Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz korobi #4196 üzenetére

Fstab-ról egy vélemény:

barrier - javítja a fájlrendszer integritását, biztosítja, hogy a lemezen lévő struktúra mindig konzisztens marad, minimális teljesítmény csökkenés árán. ezt szűrtem ki az alul lévő linkekből

Egyrészt ha desktop SSD-d van, mint például Samsungnál az EVO, akkor nincs power-loss data protection, mint az enterprise class SSD-k esetén, ahol van power-loss data protection, a nobarrier használata nem biztonságos, bár minimális százalékban mutatták ezt ki, amiatt is használják páran folyamatos áramellátás esetén!

Az, hogy ez a nobarrier opció SSD-n hoz-e annyi sebességnövekedést, hogy a biztonsági kockázatot érdemes lenne bevállalni? Kétséges, de próbáld ki úgy, hogy kiveszed az opciót és ha nem érzel sebességcsökkenést, akkor ne is rakd vissza!

a / esetén a noatime,discard az maradhat
    a swap esetén így nézzen ki :
    UUID=xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx none swap sw 0 0
    minden mást szedj ki onnan

források
    EXT4 2.13. Barriers on by default
    How to Tune an SSD
    Barriers and journaling filesystems
    File Formats Manual
    Ext4 Filesystem

(#4197) spammer
    Nem nézted meg a képet szerintem, bár lehet, hogy erről van szó, csak a korobi nem azt a jelenséget fotózta le!? Ez a másfél perces visszaszámlálás nálam is szokott jelentkezni Arch alapúaknál- kizárólag! Nem lenne rossz tudni, mi okozza!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés