- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kendek
MODERÁTOR
Természetesen, mivel az 5 GHz az osztozik az 1-es LAN porton. Ezért ha vezetékes kapcsolattal fullra le van terhelve, akkor az belassítja a WiFi sebességét. De ha ide nincs beledugva semmi, akkor nem emiatt lassabb a letöltés a vártnál. Viszont amúgy az 500 Mbps 2x2 80 MHz-en azért már elég jó érték.
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Nem igazán értelek ... milyen bugos rendszerre érted ? (a routeren a merlin fw van (amit csak azért tettem fel mert itt a ph-n az összefoglalóban ajánlották), a hdd-t meg azért cseréltem a noname rack-re mert elromlott a tiszta uj külső hdd) Amúgy megvan a hiba. A rack volt hibás ami itthon volt nekem. Pendrive-al és egy másik külső hdd-vel működik. Most visszaküldöm gariba az első elromlott külső hdd-t és majd ha kicserélik , meg lesz oldva elvileg a gond.
-
MaCS_70
félisten
-
Bluerainbow
Közösségépítő
-
Bluerainbow
Közösségépítő
-
Dr.FantastiK
őstag
-
Dr.FantastiK
őstag
-
MaCS_70
félisten
-
Dr.FantastiK
őstag
-
cyber86
őstag
-
Dr.FantastiK
őstag
-
Multibit
nagyúr
-
ArthurShelby
addikt
-
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
Na valami ilyet gondoltam én is inkább.
Bízom benne, hogy a samsung TV-m szeretni fogja. Már a mostani 5 éves TP-LINK is így működik, és a DLNA stabilan működik. Az más kérdés, hogy pont azért váltok, mert a 4K tartalmat vagy HD filmet már nem képes streamelni rendesen. De ez a router hardvere miatt van. -
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
-
ArthurShelby
addikt
De akkor ők ebből közvetett módon hogy kapnak pénz?
Elmondhatják, hogy van egy jó/híres sw-ük (de ezt mondhatnák akkor is ha fizetős lenne). Tapasztalatot szereznek a plusz munkával, amit másol lehet kamatoztatni? Nem tudom mire gondolsz.appel:
2. valószínűleg ezért javasolják a fw resetet (amit mindenki gyűlöl és próbál halasztgatni) -
MaCS_70
félisten
Én meg pont ezért írtam, hogy szívesen fizetnék a programozónak, hogy legyen érdekelt a fejlesztésben.
És ezzel az ismerősi köröm nagyon döntő többsége is így van.
Bár lehet, hogy deviánsok vagyunk, mert pl. a megnézett filmekért is szívesen fizetnénk, ha lehetne....
MaCS
-
ArthurShelby
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
ArthurShelby
addikt
Akkor nem tudom miért akadozik.

Az ac68u-nál a link rate jó (1170 Mbps, -42dBm). Lehet hogy ez túl sok antennát lefoglal, így mások addig nem tudnak netezni?
Bár volt olyan aki vezetéken is panaszkodott. A terhelés nem hinném hogy gond lenne, 50% fölé nem megy a cpu.
Az is érdekes, hogy mikor letölt a router (download master/transmission) akkor 100%közelében van a cpu, de ez soha sehogy sem hatott ki a netezésre. Kb mintha azt másik cpu csinálná. -
Kendek
MODERÁTOR
-
hatala
tag
-
atees
őstag
Nálam fél éve megy rajta egy jó régi laptod hdd, simán viszi semmi gond. Én 60nm-et fedek le 5ghz-en tökéletesen tudja, ha jó helyen állok 400-500 mega is átjön rajta

Egyszer kell jól beállítani utána jól működik.
Bár őszintén mondom, hogy nagyon túl árazott cucc. nem ér meg 40-50-60 ezer Ft-t. De jó a támogatottság, meg ebben a kategóriában bőven a legjobb cucc -
Manka76
senior tag
-
Kendek
MODERÁTOR
A gyári (mármint telepíthető a csomagkezelő központból) letöltéskezelő az olyasmi mint az ASUS-ban (kicsit talán okosabb annál). Mondjuk nem próbáltam még, de ugyanúgy a Transmission daemon-t használja torrenthez. Jómagam maradtam az Entware beüzemelése után onnan telepíthető frissebb Transmision-nél, és annak eredeti webes felületét használom.
Mivel sajnos csak 50 megás netem van, így azt nem tudom megmondani, hogy hol lehet a vége. Bár gondolom, hogy több tíz MB/s sebességet ez sem tud. Sőt, szerintem a 100-as net a max amit még jobban ki tud használni. Mindenesetre az USB 3.0-as port az erősebb benne, nagyobb teljesítmény csikarható ki belőle. -
Kendek
MODERÁTOR
Persze, ha majd szükség lesz rá, akkor használni fogja. Mondjuk kezdj el pár torrentet letölteni, akkor majd rövidesen íródik ki rá adat.
Amúgy nem is arra kell a SWAP, hogy mindig használja (nem érdemes agresszívebbre állítani, mert nagyon lassú), hanem azért, hogy ha elfogy a RAM, akkor se akadjon ki a rendszer. Mert ha megtelik a memória, akkor jön a spontán újraindulás... -
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
Persze, hogy lehet, alapvetően ennyi egy 256 MiB-os SWAP fájl:
dd if=/dev/zero of=/mnt/*/swap bs=1M count=256
mkswap /mnt/*/swap
swapon /mnt/*/swapAmi problémásabb az az automatikus aktiválása. Ehhez később már csak az utolsó parancsra lesz szükség, de be kell tenni valahová ahol indításkor le tud futni. Gondolom célszerű lenne a torrent kliens indítójához beírni...
-
appel
őstag
-
ArthurShelby
addikt
-
Kendek
MODERÁTOR
A gyári rendszer sem akadály, csak akkor le kell szedni előtte a telepítőt:
cd /jffs
wget http://pkg.entware.net/binaries/armv7/installer/entware_install.sh
sh entware_install.shAmi nagyobb probléma az az automatikus indítása, bár az is megoldható. Vagy a Download Master indítóját kell átírni, vagy van egy NVRAM beállítás ami USB-s adathordozó csatolásakor automatikusan lefuttatja azt amit megadsz neki (célszerűen egy szkriptet). Anno mindkettőt próbáltam és mindegyik működött. Bár kétségtelen, hogy a Merlin ebből a szempontból jóval egyszerűbb.
-
Kendek
MODERÁTOR
A telepítése nagyon egyszerű ha Merlint használsz:
entware-setup.sh
opkg install transmission-daemon-openssl transmission-web -
Kendek
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hmmm... Arra emlékszem, hogy RT-AC56U-n használták többen is gyári fw mellett, gondoltam akkor ezen is megy.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
ArthurShelby
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
tobias40
veterán
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
Kendek
MODERÁTOR
Szerintem a Download Master is rizikós, max csak abban az esetben érdemes kiengedni ha olyan eszközről is szeretnéd elérni ahol a VPN macerás. De sajnos ahhoz még egy egyszerű SSL (https) sem állítható be, így mindenképpen olyan bejelentkezési jelszót használj melyet máshol nem.
-
Kendek
MODERÁTOR
Mint mindig, az OpenVPN-t tudom ajánlani, úgy, hogy minden más szolgáltatás külső hozzáférhetősége legyen teljesen lezárva. Ezen kívül a DoS-védelmet lehet érdemes még aktiválni.
De komolyan, én még próbálkozásokról sem láttam még magamnál naplóbejegyzést, nemhogy sikeres behatolást. -
bigdigit
addikt
Na most én nem nagyon értek hozzá de olvasva postodat én is bekapcsoltam mutassa a droppolt dolgokat.(Persze ha jól csináltam)Tele is lett a rendszernapló ilyenekkel:
an 25 09:36:43 kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=58.152.19.167 DST=91.83.8.11 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=36 ID=28409 DF PROTO=TCP SPT=60429 DPT=23 SEQ=3839039659 ACK=0 WINDOW=29200 RES=0x00 SYN URGP=0 OPT (020405AC0402080A04F676520000000001030307)
Jan 25 09:36:44 kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=58.152.19.167 DST=91.83.8.11 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=36 ID=28410 DF PROTO=TCP SPT=60429 DPT=23 SEQ=3839039659 ACK=0 WINDOW=29200 RES=0x00 SYN URGP=0 OPT (020405AC0402080A04F67A3C0000000001030307) MARK=0x81180003
Jan 25 09:36:46 kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=58.152.19.167 DST=91.83.8.11 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=36 ID=28411 DF PROTO=TCP SPT=60429 DPT=23 SEQ=3839039659 ACK=0 WINDOW=29200 RES=0x00 SYN URGP=0 OPT (020405AC0402080A04F682100000000001030307) MARK=0x81180003
Jan 25 09:37:04 kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=117.175.198.81 DST=91.83.8.11 LEN=52 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=35 ID=52641 DF PROTO=TCP SPT=34105 DPT=23 SEQ=128716411 ACK=0 WINDOW=5808 RES=0x00 CWR ECE SYN URGP=0 OPT (020405AC0101040201030301) MARK=0x81800000
Jan 25 09:37:07 kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=117.175.198.81 DST=91.83.8.11 LEN=52 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=35 ID=52642 DF PROTO=TCP SPT=34105 DPT=23 SEQ=128716411 ACK=0 WINDOW=5808 RES=0x00 CWR ECE SYN URGP=0 OPT (020405AC0101040201030301)
Jan 25 09:37:14 kernel: DROP IN=ppp0 OUT= MAC= SRC=115.74.128.176 DST=91.83.8.11 LEN=44 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=33 ID=29232 PROTO=TCP SPT=61807 DPT=2323 SEQ=1532168203 ACK=0 WINDOW=60023 RES=0x00 SYN URGP=0 OPT (020405AC) MARK=0x82d3005eBár lehet ennek semmi köze hozzá mint mondtam ennyire nem értek hozzá.
-
tobias40
veterán
-
Pocok256
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nézd meg mi áll a log-ban, amikor Te belépsz. Egyébként ha "normális" (legalább kis és nagy betűk, valamint számok értelmetlenül keverve, és minimum 8 karakter) jelszavad van, akkor nagyon nem kell ettől tartani, ezeket 99%-ban bot-ok csinálják, amik a gyári alapjelszavakat próbálgatják végig, legfeljebb néhány esetben használnak szótár file-t is.
Ha sikerülne belépni, gyanítom úgyis törölnék a logot.
-
Kendek
MODERÁTOR
Igen, röviden GPT (GUID Partíciós Tábla). A 2 TB-nál nagyobb terület kihasználása érdekében kerülendő a hagyományos, MS-DOS partíciós tábla (MBR). De gondolom, hogy alapból nem lesz üres és ez lesz rajta, úgyhogy valószínűleg nem lesz teendőd vele. Persze természetesen az ext4 fájlrendszer használata erősen ajánlott.
-
Kendek
MODERÁTOR
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Az a gond a face-el hogy az emberek kb. 1% használja "normálisan" a többi csak kíváncsi,magamutogató,lusta stb..
Senkit nem akarok megsérteni aki használja de ezt tapasztalom a nem kicsi ismeretségi körömben!
És nincs és nem is lesz facebook-m mert nem értek vele egyet ahogyan az emberek 99%-a használja.
Természetesen ez csak a saját véleményem,tiszteletben tartom aki használja és más a véleménye!A face-t csak példaképpen hoztam fel hogy nem lehet tiltani,gondolom a többire is igaz..
-
ArthurShelby
addikt
-
Kendek
MODERÁTOR
Ez jó hír, akkor az alap támogatás az meg van. A /etc/exports fájlba beírva kell beállítani a megosztást, nálam így néz ki:
/mnt/RT-AC87U *(no_root_squash,rw,insecure)
Ahol a /mnt/RT-AC87U a megosztandó könyvtár, nálam gyakorlatilag a rákötött SSD gyökere. A következő paranccsal csatolható:mount.nfs 192.168.1.1:/mnt/RT-AC87U /csatolási/pont
de lehet közvetlen alkönyvtárra is hivatkozni.
Az rw és az insecure pedig az írási jog miatt és a jelszó nélküli csatoláshoz kell.
Még szükség van az nfsd elindítására is, amihez szükség van az nfs-kernel-server telepítésére, entware-ból. De ekkor a /opt/etc/exports fájlt kell felkonfigurálni. -
Kendek
MODERÁTOR
Az NFS-t a kernelből kell támogatni (engedélyezni kell konfigurálásnál), és erős a gyanúm, hogy a gyári firmware-ből gyökerestül hiányzik. Mert ha nem akarja az ASUS támogatni, akkor miért is engedélyeznék a kernelben? De csekkolhatod SSH-n keresztül, pl. ezzel a paranccsal:
grep nfs /lib/modules/2.6*/modules.order
Ezt kellene visszaadnia:
kernel/fs/nfs/nfs.ko
kernel/fs/nfsd/nfsd.ko
Vagy nyilván semmit ha nincsenek meg ezek a modulok.Egyébként most olvastam, hogy jönni fog az új Merlin verzió (380.64), hamarosan a tesztelése is elkezdődik. Ezért írtam Hugo-nak, hogy most akkor a HGG-vel mik a tervei, hiszen elvileg jelenleg nem folyik a fejlesztése (development suspended). De ugyanakkor meg nekem küldött újabb tesztelői verziót, szóval kicsit bizonytalan vagyok emiatt...
-
Kendek
MODERÁTOR
A teljesítménynövelő trükköt én írtam le, örülök, hogy azóta is hasít.

Nekem egyébként a natív hálózati megosztás hiányzik a legjobban a gyári firmware-ből. Az NFS sokkal kompatibilisebb (alapból a routerrel, de nálam gyakorlatilag mindennel) és nagyobb teljesítményt lehet vele elérni mint a Samba-val. Még az FTP-nek is akár háromszoros sebességelőnye van az SMB-hez képest, ami azért nagyon nem mindegy. -
MaCS_70
félisten
Ja, hogy SSH-n... Az egységsugarú felhasználó számára az van, amit a GUI-n lát. Én, ha nagyon kell, előveszem az SSH-t (pl. MC-hez), de ha pl. rá akarok nézni a hőmérsékletre, akkor azt a GUI-n akarom látni.
A gyári FW mióta tudja vajon a többszörös VPN-t? Egy barátom gyárit használ, és nem találja benne.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
Első próbálkozásomkor, nyáron a gyári még nem ismerte a többszörös VPN-t és a hőmérsékletkijelzést, azon viszont NAGYON meglepődnék, ha a wifiteljesítményt 100 mW fölé lehetne vele emelni. Mondhatni kizárt, mivel akkor nem szabadna forgalmazni, az Asus meg nem igazán kalózkodik.
A TOR-ra nem emlékszem, de valahogy az sem igazán "asusos".
MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Általános használata válogatja.
Én ugyan nem vagyok egy tudományos felhasználó, de nagyon örülök az alábbi többletszolgáltatásoknak:
- többlet rádióteljesítmény legalább 2,4 GHz-en,
- több VPN kapcsolat,
- rendszerinfó hőmérsékleti adatokkal,
- TOR - bár ez mintha nem igazán működne.Aki ilyen routert vesz, az szerintem valahol már nagyobb eséllyel pályázik erre a többletre.
MaCS
-
ViBo77
senior tag
-
ViBo77
senior tag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
De létezik, alaplapi tüskéken keresztül lehet direktbe is programozni. Viszont nyilván ez nem kivitelezhető a számunkra (HGG írta, hogy neki megy, az ASUS-nak nyilván megy), így ha nem képes annyira elindulni a router, hogy a módosítást visszacsinálja az ember, akkor az nem túl kellemes helyzet.
Ugyanakkor azok a parancsok amelyeket megadtam, nem okoznak ennyire drasztikus változást, sőt, teszteltem is őket. Viszont ettől függetlenül senkinek sem tudom állni az új routerét, ezért hívtam fel rá a figyelmet.
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Nagyon köszönöm!
Akkor nem nálam van a hiba. Így viszont nem értem, hogy az Asus leírásaiban is miért szerepel eggyel több beviteli adat, jelesül a Host name, ami valahogy logikus is lenne a beállításhoz.
Egyébként sikerült már valakinek Sync Server megosztást működtetni?
Köszönettel: MaCS
-
Kendek
MODERÁTOR
A changelogban figyelmes lettem a TODO listánál erre a sorra:
- WEBUI overclocking support.
És besz@rás, de SSH-val beállítva működik a túlhajtás! Nincs lezárva és nem kell különböző szkriptekkel bohóckodni, hogy menyjen.
/proc/cpuinfo:Processor : ARMv7 Processor rev 0 (v7l)
processor : 0
BogoMIPS : 2798.38
processor : 1
BogoMIPS : 2798.38 -
Kendek
MODERÁTOR
Jól kiteszteltem már, de eddig teljesen jónak tűnik (számomra). Van pár extra a Merlinhez képest is, úgy mint:
- Facebook Wi-Fi a Guest Network alatt (nem tudom mire jó).
- LED-eknél be lehet állítani, hogy csak a power legyen kikapcsolva.
- A TCP/IP Settingsnél pár érték alapértelmezetten növelve van.
- Az összes Wi-Fi csatorna szabad, így az első bekapcsnál problémás lehet a kapcsolat (14-eset állította be 2,4 GHz-re, meg talán 161-et 5 GHz-re, de se a telóm, se a tabletem nem látott semmit).
Viszont! Az 5 GHz-es csatornát be lehet kézzel állítani! Merlin alatt hiába próbálkoztam, teljesen figyelmen kívül hagyta a beállításomat. Itt viszont jó, amit beállítok, az lesz.
A jelerősség szabályozása jól működik. Már az alapértelmezett 70%-nál is jelentősen javult a teljesítmény amit a szomszédban mértem. Konkréten 55-65%-os jel volt azelőtt, de semmi nem jött be neten, itt pedig 80-85, 100%-os erősséggel 90-95%-os a jel, és normálisan lehet netezni.
- Bonding / Link Aggregation beállítás a Lan -> Switch Control alatt.
- Plusz extra TTL value állítás a Wan -> Internet Connection alatt.
- VPN-nél az Auth Digest alatt be lehet állítani jó pár RSA- értéket, pl. RSA-SHA512. Ez gondolom erősebb lenne a sima SHA512-nél, de az Androidos kliens nem támogatja ezt a módszert, így használni nem tudom.
- A syslog JFFS-re történő mentése kikapcsolható (ez az alapértelmezett).
- A HTTP Lan Port átállítható az alapértelmezett 80-ról.Ennyit vettem észre egyelőre azokból amiket használtam.

(#558) Klara_: A changelogba bele van írva:
IN ORDER TO FLASH NEWER ASUS STOCK/RMERLIN FW VERSIONS, A DOWNGRADE TO 380.59.1 OR LOWER VERSION IS REQUIRED.
Ha ezt nem teszed meg, akkor pedig marad a Restoration Tool, én is azzal oldottam meg. Nem is ez a leginkább macerás, hanem az utána történő bekonfigurálás (gyári visszaállítás erősen ajánlott). Sajnos nincsen Save gomb (mint DD-WRT-ben) csak Apply, viszont több beállításnál is újraindítás kell, ami elég hosszadalmas (főleg ha 5 GHz-re vár az ember). -
ViBo77
senior tag
-
ViBo77
senior tag
-
Pocok256
veterán
Hogy megválaszoljam saját magam kérdését semmit nem csinál mivel 5 login kísérlet után 1 percre letilt
(globálisan kivéve lan ról)Azért még poénbol megnéztem mit reagál a router ha csak sima index oldalát elkezdem bombázni 24 ezer kérést kapott kb 20 sec alatt ami az egyik magra 70% os cpu használtot eredményezett.
-
ViBo77
senior tag
-
ArthurShelby
addikt
Az előző t-com-os hgw (speedport w724v) szar volt (több okból is), pl ha a hgw-re kötöttem a gépet, azon is volt internet elérés, miközben a pppoe passthrough be volt kapcsolva). Ez az újnál (speedport entry 2i) már nincs meg. Az ip-tv még a hgw-re van ugye kötve, oda oszt ip-t.
-
ArthurShelby
addikt
Routerként van beállítva az asusom, pppoe passthrough van, a t-com legújabb zte hgw-je (speedport entry 2i) van (az előző az instabil speedport w724v volt, de ez a hiba szintén meg volt). Be van kapcsolva a dhcp, de a főbb eszközöknek fix ip-je van (hogy elérjem az androidos totalcommander lan pluginjával egyes fáljaim)
-
Kendek
MODERÁTOR
Én általában a mobilomról (Android) szoktam elérni távolról a routeremet. Az mindig nálam van, szóval nem okoz semmilyen kényelmetlenséget az, hogy VPN-nel kell szórakozni. Két bökés a csatlakozás, utána pedig simán megy a 192.168.1.1 mintha csak otthon lennék. Ha mondjuk pedig notebookozok, akkor úgyis a telórol osztom a netet. Vagyis az én szemszögemből az erős biztonság mellett nem csorbul a kényelem sem. Ennyit nekem megér.

-
Kendek
MODERÁTOR
Az a baj ezzel, hogy titkosítatlan kapcsolatot használsz, vagyis a bejelentkezési adataid lehallgathatóak. A legnagyobb biztonságot a jól bekonfigurált OpenVPN adja úgy, hogy azon kívül mindenféle külső elérés le van tiltva. Egy erősen titkosított kapcsolaton keresztül elért belső hálózat (ahol a bejelentkezés még erősebben védett) lényegesen jobb megoldás mint a teljesen titkosítatlan elérés. Akkor is ha megfejthetetlenül erős jelszót használsz. És VPN-en keresztül ugyanúgy elérsz mindent mintha közvetlen a routeren lógnál.
-
ArthurShelby
addikt
"normálisan beállítva nomrális kliens eszközök mellett SEMMI hibája nincs"
Nem tudom mit állítottam be rosszul, de 4 laptopon csinálja (lenovo z500, dell e6400, hp 8440p, hp 8460p). Ebből csak a z500 nem 5ghz-s. Ja, és az internet elmegy a vezetékkel rákötött pc-ről is.
Igazából, ha ilyenkor csak az internet menne el (de ugye a film is megszakad), akkor csak a t-com-ot szidnám (és én is nyugodtabb lennék, hogy a routernek kutya baja)
Elképzelésem sincs, milyen mit lehet így elállítani.
-
Gubek-Einste
legenda
-
Manka76
senior tag
-
Manka76
senior tag
-
Manka76
senior tag
-
Manka76
senior tag
-
Gubek-Einste
legenda
-
Gubek-Einste
legenda
-
Gubek-Einste
legenda
-
Gubek-Einste
legenda
-
Kendek
MODERÁTOR
És milyen szoftver (firmware) fut a tiedén? Esetleg aktívan megy a torrentezés is (mármint Transmission)?
Én azt figyeltem meg, hogy ha be van kapcsolva a QoS (adaptive), akkor amennyiben full sebességgel tölt fel a Transmission, akkor van, hogy ~10 KiB-ra leszabályozza pl. a notimat. És akkor is marad ez a limit ha megállítok mindent (vagyis teljesen szabad lenne a pálya). Mindaddig amíg újra nem indítom a routert. Párszor így jártam már mikor a SourceForge-ra akartam feltölteni, igencsak zavaró dolog. Ugyanakkor QoS nélkül is teljesen jól elvagyok, szóval kikapcsoltam (régebben sem használtam mert az előző routerem gyenge volt hozzá). -
Kendek
MODERÁTOR
Nem figyeltem még, de egyet teszteltem én is, 2,4 GHz-en kapcsolódva notival (~11 perc). Mi a véleményed róla, összehasonlítva a te általad mért értékekkel?
-
smallmer
őstag
-
smallmer
őstag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
VGYke
addikt
Mivel jelenleg N66U routerem van ami csak USB2, nem tudom mi az az USB3 árnyékolás probláma...
Csak a szomszéd, AC68U fórumban olvasom, hogy van ilyen: "jeni"-t idézve: "AC68U egy dologban gyengébb,hogy lassú az USB 3.0 portja. Ha minden igaz a gyárilag kimaradt árnyékolás miatt.", meg zsolt501 idézve: "új 68-as szériában már 1Ghz-s cpu van viszont az USB3 árnyékolás ebben sem megoldott, ezzel érdemes tisztában lenni."
Tehát nemtudom mi az "árnyékolás probléma" és az AC87U-ban ez javításra került-e
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Na de mi újság az USB3 árnyékolás sebesség problémával, amit az AC-68U fórumban emleget 2 fórumlakó társunk?
-
Kendek
MODERÁTOR
Csekkoltam az 5 GHz-es rádiót is AC-s kapcsolattal, de úgy tűnik, hogy a 10%-os beállítás is ugyanolyan erősséggel sugároz (a router újraindítása után is) mint a 100%-os. Mondjuk annyira nem zavar a dolog, csak furcsállom, hogy minek tesznek elérhetővé (vagy hagynak bent) egy olyan beállítási lehetőséget amely valójában nem is működik.
-
Kendek
MODERÁTOR
Merlin van fönt nekem, a legújabb, de úgy tűnik, hogy semmit sem reagál rá (legalábbis a 2,4 GHz-es rádiónál). De pont azt olvastam, hogy az újabb firmware-rekkel nem is megy, mert a zárt kódban (Broadcom) limitálták a sugárzási tejlesítményt (hogy ne lehessen illegálisan növelni) és ez kihat annak csökkentésére is.
De esetleg ha lesz egy kis időd rá és megpróbálnád még egyszer, akkor azt megköszönném.
Később (ha hazaértem) majd még csekkolom az 5 GHz-eset is, mert az Quantenna.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- Gitáros topic
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Parfüm topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)