Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Az igen, nem néz ki jól. Nem lehet, hogy most még csak szkenneli a tartalmakat, hogy saját műsortárat tudjon csinálni? Vagy ha idővel sem múlik el, megpróbálhatod más fájlrendszerrel újraformázni a vinyót, de saját tapasztalatom sajnos nincs.
Nálam meg a kis sunyi érzi a vesztét, most épp 5.5 órája él és virul. Kár, hogy most már 200+ órát kéne nyomnia egyhuzamban, hogy elhiggyem neki. Pedig mára visszaraktam a zárt szekrénybe.
-
-
Moleman
addikt
Nincs túl sok opcióm sajnos, úgy lett bekábelezve a lakás, hogy a nappali szekrény aljában fut össze minden, már régen ki lett fúrva a háta, mikor ott lakott az 5.1 mélynyomója. Kirakhatnám szem elé a routert, de ahhoz máshol is ki kéne lyukasztani a hátfalat, nyitott polc esetén meg hülyén néz ki később. Meg nem is biztos, hogy elérnének máshova a hálókábelek, kifejezetten ide vettem őket méretre.
Meg most már úgy vagyok vele, hogy ha a régi TP-Link bírta évekig, akkor az újnak is illene elviselnie ezt a környezetet. Amúgy nem hiszem, hogy a meleg gondot okozna neki, végül 11 órát bírt tegnap délután óta, ami abszolút rekord. Most reggel viszont már kétszer indult újra.
-
Moleman
addikt
Jaj tényleg, az én Sharkoon dokkolóm is leáll egy idő után. Nem tudom, lehet-e valahogy erőszakolni, hogy ne állítsa le, engem annyira nem zavar, mert csak akkor kapcsolom be, mikor épp használom archiválásra.
Ha meglesz az új AC65P (elvileg holnap, jött visszaigazoló email, de még nem hívtak a pikkpakkpont miatt), kipróbálom ezt a hálózati mókát rajta.
A rossz már resetelve és elcsomagolva várja az elkerülhetetlent. -
Dragon3000
veterán
Kipróbáltam a kedvedért a dolgot, ráraktam egy 32GB-os usb3 pendrive-ot, csináltam megosztást és mediaszervert is az általad linkelt leírás alapján. Gépről rámásoltam egy sorozat részt, ment 25-30MB/s-kel, telefonon vlc-vel meg minden gond nélkül tudom nézni a router megosztásából.
Rámásoltam egy 1080p remux-t is, ez is hiba nélkül ment, csak egy kis videót tudtam rámásolni, mert fat32-ben van a pendrive, videó adatai:
Video
ID : 2
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings : CABAC / 2 Ref Frames
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Format settings, GOP : M=3, N=22
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 30 min 1 s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 10.0 Mb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.202
Stream size : 2.11 GiB (94%)
Default : No
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Audio
ID : 1
Format : FLAC
Format/Info : Free Lossless Audio Codec
Codec ID : A_FLAC
Duration : 30 min 1 s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 642 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel layout : L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 11.719 FPS (4096 SPF)
Bit depth : 16 bitsEgyedüli hiba, hogy nem látom a hálózati részen a routert, de fel tudtam csatolni hálózati meghajtóként, kézzel beírva az elérést, pedig az smb1-t engedélyeztem a winben.
Azt vettem még észre, hogy a média szerver engedélyezése óta 98%-on van a memória, ami előtte 30% alatt volt.
Szerk.: Nem a média szerver volt a baj, mert a samba-val együtt kikapcsoltam és csak 96%-ra ment le, amikor leválasztottam a pendrive-ot, akkor ment csak vissza 33%-ra.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Na ez érdekes, szerkesztettem és valahogy dupla lett belőle
Legegyszerűbb, ha hálózati meghajtóként felcsatolod így olyan, mint ha az adott gépben lenne egy meghajtó, majd a torrent kliensben beállítod ezt a meghajtót.
De ha ezzel a windows minden indulásnál balhézna, akkor létre kell hozni egy bat fájt és bele kell írni a következőket: net use j: \\router_neve\megosztott_mappa_neve /USER:amit_beállítottál_a_routerben_a_megosztásnál jelszó_amit_beállítottál_a_routerben pl: net use j: \\RT-AC65P-8488\ASUS-USB /USER:próba 123456
Ha ez megvan, akkor elmented és bemásolod a c:\Users\Géped_neve\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\
Így magától megcsinálja minden gépindulásnál.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sajnos ez az 5,4MB/s nem lesz elég letöltésre. Próbáljátok ki, lehet nektek gyorsabb lesz. Hálózati meghajtó csatlakozást nem találtam elsőre, pedig ott van felül. Nekem nem is reklamál a Win.
blueye kár, hogy nem tudtad kipróbálni a gyárival. Nekem az eredeti a lakás (81m²-es panel) két legtávolabbi pontján 34,5, 36,7Mbps-t mért, frissítés után már csak 1,88, 0,72-t.
Kezelőfelületből is lehet jelezni az ASUS-nak. Nekem nem sikerült, de ilyenkor emaillen is megy, csak csatoljuk a hibafájlt.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Összességében jelenleg siralmasnak mondanám, de lehet, hogy csak a pendrive-nak nem tetszett a dolog.
Megnéztem úgyis, hogy átállítottam usb3-ra a pendrive-ot, mert alapjáraton usb2-vel használta a router.Egy torrent ment a pendrivera és közben így terhelte a routert
A sebesség meg 50KB/s-25MB/s között ugrált, de inkább a KB/s volt a jellemző. Lehet nem tetszik neki a fat32, vagy nem tudom.
Szerk. megnéztem a gépen is és ha ott töltök rá torrentet ott is leugrál 50KB/s-re, formáztam ntfs-re így megy gépen 10-30MB/s között.
Szerk2. ha a routerben van a pendrive, így is belassulgat 30-50KB/s-re.
Jelen állapotában ennél egy rpi is jobb lenne ezekre a feladatokra vagy egy olcsó egy lemezes nas, azok is tudnak 10-15MB/s-et torrentben, csak annyi különbséggel, hogy nem ingadozik így a sebességük. Nekem régen egy 2 lemezes zyxel nsa 325v2 volt, 5400as hdd-kel és 15MB/s-t tudott torrent esetén, hálózatban meg 100MB/s körül.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Már az előző router újraindulásai miatt írtam a supportnak (angolul), válaszoltak is (magyarul ), azt mondák, hw hiba lehet, vigyem vissza garanciában.
Amúgy most egészen jól viselkedik, közben tesztelem a médiaszervert, nekem gond nélkül bírja a pendrájvot (8 gigás low end ajándék cucc), a memóriahasználat 28-ról csak 33%-ra ment fel, a procihasználat elhanyagolható. Igaz csak 2 fájl van most rajta. Ja, exfattal nem működött, most NTFS.
Szerk.: Mégse, most már felugrott 97%-ra a ram és ott maradt... Mégse, visszament 34-re. Kiszámíthatatlan. Most meg a proci van 100-on mind a 4 maggal. A pendrájvot leválasztva visszament 0-ra. Most megint 100, pedig benne sincs a pendrájv.Hálózaton tudtam mappelni a SMB1.0 engedélyezése után, 6-8 MB/s másolta át rá a filmet, ami azért vicces, mert a pendrájv a USB3-as asztali gépbe dugva csak 2 MB/s-t tudott.
A tévén látszik a mappaszerkezet a browse folders alatt, de se ott, se a video mappa alatt nem látja a fájlokat (mkv és avi), így igazából a hálózati megosztástól eltekintve nincs értelme, arra meg pont nincs szükségem, mert vannak megosztott mappáim a hálózatra kötött gépeken. Mindegy, nekem annyira nem fontos, marad a Serviio.
Ami a sebességet illeti, lakáson belül, vékony falakkal mindenhol 85 megabit fölött mértem P10-zel, a lépcsőházban 15 méterre, 5 vastag ytong fal mögött már elvesztette az 5G-t, viszont abba az irányba egy antenna se néz. 1-2 vastag fal mögött még működik, de a mérések viccesek voltak, a letöltés leesett 5 mbps alá, a feltöltés viszont 40 és 70 között volt. Majd az 500-as nettel lesz ez igazán beszédes.
A mérés közben újra is indult egyszer. Három - mondta a székely.
-
vargalex
félisten
Írási sebességet én nem mértem, de ha jól emlékszem mások kb. 40 MB/s-et mértek.
Nem tudom, hogy az AsusWrt tud-e ext2/3/4 filerendszert kezelni, de egy próbát megérhet. Az NTFS jóval erőforrásigényesebb.
Egyébként eléggé meglépett, hogy az RT-AC57U gyári firmware-ja még mindig 2.6-os kernelre épül (2003-ban jött ki, nyilván voltak javítások, de akkor is...)Alex
-
TeeJay
félisten
te figyu már
gigabites nettel még gépre is szenvedős tölteni nemhogy egy router csinálja azt külső HDD-re...
a router azért van hogy több eszköz használhassa a gigás netet meg lakáson belül osztani tudd a cuccokat
de ha tölteni akarsz akkor PC vagy laptopra tedd vagy ha routerre teszed ne sírj hogy lassúMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kami11
őstag
válasz pinnacle #124 üzenetére
Írtam nekik, de válasz nem érkezett, ezért érdeklődtem itt, hátha valaki vásárolt már tőlük és tudja a kérdésemre a választ. Bevállaltam, megrendeltem a routert, majd megírom mi lesz az eredmény ha megérkezik. Bár gyanús, hogy nincs raktáron, mert az adatlapja is hiányos, valamint a keresőjük sem dobja fel az eszközt, az árukereső linkjére kattintva lehet csak megtalálni az oldalon. Meglátjuk!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
válasz pinnacle #132 üzenetére
Nekem sem ment el a visszajelzés, gmail-nél valóban nem lehetett csatolni a fájlt, így elküldtem freemail-ről a levelet, ott nem volt semmi gond a csatolmánnyal! Kíváncsi leszek lesz-e visszajelzés, és mi, ha igen?
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Buckey
őstag
válasz pinnacle #144 üzenetére
Szia!
Amennyire értek hozzá, nem a legideálisabb helyen van az a router. Próbálgasd, hogy hol a legjobb és ahhoz minél közelebb próbáld elhelyezni, de ha jól nézem, érdemes lenne megpróbálni az "üres" részre tenni (a 3. szoba elé). Akkor kb. középen van.
Szerintem [ezt] nézd meg, hátha segít az elhelyezésben.Igaz, nem wifi, csak mobilnet, de nekem a TV egyik oldalán max. 30 mega, míg a másik oldalán minimum 50 mega! (maximumot nem tudok, mert 100-as portja van csak a mobil routernek, de telefonon 115 mega).
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz pinnacle #144 üzenetére
WiFi tudnivalók, itt a sugárzás irányára is választ kapsz.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Dragon3000
veterán
válasz pinnacle #149 üzenetére
Kérdés, hogy a frissítés és a reklamációk mellett nem változott a szomszédos wifik száma vagy erőssége, ami ugyanúgy gond lehet. A linkelt képen a kábelek azért vannak ilyen hülyén, mert a tp-linkhez volt méretezve minden, ami pedig a falra volt szerelve és nem egy tartókonzolra
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #167 üzenetére
csinálj egy resetet és állítsd be újra
nálam hasít a wifi 2,4 és 5GHz-en is pedig frissítettem
szóval valami nálad félre van nyomva
ha küldesz screenshot-ot megmondom mit hogyande amúgy egyszerű
2,4GHz
N-only, fix 20 vagy 40MHz attól függően mennyi szomszéd wifi van feléd
1-13csatorna mérd ki melyik a jó
wpa2 personal aes5GHz
N/AC mixed
fix 80MHz
csatornát megnézed melyik jó
és szintén wpa2 personal aesprofessional résznél mehet minden gyári beállításon mert frankó
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #174 üzenetére
aki fel akarja törni annak tökmindegy hogy látható vagy rejtve van, ellenben mindenkit szopatsz vele otthon aki használná
N-only módban van a 2,4GHz-nek a legjobb teljesítménye
a csatornát meg fixen te tedd 13-as csatornára ne AUTO-n legyen
ja és 20MHz fixen legyen a sávszélesség aztán úgy próbáld
40MHz-en persze hogy kap bőven zajt mivel kétszer akkora sávot használMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #284 üzenetére
még nem láttam én sem szétkapott 65P-t
egyedüli árulkodó infó a wikidevin azonos FCC szám mindkét routerre
ebből már el lehetett gondolkozni hogy ha két router különböző akkor miért azonos az FCC számuk
hát ezért, és akkor a wikidevi is benézte mert a 65P-ben nem a két gyengébb wifi vezérlő van
hanem 65P = 85P és még a FW is azonos
aztán ha kiderül hogy tényleg nincs semmi limit rajta akkor csak ki kell próbálni valami 4antennás cuccal (ez az ami elég nehéz lesz)Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #653 üzenetére
vezetéknélküli módot miért AUTO-n hagyod?
van B/G only cuccod még a lakásban?
ha minden eszköz N képes akkor N-only-ra tedd hidd el még jobb lesz a 2,4GHz
illetve a vezérlőcsatorna 13-ra van téve de alatta bepipáltad hogy auto csatorna keresés beleértve 12 és 13-as csatornát is
azt pipáld ki nincs rá szükségMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #655 üzenetére
100-as AC talán a legjobb választás kivéve ha valami radar miatt magától át nyomja más csatornára néha
2,4GHz-en meg panel telepen vagyok nálam csak a 13-as csatorna használható úgy ahogy
de én nem használom csak a gyerek laptoppal mert a telefonunk AC-sMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest