Ez egy fórum ahol kérdeznek a tudatlanok,az okosak meg válaszolnak.
Ennyi erővel mindig beírhatnám a google-ba ha vmi érdekel és akkor minek a fórum?
Gondolom nem vagyok egyedül aki nem tudta mi ez az új funkció,ha csak egyedül vagyok tudatlan akkor többé nem kérdezek semmit csak olvasgatok...
Én is örülök minden új funkciónak de nem tudok angolul és nem vagyok router szaki..
És akkor továbbra is megkérdezem hogy mikor jön jól az új funkció,milyen több eszköz kell hozzá hogy kihasználhassam stb...(gondolom Asus eszköz)
Köszi előre is...
-
appel
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Legalább beírtad volna a Google keresőbe, hogy mi az Asus aimesh és akkor fel sem tetted volna ezt a kérdést.
Szerintem minden új funkciónak és további termék támogatásnak örülünk.
Ezt a funkciót egy eszköz esetén nem tudod használni, de ha már kettő van, akkor tök jó dolog. (ha megbízhatóan működik) -
tobias40
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
És ebben mi lesz aminek annyira örülhetünk?
Vagy ez csak annak jó a "mókolja" a routert,nem csak használja?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ezek szerint lesz, igen. Többek örömére.

-
Manka76
senior tag
Megjelent ma egy ilyen a Merlin oldalán: RT-AC87U_384.4_alpha1-gc4fc92d
Valaki tesztelje hogy nála is nem kimondottan müködik jól.
Például az üzemmódnál mit ír ki? Nekem UNKNOWN volt. -
Asztee
aktív tag
Szombaton felraktam a legfrissebb Merlines fw-t (380.69.2) és azóta - láss csodát - van folyamatos net.

(lehet hogy már hamarabb kellett volna...
) Azóta a system log-ba is alig kerül bejegyzés ,előtte meg teleirkálta mindenfélével. 
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezt szeretném lemásolni tomato-val, csak ott nem hagyja, hogy a br0 és a br1 ugyanaz az alhálózat legyen. Így később a vlan-nál sem tudom megmondani, hogy mihez rendelje hozzá (lan br0, lan br1, wan).
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
VLAN-ozással.
-
ArthurShelby
addikt
Hogy választja el az asus fw a vendég hálózatot, mikor a vendég kliensek is ugyanabba az alhálózatba kapnak ip-t?
-
Asztee
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Passthrough módban van.
-
-
Asztee
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Huawei HG633 [link] . Ilyenem van.
-
-
Asztee
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A szolgáltató az a Talk-Talk (uk) . Réz érpáron jön az infó. A "DHCP lekérdezési frekvencia" agresszívon van. Nincs sárga felkiáltó jel
,de azt hiszem hamarosan felteszek egyett.
Az elméleti maximum speed (amit a szolgáltató mond) 38 Mb/s ,de a speedtest.net szerint sosem volt több 14-nél. (Tudom hogy az csak az elméleti max ,amit a szolgáltató ígér, csak gondoltam hátha segít ez az infó valamit...
) -
ArthurShelby
addikt
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Segítség kellene ! Elég gyakran (naponta töbször is) elmegy a netem. Mi lehet a gond ? A router beállításaival van valami probléma vagy a szolgáltatóm ilyen ... !?
Hogy tudnám kideríten mivel van probléma ? A router kezelőfelületén olyankor is connected az internet status ,de ha ott rámegyek az internen off-ra majd on-ra utána újból jó szokott lenni. A fw az a Merlin féle 380.63.2-es. A rendszer tartalma : WD MyCloud+transmission, RPi3+Kodi , PC ,TV ,3 mobil.
Köszönöm. -
Pocok256
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hát nálam közel 4 tera adat van a gyári transmission letöltőbe ami 120+ torrent fájlt eredményez és köszöni szépen jól van. Egyedül azt kell megemlíteni,hogy 10 Mega körül van a max sávszél amivel tud uppolni.
-
myleo
csendes újonc
válasz
ArthurShelby
üzenetére
frissítsd a dowload mastert már a legújabb tranmission van benne
-
ArthurShelby
addikt
A download master, ami a gyári torrent kliens nem a legjobb (egy régebbi transmission asus-os felülettel), viszont fel lehet rá tenni a legújabb transmissiont is, és azzal tökéletes (nálam is úgy van).
Nálunk kb 140nm-t fed le, ha jobban el lenne helyezve, akkor tökéletesen (így néha néha vannak gondok).
(mikor a crt tv tetején volt, tökéletes volt mindenhol a jel, az új lapos tv viszont már iszonyúan árnyékol) -
sonye
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Nagyon köszi, írom az infókat!
72nm-es lakásról van szó.
A háló és a gyerekszoba legtávolabbi pont. Ott legalább 3 vastag télagafal van.
A Nappaliban van a router, onnan kb 10-12m-re a 2 szoba.A netem pedig 80/3 Mbit/s
A hálózaton folyton rajta 1 PC és 1 TV. A TV-hez lenne jó a 4K röccenésmentes továbbítás LAN-on.
A PC és a TV is már Gigabites kártyával szerelt.A többi eszköz meg már tudja az AC-s wifit.
2 telefon meg 1 tablet. Ezeken max csak net megy, meg a router végén lévő HDD-ről lenne jó akár film lejátszás.Igények:
Routeren lógó HDD-re történő letöltés, ami stabil, nem zuhan össze. A transmission azért jó, mert bárhonnan tudok ráküldeni letöltést.
A lényeg, hogy legyen wifin lefedve jó sebességgel a lakás.Néztem ilyen wifi erősítőket, no de melyik? Mert lehet, hogy olcsóbban megúsznám, mint ez az 50 ezres.
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Gyári letöltő kliens Transmission alapú.
Néhány szó a NAS funkciókkal rendelkező USB-s routerekről -
sonye
senior tag
Sziasztok!
Kolléga ajánlotta a fórum alapjául szolgáló aus routert.
Még nem vettem meg. Egy TP-LINK WDR3600 leváltása lenne a cél.
Oka: a 4K filmenél nem bírja az iramot, a wfije meg a lakás másik pontján már szinte alig van, eddig meg még a garázsban is volt net. A Transmission megy rajta, de már az is eléggé gyengécskén szerepel.Egy netezős, letöltős gyors wifit adór router lenne a cél:
Mivel 50 ezres kategória azért meggondolandó, hogy megéri-e.Egyáltalán a transmission megy rajta?
várom segítségeteket.
-
tobias40
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Erre gondoltam én is,nekem megfelel a teljesítmény,gyorsaság stb,de ha már ennyire benne vagytok megkérdeztem hogy miért???

-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, van egy kis NVRAM-ja a CFE-nek külön, de ezt nem szabad törölni mert téglásítja a routert. Annál nincsenek alapértelmezett értékek amelyek automatikusan visszaíródnának. A helyreállításhoz olyan eszköz kellene amivel közvetlen lehet programozni a chip-et.
Hugo visszafejtett számos dolgot a gyári firmware-ben, és a HGG-ben ezeket a kötött dolgokat feloldotta. Az 5 GHz-es rádió régiózárja is ki lett iktatva, így szabadon állítható az is, igen. -
ArthurShelby
addikt
Szóval:
Az NVRAM-ban tárolódnak a beállítások, de ebből 2 is van: 1 a fw-nek, és 1 a cfe-nek (csak ezt nem lehet törölni általános (pl a wps gombos) megoldással). Viszont ha ezt valahogy tudnám törölnöm a kísérletezés után (gondlom a mókolós soros portos megoldással), akkor mindent megkapok eredetiben.
Ha jól sejtem a HGG-vel azért lehet kísérletezni, mert az a fw NVRAM-jába menti le ezeket a beállításokat (és ott megoldották valahogy, hogy ne zavarjon hogy különböző az érték a cfe-hez képest), sőt egyszerűen a gui-ban lehet állítani.Visszatérve, az 5GHz-es tx power végül megoldott lett a hgg-ben?
Lőjetek le ha hülyeséget prédikálok, illetve ha túl sokat kérdezek.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Kicsit rosszul fogalmaztam. A CFE, vagyis a bootloader az fix, a firmware cseréjekor nem íródik felül. Ez szavatolja a helyreállítási mód működését.
A CFE-nek van egy saját kis NVRAM területe, ezt csak a megadott paranccsal lehet módosítani. A sima NVRAM törlés (gyári visszaállítás) nem hat ki rá.
Az újabb gyári és Merlin firmware-ek úgy vannak megírva, hogy a CFE-ben tárolt órajeleket veszik csak figyelembe. Ha attól eltérő van beállítva a sima NVRAM-ban, akkor ott visszaállítják. A HGG-ben ez a működés módosítva lett, sőt, a webes felületen is beállítható a kívánt érték.
Amúgy a sima nvram set clkfreq parancs csakis újraindítás után lépne életbe, vagyis így nem lehet tesztelni a stabilitást! HGG firmware kell ahhoz, hogy biztos legyen a dolog. De utána ha a CFE-ben is át van állítva, akkor az már maradandó gyárival is. -
Manka76
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azt hiszem hogy sikerült az indításkor a recoverybe belépni és ott nyomtam egy NVRAM resetet.
-
ArthurShelby
addikt
Ezzel a parancssal nem maradandó a beállítás (csak az újraindításig)?
nvram set clkfreq=1200,800
nvram commitMíg ezzel a paranccsal maradandó, mivel a cfe-ben állítom?
nvram set asuscfeclkfreq=1200,800
nvram set asuscfecommit=1Miért a HGG-vel érdemes előtte kísérletezni?
Annak más a cfe-je, így ha elrontom visszateszem a gyárit/merlint akkor a bootlodert is kicserélem?
Szóval ha a merlin bootloaderét rontom el, ahhoz először a HGG-re kéne kicserélnem és utána vissza merlinre? (vagy ez most oltárian hülye feltevés)Bár gondolom ha a cfe-t elrontom akkor gondolom sem a cfe webserver sem a recovery mód nem működik.
Bocsánat a sok (és esetleg buta) kérdésért!
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Gyári és Merlin firmware esetén a bootloader visszaállítja az NVRAM értéket. Ezért ahhoz, hogy maradandó legyen, a bootloader-ben is át kell állítani:
nvram set asuscfeclkfreq=1200,800
nvram set asuscfecommit=1Viszont ez nagyon veszélyes, mert probléma esetén nem lehet visszacsinálni. Csak tutira stabil értékeket érdemes rögzíteni itt! Ezért előtte ajánlott a HGG-vel kitesztelni, hogy mit bír a router.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szerk: leírás a pasztázáshoz vállalkozó kedvűeknek.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Manka76
üzenetére
áh, köszi, szóval:
-1400MHz-hez:nvram set clkfreq=1400,800
nvram commit
-1200MHz-hez:nvram set clkfreq=1200,800
nvram commitHa jól olvastam a 800 a ram-ra vonatkozik. Nálad az 1400 instabil volt, és folyamatosan újraindulgatott? Ilyenkor hogy tudod visszatenni 1000-re/1200-ra? (van annyi időd még előtte ssh-n újraindítás előtt, miközben 3 ventivel fújatod
)Igazából mostanában 20 kliens szokott rajta lógni (különböző ap-kon is keresztül), de néha van 25 is. Megy a letöltés, online gaming stb, illetve még egy transmission is.
Tegnap 2 ap-ról (n12d1-ek tomatoval) ment 2 letöltés (100-as portok) és a 3. embernél akadt a lol
(mondjduk én azt unom, és hülyeségnek tartom), miközben kb 1MB-tal seedelt a transmission upc 240-es netnél.Hát így merült fel bennem a tuning. Bár akkor az elhelyezést is meg kéne valahogy jól oldanom, mert a könyvespolc teje nem a legjobb hely neki (csak a nagy lcd tv mögött nagyon árnyékolva van). A tervem, hogy valahogy a tv távtartóira fölközöm/applikálom valahogy, és akkor az antennák is kilógnak, és a router is szellőzik (csak a rádugott 2 hdd-t is kéne valahova tenni).
Ui: egyébként a HGG-ben már az 5GHz tx power-je is fel van nyomva? (ha jól emlékszem anno csak a 2.4 volt) Illetve a leírás a 2.4-hez és 5GHz-hez együtt van?
-
Manka76
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
De nagyon figyelj a fokozatosságra. Nem biztos hogy a tied is bírja az 1400 MHz-et. Nekem is kifeküdt tőle. 1200 volt amin ment de mivel nagy difit nem éreztem ezert vissza raktam a gyári értékre.
Ha meg tudod oldani akkor állítsd a routert az orrára (ledekkel lefele) mert úgy akár 10 fokkal hidegebb a processzor, legalábbis nálam meg másnál is bevalt ez a mód. -
Poplacsek
senior tag
HGG firmware-ből a 380.65.9_Final a legújabb?

-
Manka76
senior tag
Napok óta kb 10 percenként kapok egy ASUS RT-AC87U Notice - Vulnerability Protetion tartalmú emailt hogy valaki be akar jönni hozzám. Van ennek valami oka vagy másnál is így van?
-
tobias40
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Írtam hogy a 4-es portba tettem...
Megnézem majd másik kábellel is. -
tobias40
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ok,de akkor miért írja 100-asnak a gigabites swichet?
-
tobias40
veterán
TP-LINK TL-SG1005D Gigabites switch-t vettem de ahova rádugtam port (4-es) az uanúgy 100-asnak írjaa webes felületen!
Hogy lehet ezt ellenőrizni? -
tobias40
veterán
Sziasztok!
Melyik port a gigabites?
A kéziben nem írja,a webes felületén nem mutatja rendesen,gondolom csak az egyik port az vagy mind a 4?
Most vettem egy gigabites swichet és szeretném a belső hálózatot gigabitessé tenni!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Akkor nem tudom miért akadozik.

Az ac68u-nál a link rate jó (1170 Mbps, -42dBm). Lehet hogy ez túl sok antennát lefoglal, így mások addig nem tudnak netezni?
Bár volt olyan aki vezetéken is panaszkodott. A terhelés nem hinném hogy gond lenne, 50% fölé nem megy a cpu.
Az is érdekes, hogy mikor letölt a router (download master/transmission) akkor 100%közelében van a cpu, de ez soha sehogy sem hatott ki a netezésre. Kb mintha azt másik cpu csinálná. -
Pocok256
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én anno teszteltem 20-30 wifi kliensel azzal még nem volt semmi baj

-
ViBo77
senior tag
A legfrissebb Merlin a RT-AC87U_380.69_2 ... ez melyik gyári FW-re épül?
Readme-ben nem találtam erre utaló infót ...
-
ArthurShelby
addikt
Hány eszközt tud kiszolgálni ez a router?
A fölállás, hogy van a router, annak a wifijén lóg kb 15eszköz és az ac68u media bridge (kliens) módban. Az ac68u mögött van még 2 ap, amin szintén van vagy 10-15 eszköz.
Az utóbbi időben lassú a net (már a ac87u wifijén is, de máskor meg a 2ap-nál).
Az ac68u és a 2ap között egy hosszú ethernet kábel van (cat5e), az is okozhat anomáliákat? (egyszer tökéletes a net, máskor nem).Esetleg a túl sok wifi kliens túl sok antennát foglal le, és ezért lassú?
-
csucsreg
tag
válasz
Hardstyler01
üzenetére
A régebbi firmware-ben nagyon gáz volt nekem, főleg az S8as telónál. Szintén digi ftth.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ehhez sajnos Tomato kell. De ellentétes tartalmú híreknek nagyon örülnék én is!
MaCS
-
ArthurShelby
addikt
Merlinen lehet valahogy vlan-olni?
Guest wifi az jó, de kéne egy guest ethernet port is (hogy pl a tv-t ne érjék el). -
csucsreg
tag
Az AiProtection-t használja valaki? Érdemes bekapcsolni? Bekapcsolva lassítja-e a hálózat működését?
-
csucsreg
tag
Merlinre raktam fel az új ASUS firmware-t. Kell resetelni ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az túl sok gépelgetés lenne (hosszú az elérési út
) az MC-től meg az Enware miatt ment el kedvem. Annyira már nem szeretnék beletúrkálni a rendszerbe. 

Van a mobilomon TC és azon LAN kapcsolaton keresztül látom mindkét vinyót ,de ha így próbálok másolni egyikről a másikra az nagyon lassú. 

) Azóta a system log-ba is alig kerül bejegyzés ,előtte meg teleirkálta mindenfélével. 
,de azt hiszem hamarosan felteszek egyett.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(mondjduk én azt unom, és hülyeségnek tartom), miközben kb 1MB-tal seedelt a transmission upc 240-es netnél.