Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
ASUS RT-AC87U

Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A Download Mastert azt el kell előtte távolítani, mert az meg Optware-t konfigurál magának.
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy az NTFS megfelelő lenne-e az Entware környezetnek. De elméletileg egy olyan fájlrendszerre van szükség ami kezeli a Linuxos jogosultságokat, az pedig nem az. -
Ma a Carrier-grade NAT napja van a számomra, javaslom, hogy ellenőrizd te is, hogy nem-e ez a probléma forrása. Csekkold a routered WAN címét, vesd össze azzal amit itt ír ki. Ha nem egyezik (elvileg akkor 100-zal kezdődik), akkor nincs saját, egyedi publikus IPv4 címed. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltató NAT alá rakott, mintha egy extra router mögött lennél.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az NFS az natív, hatékonyabb és kompatibilisebb kernelszintű megoldás. Olyan mint mikor az ext4-et hasonlítjuk az NTFS-hez. De teljesítményre az FTP is jobb mint a Samba, mert lényegesen egyszerűbb, kisebb az overhead.
-
Ha nyitva a port, akkor minden oké. A seed több dologtól is függ. Ha sok a seeder de kevés a leecher, akkor nem fogsz tudni sok adatot feltölteni. Pláne hazai zárt trackeren, mert sokaknak van gigabites netük, pikk-pakk lejön minden. Próbaképp szedj le egy külföldi nyílt trackerről pl. egy friss és népszerű sorozatrészt. Szerintem annál nem fog jelentkezni a probléma.
-
-
Ez igazán jó hír, örülök, hogy sikerült. Sokan már a leírást látván is viszolyognak, pedig nem olyan bonyolult.

A Transmission webes felületén és egy port checker oldalon is ellenőrizheted, hogy nyitva van-e a beállított port.
Ha véletlen azt mutatná, hogy zárva, de amúgy stimmel a beállítás, akkor szó lehet még arról is, hogy carrier-grade NAT alatt vagy. Mert ilyen esetben te nem tudsz portot nyitni. -
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiságból Merlin helyett visszatettem az utolsó előtti stabil stock firmware-t, és van oldalon hozott 100-150Mbit-et.
Ezek alapján levontam a következtetést, hogy Merlin-ben sincs toppon a NAT. Legalábbis szerintem.
Sőt, Origin-en Merlin-nel ~35-40MB/s volt a max, ehhez képest, most gyári firmware-rel:

-
Az ASUS-os is Transmission, csak egy korábbi verzió. Ha a gyári transmission-daemon-t szeretnéd használni, akkor először telepíteni kell az Entware-t. Vagyis SSH-n keresztül ki kell adni az entware-setup.sh parancsot, és végig kell menni rajta. Utána pedig telepíthető a Transmission. Vagyis ki kell adni az
opkg install transmission-daemon-openssl transmission-webutasítást. Megállított daemon-nál pedig szerkeszthető a settings.json fájl.
Ne felejtsd el beállítani a használt portot a firewall-start fájlban ahogy írja, mert különben tényleg nem fog menni a seed.
A SWAP beállítását pl. itt már leírtam. -
Flatt
újonc
NFS segítségével tökéletesen fut
. Köszönöm szépen!
Ha már itt tartunk visszább olvastam a topikban hogy lehetőség van a transmission felrakására + RAM hozzáadására! ha még ebben tudna nekem segíteni valaki azt nagyon megköszönném,mivel a gyári kliens sajna semmit nem seed-el vissza + sok RAM-ot eszik. -
Ha Merlin-t használsz akkor próbáld meg NFS segítségével is a megosztást, ha nem, akkor pedig FTP-vel.
A Kodi-ban Videók -> Fájlok -> Videó hozzáadása... -> Tallózás -> Hálózati hely hozzáadása...:
Protokoll: FTP kiszolgáló
Kiszolgáló címe: 192.168.1.1
Ha engedélyezve van a routeren a névtelen kapcsolódás, akkor felhasználónév és jelszó nem szükséges.
NFS-nél a Tallózás után válaszd a Hálózati hely (NFS) lehetőséget. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TomBond
üzenetére
Én egy ismerősömnél próbáltam ezt, nem működött. Vagyis 1 gépen ment a nyomtató, a többin nem. Bár, már tegnap hívtak, hogy azon a gépen sem megy, amin eddig igen. Amin működött, azon sem ezzel a módszerrel.. Ott érdekes volt, mert lefutott az EZ Printer, és ment.
És, igaz, samsung nyomtató volt. De, hiába csináltam bármit, nem volt hajlandó menni.
-
Nem méret számít, hanem a bitráta.
Wifi esetén:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva? -
Flatt
újonc
Hallo Mindenki.
A problémám hogy uhd stream közben állandóan megakad a film(45-50 GB), a kisebb (15 -20 GB) filmeknél semmi probléma, Lehetséges hogy a Ram kevés neki? Usb 3 külső vinyóról. Esetleg valaki tudna rá megoldást? -
TomBond
aktív tag
Bocsánat, hogy megint én zavargok, de nem tudom normálisan beállítani a nyomtató szerver részt. Hiába van feltelepítve mindkét gépre a nyomtató, és futtatom a printer.exe-t, az én gépemen elérhető a nyomtató a másikról nem. Ha újra indítom a routert akkor jó egy darabig, de aztán megint nem. A printer.exe olyan hibát ad, hogy nem talál nyomtatószerverre való routert. Ezt a Merlin megoldja, vagy én rontok el valamit?
-
válasz
TomBond
üzenetére
Hirtelen nem esett le, bocsi (nem használok Windows-t).

Linux alapú rendszereknél nincs semmiféle meghajtó betűjel. Általában az automatikus csatolások a fájlrendszer címkéjén alapulnak, a routeren a partíció a /tmp/mnt/<címke> könyvtár alá kerül.
De ha jól gondolom, akkor te Windows alatt szeretnéd a megosztást fixre állítani egy betűjellel. A hálózati meghajtó csatlakoztatását kell előhívnod, az alap fájlkezelőben megtalálod. -
TomBond
aktív tag
Tudok valahogy betűkelet adni az USB 3-on lévő HDD-nek? Gyári firmware.
-
Lehet paranccsal is állítani (hdparm vagy smartctl), amit esetleg be lehet írni egy NVRAM bejegyzésbe, hogy automatikusan lefusson. De ez a megoldás sem minden esetben működik, mert van, hogy a SATA-USB átalakító firmware-jében is van rá időzítő ami figyelmen kívül hagyja ezt a beállítást. Szerencsés esetben be lehet állítani a HDD-ben és az átalakítóban is, hogy ne parkoljon és kapcsoljon le, de nem olyan egyszerű.
-
atees
őstag
Sziaszttok!
Win 10 lett a gépemen és azóta ( persze lehet nem ettől) a routerre kötött hdd csak utána látszik a hálózatba, ha pct bekapcsolom. Eddig ilyen nem volt. Lehet a win 10 a gond okozója?
Próbáltam azt is, hogy a routert újraindítom, de akkor sem látszik a hdd. -
hackeeeee
Jómunkásember
Korábban ugye volt egy kis gondom a forward-dal, és az IPV6-tal, most, hogy van UPNP, megy az xbox live is minden gond nélkül, ipv6-tal is.
-
válasz
Brain75
üzenetére
A Merlin ugyan a gyárira épül, de egyes beállításai némileg eltérnek, illetve vannak extrák is. Jobban jársz ha nem erőlteted a dolgot és előröl kezdve újra beállítasz mindent. Tudom, hogy ilyen téren nem a legszerencsésebb a felület (nem lehet elmenteni a változtatásokat, csak érvényesíteni), de ez a biztosabb módja neki.
-
Brain75
senior tag
Sziasztok !
Amennyiben fel szeretném tenni a Merlin firmware-t, akkor a gyári firmware-el készített router mentést vissza tudom rakni miután feltettem a Merlin-t ?
Köszi
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azt nem tudom, hogy az internetszolgáltatónak milyen VPN-kapcsolat követelménye lehet. De ebben a kontextusban nem biztos, hogy a router és a külső eszközök közötti kapcsolatot értik.
A súgó ennyit írna:
Itt eldöntheti, hogy aktiválja-e a VPN- és DHCP-kapcsolatot.
Ez pedig nem mond valami túl sokat.
Max tiltsd le és nézd meg, hogy változott-e valami.
-
Ez több mint valószínű, hogy behatolás eredménye. Folyamatos üzemben a Merlin csak úgy magától nem változtat jelszót. Szerintem nincs is értelme egyéb megoldást keresni, érdemesebb egyből resetelni a routert. Ha a jelszó megváltozott, akkor ki tudja, hogy még mi kártékony kódot helyeztek el. Még a sima NVRAM törlés sem feltétlen jelenti azt, hogy teljesen visszaáll a gyári állapot.
(#2051) hackeeeee: Sajnos ebben nem vagyok jártas, de az a magyar fordítás enyhén hiányosnak tűnik.

-
Lewes
csendes tag
Sziasztok,
Az a fura helyzet állt elő, hogy a router-em belépő felhasználóneve és/vagy jelszava megváltozott, amíg 2 hétig külföldön voltam
Előtte be tudtam lépni, utána már nem. A Merlin legutóbbi verzióját használom.
Előfordulhat, hogy a firmware hibája? Esetleg valaki kívülről meghackelte?
Bármi más ötlet feloldásra, mint a full reset? -
TomBond
aktív tag
Sziasztok!
A jövő hónapban szeretnék ilyen routert venni. Az ac-s Wi-Fin kívül szeretném, ha tudná az ip6-ot, üzemeljen nyomtató szerverként, és egy 128 gigás pendriveot szeretnék háttértárnak használni vele.
Szerintetek megfelelne nekem? Használja valaki 1000-es Digi nettel? -
válasz
angelus8925
üzenetére
Hogyan vannak beállítva az Asus router-ek?
-
angelus8925
tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC87U routerem és egy RT-N66U.
Az RT-AC87U rá van kötve a szolgáltatós Cisco-ra (Telekom). Utóbbin le van tiltva a wifi, de 3 db. tévé (set-top box, IPTV) is megy ki belőle.
Az AC87U szórja a Wifi-t és vezetékesen rá van kötve egy PC és az N66U, ami AP módban szórja a wifit a családi ház alsó szintjén.
Sajnos az AC87U szakadozik. Elég sűrűn, de csak pillanatokat és már csatlakoznak is vissza rá a wifi-s eszközök (ezt akkor is csinálja, ha az N66U-t kikapcsolom, kiveszem a hálózatból).
Mi lehet a probléma és hogyan tudnám megoldani (IP ütközések)? Illetve érdemes-e foglalkoznom vele vagy inkább cseréljem le másik router-re, mert még garanciális.
A PC-n, ami vezetékesen van rácsatlakoztatva az AC87U-ra nincs szakadozás. Korábban csak az N66U volt, a másik Asus helyén, azzal nem volt semmi gond (csak az alsó szintre nem ért le a wifi jel).
Már azon is gondolkodtam, hogy az N66U-t visszarakom a helyére és veszek valami olcsóbbat a ház alsó szintjére, szintén AP módban üzemelendő, hogy ott is legyen wifi.
Mi a véleményetek?
Milyen adatokat küldjek, ami segíthet a hiba megállapításában?
Egyidejűleg ennyi eszköz van a hálózaton (AC87U):
2-4 laptop
8 mobil (min.)
1 tablet
1 PC (vezetékesen)
3 set-top box (Cisco Telekom-os router-en)
de, ha csak kevesen vagyunk otthon, akkor is van wifi-n 1 laptop, 1 tablet és 5 telefonElőre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szerintem ez inkább a Quantenna gyengeségei miatt van, az NVRAM reset nem biztos, hogy segítene. Nekem anno a webrádiókkal volt problémám, egyszerűen nem volt folyamatos a lejátszás, max pár percenként megszakadt a kapcsolat. Kénytelen voltam végtelen lejátszást beállítani úgy, hogy a listában csak egy darab rádió legyen. Ez a hiba routercserét követően azonnal eltűnt, és azóta is oké (akár egész nap is mehet a rádiózás, szakadás nélkül).
De egyébként ha csak mostanában vetted észre a jelenséget, akkor akár megpróbálhatsz visszatérni egy korábbi Merlinre is. A gyári firmware-hez képest Eric azért nagyobb változtatásokat is eszközöl néha, miközben a tesztelést főként a felhasználók végzik. Így néha összejöhet egy-egy gyengébben sikerült kiadás. -
ArthurShelby
addikt
Utolsó merlint használom.
Megfigyeltem, hogy néha laptopon ledob az 5GHz (valami ott újraindulhat) (megnéztem, telefonnál is ugyanez), és olyankor először csak a sima 2.4-re, majd később az 5GHz-re is vissza tudok csatlakozni, és használom vígan. Távolság, vagy merlin fw verzió eddig nem számított.
Lehet kéne csinálnom egy reset-et, csak nincs kedvem megint mindent egysével beállítani (pl fix ip címek).Valakinél volt már ilyen, vagy van valami ötlete?
Tegyem vissza a gyárit, nem használok nagyon semmit sem a merlinből (bár már megszoktam)? -
Hulioboy
tag
Köszi a válaszokat, igazából a dropbox elég kicsi, hogy azt szinkronizálja, a az alkalmazások pedig az asus felhőbe akarják szinkronizálni a képeket ami szintén csak 5GB A megoldás az lenne, ha ki tudnék jelölni egy mappát a külső vinyón és csak abba töltené fel a képeket a telefonról....
Azért ha még van ötlet szívesen próbálkozom
-
válasz
Hulioboy
üzenetére
Annyira nem vagyok jártas benne, de van ez a Smart Sync funkció. Ha jól értelmezem, akkor ha a telódon beállítod a Dropbox-ot, akkor azt már tudja szinkronizálni a rákötött USB-s tárolóeszközre.
Persze tudom, hogy nem egészen erre gondoltál. Az AiCloud-ra érdemes rákeresni, hátha van valami közvetlenebb megoldás is. -
Hulioboy
tag
Sziasztok!
Elég régen írtam már ide, mert amikor megjelent a router, megvettem, 2 hétig állítgattam és azóta tökéletesen teszi a dolgát. De most kérdésem lenne...
Hogy tudom azt beállítani, hogy a telefonomon lévő bizonyos mappát (mondjuk fotók) szinkronizálja a külső vinyóra egy megadott mappába ahogy wifi kapcsolaton vagyok a világ bármelyik pontján? (szóval nem csak a hálózaton)
Be lehet ezt egyáltalán valahogy szinkronizálni?
Köszi előre is a választ -
hackeeeee
Jómunkásember
Az természetesen nincs engedélyezve, fix port van hozzá beállítva. Akkor ehhez marad a fix port nyitás, az a biztos.
Nézem, köszönöm!

Oké, elvileg megy minden, a nas nem érhető el kintről, elvileg. Vagyis a http port módosítva van, és azon a porton nem tudom elérni. Elvileg jó lesz így. Tesztelek. Köszi a segítséget!

-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Elvileg működik Transmission-nel is, csekkold, hogy a settings.json fájlban a port-forwarding-enabled-nek true értéke van-e. Ha mégsem oké, akkor persze, kézzel is ki tudod neki nyitni, de ilyen esetben a randomizált porthasználat ne legyen engedélyezve.
A Rendszernaplónál mutatnia kell, hogy mely portok vannak beállítva. -
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Az UPnP-nek pont az a lényege, hogy a kompatibilis eszközök megoldják automatikusan a portnyitogatási kérdéseket. Ha a NAS ki szeretne menni a netre UPnP-vel, akkor érdemesebb azt magában a NAS-ban átállítani. Biztos, hogy minden szolgáltatásnál meg lehet határozni, hogy belső hálózaton akarod-e csak használni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak azért szerettem volna így kipróbálni, mivel ugye most már Win10 mellé is kell az Open NAT az UWP-s játékok mellé, de két eszközre nem tudom kinyitni ugyan azokat a portokat.
Őőő.. Annyi a különbség, hogyha kézzel kinyitom az XL portjait a box-ra, akkor Open-t ír, ha DMZ-be teszem, akkor viszont strict. PC-n hiába nyitottam ki a portokat, maradt strict, de ott lehet kell még más is.
PC-n még nem tudtam kipróbálni UPNP-vel, mert most nem tudom reboot-olni a router-t.
Jobb lenne, ha nem lenne upnp, mivel van egy NAS-om, ami alapból jó lenne ha nem lenne kint neten.. De ugye upnp-vel az is kikerül.. vagy nem?
Igen, egyezik.
-
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nekem ugyan PS4-em van, de a UPnP megfelelő hozzá. A DMZ egy kicsit túlzás, elvileg nem indokolja semmi.
Ami még probléma lehet az az ha a szolgáltató Carrier-grade NAT alá rakott. Mert ilyenkor olyan mintha egy extra router lenne a tied után, amit nyilván nem tudsz befolyásolni. Ellenőrizd, hogy az ASUS-ban kiírt WAN cím egyezik-e azzal amit itt mutat. -
hackeeeee
Jómunkásember
Végigpróbáltam mindent. Beállítottam az XBox helyi IP-jét dmz-re, reboot-oltam a router-t, és ugyan úgy strict volt a NAT. Win10-es pc-hez kinyitottam minden portot ugyan így, gép, router újraindítás, és ugyan úgy strict marad..
Ki fogom próbálni, hogy belövöm az UPNP-t, hátha mindent megold. Csak, tesóm dolgozik, majd ha ráhagyja, akkor tudom kipróbálni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Előfordulhat az, hogy a DMZ nem megy az utolsó merlinben? DMZ-be tettem az Xbox-ot, és ugyan úgy zárva maradt minden port.
Úgy néz ki kénytelen vagyok átállni UPNP-re, főként így, hogy pc-n is nyitni kellene az xbox live portokat..
-
tobias40
veterán
Arra továbbra sincs megoldás hogy a https-t is lehessen tiltani a routerben?
Magyarul hogy ne menjen pl a face csak ha akarom...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Próbáltad másik böngészőben is? Ha a router blokkolná, akkor nem így nézne ki a tájékoztató üzenet. Nálam Vivaldi-ban a haladó beállításoknál megoldható a tanúsítványhibától való eltekintés, és bejön a kívánt oldal. Ahogy látom a sima http és https oldalak nem egyformák.
-
Lewes
csendes tag
Sziasztok,
Olyan fura gondom van, hogy a router valahogy blokkolja a https://idopont.akh.hu vagy https://ido.akh.hu weblapokat. Kapok egy "Connection was reset" üzenetet a browserben, és kész. A logban semmi érdekes információ.
Valami ötlet, hogyan tudnám elérni őket? -
-
válasz
mZoleee
üzenetére
A kézi nyitogatást nyugodtan töröld (aztán indítsd újra a routert), az UPnP-nek elégnek kell lennie. A PS-en meg majd ellenőrizd, hogy Type 2-t ír-e ki a NAT típusra (az a jó). Ami a konzol szemszögéből fontos, hogy az account-odnak legyen ez a primary PS4-e, vagyis csekkold, hogy az Account Management-nél az Activate as Your Primary PS4-nél az aktiválási lehetőség inaktív-e (mert akkor aktív, ami jó).
-
mZoleee
senior tag
Bekapcsoltam az UPnP-t, sajnos az 5.00 frissítést még nem csináltam meg, mert jelenleg munkában ülök, de a router-t tudom konfigurálni.. portokat kinyitogattam amik elvileg kellhetnek (egy külföldi fórumban egy csávó írkálta hogy mik azok amiken kommunikálhat a PS4)
Más nem tudom mi lehet.. -
válasz
mZoleee
üzenetére
Az jó, mert akkor tutira nem NAT-olt a neted, ami alapfeltétel.
A letöltési próbát azért javaslom, mert ha már az sem megy, akkor nem az internetkapcsolat hiánya az ok. De előtte frissítsd majd a PS firmware-jét 5.00-ra, mert ha nem az aktuális van rajta, akkor amiatt is megakadhat.
Egyébként a zárt portok is problémásak, és ha jól emlékszem, akkor Merlin alatt biztonsági okokból alapból inaktív az UPnP. Ezt ellenőrizd (WAN -> Enable UPnP), és ha szükséges, akkor kapcsold be. -
mZoleee
senior tag
-
válasz
mZoleee
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez kifejezetten csak a router hibája. Azt tudnám javasolni, hogy először is csekkold az IP címedet, hogy a WAN-ra kiírt egyezik-e az ittenivel. Valamint, hogy ha PC-rő indítasz egy letöltést (olyat ami jelenleg nincs telepítve), akkor bekapcsolt PS mellett elkezdi-e automatikusan a leszedését.
-
mZoleee
senior tag
Sziasztok,
Merlin firmware-t használok, és a kérdés az lenne, hogy lehet valahogy csinálni keep-alive tevékenységet internet kapcsolat szempontból egy bizonyos IP-n a hálózaton?Az a gondom, hogy a PS4-em REST MODE-ban nem tartja meg a netet, pedig az eszközön be van állítva hogy maradjon kapcsolódva az internetre. Mióta megvan ez a router azóta van ez a gond, és nem jövök rá, hogy lehetne megoldani.
Köszönöm előre is!
MZ -
Ha felmegy rá, akkor ráteheted simán, igen. De ha jól rémlik az újabb fw-kben már van valami védelem CFW-k ellen, talán az image file header-t ellenőrzi, és ha nem hivatalos ASUS fw-t akarsz rátenni, akkor nem fog felmenni. Sőt, ha túl régi gyári fw-t akarsz rátenni, az szintén nem megy fel. Ilyen esetben csak failsafe (recovery) módban tudod feltenni. Ha feltetted, aztán egy reset mindenképp szükséges neki, és ne mentett konfigurációt tölts vissza rá, hanem mindent manuálisan állíts be.
Amúgy az fw oda-vissza cserélgethető bármikor.
-
Blaise
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, néhány funkció szimpatikus, ha fel akarom rakni, akkor a mostani gyári fw-re böngészőből rányomom a merlin fw-t tartalmazó file-t?
Ha valami nem jó bármikor vissza tudok egyszerüen váltani a gyárira?
-
Szia!
Ha ezek közül valami hiányzik, akkor tedd fel, egyébként nem feltétlenül szükséges a váltás.
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Ha nincs gondom a gyári firmware-el, akkor érdemes felrakni a merlint? Milyen plusz funkciókat ad hozzá?
Köszi

-
-
bigdigit
addikt
Putty esetén mi a készülék portja? Egyszerűen nem jövök rá múltkor hol találtam meg.
megtaláltam.
-
sunpower
tag
Köszi az infót!
Nemsokára lesz Digi (remélem) és nézegetem a routereket, hogy melyik mennyit tud felfelé (tudom, ezek nem NAS-ok), de szinte semmi infó, csak így fórumon lehet valamit megtudni. Persze az sem baj ha nem eszi le a hajamat 0-24 működés esetén.
Az RT-AC86u ígéretes még a proci alapján, meg elvileg lesz majd hozzá Merlin is, de rettenet ára van és a wifi nálam nem szempont.
Valami olyan router kéne ami keveset eszik, wifi csak éppen, és USB-n jó sebességet tud (transmission felfelé). De tudom, ne álmodozzak......
-
válasz
sunpower
üzenetére
Ha kikapcsolod valamelyik vagy mindkettő rádiót (5 + 2,4 GHz), attól még nem igazán csökken a fogyasztás (ezt anno direkt lemértem). Természetesen a processzorok semmiképpen sem kapcsolnak ki, a hozzátartozó vezérlőszoftver folyamatosan fut.
70 Mbps-nál nem nagyon várnék magasabb feltöltési sebességet. Szóval szerintem ennél alacsonyabb értékkel érdemes számolni.
A Merlin pontosan ugyanazt a Download Master-t használja mint a gyári (külön töltődik az ASUS szerveréről), szóval ilyen tekintetben nem lehet különbség közöttük. Természetesen Entware-en keresztül felpattintható a frissebb Transmission is, amit kedved szerint konfigurálhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Extraflame pellet kályha
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Köszönöm szépen!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)