Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Openbox alatt nemrég vettem észre, hogy egy-két alkalmazás hiányolja a dbus-t, pedig telepítve van.

Az Arch wiki azt mondja, hogy a exec dbus-launch openbox-session sort be kell tenni az ~/.xinitrc-be. Viszont nálam ilyen nincs, mert LXDM indítja az Openbox sessiont (nem közvetlenül xinit-tel indul), de azt nem találom, ahol át tudnám szerkeszteni. Szétnéztem az /etc/lxdm/lxdm.conf-ban is, de nem találok rá beállítást, vagyis lenne egy session= rész, de abba nem merek beleszerkeszteni, nehogy bezavarjon a többi grafikus felületnek (van fent tesztelni Xfce, i3wm is). Valami mód, hogy hogyan lehetne kivitelezni?

Az sl témájához: nagyon tutkeráj, feltettem én is :D Komplett manpage-dzsel jön, meg kapcsolói is vannak. Steamnél meg nem állítottam, hogy most is 32 bites, már multilib. Csak ez nem volt mindig így.

Akkor kérdezem máshogy. Az LXDM hol tárolja azokat a sorokat, amivel az egyes, már fent lévő grafikus felületeket indítja?

Ha ezt megtalálnám, akkor oda be tudnám szerkeszteni azt a sort, amivel már működnének a dolgok. Ugyanis az Openbox egy elég primitív WM, ezért a dbus-nak kell előbb indulnia, és wrapperként futnia az Openbox felett. Ennek meg is van a mikéntje, csak az nem, hogy hová adagoljam be az LXDM-nek.

Új hozzászólás Aktív témák