Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
ASUS RT-AC87U

Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Manka76
senior tag
Eddíg soha nem nézegettem a Rendszernaplót, csak tegnap kezdtem el. Azt vettem észre hogy gyakorlatilag szinte óránként megpróbál valaki bejutni a Routerba a világ bármely pontjáról.
-
Az elképzelhető, hogy a Quantenna miatt nem lehet olyan jól szabályozni, de nekem 100%-ra állítva is kiűnően működik. Ráadásul az alapértelmezett érték az 70, vagyis nálad egyáltalán nem volt jó?

Az alapértelmezetten automatikus csatornaválasztás miatt tűnhet el a jel egyes kliensek szeme elől. Érdemes olyat beállítani (pl. 100) ami idehaza engedélyezett.
Majd ma délután teszek ezzel is egy próbát, hogy mennyire működik nálam ez a csúszka (a 2,4 GHz-es az tuti jó).
-
Feltettem a 380.62-es HGG-t -- és eléggé pofára estem.
A wifi rettenetes, különösen az 5 GHz. 50%-os teljesítmény fölött gyakorlatilag eltűnik, mintha belül túlvezérelné magát, alatta meg a gyári jelerősséget sem hozza, sőt, mintha a csúszkának a működő tartományban nem is lenne érdemi hatása a teljesítményre.MaCS
-
Ettől függetlenül én most meglepődtem azon, hogy ennyire bírja az 1400 MHz-et. Korábban próbálkoztam már a szkript módszeres túlhajtással, de arra jutottam, hogy nem 100%-os megoldás (1400-at beállítva hol jól mutatta rá a bogomipset, hol alacsonyabb értéket hozott ki). Ennél jobban nem akarom felpiszkálni, meg igazából jó lenne tudni, hogy pontosan mely értékeket lehet beállítani neki (fix értékek vannak kódolva, ha nem azok közül választasz, akkor a legalacsonyabbak közül állít be automatikusan, amitől inkább belassul).
-
Hát, én teljesen szétszedtem, de még az árnyékoló lemezeket is ki kellett pattintanom egy kis vizes probléma miatt (ugyanis először kicsit sok lett a paszta és a végén már le kellett mosni). Ugye alapból így néz ki, látható, hogy ilyen hővezető lapok vannak a lemezek és a bordák között (de amúgy a chipek és a lemez között is). A végén úgy csináltam, hogy közvetlen a chipek feletti részre (amelyeknél volt kontakt) nyomtam egy-egy méretesebb pötty pasztát, onnan kiindulva tudott így szétterülni anélkül, hogy levegő szorult volna alá. De még nem annyit, hogy összenyomva ki tudjon sok felesleget nyomni (azt nehéz lepucolni és összemaszatolja a NYÁK-ot).
Mindenesetre annyira nem ajánlott művelet ez, mert a 3 év garanciát nem feltétlenül érdemes kidobni az ablakon egy ilyen értékű routernél. És azért nincs arra sem garancia, hogy tényleg javul a hőmérsékleti kérdés.
-
Szerintem ez az oka neki. Mint látható, a LAN 1 egy külön chippel csatlakozik, a Quantenna után. Ez utóbbi viszont később indul, hiszen gyakorlatilag egy különálló mini router a routerben. Vagyis ezek szerint érdemes lehet az eszközöket a második számú porttól indulva dugdozgatni, az első maradhat tartalékban. Az ábrából kiindulva igazából pont fordítva kellett volna számozniuk (Port 1 -> LAN 1, Port 2 -> LAN 2) és nem visszafele.
-
Pusztán az órajel növelésével (szóval a feszültség az ugyanaz) nem melegszik annyival jobban, sőt, fogyasztásmérővel ki sem nagyon tudom mutatni a különbséget.
Hazaérve csináltam egy kis torrentes terhelést, ami olyan 20 GB letöltését jelentette, 11 igen népszerű torrentre bontva, egyszerre 4 aktív letöltést futtatva. Plusz nekiálltam sorban ellenőriztetni a már letöltötteket. Ezzel már elég jól megmozgattam a procit (de így is full sebességgel töltött), a végén pedig ezt mutatta.
Most 20°C körül van idebent. De arra gondoltam, hogy a pasztázás mégis csak jelent azért némi előnyt, mert hűvösebb környezetben mégis csak jobban le tudja adni a meleget, hiszen jobban át tudja vezetni a bordákra. A terhelés csökkenésével pedig egész gyorsan visszaállt 73 fokra. -
Manka76
senior tag
Az volna a kérdésem hogy nálatok is az UTP csatlakozókból mindegyi azonnal müködik az 1 port kivételével?
Az csak akkor éled fel amikor a teljes bootolás a végére ért. -
Klara_
őstag
Nalam a nyitott ablak zart szarnya alatt van, kulon erre hasznalt allvanyon, igy ennyi. Ha falra rakod es a hasa a fal fele van, ugyanugy nem szellozik mintha asztalon all. Ezert vannak a radirok nalam alatta tavtartokent, hogy jobban jarjon a szellozonyilasainal a levego, de nem nagyon hasznal ez sem.
-
1000,800 az alap. Az utóbbi a memória (RAM) órajele amit nem érdemes piszkálni. Ráadásul nem is lehet akármilyen értékeket beállítani, csak meghatározottakat fogad el (különben automatikusan beáll egy alacsony értékre).
Természetesen nem mindegyik bírja ugyanúgy a túlhajtást, de azért az 1200-at vinni szokta a legtöbb. Esetleg érdemes lehet azt még lecsekkolni ha érdekel. -
ViBo77
senior tag
-
SSH-val beállítottam:
nvram set clkfreq=1400,800
nvram commit
majd újraindítás. Csak éppen eddig a bootloader visszaállította ezt az alapértelmezettre, most viszont megmarad.(#569) Klara_: 100 fok az rengeteg, nyáron akkor mennyi lehet?

Egyébként én most már ahol csak tehetem (noti, tablet, PS4) 5 GHz-es AC kapcsolatot használok, de úgy tűnik, hogy teljesen jó. Maximálisan stabilnak tűnik. Még a mini TP-LINK T1U adapter is tökre jól szuperál, pedig ~25 MB/s-os max sebességgel jól leterheltem anno ellenőrzésképp.(#570) Ano: Hát, van vagy 21 fok most itt a szobában, nyáron nálam is magasabbat mutatott. De egyébként én szétszedtem és a hővezető lapokat kicseréltem szilikon pasztára. Mondjuk ez túl sokat nem jelentett, tekintve, hogy szellőzés az nem nagyon van benne.
(#571) Manka76: Merlinre épül, és nem mindent piszkált HGG. Gondolom ebbe beletartozott a média szerver is, főleg, hogy a Merlinben így is elég jól meg van már hackelve a gyári ASUS kódhoz képest.
-
Manka76
senior tag
A média szerver ebben is egy batyu szar. Ugyan úgy ki-be kell kapcsolgatni ha használni akarom WIFI alatt.
-
Klara_
őstag
Jelenleg szuksegem van a folyamatos net kapcsolatra, nem fer bele a reset/ujrakonfig miatti leallas.
Nalam ez 100 fok minimum, es csak routerkent mukodik. Megprobaltam volna utolso eselyekent meg a HGG-t, ha olyan konnyen felmegy mint a Merlin, de igy lehet kuldom vissza holnap. 5GHz-en rettenetesen instabil, Elitebook / Latitude gepeken is. Csalodas. -
Nekem a legbonyolultabb a Restoration Tool, tekintve, hogy nem használok Windowst. De mégis megoldottam, mondjuk azért mert a tftp-s módszer nem működött. Ehhez képest akinek alapból wines gépe fut (gondolom), nem értem, hogy mi lehet olyan nehéz rajta.

A hőmérséklet egyelőre oké, 73 °C-ot mutat a CPU így 1400 MHz-en. Nyáron alapból 78-81 volt. Majd torrentezéssel megpróbálom jól leterhelni, de sajnos ma eléggé sz@rakodik a net, az 50-es letöltésből 12-16 van meg max és alig csurdogálnak a cuccok. Így nem lehet megizzasztani. Talán holnap már oké lesz, mert amúgy nem szokott ilyen lenni, 53-54 mega mindig meg van. -
Manka76
senior tag
Abban segítsetek hogy a http://192.168.1.1:8200 címen elérhető mindlna miért nem elérhető.
Esetleg hogyan tudom beállítani hogy lássam -
válasz
Pocok256
üzenetére
A changelogban figyelmes lettem a TODO listánál erre a sorra:
- WEBUI overclocking support.
És besz@rás, de SSH-val beállítva működik a túlhajtás! Nincs lezárva és nem kell különböző szkriptekkel bohóckodni, hogy menyjen.
/proc/cpuinfo:Processor : ARMv7 Processor rev 0 (v7l)
processor : 0
BogoMIPS : 2798.38
processor : 1
BogoMIPS : 2798.38 -
válasz
Pocok256
üzenetére
Jól kiteszteltem már, de eddig teljesen jónak tűnik (számomra). Van pár extra a Merlinhez képest is, úgy mint:
- Facebook Wi-Fi a Guest Network alatt (nem tudom mire jó).
- LED-eknél be lehet állítani, hogy csak a power legyen kikapcsolva.
- A TCP/IP Settingsnél pár érték alapértelmezetten növelve van.
- Az összes Wi-Fi csatorna szabad, így az első bekapcsnál problémás lehet a kapcsolat (14-eset állította be 2,4 GHz-re, meg talán 161-et 5 GHz-re, de se a telóm, se a tabletem nem látott semmit).
Viszont! Az 5 GHz-es csatornát be lehet kézzel állítani! Merlin alatt hiába próbálkoztam, teljesen figyelmen kívül hagyta a beállításomat. Itt viszont jó, amit beállítok, az lesz.
A jelerősség szabályozása jól működik. Már az alapértelmezett 70%-nál is jelentősen javult a teljesítmény amit a szomszédban mértem. Konkréten 55-65%-os jel volt azelőtt, de semmi nem jött be neten, itt pedig 80-85, 100%-os erősséggel 90-95%-os a jel, és normálisan lehet netezni.
- Bonding / Link Aggregation beállítás a Lan -> Switch Control alatt.
- Plusz extra TTL value állítás a Wan -> Internet Connection alatt.
- VPN-nél az Auth Digest alatt be lehet állítani jó pár RSA- értéket, pl. RSA-SHA512. Ez gondolom erősebb lenne a sima SHA512-nél, de az Androidos kliens nem támogatja ezt a módszert, így használni nem tudom.
- A syslog JFFS-re történő mentése kikapcsolható (ez az alapértelmezett).
- A HTTP Lan Port átállítható az alapértelmezett 80-ról.Ennyit vettem észre egyelőre azokból amiket használtam.

(#558) Klara_: A changelogba bele van írva:
IN ORDER TO FLASH NEWER ASUS STOCK/RMERLIN FW VERSIONS, A DOWNGRADE TO 380.59.1 OR LOWER VERSION IS REQUIRED.
Ha ezt nem teszed meg, akkor pedig marad a Restoration Tool, én is azzal oldottam meg. Nem is ez a leginkább macerás, hanem az utána történő bekonfigurálás (gyári visszaállítás erősen ajánlott). Sajnos nincsen Save gomb (mint DD-WRT-ben) csak Apply, viszont több beállításnál is újraindítás kell, ami elég hosszadalmas (főleg ha 5 GHz-re vár az ember). -
Ha valakit érdekel, akkor a HGG 380.62-es végleges verziója fel lett töltve. Innen szedhető.
Nekem most szándékomban áll megnézni, mert jó lenne átszelni egy olyan távolságot ahol a Merlin elvérzik. -
Na ezt jó volt olvasni, Hugo Gomes status.txt fájlja:
- FIXED: Wrong translation in HU dictionary "Zenekar" <-> "Frekvencia".
Emiatt használom inkább angolul a felületet, mert az ilyenek azért elég zavaróak.
-
Mint írtam, a DD-WRT feltevése és beállítása után megszűnt. Ez annak kapcsán érdekes, hogy ezek szerint a gyári beállítások visszaállítása még a gombokkal sem töröl 100%-ig mindent. Én azt feltételezem, hogy a zárt kód miatt (FCC szabályozás) előre beállítják különböző régiókra a routereket, csak éppen sok nem ott landol ahová eredetileg tervezték.
(#551) MrTwister: Hát, ez tényleg nem túl acélos, végül is csak az internetezők java irigykedhet ezekre az értékekre. De böngészni tényleg elég.

-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Fél napig viseltem a sz*póálarcot az Azuszka és a Huawei E3372 összeházasítási kísérlete okán, de tádáááám harsonák és kürtök!!!.......végre......sikerült!
Tehát Huawei E3372h-153 alias white T-Mobile LTE USB Stick + Asus WRT-AC87U hw. version A2 with 380.62 Merlin FW. recept:1. A sticket először is bedugtam egy Windows 10-es gépbe ahol is felinstalláltam a saját internetes manager progiját ahogy illik és ott a következőket állítottam be(nagyon fontos!):
-automatikus csatlakozás az internetre
-ne kérjen PIN kódot a SIM kártyához
-plusz a segítség résznél lefrissítettem a modem firmware-éjét és a belső usb tárhelyen leledző menedzser progiját is, kb 3 körben frissült le, pedig 2016. májusi a csomag(modem+sim kártya).2. Most jöhet a router! A sticket mivel hátulra nem fér be az antenna miatt, előre dugtam az USB3-ba, a router azonnal felismeri HUAWEI_MOBILE néven.
3. beállítottam a routerben a modemet az USB modem résznél a következőkre:
...jelszóhoz persze nem kell semmi, nem tudom az asus miért csillagozza ki, sebaj a lényeg, hogy nem zavar be...
-----Apply és újraindulás--------
4. a dual wan-os rész:
-----Apply és újraindulás--------
5. UPC modem lan kábel kitép a router WAN portjából, Huawei modem rögtön aktiválódik és tádááám tudok ugyanúgy internetezni tovább néhány másodperc szünet után mintha mi sem történt volna, egy kis sebességteszt, nem túl acélos, de böngészni, fórumozni, fészelni, youtube-ozni bőven jó.
6. Kábelt visszadugva a routerbe szépen bontja a mobilnetet néhány másodperc múlva és már száguld is tovább az 500 Megabit.

Lehet, hogy nem létszükséglet, de jó ha van egy ilyen fail-over/fail-back "redundáns" megoldás.
Hát egyelőre ennyit. Tervezek még a továbbiakban JFFS user script segítségével ARP Bindinget is programozni a routerbe. Ez a konstans WOL elérésben segíti majd a Synology routeremet, hogy mindig ébredjen. Ehhez is írok majd egy kis how-to-t.
Másik két projektem a 802.1ad a'la 2 LAN port link aggregációja (router-switch-hp mikro szerver) illetve egy usb3-as dobozba kerül egy 2,5"-os wd black és az kerül a routerre mint multimédiás tárhely- esetleg milyen jó lenne belőle egy mini proxy szervert heggeszteni
- így természetesen a mobil stick hátraköltözik az USB2-re egy flexibilis USB toldó végére(pl.: [link])!Ha van kérdés szívesen válaszolok!
-
ViBo77
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A p.controlos eszköznek mi a default gatway-e ha az AP-hez csatlakozik? Nem lehet hogy az AP-jé és onnan route-olodik tovább a fő route-rhez és onnan ki a netre, mert akkor ésszerű, hogy nincs p. control !!
-
ArthurShelby
addikt
"Egyre jobban kezdem azt hinni, hogy hiába a csilli-villi új technika meg új generációs szoftverek, ezek egyre érzékenyebbek lesznek minden szellőfuvallatra"
Pont ugyanezt gondolom én is. Hiába a drága technika, a régi sokszor stabilabb (viszont kevesebb tudással).
Nekem az a bajom, hogy ha van egy AP, és be van állíva a parental kontroll mac cím alapján, akkor az ap-hez csatlakozott eszközöknél valahogy nem tud érvényelsülni a p.kontroll. -
ViBo77
senior tag
Ez érdekes, mert én is így gondoltam, hogy az is reseteli, de én hiába nyomkodtam meg tartottam benyomva 30sec-ig is, semmi sem történt !!! Csodálkoztam is hogy milyen reset gomb az ilyen ... egyébként az neten lévő manualban azt a gombot elcseszett FW feltöltésre írják, hogy safe módba (vagy mibe) lehet tenni vele a routert ...
A magyar nyelvet meg gondolom hogy a sütikben tárolódik, habár, ha én privát böngészőben nézem az admin felületet, ott is magyar lesz automatikusan, szóval fene se tudja ...
(#544) Klara_
igen, hatékonyabban tűnt, mivel 400+ torrent ami a NAS-ban van most töltöget felfelé is, meg lefelé is szépen ... és reset előtt hiába állítottam be a port forwarding-ot megfelelően, a transmission-nel nem tudta sikeresen tesztelni a bejövő kapcsolatokat ... na meg olyan is volt, hogy egy friss torrent amin minimum 200+ aktív seeder volt, meg se moccant letöltésre órákig!!Más:
Egyre jobban kezdem azt hinni, hogy hiába a csilli-villi új technika meg új generációs szoftverek, ezek egyre érzékenyebbek lesznek minden szellőfuvallatra ...Az is furcsa, hogy egy reboot kb 1,5 perc !!! ... a win98 gyorsabban betöltött annó, pedig ezen valami linux szerű fut, szóval mire fel ez a lassúság ...
a régi linksys router (ez még csak max "g"-s WiFi-t tudott) amit lecseréltem most és azon is tomato futott, kb 10 sec után működik ahogy kell ...
-
Amúgy van a bekapcs gomb mellett egy süllyesztett reset, ha azt bekapcsolt állapotban benyomod 15 másodpercig, akkor ugyanúgy (gondolom) reseteli a beállításokat (This button resets or restores the system to its factory default settings.). Én ezt szoktam használni, akkor automatikusan újraindul a router és a kezdő beállításvarázsló felület fogad.
Egyébként szerintem mindent ez sem állít vissza, mert nekem az első beállítás után kiírta a következőt:
The System time zone is different from your locale setting
az Administration -> System -> Miscellaneous -> Time Zone alatt, és nem tudtam vele semmit sem csinálni (hogy ne írja ki). Viszont miután felraktam a DD-WRT-t és ott pl. többek között átállítottam a regulatory domain magyarra (EU), visszaváltva AsusWRT-re (Merlin), az üzenet eltűnt. Meg mondjuk arra sajnos nem emlékszem, hogy az első bekapcsoláskor magyar volt-e, de most reset után a beállításvarázsló egyből magyar nyelven fogad (na de honnan tudja?). -
Klara_
őstag
Kikpacsolod, majd a WPS gombot lenyomva tartva ismét kapcsold be, vagy helyezd áram alá, és a gombot ezt követően is tartsd még lenyomva, úgy ~15mp-ig. Ez alatt a LED-ek villanása jelzi majd az NVRAM törlését, majd elengedheted a gombot, és a router újraindul a rajta lévő firmware alapbeállításaival.
-
ViBo77
senior tag
Valahol olvastam (nem biztos, hogy itt), hogy ha másfajta FW-t tesz fel az ember, akkor érdemes kitörölni valami részt, hogy ne akadjon össze a sok beállítás, mert érdekes anomáliákat tud okozni ... nos azt hiszem nálam most ilyen van és szeretném gyalulni a beállításokat (a Gyári alapbeállítás már próbáltam, de nem lett jó tőle ...)
Szóval ezt hogyan és hol kell meglépni?
-
ViBo77
senior tag
válasz
bigdigit
üzenetére
Ez hol látszik a routeren? Én szerdán vettem újat és azon is a legfrissebb FW van ... habár nem torrentezek vele, viszont hűvösnek nem mondanám ... a proci alig csinál valamit és így is 75-79 fok között ugrál a hőmérséklete (Merlin FW kiírja), míg kívülről tapintásra "lázas ember" melegnek érzem ...
-
bigdigit
addikt
Nos majd egy hónap után megkaptam a csere készülékem.Nem figyeltem milyen verzió volt a másik de ez A2.
Legújabb kint lévő szoftver volt rajta gyárilag és ami eddig feltűnő,hogy míg a másik forró volt szinte ez épp langyos.UI:ezzel torrentezek.
-
-
Ha a routerrel nyomod akkor az olvasott tapasztalatok alapján max 80 megás internet elég hozzá (nekem jelenleg 50-es van, azt szépen kihasználja), persze a feltöltés miatt kellhet nagyobb. Annál magasabb sebességet nem nagyon lehet elérni vele, mert hát lekorlátoz a viszonylag gyenge proci. De mondjuk amúgy egy terás DIGI-hez szerintem egyébként sem fog kelleni QoS.
-
ViBo77
senior tag
Nem is a telefonnal volt a gond, hanem hogy nem ment a transmission értelmes sebességgel, holott semmi nem indokolta a korlátozást ... pláne hogy a vége felé már áttettem a legmagasabb prioritású osztályba is és akkor is csak döcögött

No mind1, akkor ez marad nálam is kikapcsolva!
-
Egyébként én már csak azért is kikapcsoltam a QoS-t mert bugosnak tűnik. Nálam is volt már olyan, hogy Adaptívval, automatikus sávszélességre állítva alig pár kilóval akart feltölteni (sftp) miközben semmi más nem ment. És csak a router újraindítása segített. Felettébb bosszantó tud lenni az ilyen, ezért inkább a Flow Acceleratort hagyom bekapcsolva és a Transmissiont időzítem kis napközbeni korlátozásra.
De amúgy nálad az IP telefonnak tökéletesnek kellene lennie az Adaptív szabályozással is, csak azt kell előre állítanod. -
ViBo77
senior tag
Hát azért köszi! Akkor marad a NAS korlátozása NAS-on belül és remélem, hogy a többi eszköz nem fogja lezabálni a sávszélességet a céges gép elől, mert eléggé gáz, amikor a céges IP telefonon keresztül telefonálok és a felét nem érteni, mert a sávszélesség elfogyott egy-egy pillanatra

-
Elég részletesen be lehet állítani akkor ezek szerint, de ha tényleg nagyobb sebességű kapcsolatra váltasz a közeljövőben, akkor nem érdemes vele szórakozni. Hagyományos QoS-sel nem kompatibilis a CTF (alap, 1-es szintű gyorsítás) sem, amit pedig be kell majd kapcsolnod ha ki is szeretnéd használni a sávszélességedet. Adaptívval már oké a CTF, de jóval szegényesebb beállítási lehetőségeket kínál, a Flow Accelerator (rendes hardveres gyorsítás, 2-es szint) mellett pedig egyáltalán nem lehet aktív a QoS.
-
ViBo77
senior tag
A screenshot-ok már az össze-vissza probálgatások eredménye, szóval nem teljesen azt tükrözi már amit eredetileg akartam, de a NAS még a legmagasabb prioritással se ment 3-400kB/sec fölé, ami egyből felugrott 2MB/s-re amint kikapcsoltam a QoS-t ... holott a netet semmi más nem használta jelentősen (max 100-150kB/sec volt az egyéb net használat mellette, szóval semmi nem indokolta az erős korlátozást a NAS sebességében ...)
-
ViBo77
senior tag
A legújabb Merlint használom jelenleg ( 380.62 Firmware Build Fri Sep 23 22:51:21 UTC 2016 merlin@557b25b)
ÉS ha engedélyezed a QoS-t "Hagyományos" módban (igen, magyarul használom az admin felületet
)
akkor fent megjelenik a "finomhangolási lehetőség" (csak akkor jelenik meg, ha ténylegesen aktiváltad a QoS-t lent az "Akalmaz" gombbal )És akkor alábbi képen látszik, hogy megadhatod a szolgáltatásokat illetve az eszközöket, hogy melyik milyen prioritásban legyen, habár az Átvitt oszlop nem volt számomra teljesen egyértelmű, hogy hogyan és mit lehet ott beállítani ... feltételezem a tól-ig sávszélességet lehet maximalizálni, azaz a "0 ~ " azt jelentheti hogy "nullától max"-ig ... legalábbis remélem

És a következőn meg a prioritásonkénti min-max sávszélesség %-ban lehet megadni ... illetve a letöltésnél csak max% adható meg!
-
válasz
MrTwister
üzenetére
Nekem az N18-assal vannak tapasztalataim.
Egy a kompatibilitási listáján nem szereplő D-Link 22-es stickkel próbálkozom, és stabilan 20-25 Mbps sebességet teljesít -- ahol az azonos stick egy notebookban megközelíti a 100-at.Egyébként ezt a listát ajánlom nézegetni.
MaCS
-
válasz
MrTwister
üzenetére
Androidos telóval valószínűleg jól megy a dolog, viszont nyilván nem minden modemet fog felismerni és kezelni. Valószínűleg a kicsit korosabb modelleket amiket bármelyik Linux-disztribúció is kezel, azt a router is fogja, a többiről pedig tudomást sem vesz, hiába is dugod be őket.
-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Tehát senki nem próbálta még stickel vagy androidos telefonnal esetleg ennyire halott ez a topic!? Sebaj kipróbálom telefonommal, sticket meg majd megpróbálok kölcsön kérni valakitől. X. Y. Szolgáltató x.y. stickje ha kiderülne, hogy megy akkor arra lehetne kérni előfizut, addig érthető okokból nem merek!
-
Biztos, hogy egyféle firmware-t használunk? Én a QoS-nél nem látok olyan beállítási lehetőségeket mint amit te felvázoltál. Van az adaptív, a hagyományos meg a sávszélesség-korlátozás. Az első kettő tud prioritást, de nem kliensek között hanem az adatfolyamot figyelembe véve (pl. média streamelés, játék, stb...), az utóbbi pedig csak sávszélességet tud korlátozni az egyes kliensekre levetítve, de természetesen csak maximalizálni lehet az értékeket (nem is értem, hogy mi az a min-le, min-fel, ezt mire érted?).
-
ViBo77
senior tag
QoS-ben kérnék segítséget ...
Ami tervként kellene hogy működjön:
név prio min-le max-le min-fel max-fel
Céges_gép legmagasabb 30% 100% 30% 100%
többi_eszköz közepes 10% 90% 10% 90%
NAS legalacsonyabb 0% 80% 0% 80%jelenleg itt egy 30/3-as net van és ezt is állítottam be mint Letöltési és Feltöltési sávszélesség (később lesz majd 1000-es digi)
De se az Adaptív QoS-ben se a Hagyományos QoS-ben nem tudtam beállítani rendesen.
A NAS lekorlátozódott 3-400 kB/sec-re, holott semmi más nem terheli a netet és simán mehetne 2-2,5 Mb/s-el
Amint kikapcsoltam a QoS-t egyből ment 2Mb/sec-el a NAS ...Mit és hol nem vettem figyelembe?
-
MrTwister
őstag
Akinek ilyen routere van attól kérdezném, hogy milyen stickkel(pontos típus) T-mobile-os, Vodás esetleg Telenorossal működik e? LTE-t tud vagy csak 3G-t. Tetheringes androidos telefonhoz is tud csatlakozni és annak a netjét tovább osztja igaz? Ezt hol és hogyan kell beállítani vagy ehhez moddolt firmware kell?
-
ViBo77
senior tag
(#489) Ano Hsz. első mondata ...
A lényeg az, hogy ha engedélyezem az intranetet a vendég hálózatra, külön nem tiltható le az admin elérés számukra ...
-
ViBo77
senior tag
-
Pocok256
veterán
-
Pocok256
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Hogy megválaszoljam saját magam kérdését semmit nem csinál mivel 5 login kísérlet után 1 percre letilt
(globálisan kivéve lan ról)Azért még poénbol megnéztem mit reagál a router ha csak sima index oldalát elkezdem bombázni 24 ezer kérést kapott kb 20 sec alatt ami az egyik magra 70% os cpu használtot eredményezett.
-
ViBo77
senior tag
Net felől nincs is engedélyezve ... épp ezt írtam, hogy ezt akartam "extrázni" azzal, hogy lanról is csak vezetékről lehessen elérni
(#500) Kendek
Pont ezért vesz az ember router-t, hogy ne kelljen szabályokat irogatni, hanem csak "kapcsolgatni" ... ráadásul ez egy nem is olcsó router ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), mert nekem már lejárt a szerkesztési időm. Ez a hsz. természetesen utána törölhető! Köszönöm.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)