Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
ASUS RT-AC87U

Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
És a "fő" router előtt nincs egy kábelmodem vagy valami ami routerként tudna működni? Mert akkor én a "fő" routert kihagynám és direktbe mehetne a kábelmodembe, így már nagyon kellene érteni a hekkeléshez hogy belekukkantsanak a hálózatodba ...
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, így már kicsit bonyolultabb a dolog. Talán egyszerűbb lenne ha az AP egy második router lenne router módban, kettős NAT-olással. Akkor a fő routeren le lehetne fixálni a másik IP-jét, és tűzfalból tiltani lehetne a belső hálózathoz való hozzáférést. Mondjuk elismerem, hogy Syno-n ezt egy kicsit könnyebb összekattintgatni.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A Vlan helyzet szerintem egyáltalán nem olyan vészes.
Maga a vlan mint lehetőség adott és CLI-ből simán kezelhető -- csak jó lenne tudni a szintaxisát. Gyanítom, hogy a Tomato-ős szelleme dolgozik a motorháztető alatt, és a vlan konfigurálása egyáltalán nem egy nagy művészet még gépelve sem.
Köszönet a próbálkozásért!
MaCS
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Elvileg tud az Asus vendég hálózatot csinálni amin a lan nem, de az internet elérhető ... az nem jó megoldás neked?
-
ArthurShelby
addikt
Most meg van osztva a belső hálózatom olyanokkal is, akikkel nem szeretném. Le van kódolva a nas, de pl a tv-t chromecaston keresztül már be tudják kapcsolni.
Belső hálóra meg az egyik ap miatt kerülnek, amit biztosítok nekik."Amúgy mi a probléma a /jffs/scripts könyvtárban tárolt szkriptekkel? Amit parancssorban kiadsz parancsokat, azt betolod ide és a router indításakor automatikusan lefut."
Ez egy jó megoldás, csak még ki kell kísérleteznem mindent, de közben használják a hálózatot, és én sem vagyok még túl képzett ehhez.
Ráadásul ezt akkor a fogadó ap-n is be kéne állítani. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egyébként nektek miért olyan fontos otthonra ez a VLAN? Mármint értem a lényegét, de akkor sem világos, hogy miért ilyen jelentős a számotokra.
Amúgy mi a probléma a /jffs/scripts könyvtárban tárolt szkriptekkel? Amit parancssorban kiadsz parancsokat, azt betolod ide és a router indításakor automatikusan lefut. Mivel a rendszer alapvetően egy csak olvasható képfájlból fut, más megoldás nem nagyon van. -
ArthurShelby
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én múltkor visszakérdeztem Hugónál a nem iptv/nem wlan-os vlan-ra, arra már nem jött válasz.
robocfg show:
T=Tagged, U=Untagged
0=WAN port
[link]
Ez egy specifikus formula erre a routerre, más routereknek más a formula.Számomra a legfontosabb infók, és miért bukó egyelőre:
"robocfg settings are not written to nvram. Committing nvram won't do anything. You have to put the command within a user script. See the Wiki for more info." (by rmerlin)brt 828 kapcsán kérdezték a vlan suppor átemelést:
"Only if Asus implemented it in the baseline firmware code. That probably won't be the case for most of what you list (such as VLAN support) since this implementation is hardware-specific."Vlannal kapcsolatban szerintem csak akkor lesz esély, ha egy új routernél az asus bevezeti általános a fw-ben (báziskódban), amit merlin át tud venni (reméljük ez eljön a 385-össel). Egyébként nem értem miért lehet bonyolult, hiszen tomatoban is van már régóta (és elvileg az asus fw-k tomato alapúak).
Viszont egy kis + info: [link]
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
VLAN kihozása a GUI-ra:
Tán a SmallNetBuilderen kérdezték Merlint, hogy akár hosszabb távon nem tervezi-e a VLAN beállítások megjelenítését a GUI-en, amire a válasza ennyi volt: "NO".

Amúgy kísérletezem és próbálok okosodni.
A robocfg show parancsra az alábbit kapom:
Segítenétek ezt értelmezni? Előzőleg semmit nem állítottam be, tehát ez az alapbeállítás, általam definiált VLAN-ok nélkül.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Hardstyler01
üzenetére
Tényleg elég jól melegszik a 87U, de nincs értelme macerásan hűteni, mondjuk aktív hűtőpaddal. A chipek ezt még bírják, az ólommentes kötések pedig a nagymértékű hőingadozástól tudnak degradálódni és nem pusztán a melegtől.
-
Hardstyler01
tag
Szerintetek az "orrára " állításon kívül (mondjuk nekem a talpán van
)
Van értelme foglalkozni a hőfokával a kis 87U nak vagy nem befolyásolja az élettartamát mondjuk a fotókon erős túlázok vannak de mondjuk a topick routere elég forrófejű a fotókon szereplőkhöz képest!

-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm!
Az Általad linkelt megoldás a VLAN, nemigen lehet mást érteni alatta. Konkrétan része a szabványnak, ezena néven.
A bosszantó az, hogy CLI-ből mennie kell, csak kincs kivezetve a GUI-ra, és nem találok hozzá leírást.
-
ArthurShelby
addikt
Írtam emailt Hugonak, fél napon belül válaszolt.

1. Támogatás:
Sohasem kért támogatást, sohasem osztott meg támogatói linket, de mivel sokan kérdezik, az email címe a papyal fiókja.
#MaCS_702. VLAN:
A vlan szerinte támogatott:
"LAN => IPTV (Advanced_IPTV_Content.asp) => Manual Setting"
Szerintem itt félre értjük egymást ő gondolom ezt érti alatta, én meg ezt.3. 384, Aimesh:
A 384-es kód (gondolom kódbázis) problematikus, és nem túl megbízható pár modellnél, szóval marad 380.xx-en, amíg némi előrehaladás nem látható az új asus kódban.380.70.1: (SOON)
- NEW: WEBUI Brute Force Protection (FTP) block time and hit count options.
- NEW: WEBUI FTP Brute Force Protection.
- NEW: WEBUI FTP Server allows to change service port.
- FIXED: BogoMIPS information on multi-core CPU.
- FIXED: Dual WAN funtionality.
- FIXED: Kernel backport missing code. (MIPS)
- FIXED: RT-AC87U 5G LED always ON after using wireless button. (ASUS bug)
- FIXED: RT-AC87U LACP configuration.
- FIXED: RT-N18U NTFS filesystem.
- FIXED: WAN DHCP when connection lost or cable removed.
- FIXED: WEBUI Brute Force Protection (SSH) hideport code.
- UPDATED: MiniUPnPd to 2.1.
- UPDATED: Nano to 2.9.7. -
Pimi65
csendes tag
-
Pimi65
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék kis segítséget kérni. Frissítést kért a router, de benéztem, és egy másik típust jelöltem ki. Persze ez kicsit bezavart,ezért visszaállítottam gyári beállításra, majd feltettem a legújabb firmware verziót. A gond, hogy nem tudom újra telepíteni a download mastert. "Távili szerver nem reagál hibaüzenet" Látja a router a vinyót, én is látom a fájlkezelőben a rajta lévő fájlokat. RT-AC87U. Ha valaki esetleg találkozott ilyen problémával, kérem segítsen.
-
mZoleee
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
köszönöm!

-
mZoleee
senior tag
Nekem 384_4_2 van fent jelenleg, érdemes lehet váltani a 380_7 -re vagy a 384_5_0 -ra??
-
-
csucsreg
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
csucsreg
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi! Beállítottam 1400-ra. Kíváncsi vagyok bírja-e stabilan.
-
csucsreg
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az overclock parancs-al érhető el, vagy menüben?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
1400-at bírt nekem is, sőt, olyannyira, hogy így is adtam el, CFE-ben módosítva. De olvastam, hogy nem mindenkinek stabil ekkora órajelen, viszont HGG-vel könnyű és biztonságos a tesztelése.

-
ArthurShelby
addikt
Valaki használ új HGG-t, és overclockol?
Nálam az ac56u 1400MHz-en fut már 2 napja, ez alapján az ac87u is bírná (csak most lusta vagyok beüzemelni hozzá). -
csucsreg
tag
Mi a különbség a két HGG fw között?
RT-AC87U - READY.
RT-AC87U_380.70_HGG-FINAL.trx (48.394KB)
RT-AC87U_380.70_HGG-FINAL_OLDQTN.trx (48.148KB) -
cyber86
őstag
Valaki tesztelte már a HGG-t, hogy itt is csak 300-as letöltési sebességet lehet elérni?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Kint van a HGG, lehet tesztelni!

-
ArthurShelby
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Tényleg létezik, de hozzáértőnek kell lenni hozzá, hogy előhozd, beállítsd.
Viszont ennyire hozzáértő szerintem jelenleg nem használ asus routert (vagy én nem tudok róla). Anno kendek elég aktív volt, én őt láttam volna esélyesnek, de ő már synology-n van.Egyébként ha megvan, ki lehetne hozni gui-ra is, merlinnek, vagy hgg-nek (mint pl a tools fül). Én abban bíztam, hogy Hugo nagyon rákapcsol, és rengeteg újítást hoz majd. Egyelőre viszont késik
(a changelog-ban 7.-e volt, most 8, ma meg 9.-e van), de ne legyünk telhetetlenek. -
Itt i szerencsét próbálnék...
Az N18-as topicban nem volt reakció, hátha itt több szerencsém lesz:
VLAN-téma
Sokszor volt már szó róla, hogy az AsusWRT-alapú rendszerek tudnak-e VLAN-t kezelni, és a válasz emlékeim szerint az volt, hogy ehhez bizony Tomato kell.
Aztán valaki megemlítette, hogy az N18-asán szerinte VLAN-nak kell mennie, mert az egy fedél alatt lakó családoknak teljesen szeparált hálózatuk van, a rendszer pedig biztosan nem Tomato.Kicsit keresgéltem, és arra jutottam, hogy Merlin, így pedig HGG alatt is van VLAN-kezelés, csak éppen nem GUI-s, hanem CLI-s.
PuTTY-van belépve be is pötyögtem a "robocfg show" parancsot, és nagyon úgy tűnt, mintha tényleg lenne VLAN-konfigurációs lehetőség.
Erről tudtok valami beállítási/kezelési információt? Az IOS-en még csak-csak be tudok állítani VLAN-okat, de ez az AsusWRT/Merlin/HGG-vonal teljesen ismeretlen számomra.
Lassan két éve szívok azzal, hogy mivel nem tudok Tomatot használni, egy buherált guest wifivel váltom ki a VLAN-t, de ha rendesen meg tudnám oldani rendesen vezetékes portra kivezetve, az nagyon sokat segítene.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egyelőre ez a május 7 csúszik

-
ArthurShelby
addikt
Ma jön ki az új HGG, már nagyon várom!

-
Multibit
nagyúr
válasz
kircsike
üzenetére
Az egyikbe ment egy Intel AC7260, a másikba egy AzureWave AW-CE123H.
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nálam a telefonom az első ami MU-MIMO képes ... igazából nem látom se előnyét, se hátrányát, de wifin lejön a 400/200 Mbits a netről, ha pár méterre vagyok a routertől

Viszont kis érdekesség! Tegnap a 7 házzal arrébb lévő szomszédunknál jártam (kertes házas övezet) és valamit megnéztem a neten a telefonomom és láttam, hogy bár nagyon gyenge (kb 84dB-es jelerősség) de még képes volt kicsit kommunikálni a routerrel a telefonom ... igaz, hogy légvonalban kb ráláttam a routerre (kb 100-120m) és csak az ablak volt "útban" neki ... ja és természetesen ez mind 2,4 GHz-en történt

-
Pocok256
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nálam ezt adták a laptopomba gyárilag Killer Wireless-AC 1535. Ez mimo képes. Egyetlen lényeg hogy szoftvert amit adnak hozzá ne nagyon tegyük fel inkább hagyjuk hogy a win kezelje és akkor perfekt lesz.
7260 nekem is volt ugyanazzal a hibával... Nevetséges.
-
ArthurShelby
addikt
Nálunk minden eszköz tud 5GHz-t (kivéve a nyomtató), az ac már ritkább (fele/háromnegyede kb). MU-MIMO viszont egy sincs.
Nektek milyen wifi kártyátok van?
Nekem eddig az AzureWave AW-CE123H vált be (Broadcom BCM94352HMB), az ac7260-nál random lag-ok voltak (nem lehet sajnos teljesen kikapcsolni a roamingot, és emiatt néha más wifi hálózatokat keres, ami játék közben lag-ot eredményez [link], így én az oldalon lévő utolsó hozzászólás alapján jártam el).
Viszont most látom, hogy létezik mPCI to NGFF átalakító (vagy fordítva, NGFF to mPCI, nem tudom melyik oldalról kell nézni), így lehet beszerzek majd egy intel ac9260-t -
ArthurShelby
addikt
Na, mégis csak maradok a tulajok között. Felhívtak az eladás után 1 héttel, hogy újra indítja a upc-s CB-t, és vegyem vissza, mert nem jó... A UPC már elvileg volt kint, a CB-t cserélték, elvileg 10 perc után újraindul a modem. Ez nekem elég furán (kamunak) hangzik, nem hinném, hogy a router ethernet kábelen újraindítaná a
CB-t.Mindegy, visszaveszem.
-
válasz
Multibit
üzenetére
Sok helyen azt sem tudják, mi az az 5 GHz, nemhogy az AC.
Egy barátom most vett a gyerekének érettségire egy notebookot. Nincs benne 5 GHz. A család öt telefonjából egy sem AC-s, pedig egyik sem idősebb másfél évesnél.
És ez egy teljesen tipikus nem műszaki beállítottságú család.
MaCS
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hááát, mi nem vagyunk olyan nagy család, de itt is van pl dedikált NAS hogy ezzel se a router-t terheljem ... meg van még 3 okos TV meg 2 tablet 3 okostelefon 4 laptop (ebből kettő céges) és egy asztali PC

Szerk.: Ja és ezek közül összesen 1 MU-MIMO eszköz van csak ...
Sőt 5GHz-et is összesen 2 eszköz használ csak ...
-
ArthurShelby
addikt
Pont ezt mondtam én is, hogy még ma is ugyanolyan tökéletes, mint új korában. Ellenben nekem vannak fölösleges igényeim (amit valószínűleg a reklámok gerjesztenek). Mondjuk mi nagycsalád révén kihasználjuk (4 router), illetve extra nas feladatokkal (fájl megosztás, torrent kliens) terhelem.
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Korosodik????

Azért kíváncsi lennék, hogy hány magyar családban tudják legalább 80%-ra kihajtani az AC87U képességeit??
MU-MIMO képes kliensek is csak elvétve vannak ... szerintem kell még közel 10 év mire azt lehet majd mondani, hogy már kevés amit tud ez a router a magyar átlagcsaládoknál ...
-
ArthurShelby
addikt
Még semmire, majd egy ac86u-ra (esetleg ac88u-ra) vadászom, de még ráér.. Egyelőre vettem helyette egy ac56u-t.
Úgy van, hogy van 2 ac68u aimesh hálózattal (az E1 HW verziós a fő router, ami 1000MHz-es), és van még (arrébb) 2db ac56u sima ap. Az egyik ap-n fut a transmission.(Egyébként nagy üzletet csináltam. Anno használtan 23-ért vettem (az akkor is kivételesen jó ár volt), és 40-ért adtam most el. Az ac56u amit vettem a helyére végül 11 lett
) -
mZoleee
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ilyennel van tele a system log.
May 2 17:23:03 rstats[310]: Problem loading /mnt/sda1/AC87U/tomato_rstats_2c4d5483a750.gz. Still trying...
May 2 17:25:37 cstats[311]: Problem loading /mnt/sda1/AC87U/tomato_cstats_2c4d5483a750.gz. Still trying...
May 2 17:25:56 rstats[310]: Problem loading /mnt/sda1/AC87U/tomato_rstats_2c4d5483a750.gz. Still trying...
May 2 17:26:21 cstats[311]: Problem loading /mnt/sda1/AC87U/tomato_cstats_2c4d5483a750.gz. Still trying...Ezzel tudok valamit kezdeni?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sajnálattal olvasom, bár igaz, hogy lassan azért korosodik már a 87U.
Egyébként mire cserélted le?
-
ArthurShelby
addikt
Én is búcsúzom az ac87u tulajok közül, eladtam. Ettől függetlenül olvasni fogom a topikot, mivel nagy asus router rajongó vagyok (így maradtam is ezen a vonalon).

Egyébként meg várom az új HGG-t

-
Vbazsi2
tag
Sziasztok
Melyik újabb firmwaret érdemes felrakni manapság? Kicsit kiestem a témából az utóbbi hónapokban.
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"Hányas verziójú transmission-od van?"
ez az egy ami sajnos bosszantó, ugyanis eléggé régi a transmission verziója rajta ...
-
sonye
senior tag
Synology DiskStation DS218j - ezen a NAS-on agyalok.
Egyik régebbi melóhelyemen fullos kis fájlszervert csináltam egy ilyenből. De torrentezésre még nem használtam.
Tiszta vicc a routerem. Reggel új DDNS regisztrációm reset és most működik a DM. Csak már nem hiszem, hogy stabil a dolog. És most egy ideiglenes HDD van rajta. -
Multibit
nagyúr
Nem az a lényeg, hogy hány torrent van a listában (seed lehetőség), hanem, hogy ebből mennyi aktív (seed)! Tőlem mostanában valamiért jobban viszik a dolgokat, így 30-40 aktív torrent sem ritkaság (korábban 10-15 volt a jellemző). Ezek együttes sávszélessége 20 MB/s volt eddig a legmagasabb (max uplink 200 Mbps).
Nekem sem jutna eszembe nem router feladatokkal terhelni a routeremet. Igaz, a mostanit nem is lehetne, de a korábbiakkal sem tettem ilyet. Nálam minden feladatra megvan a külön eszköz. -
ArthurShelby
addikt
Nálam jelenleg 300 torrent fut. Szerintem egy átlag embernek bőven elég ha 20 torrentet futtat, én is csak e-p... növelésből futtatok ennyit.
Amiben szerintem különbség van az, hogy mennyire gyors a le és fel töltés, ebben nekem elég gyors a router (de elismerem, hogy nem egy szélvész, lehetne gyorsabb is).
Hányas verziójú transmission-od van?Szerk:
MaCS
Egy gyenge belépőt NAS-t kivált, de nálam egy igazi nas a raid1 miatt 2 lemeznél kezdődik.
-
Egyrészt igénye válogatja (nekem pl. az N18-asom is tökéletesen elég volt NAS-nak, a meglevő Zyxelemmel semmivel nem érek el többet), másrészt a 87-es már nem gyenge hardver.
Egy barátom kifejezetten aktívan torrentezik vele, a gyermeke a legaktívabb számítógépes korában van, a neje pedig filmeket néz róla nem keveset. Volt mellette NAS is (igaz, régebbi fajta), de megszüntette, mert minek.
Úgyhogy egy 87-es már LEHET tökéletes NAS-pótló. Kinek mire van szüksége.
MaCS
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"Szerintem normál otthoni felhasználásra fölösleges a nas, hiszen a routerre kötött hdd is megteszi."
Én ebben nem vagyok annyira biztos ...
Nekem egy Zyxel NAS-om van itthon amin fut a transmission (is) amiben jelenleg 766 torrent van ... ez sem egy erőgép, de van fél giga RAM benne ami csak a NAS-é ... sose próbáltam a router-t befogni ilyen melóra, de szerintem itt már kicsit megnyekkenne, de legalábbis szerintem hamar kifutna az erőforrásokból!
-
Akkor az előkészítés annyiból áll, hogy csinálj egy JFFS törlést (formázást), majd engedélyezd a JFFS szkriptek futtatását. A routerre aggatott vinyót ha tudod, akkor formázd le ext4-re, és ha lehet, akkor adj a fájlrendszernek címkét (csatolási ponthoz használja a router).
Ami nagyon fontos, hogy ne legyen NAT-olt az interneted, különben nem tudnék SSH-zni, illetve az a torrentezéshez sem ideális. -
Merlint érdemes feltenni, a gyárira épül, de több funkció érhető el benne. Torrentre a Download Master helyett az Entware-es Transmission jobb választás, méghozzá ext4-re formázott vinyóval. Nekem még nem volt gondom amiatt, hogy csak úgy áramtalanítottam a routert.
Ha valamiért nem megy a Transmission konfigolása, akkor szívesen segítek benne. Másnak is állítottam már be SSH-n keresztül, pár perc az egész.
-
sonye
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Tökéletes lenne a router NAS, ha működne a DM normálisan.
Ez így semmit nem ér nekem.Nem tudom mit kéne még kipróbápni.
Akinél megy ott melyik fw van fent? Még azt lecserélem és ennyi volt.
A NAS meg sokkal többet tud. Synology amit vennék, mert könnyen kezelhető a rendszere.De örülnék ha a DM működne, annyira nem hiányzik a plusz kiadás.
Minden funkció tökéletes, csak a DM dobja el magát.
HDD formázva, router resetrlve, pár letöltísig jó volt a dm, azán megint nem. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Meglepne, ha nem lenne minden nem gagyi UPS-ben túlfeszültség-védelem, de biztos nem vagyok benne. Az általam ismert 10e Ft fölöttiekben biztosan van.
De az áramszünet és a feszültségtüske között van egy sor olyan hálózati zavar, ami semmilyen elektromos, pláne elektronikus eszköznek nem tesz jót, ráadásul nem ritka vendég egy csomó hazai hálózaton.
Abban sem vagyok biztos, hogy az USB-s routerekben lenne bármiféle védelem áramkimaradás ellen a csatlakoztatott HDD adatintegritására vonatkozóan, azaz egy írás közben jövő szünet szerintem rendesen oda tud tenni az adatkoherenciának, ergo gaJra vág ezt-azt.
Egy kisebb fogyasztókat védő UPS tényleg nem egy nagy kiadás a védendő értékekhez képest, nem igazán látom értelmét ezen spórolni.
MaCS
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
Szerintem normál otthoni felhasználásra fölösleges a nas, hiszen a routerre kötött hdd is megteszi.
Ha fontos a sebesség/teljesítmény/biztonság, akkor kell a különálló nas véleményem szerint.Nálam routerra van kötve a hdd, és a telefonomról indított tranmission letöltés végeztével tudom nézni a tv-n a filmet. Minden perfektül működik, a teljesítmény is elfogadható.
Viszont értékes fényképeket, dokumentumokat csak ott tartani nem szabad, mert ott könnyen elszállhat (sajnos saját tapasztalat)."A készülékeket védi!"
Mivel a routereket nem lehet kikapcsolni, így azok logikusan úgy vannak tervezve, hogy egy konnektorból való kihúzás ne vágja gallyra őket. Vagy nem tudom mire gondolsz? (túlfeszültség védelem úgy tudom nincs mindben) -
Multibit
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
egyébként szerintem otthonra fölösleges
Mi felesleges otthonra? A NAS, vagy a RAID? Az utóbbi valóban az.
Látom, nem érted az UPS lényegét. A készülékeket védi! -
ArthurShelby
addikt
Látom nagyon NAS-t akarsz venni. Attól függ mire kell.
Sima film lejátszásra, otthoni képnézegetésre, fájlmegosztásra tökéletes szerintem a router nas-a. Ha fontos a biztonság, akkor persze lehet raid-es nas, egyébként szerintem otthonra fölösleges.
Ugyanígy nem látom értelmét a szünetmentes tápnak. Ha elmegy az áram egy kis időre elég a mobilnet is, a nas hiányt addig meg túl élem.
Engem inkább az zavar, hogy hiába választom le a hdd-t a router kezelőfelületén, hallom hogy az tovább pörög....Amikor nem éred el a DM-t akkor még az smb (samba) megosztás tovább működik?
Ilyenkor valószínűleg kifut a ram-ból a router, és a DM összeomlik. Egy swap fájl erre megoldás lehet, bár én pluszba már inkább transmissiont is telepítettem, mivel az szerintem stabilabb (és frissebb).Egyébként a nas-oknál is hátrány, hogy a saját áruházukból tölthető le a transmission, ami általában nem túl friss.
-
Az olcsóbb UPS-ekben elég jellemző a 12 V / 7 Ah-s akku, ami a gyakorlatban mondjuk 85 Wh-t tud leadni. (Valójában kevesebbet.)
Az AC87-es HDD-vel az egyszerűség kedvéért fogyasszon mondjuk 10W-ot! Ez elméletileg ugye 8,5 óra üzemidőt jelentene, a gyakorlatban számolj ennek a felével!
MaCS
-
válasz
MrTwister
üzenetére
A frissítő ciklus annyit tesz, hogy kihúzom a konnektorból és megvárom, amíg a kritikus szintig merül az akku(k).
Ezt egységnyi terhelésen szoktam csinálni, így a mért idő jó indikátora az akku állapotának.
Én mondjuk időnként ki is szoktam venni az akkut (akkukat) és töltésmérős töltővel átkergetem őket egy teljes cikluson, de ez már csak hab a tortán és eszköz kell hozzá.
MaCS
-
MrTwister
őstag
Miért ne bírná? Ha egyfolytában áramszünet van egy hétig akkor persze nem..egyébként az UPS csak addig dolgozik mint inverter amíg kiesik a hálózati áram szolgáltatás, kivéve a vonal interaktív azaz szinuszos szünetmentes tápokat, mert azok folyamatosan az akkuról mennek, persze közben folyamatosan töltődik a hálózatról amíg van bemeneti 230V.

-
Szünetmentes ÉS NAS.
Minden olyan eszköznél, ami adatot tárolóra ír, erősen ajánlott a szünetmentes táp.
"Szünetmentest utána évenként akkuzhatom..."

Ezt azt jelentené, hogy évente akarod cserélni az akkumulátort? Ha ez szükséges, akkor ott vagy az akkuk, vagy a töltés problémás. Minimális odafigyeléssel 3-5 évig elmegy egy normális ólom akku.
Én évente tesztelem az UPS-eim akkujait, illetve évente párszor rájuk engedek egy frissítő ciklust. 80%-nál szoktam cserélni, van, amelyik már 6 éves.
A UPS-on szerintem nagyon nem érdemes spórolni.
Arról nem is beszélve, hogy milyen NAS-t veszel milyen UPS árából...

MaCS
-
sonye
senior tag
Szünetmentes vs NAS? Akkor inkább egy NAS-t veszek az árából.
Szünetmentest utána évenként akkuzhatom...De a poén az, hogy reggel ránéztem a DM-re, juppijé megy. Most ránéztem, hát nem elérhető...
Ok, akkor router restart, és megint elérem.
Ez így elég macerás.... Melyik FW van, ami stabil? Már csak FW csere meg HDD ház csere lehet még. Ha utána is rossz, akkor már NAS lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Router gondok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor
- IPAD 7 2019 Wifi+Cellular 128GB , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s
- Ps5 slim digital bontatlan 2 év MM gari!
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

(a changelog-ban 7.-e volt, most 8, ma meg 9.-e van), de ne legyünk telhetetlenek.