- Argos: Szeretem az ecetfát
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Nagyon különös problémával találkoztam. Nézzétek meg az alábbi kódrészletet. Ha a kódot úgy futtatom hogy a soroson író részeket kikommentelem, "nmea" nem számolódik jól. Ha a sorosra írás nincs kikommentelve, akkor "nmea" jól számolódik
. Erre nem tudok gombot varrni. Jópár órám ráment mire rájöttem hogy ezzel van a hiba... Van valakinek esetleg ötlete hogy mi történik itt?
...
else if (inhibi == false
){nmea ^=rc; receivedChars[ndx] = rc; ndx++;
Serial.print(" nmea in calc ");
Serial.println(nmea, HEX);
Serial.print(" inhibi in nmeabuild: ");
Serial.println(inhibi);
Serial.print(" rc recorded ");
Serial.println(rc);
if (ndx >= numChars) {ndx = numChars - 1;}
}
...
A kódrészlet egy függvény része.
Az érintett változók a függvényen belül vannak definiálva a következõképpen:bool inhibi = false;
byte nmea = 0x00;
char rc;
static byte ndx = 0;
Kivéve ez, ami a kód legelején van, mert máshol is elérhetõ kell hogy legyen:
char receivedChars[numChars];
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest