Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#12601) Mr.Skynet válasza zelitomi (#12599) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Nemtom ez most, hogy is megy K50AB-nél :B de nekem úgy rémlik, hogy nálad használható az integrált HD3200 gyengébb vga és nem mindig dübörög a HD4570 ha nem indokolt. Ezzel csak akartam utalni, hogy egyébként is nagyon magas hőfokaid vannak, de ha ez mellé még bekapcsol mondjuk az integrált vga helyett pl. játék alatt a HD4570, akkor a poklok poklát élheti át az a gép! Mellesleg 26sec tesztidő van a képen és Te a minimum hőfokot írtad 84-86-nak tehát ennyi volt alapból, mikor a teszt indult, majd ez felment egészen 94fokig és ha nem 26sec-ig nyomod a tesztet, talán ki is kapcsolna a gép 100fok körül.
Jó lenne tudni, hogy a GPU ilyenkor hány fokos, a korábban fekete képes filmed és a belassult játékok simán utalhatnak túl magas hőfokokra.
Furmark-al maxra be tudod terhelni a videokártyádat, hőfokot is ír, ha hibázik a vga azt is észreveszed a képhibákat látva... de azért mondjuk a 90-100fokot ne várd meg, ha ezt eléri feltétlenül állítsd le biztos ami biztos!

Mikor volt utoljára kitisztítva a ketyere? Ha esetleg még soha, akkor kezd azzal, hogy gép hasát lekapod és kitisztítod óvatosan ahogy illik, 90fok feletti cpu-val az is érdekes, hogy az Aida64 szerint 600-700-at pörög a ventid :U Talán a portól már nem is nagyon tud forogni :F Nálam már 65fok GPU-t és 75fok CPU-t elérve úgy van vele a gép, hogy elege van és 3800-ról feltolja 4600-ra a ventit rövid időkre. K52JR, Core i3-350m 2,26Ghz, HD5470 1Gb, 27fok a szobában, a noti az asztalon...

(#12602) zelitomi válasza Mr.Skynet (#12601) üzenetére


zelitomi
csendes tag

Szia!Jól emlékszel két kártya van a gépben biosba be lehet állíítani ,hogy csak 1 kártyát használjon a gép vagy kettőt nálam az utobbi van beállítva így akkor váltok a két kártya között amikor akarok. Kitisztítottam a gépet ahogy mondtad és mikor bekapcsoltam rögtön lefuttattam az elöbbi tesztet
Majd kicsit játszottam vele és újból megtettem:
Letöltöttem Furmarkot még a tisztogatás elött 90 fok felett indult a gpu hőmérséklete utána pedig (játék után) 86ról indult. Hogy érted a kép hibákat? csak pár másodpercig hagyom a tesztet mert hamar felmegy 90 fölé. Az animáció akadva megy ha erre gondolsz. Lehet ,hogy a ventilátorral van baj?

(#12603) Mr.Skynet válasza zelitomi (#12602) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Szerk.: inkább privit küldök túl sok lett, megy a kicsit off-os regény / vélemény / 5let...

Többiek pedig írjatok valami okosat zelitomi gépére :))

[ Szerkesztve ]

(#12604) blaca83


blaca83
őstag

Sziasztok!

A páromnak van egy régebbi Asus A6B00R típusú laptopja amin "összeborult" a rendszer!
Sikeresen újraraktam rajta a Windows-t de az eszközkezelőben jogosan reklamál még pár dologért.

Sajnos a gyári Asus honlapon sem találtam ilyen típusra drivereket, és a neten is ahol jelzik a letöltési lehetőséget és rámegyek a linkre már nem található meg!

Van esetleg valakinek ilyen Notebookja vagy tudja valaki, hogy melyik "újabb típus" driverével lehetne használni?

Köszi előre is

Üdv:
B.Laci

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#12605) Mr.Skynet válasza blaca83 (#12604) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Hali! Mivel a Win eszközkezelő többnyire azt sem tudja megmondani, hogy milyen hardverhez szeretne drivert, telepítsd az Aida64 programot, lesd meg, hogy pontosan mi van a gépedben: chipset, hangkártya, lan, wifi, vga stb. és egyesével keress drivert az adott hardverekhez. Nagyobb eséllyel találsz majd illesztőket így, mintha kifejezetten a gépedhez keresnél. Persze nem feltétlenül a legjobb megoldás ez így, pl. a funkciógombok fele lehet nem fog működni, de a gép legalább valamennyire használható lesz ;)

(#12606) veszy


veszy
csendes tag

Sziasztok!
Adott egy ASUS X5DC laptop friss windows 7 - el (32bit)
Minden remekül működik kivéve a webcamerát. ( Azurewave )
Hibajelenség: 1. Fejtetőn van a kép
2. Skype-ba videóhívásnál, vagy a beállításoknál a webcam beállításaira rámegyek a skype azonnal lefagy és kilép)
Próbáltam már az asus oldaláról a driver-el ill. frissebbel is de ugyan úgy nem jó.
Valakinek valami ötlet?

(#12607) Mr.Skynet válasza veszy (#12606) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Szia! Annyi a történet, hogy nem megfelelő drivert telepítettél szegény gépedre:
Ha jól megnézed az Asus oldalát, ahol a webcam driverek közt válogatsz, oda van írva, hogy:
"1. Please refer to below FAQ to check your camera's PID code and install the driver correctly: és ez a link" (nálam úgy tölt be mint a csiga, szóval sok türelem...) ami segít neked, hogy azonosítsd a webkamodat, hogy megtaláld a hozzá való drivert ;)

(#12608) blaca83 válasza Mr.Skynet (#12605) üzenetére


blaca83
őstag

Köszi a választ...

Sajnos pont ezt szerettem volna elkerülni, hogy minden egyes chipsethez külön-külön vadászni a drivereket!

Az a bosszantó, hogy a google több helyen jelzi, hogy van komplett gyári driver DE annyira elavult az oldal,hogy mire a megfelelő helyre eljuttat a link ott sajna már nincs!!! :W

A wifi és a Vga az amit még nem sikerült felélesztenem!!

Ha van valakinek még ötlete azt szívesen meghallgatom!

Köszi! ;)

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#12609) F1r3b1rd válasza blaca83 (#12608) üzenetére


F1r3b1rd
tag

Helló !

Ha jól láttam neten akkor Ati Radeon x200M vga van integrálva a gépedbe.

XP driver

Vista driver

Namost ezek 2008-as driverek, ha újabb kell akkor keress rá az omegadrivers-re guglival, hátha van frissebb is(ezen az oldalon van progi is, amivel az asztali vgahoz valóból lehet notihoz valót faragni, de erről illetve h az egyes meghajtóprogik meddig kompatibilisek visszafelé az oldalon tudsz bővebb infót szerezni)

[ Szerkesztve ]

(#12610) bandus


bandus
veterán

sziasztok!

akárhogy is keresgélek, nem sikerül kiigazodnpm az eee pc-k között :/ tudnátok nekem mondani 12"-os, 3G-s eee pc-t?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12611) brownus


brownus
veterán

üdv,

haver kinézett magának egy asus n53sv notit. van esetleg valakinek bármilyen tapasztalata ezzel a laptoppal kapcsolatban? (otthoni használatra kell, nem napi mobil használatra)

[ Szerkesztve ]

(#12612) blaca83 válasza F1r3b1rd (#12609) üzenetére


blaca83
őstag

Kedves "F1r3b1rd" és Mr. Skynet!

Köszönöm a gyors reagálást és a segítségeteket, úgy néz ki lassan összeáll a dolog! ;)

Annyi kérdésem lenne még, hogy ha legközelebb összeborul a rendszer érdemes-e a Win 7-tel próbálkozni, vagy a laptopon maradjak az XP-nél??

Az Asus noti paraméterei:
Proci: Intel m380
Vga: Ati X200M
Memo: 512mb

Köszi! :R

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#12613) Symbio válasza brownus (#12611) üzenetére


Symbio
senior tag

N53SN - minimális különbség - és jó tapasztalataim vannak. Csak a billentyűzet szokás kérdése, lehetne jobb is, egyéb gondom nincsen. Csendes, gyakorlatilag nappali zajos környezetben hangtalan, mert nem melegszik. Akkumulátorról kb 2,:45 bírja zene+wifi-s net + office, filmmel egy kicsivel rövidebb. Hangja tényleg nagyon kellemes.
(i7 2630, 8GB RAM, nVidia GT550 2GB RAM, 1920x1080 felbontású kijelzővel)

(#12614) wiggen123


wiggen123
aktív tag

K52F laptop kapott új BIOS-t pár hete. Valahol lehet találni changelogot? Van mit javítani rajta, de ha nem javítja ami nekem kell, akkor feleslegesen nem rakom fel.

Sometimes you win, sometimes you learn.

(#12615) F1r3b1rd válasza blaca83 (#12612) üzenetére


F1r3b1rd
tag

Maradj az XP-nél, a win7-et már nem fogja bírni(min 1 GB ram kellene h elfusson úgy ahogy).

Mégvalami: szerintem a legjobb megoldás az újratelepítésre, ha valamilyen backup programmal lemented a frissen telepített oprendszert( ghost, acronis, stb), ezáltal órákat spórolsz meg egy esetleges összeomlás után.

(#12616) Puma K


Puma K
veterán

Hali!

Szerintetek érdemes venni egy 5200 rpm-mel működő 1 TB-os vinyót?

Nem lesz az lassú a mostani (320 GB WD3200BEVT) 5400 rpm-mel működőhöz képest? Steam bejelnetkezése közben/után csinálja néha azt (közben sok program szokott menni), hogy a másodperc tört részére bereccen, majd utána tökéletesen megy tovább mintha mi sem történt volna.

Valakinek van valami tapasztalata?

Üdv
Puma

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#12617) Mr.Skynet válasza Puma K (#12616) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Szia! Csak a fejpozicionálási idő fog nőni talán, a szekvenciális írás/olvasás meg kb. a duplája lesz a mostaninak a ~3x akkora szektorsűrűség miatt...

Viszont ha milliónyi progit futtatsz és nagyon fontos az elérési idő, akkor szerintem inkább vegyél egy ssd-t vagy egy 7200rmp-es pl. 750Gb vinyót ami nagyjából azonos árban lehet az 1Tb 5200rpm-el. Utóbbiból csak 9,5mm-est vegyél, mert a 12,5mm-be 3 lemez van!

Kissé elfogult leszek :DDD nemtom mid van, de laptopba kerüld el az amd procit és pakold meg rendesen ram-al a gépet, hogy ne a hozzá képest lassú hdd-re lapozófájlozzon és nem fogsz beakadni.

(#12618) Puma K válasza Mr.Skynet (#12617) üzenetére


Puma K
veterán

Szervusz!

A mostani sebessége nem kielégítő a számomra... már-már bosszantó.

SSD drága valamint igazándiból, nekem hely is kéne és nem akarok USB-s vinyókkal szenvedni... Viszont azt mondták nekem, hogy a 7200 rpm-es vinyók rezonálnak nagyon, valamint hangosak. Ezért gondoltam az 5400-asra.... de a mostani 320 GB-os 5400 rpm-es vinyómat elnézve... aggályaim vannak... és lehet nem érdekelne a vinyó hangja és a rezonancia sem ha egyszer normális sebességet kapok.

Üdv
Puma

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#12619) Barnes


Barnes
aktív tag

Sziasztok!

Hallottatok már a K43SV notebookról? A tudása elég ütősnek tűnik, i5 processzor és nvidia GT540 és az ára is alacsony (180-190e). Még nem volt Asus notebookom, de ennek az ára nagyon megfogott. Miért ilyen olcsó? Általában az ilyen kategóriás készülékek jóval drágábbak szoktak lenni. Van vkinek vmi ötlete? Ja és az akksi időre nagyon kíváncsi lennék, nem látok semmilyen tesztet ami írna róla.
Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#12620) Csapi007 válasza Barnes (#12619) üzenetére


Csapi007
veterán

Hy
Azért nincsenek tesztek mert még elég újak. Nekem egy generációval korábbi van (K42JV, i3, GT335). Ez is kb annyi volt, szerintem reális árúak, vannak ennél bőven olcsóbbak, ha spóroltak valahol akkor az épp az akksi, elég gyenge került ebbe. Egyébként jó gép szerintem, főleg fém fedlappal.

"Csak úgy mondom"

(#12621) Jamo80 válasza Barnes (#12619) üzenetére


Jamo80
csendes tag

Kedves Barnes!

Ez csak saját tapasztalat, nem biztos, hogy így van, de én így látom:

Én azért vettem K52J-s notit, mert jónak tűnt az ár/érték aránya. De mint sokan mások, én is jól megszívtam! Talán nem véletlen a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve.

A garanciális ügyintézés nagyon nehezen megy, inkorrektek, nem válaszolnak érdemben a levelekre, sem a Facebook-on.

Végül is arra szeretnék kilyukadni, hogy szerintem várj vele, amíg egy ASUS FAN meg nem veszi, és nem teszteli, mert ha gond van vele, akkor a hibaelhárítás sokáig el fog húzódni.

Üdv.

(#12622) Barnes válasza Csapi007 (#12620) üzenetére


Barnes
aktív tag

és akksit lehet bele venni? mármint nagyobbat... melyiknek fém a fedlapja? honnan tudom, hogy ha rendelni szeretnék egyet milyen fedlapja van? van vmi típusszám?
előre is köszi :)
azért a sok kérdés, mert megváltam a laptopomról, amiről épp írok és hát vennem kéne egy újat :)))

(#12623) Barnes válasza Jamo80 (#12621) üzenetére


Barnes
aktív tag

nos értem. lehet várok akkor, bár sokat sajnos nem tudok...

(#12624) Barnes válasza Barnes (#12623) üzenetére


Barnes
aktív tag

vagy esetleg más alternatíva, ami nem asus? :)
acert nehogy! :)

(#12625) Jamo80 válasza Barnes (#12624) üzenetére


Jamo80
csendes tag

Nekünk a céges gépek Dell-ek, három évente cseréljük őket, mennek mint az álom.

A szervíz halál korrekt, én egyszer elejtettem a laptoptáskát, és tönkre ment a háttér világítás az LCD-ben. kértem rá ajánlatot, mire kicserélték a komplett LCD-t gariban.

Nem is értem, miért nem Dell-t vettem...

(#12626) Barnes válasza Jamo80 (#12625) üzenetére


Barnes
aktív tag

14"-os dell-t tudsz? nem kellene nagyobb, a hordozhatóság és a láthatóság közötti méret a cél :) sajnos toshibából nincs ilyen méretű... ha lenne akkor azt vennék, mert szerintem az is ritka jó minőség.

(#12627) viskund


viskund
csendes tag

Jó estét!
Szerintetek az Asus X51L és Asus X51R Top case teljesen egyforma? Mert a bottom case az tuti különbözik, fenenagy szomorúságomra.
Előre is köszönöm a válaszokat.
v.

aggregátor dunadzsem 2011 TARÉJA!!! - Duna Taréja 2012 - Tareeja 2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019

(#12628) Csapi007 válasza Jamo80 (#12621) üzenetére


Csapi007
veterán

De a 42-es szériával nem voltak olyan gondok mint az 52-essel...

Barnes: Szerintem az összesnek fém, de nézd meg a weboldalukon. Akksit biztos lehet hozzá venni.
Hasonló 14"-os gépeket láttam még a Sony-tól, 200-220k körül.

"Csak úgy mondom"

(#12629) spanyoll válasza Barnes (#12626) üzenetére


spanyoll
addikt

ITT biztos jobban tudnak segíteni ;)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#12630) japán


japán
csendes tag

Érdeklődnék,hogy rajtam kivül valaki be-e küldtem még a szervizbe a K52JE-et?Mostanság.

(#12631) Jamo80 válasza japán (#12630) üzenetére


Jamo80
csendes tag

Hali Japán!

Én kb 1 hete vittem vissza a boltba, ahol vettem, de a Facebook-on is van néhány új hozzászólás.

Szegény srácnak 2 hétig volt bent, javítás után még a szervízben tesztelte a gépet, 5 perc után fagyás. Mivel aláírta az átvételit, ezért újraindult a javítási idő. Totál szívás!
Olvasd el, érdemes.

Neked hogy áll az ügyed? Az árukeresőn dícsérted már a gépet?
Ha nem, akkor hajrá:
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/k52je-ex225d-p44646308/velemenyek.html

(#12632) Jamo80 válasza Csapi007 (#12628) üzenetére


Jamo80
csendes tag

Én nem azt mondom, hogy ez a széria is rossz, csupán annyi a tapasztalatom, hogy az ASUS nem világmárkához méltóan - az ügyfelei érdekeit is szem előtt tartva - kezeli a problémát, és ha baj lesz a géppel, akkor készüljön fel hosszú nélkülözésre, és inkorrekt bánásmódra.

Talán szerencsésebb egy kisebb tudású/drágább/stb. gép, egy sokkal jobb technikai és szervíz támogatással...

"de ez csupán vélemény, nem tény"

Na csumi! :)

(#12633) adDis válasza japán (#12630) üzenetére


adDis
csendes tag

Én kb. két héten belül viszem be, a vizsgaidőszak miatt.
Bár a leányzó, akié a gép, már az összes vizsgát letekerte, de még ügyet intéz rajta, stb :)

(#12634) lacko22


lacko22
aktív tag

Sziasztok, ha cserélik majd a K52 es laptopokat amivel én is cumiztam akkor érdemes a pénzt visszakérni én is visszakaptam. Van most pl laptopszalonba vagy pc-webshopba Lenovo Y570-es laptop, nagyon érdemes elgondolkozni rajta ha nem tudtok dönteni. A "milyen notebookot" topikban van teszt is róla, inkább gyűjtsétek rá a pénzt nagyon jó kütyü persze aki megteheti. De ne Asust

(#12635) japán


japán
csendes tag

Üdvözlök mindenkit!Ma irt az ASUS,hogy még nincs alkatrész/alaplap a K52JE-hez! Viszont 30naptári napon belül ha mégsem jön meg a lap akkor kártalanitani fognak! Bajtársaim ti se várjatok vigyétek a gépet!

(#12636) #76500480


#76500480
törölt tag

Ti pucoltátok már a gép belsejét? Mert én non nem értek hozzá, és durvább módszerekkel tisztítom. Venti lapátok fogpiszkálóval elértem :DDD de hűtőbordákhoz nincs ötletem, gépet meg nem akarom szétkapni annyiszor mert elkopnak a csavarok. Aki már tisztító a gépét az pls írja le hogyan?! (asus k52(je) széria)

(#12637) kali válasza #76500480 (#12636) üzenetére


kali
legenda

venti lefog, majd porszívót neki!

(#12638) Mr.Skynet válasza kali (#12637) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

De hogyan is fogja le a ventit(?), ha nem kapja le a gép hasát :)) Best of fogpiszkáló! xD

(#12639) Sanya válasza #76500480 (#12636) üzenetére


Sanya
nagyúr

kompresszor, vagy levegő spray :)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#12640) kali válasza Mr.Skynet (#12638) üzenetére


kali
legenda

sok módja van a venti lefogásának, a találékonyság mindenek felett! :)

(#12641) #76500480


#76500480
törölt tag

Az alaplap tönkreteheti a merevlemezt? Blur játékon betöltésnél csomót akadt a gép, de mostmár verseny közben is beszaggat akár 2-3másodpercre. Merevlemez ciripelő hangja egy lehelettnyivel hangosabb, ilyen "kerregő" hangja van de alig hallani és nem mindig.
S.M.A.R.T ban nem változtak nagyon az értékek: Raw Read Error Rate 106-120között
Seek Error Rate 72 (-7)
Ezeknél azt se tudom hogy több/kevesebb a jobb érték.
HDD Seagate 320GB

(#12642) kali válasza #76500480 (#12641) üzenetére


kali
legenda

nem teljesen kizárt, de szerintem kevésbé valószínű, más miatt lesz az...

(#12643) japán válasza #76500480 (#12636) üzenetére


japán
csendes tag

Hello. Nekem a K52je a szervizben pihen!Viszont elötte a K50IJ-SX-148L-t én leszedtem a fedlapot az aljárol,a gép ilyenkor ki volt kapcsolva és kompresszorral kifujtam,sőt a ventit semmivel sem fogtam meg olyankor.Bár nem volt poros belülröl,pedig nekem ez a gép éjjel-nappal ment 1-évig.És semmi gond nem volt vele!

(#12644) #76500480


#76500480
törölt tag

új probléma történt -.-" vizes rongyal megötöröltem a hűtőrácsot és lehet ment víz a rács közé. Ezután gép nem indult el, elején bekapcsoló lámpa ledje kibe kapcsolt, aztán már kattant is a gép elment egy ideig lekapcsolt... utána eljátszotta ezt: bekapcsoló világít és alul zöld "lámpa" led, kattan a gép és semmi, 1szer felispörgött maxra a venti. Mostmár megy.

Kérdés: alapra kerül akár 1vízcsepp is, az okozhat ilyet, zárlat stb? vagy a gép fosik be?
(konzolt már öntöttem le véletlenül és ideiglenesen beadta a sárgaledet(meghibásodás)

ui: nem titok melyik típus ilyen sz*r : DDD

(#12645) Mr.Skynet válasza #76500480 (#12644) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Hát nekem anno a vízhűtés az asztali gépben mondhatni elkezdett dőlni (mondjuk az ioncserélt víz volt!) kb 5sec alatt kitéptem a gépből az áramot, de addigra már vagy fél liter víz volt a gépben. Az X-Fi hangkártya és a Giga DS3 alaplap a pci-e foglalttól lefelé telibe ahogy kell úszott a vízben. 1,5-2 nap szárítás, hajszárító, kontakt spray és semmi baja nem volt ment tovább...

Az, hogy neked a rácson belülre 1 csepp víz befolyt, azt nem csak maga az alaplap de talán még a venti se vette észre szerintem, kit érdekel ha a heatpipe bordán vízcseppek vannak, volt hogy a csap alól kivettem, a nagyja vizet lefújtam róla és be is raktam a notimba :DDD

Persze lehet probléma az alaplapra kerülő "közönséges" víztől akár egy kis csepp is elég lehet, de szerintem akkor neked nem 1-2csepp folyt a gépedbe a hűtőn keresztül :U

Szerk.: valahogy a rácsról nekem a gép oldalán lévő hűtős dolog ugrott be, utána kapcsoltam, hogy lehet a gép hasán lévő rácsra gondoltál, onnan meg simán potty az alaplapra megy a vizecske xD, mostantól át vagy keresztelve: alias Zárlatos :P

[ Szerkesztve ]

(#12646) F1r3b1rd válasza #76500480 (#12644) üzenetére


F1r3b1rd
tag

Pontosan az ilyen estek elkerülése végett nem szabad vízzel szórakozni. Jó kis szemüvegtörlő(alkoholos) tökéletes takarításhoz: annyira alacsony az alkesztartalom h kárt nem okoz, hamar szárad.
Spec egy olcsó, 50 db kiszerelésű flink&sauber nevezetűt használok ilyen célra évek óta.

(#12647) japán


japán
csendes tag

Üdv Mindenkinek!
K52JE ügyben irok.
Tegnap kaptam 1 mailt,azaz péntek du 17-kor a DPD futárszolgálattol,hogy a FixDirekt kft/ASUS service csomagot adott fel nekem. az ASUS magyarország arra sem méltat,hogy 1 emailt küldjön nekem,hogy a gép-el mi is van ,mit cseréltek benne esetleg ki.Bár anno alaplaphibára hagyatkoztak és azt irták pontosan 1 hete,hogy még nincs lap hozzá,és ha az elkövetkezendő hétben sem lessz akkor majd kártalanitanak. Éerdekes viszont,hogy eltelt a 15 nap mióta gép ott van a Véső utca-i szervizbe,és máris hozza a DPD vissza! Velem semmit sem közöl az ASUS magyarországi képviselet. Ugylátom hosszu ügy lessz ez,hétfön hivom a ASUS-t és ha nem adnak érdemleges választ mit csináltak a gépemmel,akkor én nem veszem át a futártól!Lehet arra megy ki a játék,hogy ismét kijátszák a 15 napos szerviz szolgáltatást,mivel én átveszem a gépet és azt hiszem,hogy lapot cseréltek benne.
Az biztos,hogy én többé ASUS-t soha nem veszek,mivel ilyen gerinctelek a vásárlóhoz.

(#12648) kali válasza japán (#12647) üzenetére


kali
legenda

azért amikor kiviszi a futár a notit, a szerivzes papírt csak nézd meg, és annak függvényében cselekedj, hogy mit írtak rá!

[ Szerkesztve ]

(#12649) japán válasza kali (#12648) üzenetére


japán
csendes tag

Szia Kali. Bármit irhat a szerviz a papirra.Vagy elhiszem,vagy sem.Ha nem veszem át akkor mi is lessz?Ha átveszem és ugyanugy rossz amilyen előtte is volt,akkor ott vagyok ismét ahol a part szakad.Lehet csak ujjabb 15 napot akarnak nyerni esetleg.Ez a 22-es csapdája.

(#12650) kali válasza japán (#12649) üzenetére


kali
legenda

de azért jó lehet tudni, hogy mit írtak rá, nem? bármit nem írhatnak rá, ha ráírják például, hogy cseréltek alaplapot, akkor megfelelő szinten ez vissza is ellenőrizhető! belső ügyintézéskor még sumákolhatnak esetlegesen - bár ezt sem feltételezem -, de komolyabb szinten, egy külső hivatalos megkeresésre már nem biztos, hogy bármit leírhatnak!
ha nem veszed át, akkor gondolom visszaviszik, próbálkoznak még máskor is a kiszállítással, majd a későbbiekben félreteszik neked, hogy biztos keresed majd valamikor - ezzel nem biztos, hogy jól jársz, pláne nem, ha x idő után esetleg tárolási költséget is felszámolnak, bár ennek is vannak feltételei, de bizonyos esetekben lehetséges!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.