- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Freeman007 #14462 üzenetére
Szia! Csak azért kérdeztem, mert mostanában többen is kerestek hasonló páraszenzoros megoldást penész miatt.
Az esp-t ugyanabban az arduino IDE-ben tudod programozni, egyszerűbb feladatoknál gyakorlatilag ugyanaz a kód változtatások nélkül lefordul, mint az UNO-ra. Annyi a különbség, hogy az esp-k 3,3V logikát használnak, tehát a kijelzőt, szenzorokat ehhez kell megválasztani vagy illeszteni, de ez sem szokott gondot okozni, főleg az esp8266-nál, aminek a bemenetei 5V toleránsak. Az oled/tft kijelzők többnyire eleve 3,3V-osak szoktak lenni, de használhatsz LCD vagy LED-es 7szegmensű kijelzőt is, ezekből van mindenféle.
Én azon a véleményen vagyok, hogy 3m távolságon ne erőltesd a vezeték nélküli kapcsolatot, hacsak nem szeretnéd okos otthonba illeszteni és távolról vezérelni. Érdemes inkább kiépíteni a vezetéket, hosszú távon meghálálja.
Azt nem is értem pontosan, hogy mit szeretnél mitől távol helyezni. Nem lehet egy egységgel megoldani úgy, hogy egy helyen lenne az arduino, a kijelző, a páramérő és a relé, a kapcsoló közelében, a ventilátor felé pedig amúgy is ki van építve már a vezetékezés?
A 9V elem pazarlás, mert az arduino 5V-ot csinál belőle, a többit elfűti, a relének is 5V kell, kb. 80mA-t vesz fel, a 9V elem egy hétig sem bírná.
Általában 18650 lítium ion akkumulátort érdemes ilyen cuccok táplálására használni, 2db-ot sorba kötve, vagy 4db AA ceruza elem/akkumulátor + nagyobb hatásfokú kapcsoló üzemű stepdown konverter; vagy egy 5V dugasztáp, vagy hasonló, állandó hálózati táplálásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- The First Berserker: Khazan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tesla topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged