- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
válasz
szaboi6512 #10397 üzenetére
Azokat néztem, de mi az ami jó bennük? A reklámblokkólóról itt írt valaki pár napja, hogy vannak vele gondjai
Más meg annyira nem volt érdekes -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy AC68U router ami gond nélkül üzemelt eddig. Tegnap délután random elkezdett leszakadni és nem is hajlandó visszacsatlakozni, csak ha rámentek a pppoe adatokra ismét(változtatás nélkül). Legfrissebb stabil gyári fw van rajta, syslog sokat nekem nem mond, ami sokszor fordul elő az:Apr 13 22:55:11 dnsmasq[543]: Maximum number of concurrent DNS queries reached (max: 150)
Illetve ilyen fordul még elő benne:
Apr 13 22:55:17 syslog: wlceventd_proc_event(490): eth2: Deauth_ind **:**:**:**:**:**, status: 0, reason: Unspecified reason (1), rssi:0
Apr 13 22:55:17 syslog: wlceventd_proc_event(526): eth2: Auth **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:17 syslog: wlceventd_proc_event(536): eth2: ReAssoc **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:39 syslog: wlceventd_proc_event(490): eth2: Deauth_ind **:**:**:**:**:**, status: 0, reason: Unspecified reason (1), rssi:0
Apr 13 22:55:48 syslog: wlceventd_proc_event(526): eth2: Auth **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:48 syslog: wlceventd_proc_event(555): eth2: Assoc **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:55 syslog: wlceventd_proc_event(507): eth1: Disassoc **:**:**:**:**:**, status: 0, reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS (8), rssi:0
Apr 13 22:55:56 syslog: wlceventd_proc_event(526): eth1: Auth **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:56 syslog: wlceventd_proc_event(555): eth1: Assoc **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:58 syslog: wlceventd_proc_event(526): eth1: Auth **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:55:58 syslog: wlceventd_proc_event(555): eth1: Assoc **:**:**:**:**:**, status: Successful (0), rssi:0
Apr 13 22:56:10 rc_service: httpd 552:notify_rc restart_wan_if 0
Apr 13 22:56:10 pppd[25541]: Connection terminated.Látok az oldalon egy beta fw-t lehet az megoldaná a problémámat?
-
szaboi6512
őstag
válasz
enginev3.0 #10395 üzenetére
Megnéztem az entware-t is, de semmi érdekeset nem találtam benne
Nem az entware érdekes, hanem a segítségével telepíthető szolgáltatások.
Ami Entware nélkül nem menne..... -
gabro0
őstag
válasz
enginev3.0 #10395 üzenetére
Mi lenne érdekes?
-
enginev3.0
félisten
Jót tett neki az nvram törlés, egyből nincs gond a magokkal
Megnéztem az entware-t is, de semmi érdekeset nem találtam benne
-
-
.Sziszi.
tag
Sziasztok,
AC65P-m (Merlin 5.1.2) van, édesanyámnak AC57Uv3, ez két külön lakás.
Telefonos appból mindkettőt tudom kezelni a saját hálózatából.
AC65P-ből el tudom érni az AC57Uv3-at, fordítva viszont egy ideje nem.
Távoli kapcsolat be van kapcsolva, mi más lehet a probléma? -
vargalex
félisten
A transmission akkor is azt írja, hogy zárva a port, ha a web service, ami az ellenőrzést végezné nem elérhető. Érdemes a konkrét portot valamilyen port checkerrel ellenőrizni (amikor fut a transmission). Igaz, ezek csak TCP portokat tudnak check-elni. Néhány lehetőség: portchecker.co, ipfingerprints.com, yougetsignal.com.
-
FNZ
őstag
leállítottam a blokkolót (diversion) kb. 1,5 órája és úgy néz ki, hogy kezd helyreállni a rend, most megy az időkép kamerám rendesen. nem értem, hisz allowed státusza volt, mégsem működött órákon keresztül.
nem tudom, hogy lehetne ezt a blokkolót konfigurálni, állítgatni (tudom, gugli a barátom)ami még problémám, hogy a transmission kliensben a port próbánál azt írja ki, hogy "a bejövő port zárva. ellenőrizze a tűzfal beállításait".
tegnap is teszteltem és volt amikor azt írta hogy nyitva, volt amikor azt hogy zárva, amit megint csak nem értek.
a portforward be van állítva a wan menüben tcp/udp-re úgy, mint a régi routerben. -
tt_to
tag
válasz
woodworm #10382 üzenetére
Értem... vagyis nem.
Nem vagyok járatos a témában ez is hozzátartozik, el is tudom akár fogadni amit mondasz, de akkor ha előtte nulla közeli mag használatok voltak, majd elindítottam a torrenteket és akkor elkezdtek felpörögni a magok úgy hogy nem volt a routeren sem LAN-on, sem WIFI-n egy eszköz sem ami esetleg belerondíthatott volna a képbe.
A tévedés jogát természetesen fenntartom, a józan paraszti észre és a szememre hagyatkoztam csak, bár lehet az ide most kevés. -
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10383 üzenetére
jaa, a firm-re gondolsz? azt a webes felületről frissítettem.
a többi kiegészítőt telepítettem putty-al (blokkoló, netstatisztika) -
tt_to
tag
válasz
szaboi6512 #10370 üzenetére
Szuper
Nálam csak 300/20-as net van.
-
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10366 üzenetére
webes felületről hogyan lehet?
(#10367) tt_to
köszi, nagyon vaksi vagyok, fel is vettem a szemüvegemet.egyébként valami nem jó, mert mióta fent van a reklám blokkoló, az időkép kamerám nagyon gáz lett, rengeteg kép nincsen meg, pedig 10 mp-ként kellene képet feltölteni.
kipróbálom, hogy kikapcsolom a reklámblokkolót és akkor mi lesz. a blokkoló szerint allowed az ftp.viharvadasz oldal vagyis elviekben nem szűri -
mrmft
senior tag
válasz
enginev3.0 #10369 üzenetére
WPS nyomva es ugy is marad, majd bekapcsolas, amint villognak a LED-ek a WPS-t elengedheted. Ez valt be. De csinalhatod ugy is ahogy irtad, elvileg ugyanaz.
-
vargalex
félisten
válasz
Alex91 #10374 üzenetére
Mindjárt felrakok egy AsusWrt-t (Merlin-t) a tartalék routeremre és megnézem. Ha az egy iframe, akkor bizony pont köze van az 5 GHz-es wifi-hez, mert ebben az esetben a mérés a kliensen történik. Azzal is le lehet ellenőrizni, hogy mér az ember egyet itt 2,4 GHz-es wifi-t használva, vagy 100 Mbps-re korlátozva a vezetékes kapcsolatot... Rögtön kiderül.
Szerk.: Most, hogy a kolléga felrakott egy kliensről indított mérést, még inkább azt gondolom, hogy a router webes felületén indított mérés a kliensen történik valójában. Ugyanis nincs jelentős különbség a késleltetésben...
-
szaboi6512
őstag
-
vargalex
félisten
válasz
Alex91 #10371 üzenetére
Nem tudom, hogy PPPoE, vagy DHCP kapcsolata van-e a kollégának, de előbbi esetében szinte kizárt, hogy maga a router mérje. Utóbbi esetén is kétséges. Én megnézném a HTML forrását, inkább azt gyanítom, hogy egy sima iframe van az ookla valamelyik oldalára.
Persze, akár az is lehet, hogy mégis megcsinálták. -
Alex91
félisten
válasz
szaboi6512 #10370 üzenetére
Ezt a router meri, semmi koze a Wifi-hez, azt az eszkozon kellene merni...
-
szaboi6512
őstag
-
mrmft
senior tag
válasz
enginev3.0 #10357 üzenetére
Gyarirol - Merlinre es vissza valtaskor is mindig kell a reset. A legjobb ha mar eleve resetelt verziorol valtasz, majd telepites utan ismet reset. Ne kerdezd miert, igy mukodik jol a tapasztalat szerint.
@#10366 FNZ Persze, hogy ettol erre valo a reset.
-
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10340 üzenetére
hali!
én szombaton vettem és felraktam, de nem csináltam resetet, mert előtte nem használtam a gyárival.
elszórakoztam a merlinnel jópár órát, mert nem volt egy normális pendrive a swap fájlnak és hibát írt, amikor az putty-on keresztül telepíteni akartam, valamint hiányolta a netet is hozzá.
beüzemeltem a router a végleges helyére, beáldoztam egy 8 GB-os usb3-at.és rögtön ment minden telepítés. bár a merlin oldalán azt írták, hogy töröljük az nvram-ot, mert vannak ott nem használt, felesleges konfig állományok is, na nekem utána rögtön eltűnt az összes dhcp rezerválásom és a portforwardom (nem tudom ettől lehetett e, de én erre gyanakszok).
telepítettem a reklám blokkolót és a statisztika szerint elég sokat blokkol. kipróbáltam a telefonon a fészbúkban, ahol pár helyen a reklámnak csak a webcímét írta ki, de a tartalmat nem (előtte mindig reklám volt ott). úgy néz ki, valamit blokkolgat, működik a dolog.sajnos a gépem nem bírja a gigás netet, mindig max 500-at mért, így nem tudtam, hogy csak ennyit ad a digi és korlátozva van 500-ra vagy miért csak ennyi a sebesség.. volt egy menü a routerben, ahonnan lehetett speedtestet futtatni, de telepítgettem, állítgattam a merlit és eltűnt a menü. ott láttam először, hogy 900-at tud a netem abban a pillanatban.
hova tűnt - nem Damon Hill - a menü? nem találom sehol! bár van kiegészítő, ami pl. 12 óránként csinál automatikusan egy speedtestet és abból vissza lehetne nézni a sebességeket.A mobilom az N-es routerrel max, 150-et tudott, ezzel ki tudtam hajtani a 900-at az 5gzh-es wifin.
bár nem tudom mire tudom ezt a nagy sebességet kihasználni, de elmondhatom, hogy lobog a hajam a sebességtől.kíváncsi leszek, hogy a NAS-on a "fel - le töltést" hogy bírja majd hosszú távon.
-
Yeffy
veterán
follow up ezen a probleman.
sajnos tovabbra is fennall a hiba, most reseteltem a halozati beallitasokat a telon, illetve statikus IP-t allitottam be, egyelore teszteles alatt van.
amiota ujra hozzaadtam az SSID-t a telohoz, igy jelenik meg a routeren (a mobilappon egy eszkozt mutat, csak a webes feluleten irja kettonek), ez normalis? az en telojaim nem igy csatlakoznak fel, es ez sem igy tette a reseteles elott.
-
Yeffy
veterán
válasz
kivansisagbol megneztem, nalam mit mutat AX56U-val, nalam is NAT-ol a szolgaltato, ha jol tudom.
ez volt a max, amire fel tudtam tornaszni. -
TeeJay
félisten
válasz
Kíváncsi leszek hogy bírja majd a masszív torrentezést mert a speedtest azért nem ugyanaz a terhelés mint sok száz TCP és UDP csomag
-
dkess
őstag
válasz
Nem vagyok torrent szakértő, de amennyire az emlékeim nem csalnak, akkor a transmission (illetve az arra épülő dolgok, mint pl. a Download Master) az csak egy szálra terhel?
Amennyiben igen, akkor a korábbi képeden ahol az első mag 100% -on van ott valószínűleg ez lesz a szituáció. Itt nem segítene egy negyedik mag. Igazából a minél erősebb egy szálas meg az I/O (írás/olvasás, USB) teljesítmény ami számít és ebben jobban állhat a AX58U a négymagos AX56U -hoz képest ...
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #10352 üzenetére
Gondolom a core1 felel a NAT-ra a core2 és 3 meg a 2,4GHz BGN-AX wifit adja
Csinálnál úgy is CPU terhelést hogy wifin tekered ki amennyire tudod és nézed melyik mag lesz akkor terhelve?Mivel ebben a switch-et is a SOC látja el így elég gáz ha 100%-on pörög
Látod az AC65P 10% terhelést sem kap miközben rántom lefelé 100megabájttal a cuccostRáadásul ahogy nézem ez még félterhelés sincs mivel 115MB le és fel egyidőben hol van
u.i.: 3magos az a SOC szóval nem tudsz aktiválni semmit pluszban
Végén neked is AC65P lesz úgy érzem -
válasz
enginev3.0 #10354 üzenetére
Szerintem már az is sok egy speedtest-re, mert az sehol sincs egy húzós torrent terheléshez képest.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #10353 üzenetére
Nem tudom mitől lehet
Amikor beüzemeltem, és csináltam egy speedtestet, akkor ilyen 20-30% körül dolgoztak a magok -
válasz
enginev3.0 #10352 üzenetére
Hát ez elég kiábrándító.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #10351 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #10343 üzenetére
Mivel ő még tőlem is vadabb torrentező, hamarabb fogja írni ha nem bírja a router a terhelést minthogy én kérdaezzem
Telekom 1/1 gigabit van neki ha jól tudom
-
gabro0
őstag
válasz
enginev3.0 #10345 üzenetére
Mehet, én is ezt használom. Egy resetet viszont nyomj a felrakás után, biztos ami biztos.
De tényleg, amelyik routerre van Merlin arra érdemes felrakni. Semmit olyat nem tudok mondani miért ne tegye fel valaki. Az egész projekt célja épp az, hogy a gyári rendszer hülyeségeit irtsa ki és egészítse ki azt az életet megkönnyítő funkciókkal. Jó pár esetben innen került át funkció a gyáriba, mert az Asus mérnökeinek is megtetszett. Részletesebben itt.
-
enginev3.0
félisten
NAT Type fullcone vagy symmetric?
-
gabro0
őstag
válasz
Jó pár hibajavítás van benne és rengeteg plusz tudást ad, már csak az entware miatt is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Jó teszt alany leszel TeeJay kérdéseire
-
mpo
veterán
válasz
Arra kíváncsi vagyok, hogy a nálad kapott terheléstől kifekszik-e.
Nem figyeltem eléggé, nem AC65P lett, de törölni már nem tudom. -
válasz
Ha nincsen igényed a plusz tudására akkor maradhat a gyári.
-
enginev3.0
félisten
Egy gyengébb pillanatomban megvettem az ax58at
Érdemes merlint rakni vagy felesleges?
Mivel ad többet? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000 #10327 üzenetére
Korábban beírtam ezt a problémát, hogy wifin a kábeles letöltési sebességének csak a fele, miközben a feltöltési ugyanaz. Régebben nem volt ilyen gond, de valamitől elromlott. Viszont az a furcsa, hogy PC-ről, wifin laptopra letöltés, meg tökéletes. Tehát az furcsa helyzet, hogy valamiért nem megy. Még nem derült ki, mi lehet az oka.
TeeJay, persze, te ajánlottad.
-
válasz
Intruder2k5 #10337 üzenetére
Ez a wan beállításoknál van, ugye?
Ott próbáltam, sajnos semmi változás.
Legfeljebb wps gombos reset, aztan egy óra alatt mindent visszaállítok. -
-
válasz
Intruder2k5 #10334 üzenetére
Végleges gyári FW-nél nem megy a HW NAT?
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #10330 üzenetére
Hát de az nem 80 vs 160MHz mód miatt van
simán lehet annyit bír a DIGI felfelé FTTB-n -
-
Dragon3000
nagyúr
-
gahor72
aktív tag
Mondjuk én a telót google family linkkel is szabályozom. Alap 2 óra teló idő, ha jó jegy jön az +15perc,ha rosszabb akkor - sok perc..
A FL-el egy kattintás és le is van zárolva a teló. Se wifi, se játék. És még viszonylag realtime tracking is van benne.
Tiszta Spárta. -
dkess
őstag
Szívesen.
Akkor az 'Eszközök' menüben a kliensalapú blokkolás nem, de a parental control (profilhoz tartozó eszközök alapján) viszont működik, ha jól értem.
A 'Beállítások'/'Wi-Fi'/'Wi-Fi feketelista' az működik a mobilapp -ban? Értem ez alatt, ha csak egy kliest akarsz blokkolni és nem a gyerek összes kliensét, akkor gyorsan bedobod oda az érintett eszközt. Aztán kiveszed, de már "jó lesz" a gyerek.
-
dkess
őstag
Akár a mobilapp -ban a klienslistában az érintett 1-2 kliensre ráböksz. A megjelenő részletekben lesz két lehetőség az adott klienssel kapcsolatban:
- internet elérés blokkolása,
- sávszélesség beállítása (OK, nekünk az előbbi kell igazából).Átkapcsolod és az adott kliensen megáll az élet. Mondjuk távoli eléréskor (ha nem a helyi hálózaton van a mobilod), akkor elég "kínkeservesen" jön be a klienslista (várni kell a betöltésre - ebben a TP-Link mobilapp -ja sokkal jobb).
A Parental Control menüben pedig, ha a gyerekeknek van külön profil beállítva, akkor az egyes gyerekhez kötött példának okáért 4 hozzákötött eszközt egy gombnyomással tudod teljesen letiltani a jobb felső sarokban található pause gombbal (és egy gombnyomással indítani).
Ahogy írták, white list kell. Ami eszközt nem használsz - avagy egy megadott interface -t azt ne rögzítsd a white list -be. Pl. PC/laptop/TV stb. -nek van RJ45 és WiFi csatlakozása külön MAC címmel - itt ez olyan mintha két eszköz lenne ... Értelemszerűen gyerek oldalon viszont minden interface legyen rögzítve - nehogy egyszerűen dugjon egy UTP kábelt és mehet a játék ezerrel tovább.
Az olyan eszközeidnél, ahol könnyen ki tudja nézni a MAC címet (pl. TV - RJ45/WiFi külön) azokat egy külön csoportba is berakhatod (parental control) és alapból tiltod teljesen. Aztán, ha otthon szeretnél Netflix -et nézni, akkor előtte visszakapcsolod magadnak. IP ütközés miatt egyszerre nem tudod használni a gyerekkel ...
Értelemszerűen router stb. web es konfigurálási felületéhez nem engeded a gyerekeket. A mobiltelóknál csak telefon MAC -el jöhetnek fel LAN -ra (véletlenszerű esetén tiltva). Windows -nál akár adhatsz Nekik "sima" felhasználót, akkor nem tudnak MAC -et módosítani, de igazából egy jól karbantartott white list -el ennek a méregfogát is ki lehet húzni ...
-
gabro0
őstag
Köszönöm
Akkor nálam van a gond.
Nekem a szobámban a router, ezért nem megy a világítás rajta. Viszont ha gebasz van a szolgáltató felől, akkor pirosan kellene világítania és gyorsabb így megnézni, mint akár a webfelületre belépni. Persze csak ha működne, de resetelem és reménykedek megjavul.
-
válasz
gahor72 #10312 üzenetére
Köszi. Akkor szülői felügyeletben próbálom meg tiltani.
Ez az időbeli ütemezés túl macerás. Én valami olyan megoldást keresek, hogy prompt le tudjam kapcsolni a netet nekik
. Tudom szép szó, nevelés, stb. Csak amikor online meetingen vagyok és ők már nem bírnak magukkal játék közben, akkor egyszerűbb lenne telefonról kilőni a netet alóluk
.
-
gahor72
aktív tag
Igazad van,ha az intranetet letiltom,hiába az ip rögzítés tök más ip-t kap,és nem megy a net tiltása.
De a szülői felügyeletnél úgy néztem,hogy lehet tiltást/ütemezést csinálni a vendég hálóra csatlakozott klienseknek ,mert azt MAC címhez köti a router.
AX92u 3.0.0.4.386_41712 -
TeeJay
félisten
válasz
pinnacle #10304 üzenetére
Mi köze a 160MHz wifinek a feltöltéshez?
DIGI FTTH 1000/300 mellett nyúzom az AC65P-t 2éve lassan és tökéletesen bírja
160MHz nem is kell mert nincs olyan telefonom
Redmi Note 9s MU-MIMO-s 2antennás így 866mbit link megvan és 600-630megabitet mérek rajta. Ez mindenre IS elég
PC-k meg gigabit LAN-on amiből a torrentes gép 24/7-ben megy, a melós gép napi 8-10órát kéri a netet közben meg a gyerek még wifiről játszik. Sosem éreztem hogy lomha lenne -
pinnacle
nagyúr
válasz
szaboi6512 #10275 üzenetére
Köszi mindenkinek! Megvárom a DIGI átkötést, utána majd meglátom mi lesz, de ha nem javul a feltöltés, akkor visszaviszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged