- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
Hardstyler01
tag
-
Courage2
csendes tag
-
MaCS_70
félisten
-
dane
senior tag
-
zetecR
addikt
-
Musaka
senior tag
-
Hardstyler01
tag
-
Poplacsek
senior tag
-
esox2
tag
Köszi a javaslatokat. Visszatettem az RT-N18U routert, a kábelezés azonos és HGG-val is stabilan mutatja a wan porton az 1 Gbps csatlakozást. Ebből számomra az következik, hogy a szolgáltató által adott modem rendben, a kábel rendben, tehát a gond az AC87U táján keresendő. A csatlakozó aljzatban nem látok problémát, marad a firmware csere.
-
Marhyas
csendes tag
-
MaCS_70
félisten
Én mániákus összehasonlító vagyok, és ezen belül igyekszem lehetőleg azonos paraméterek mellett vizsgálódni.
Az AC87 100 mW-nál (legalábbis gyári beállítások szerint) is jobb volt lefedettségben, mint az AX92-es, ami meg jobb, mint az AX58. (Ami meg sokkal jobb, mint az istenített AC65P.)
Ez annak kényében teljesen reális is, hogy az AC87 eleve egy verhetetlen wifijű eszközként jelent meg, amióta csak romlott a referenciaszint, meg aztán az AX92-őt maga az Asus is magasabb kategóriába sorolja lefedettség szempontjából, mint az AX58-ast.
Az AX58 ettől függetlenül kiváló eszköz, wifi szempontjából is. Arról nem is beszélve, hogy AX-es kliensekkel vélhetően sokat javul a lefedettsége is -- amit én még ugye nem tudtam kipróbálni.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
+1
Történetesen nálam is egy AX58 lépett az AC87 helyébe. Kicsit fájt a leváltása, hiszen a 87-es kézbe véve mégiscsak egy sokkal komolyabb eszköz benyomását kelti.

De közben mégiscsak lepörgött egy generáció. Az, hogy az 58-as erősebb, nem kérdés. Ami izgalmas, különösen a 87-eshez képest, az a wifi. Nálam a helyszín, ahol a 87-es utoljára szolgált, és ahol most az 58-as megy, egy 2×50 nm-es téglaház. A házon belül lefedettségi deficit nincs, a sebesség értelemszerűen jelentősen javult. Amiben visszalépés van, az a házon kívüli hatókör. Ez most pár tíz méterre csökkent -- aminek megvan a maga nagyon is kézzelfogható, visszafordíthatatlan oka.
MaCS
-
naga
senior tag
-
naga
senior tag
-
ddmb
aktív tag
-
ddmb
aktív tag
-
ddmb
aktív tag
Az AC86U az az én saját routerom. Viszont szerdán elvileg egy barátomnak jön egy AX55 és már van neki egy AC68VG DSL routerje. A dsl routert szeretné kábellal összekötni az AX55 routerrel, mert az alagsorban is kéne neki wifi térerő. És én a saját routerom beállításait böngésztem, hogy majd ha odamegyek beállítani neki, akkor ne érjen váratlanul az új helyzet.
-
ddmb
aktív tag
-
Drenadar
veterán
-
Drenadar
veterán
-
Drenadar
veterán
[kép] [kép]
hát nem tudom jól értelmezem e , de szerintem ezek be vannak állítva.
és vééégre, köszönöm, köszönöm végre érti valaki és nem azzal esik nekem, hogy úúúúgyse lesz gigabit wifin, hanem megérti hogy a 2-300mbps sebességet keveslem
ha nem tudom megoldani, nem hiszem hogy új routert veszek, akármennyire is nem szeretném, olcsóbb megoldás lenne a LAN
-
Karkarosz
csendes tag
-
atees
őstag
-
atees
őstag
-
atees
őstag
-
atees
őstag
-
atees
őstag
-
atees
őstag
-
zonusz
aktív tag
-
Pocok256
veterán
-
zonusz
aktív tag
-
dmad
aktív tag
-
Pocok256
veterán
-
dmad
aktív tag
-
dmad
aktív tag
Köszönöm a segítséget, sajnos az már nekem nem menne..
Ami arra utal, hogy behalt, az az, hogy az előlapi vezérlőgombok nem működnek (nem kapcsolja le a ledeket, wifi-t sem tudom be-kikapcsolni).
Valamint, ha rendesen indítom, akkor kb. 1 perc múlva kialszik a power led, amit eddig nem csinált.
Lehet szerencsétlen véletlen és most halt meg pont....
Amúgy próbáltam asztaliról, laptopról, másik kábellel, de semmi változás. -
dmad
aktív tag
-
Hardstyler01
tag
-
lionshamlet
senior tag
-
lionshamlet
senior tag
Egy régi Fw-en sikerült működésre bírni a Jelerősítő Üzemmódot.
3.0.0.4.376.2769
Ezt a Jelerősítő setupot lementettem, a későbbiekben már nem tudtam sehogy sem előhozni újra ezt az opciót, csak a lementett fw ujrabetöltésével.
(Alapból a jelerősító módban indult ujra a router)Frissítettem a legújabb Fw-re, természetesen így sem volt elérhető a Repeater mód.
A régi setup betöltésével Viszont újra abban a módban indult újra a Router és maradt a friss Fw.Szóval sok mindent nem értek, és jó lenne tudni hogyan lehet a lementett setup kihagyásával elérhetővé tenni ezt a funkciót.
Egy kép a mostani setupról, mint látod múködik a jelerősítő üzemmód, de van egy gyanúm hogy senki másnál ez nem működik.

-
lionshamlet
senior tag
Tehát a legegyszerűbb az lenne ha megnéznéd nálad elérhető e a funkció-
Ugyanígy a többiek is, akiknek ez nem jelent gondot.(a lényeg az korábban már volt róla szó, elvileg ennek a Routernek ezt a funkciót nem is lenne szabad tudnia. Ezért érdekel az itt jelenlévők közül kiknél aktív ez a funkció).
-
lionshamlet
senior tag
-
MaCS_70
félisten
-
zetecR
addikt
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Akkor hagyom auto módban és 80 MHz-en és a 112-es csatornán,így jónak kell lenni-e igaz?
Teszteltem így az 5 gigát most,teraszon kb. 8-10 méterre a routertől az előtető alatt hozott 20-30%-al többet mint 2,4-n.
De amikor kimentem a szabadba az udvaron ott már szépen kijött az 5 giga előnye.
Kb15-20 méterre is még 80/60-at hozott ahol a 2,4 már "csak" 40/30-at.
Néztem laptoppal is a Xiaomi A2 telefon mellett.
Az jött ki hogy a laptop kb dupláját hozza 5 gigán mint a telefon a nagy távolságoknál,az előtető alatt is kb 30-40%-al volt gyorsabb mint a telefon.Kb hasonló volt 2,4-en is a tapasztalat.
Megvagyok vele elégedve,esetleg állítsak még vmit vagy így jól van ahogyan van? -
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Köszi!
Valóban ezek a legjobb/ajánlott beállítások wifire?"másrészt ne autó módra állítsd
2,4GHz mindig így legyen
N-only, fix 20MHz
1-13 között keresel telefonos wifi analyzer alkalmazással egy viszonylag kevésbé zavart csatornát
WPA2-AES titkosítás5GHz-en
N/AC mixed mód
fix 80MHz
36-os vagy 52-es vagy 100-as csatornát végig próbálod mivel több 80MHz blokk nincs EU-ban
(legtöbb AC router 36-os csatornán lesz mert sokban nem lehet DFS csatornát beállítani)
szintén WPA2-AES titkosítás" -
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Az aktív A CTF (Cut Through Forwarding) engedélyezve van nálam a NAT gyorsításnál.Máshol is kell állítani?
Az extra funkcióknál arra gondolsz hogy a "csicsás" dolgok a teljesítmény rovására mennek?
Írták nekem másik fórumokban hogy fele ennyi pénzért mint a 87U jobb routerek vannak GIGABITES kábeles használatra!
Létezik ez?
Konkrétan ezeket ajánlották gigabites sebességre,torrentezni:
Ac65p
1200u
Av57u V1 -
tobias40
veterán
Nem akarom LAN-ra kötni csak kérdeztem hogy gond-e ha oda van kötve?
Az a baj hogy az én routerem nem támogatja(ha jól tudom) a MESH-t.Gigabites sebességben melyik router lenne jobb a most meglévőnél?
A mostani 600-700 megánál már mind a 2 magot 90-100%on pörgeti!Persze a wifi része se legyen gyengébb,és a lefedettség is legalább olyan mint ez.
100 nm-es kétszintes ház+ az udvar ami legalább 200 nm ahol kellene a wifi,használható minőségben. -
zetecR
addikt
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Állítólag van olyan hálókártya ami pc-be való és "közösíti" a 2x1 gigát ami 2 utp kártyán keresztül jön a telekomos ONT-ből.
És létezik vmilyen külső eszköz is ami ezt tudja,de nem tudom hogyan keressek rá.Értem hogy gyakorlatilag nem tudjuk kihasználni de most csak a lehetőség érdekel és az hogy mennyibe kerülne ha ez megoldható!

Tehát a routerem letudná kezelni a 2x1 gigát is csak több eszközzel ?

Azt a 2 routert hogyan kellene elképzelni a gyakorlatban?
PL. 2 Asus87U és egyikből megy az egyik eszköz a másikból pedig a másik és így adódik össze a 2 giga sebesség? -
tobias40
veterán
Tehát az én routerem nem alkalmas rá?
Mennyit lehetne ezzel max kihajtani,csak az 1 gigát?Asus BRT-AC828--- ezt találtam,ez tudja.
Esetleg vmi kis eszköz ami "egyesíti" a 2x1 gigát,hogy ne kelljen lecserélni a routert?
Persze hogy elég az egy giga is,csak a 2 giga 1500 ft-al lenne drágább tehát meggondolandó..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
-
czegee
csendes tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
zetecR
addikt
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
-
Karkarosz
csendes tag
-
Karkarosz
csendes tag
"A Windows nem tud kapcsolatot létesíteni" Egyszerűen nem jutok tovább.. Filekezelőben ha kiválasztom "Ez a gép"-et akkor ott látom a "Hálózati helyek"-nél, de ha arról lépek fel, ott nem enged adatot felvinni/levenni..
Ha az elérési úthoz írom be, hogy 192.168.1.1 akkor meg megnyitja a böngészőben a routert..
\\192.168.1.1-el meg szintén nem tud kapcsolatot létesíteni.. Samba engedélyezve, vendég is, elvileg van engedélye R/W -
Karkarosz
csendes tag
Bocsi a kései válaszért:
Hétvégén megküzdöttem a router-rel, leszámítva némi bénázást (alig 2 órámba telt rájönni mit írtam el
) egyébként nagyjából zökkenőmentesen sikerült a leírások alapján megcsinálni. Működik is minden, bár a sebességet nemnagyon sikerült tesztelni feltöltésnél, letöltésnél kb 5mbps-t tud ami kicsit vékony de attól tartok sokkal jobb nem lesz...
Ott akadtam el, hogy mivel tudnám a te settings.json-odat felvinni a router-be, mert a Putty nem ismeri a ctrl+v parancsot. Esetleg javaslat?
Köszi! -
Karkarosz
csendes tag
-
Karkarosz
csendes tag
Ha jól olvasok a sorok között, akkor ebben a sorrendben is kell a lépéseket elvégeznem, ugye? Tehát először lecserélem a gyári firmwire-t Merlin-re, utána felrakom az amtm-t (ezt pendrive-ról telepítem?), az amtm-ből telepítem az Entware-t és az alá telepítem a "torrent programot"? Ezt követően pedig az entware-ben már át tudom írni a settings.json filet?
Nem vagyok informatikai analfabéta, csak ez a terület még erősen sötét nálam. Gondolom a linkelt angol leíráson túl nincs egy "még hülyébbeknek leírás"..
Ha nagyon elbaltázom a dolgokat, akkor gyári visszaállítással vissza tudom hozni a router-t, nem marad örökre hurka, ugye? (mármint ha csak szimplán elcseszem valahol és nem jutok 1-ről a 2-re, nem pedig ha pl áramszünetet kap frissítést közben)
-
Tav-Csoves
őstag
Szia, köszönöm szépen a válaszod!
Amit chaosmongernek írtál, megcsinálnám, hogy legalább AP módban jobb legyen nálam a lefedettség, ugyanis elsődleges amiatt vettem.
Kérdés, hogyha felteszem a Merlint, akkor könnyebben be lehet ezt állítani? - pl a gui-ban?
Továbbá, ha felteszem a Merlint, hogy tudom későbbiek során garanciáztatásnál a gyári állapotot - Merlin-mentes - újra megteremteni?
Köszönöm a segítséget! -
ArthurShelby
addikt
-
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
-
sonye
senior tag
-
envagyok
veterán
Én is olvastam, amiről beszéltél, még tegnap, hogy az rt-ac87u nem fogja támogatni a mesh-t.
Viszont a fw changelogjában ott van.
Én se vagyok biztos benne, különben nem kérdezném.
640 kilobájt elég lesz mindenkinek- modta Bill Gates is, mégse igaz.
Mondjuk érdekes az asus hozzáállása, mert az rt-ac56u, és ez a router is simán tudná, hisz ha a az rt-ac68u tudja, akkor ezek is simán.
Lehet nem is asus-t kellene ezek után venni. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Rt-ac87u utolsó merlin fw changelog:
"384.13_1 (12-Aug-2019)
- FIXED: RT-AC87U failing to boot when configuring in AP mode.384.13 (31-July-2019)
- NEW: AiMesh Router and node support. Note that automatic live
update of Merlin-based nodes is not supported, you will have
to manually update any Merlin-based nodes when a new firmware
is available. Asus-based nodes (which is recommended) will be
able to make use of the automatic live update."Elvileg mennie kell.
Tapasztalat? -
envagyok
veterán
-
MaCS_70
félisten
Majd megpróbálkozom vele valami külső rendszeren, mondjuk egy RPI-n. A routernél nem szívesen kísérleteznék, és évek óta remekül működik a két párhuzamos menetirány.
Tényleg jó, kár, hogy a Tomatoba nem tették bele az .ovpn fájlkezelést. Kényelmesebb, mint a hitelesítő adatokkal zsonglőrködni.
Köszönettel: MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Igazad van nem más, csak (mivel van némi homály a fejemben)
- egyrészt számomra nem tiszta, hogy ez a bizonyos, alapból 10.8.xxx.xxx Virtual Address, amit a kliens kap, pontosan milyen szerepet játszik és hogyan érhető el,
- másrészt nem tudjuk, hogy Legelek kolléga miért nem látja a szerverhálózatát annak a saját IP-címeivel.
Egyébként lehetséges két Asus router között site-to-site OpenVPN-kapcsolatot létesíteni?
Köszönettel: MaCS
-
MaCS_70
félisten
Akkor arra kéne rájönnünk, hogy nálam ezt miért nem így működik.
Nálam a 10.xxx.xxx.xxx (ami nálam speciel más, de ezt ajánlja fel az AsusWRT OpenVPN szervere, úgyhogy maradjunk az érthetőség kedvéért ennél) Virtual Address hatból hat működő OVPN-kapcsolatnál tök süket. Ezzel szemben kiválóan elérhető a kliens felől a szerveroldali LAN annak a saját címein.
Jelenleg a szülők vidéki házában ülök, és az otthoni hálózati hosztokat úgy érem el az otthoni 192.168.otthon.hoszt címeken, mintha otthon ülnék.
Az otthoni routeren az OVPN szerveren a LAN tolása és a DNS hirdetése be van kapcsolva, a Kliensek utasítása az internet-forgalom átirányítására pedig kikapcsolva.
Gyanúm, hogy a LAN tolása eredményezi azt, hogy én itt a 192.168.szülők.0 hálózatról vagyok bent a 192.168.otthon.0 hálózatban.
Átállítani most nem szeretném, mert fontos, hogy megmaradjon a kapcsolat, de ha indulunk haza, akkor majd teszek egy próbát a LAN tolása kikapcsolásával, hátha akkor a belső hálózati címek helyett a Virtual Address tartománya jelenik meg. (Bár arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy Virtual Address utolsó oktetjével ütköző LAN-cím mit fog csinálni. A virtuális hálózati ugyanis nyilván 0 utolsó oktettel fut, a kliens Virtual Addresse mégis 2-re végződik, ami viszont egy létező hoszt címének is a végződése.)
MaCS
-
MaCS_70
félisten
Ezek szerint mégsem fix IP-címről, hanem címfoglalásról van szó, ami talán egy szinttel könnyebben felülírható címosztás.
Érteni ugyan nem értek az OpenVPN-hez, de elég sokat állítottam be és nézegetek időnként, tehát tipikusan a belepofázó kibic vagyok -- de nálam valahogy nagyon máshogy működik ez a dolog.
Nálam az összes OVPN-kapcsolat így működik:
A vitruális címen (amire az Asus router a 10.xxx.xxx.xxx címet ajánlja fel) és soha semmit nem értem el. Látom a kapcsolatinfóban, de használni nem tudom.
Ezzel szemben nekem mindig az jön ki, gyakorlatilag az alapbeállításokkal, hogy a kliens felől tökéletesen el tudom érni a szerver hálózatának eredeti címtartományát, a mindenkori kiosztott címekkel, pont úgy mintha az adott hálózat egyik gépe előtt ülnék -- amint az a VPN egyik alaptulajdonsága.Kérdés tehát, hogy legelek kolléga mit állított át, hogy nála ez nem így működik.
MaCS
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)