Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- tordaitibi: Chatcontrol
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
haddent #3818 üzenetére
A CLI login a grafikus bejelentkezéshez képest tényleg 100-200 megával kér többet a memóriából?
Feltettem ma tesztképp újra az Archot, LXDE-vel, és úgy néz ki, hogy llvmpipe-os driverrel használható. Az SD videók nem tearingelnek, a 720p-sek határeset. A Pale Moon szerint minimális hardveres gyorsítás van, de görgetés közben a tartalom csíkoz. Egyelőre pendrive-ra telepítettem, az éles telepítés LUKS LVM-re IceWM-mel majd jövő hétvégén esedékes. Még tesztelném, de meghülyült a pendrive, csak pislákol, és a kernelbetöltés előtti fájlrendszer-ellenőrzés után nem csinál pislákoláson kívül semmit, nem tölt semmit. Remélem nem csesztem el, hogy ext2-re formázva arra telepítettem a rendszert, nagyon sok írás nem ment rá, csak míg felmentek a csomagok. Utána már csak javarészt olvasást kapott, swap nem volt. Pláne úgy lenne kínos, hogy kölcsönbe van
A NetworkManager viszont baxakodott, amint systemctl-ben enabled-re tettem, a következő újraindítás után nem volt net, ráadásul, utána már sem wifi-menu-vel, sem wpa_supplicant-tal nem tudtam kapcsolódni a ráodörhöz, csak amikor újra letiltottam. Egy negatívumot találtam még, az LXDE elég rondán élsimítja a betűtípusokat. Lehet csak én voltam elkényeztetve a KDE-vel vagy a Windowszal, vagy lehet LXDE specifikus bug is, vagy lehet van hozzá valami util, amiről nem tudok.
Ajánlottam itt múltkor az f.lux programot. Archra nincs, helyette a redshift van, annak a sötétítője nem olyan meggyőző (vagy csak nem állítottam be rendesen), de a színhőmérsékletet épp olyan jól csökkenti a kinti fénynek megfelelően.
Viszont kicsit öregszik ez az Arch, lányok. Kernelből 4.3.3-as van alatta, az aktuális stable verzió 4.4-es (vagyis annak írja a kernel.org, de két sorral lejjebb már csak mainline-nak írja, stable-nek pedig a 4.3.4-et). qBittorrentből 3.3.1-es a tárolóban lévő, az aktuális 3.3.3-as, igaz csak négy napja jött ki, két napra a 3.3.2-es után. Volt még egy-két ilyen szoftver, ami hajszállal régebbi volt az aktuális verziónál. Ez azért nem olyan bleedin’ edge, hogy még Mariska néni is borotválkozzon az élével, nyugdíjas lett egy kissé a frissítési tempó. Persze még mindig jobb, mint a legtöbb disztró, nem frissebb a Debian testing sem, az aktuális Mint/Ubuntu már jóval régebbi csomagokat tartalmas, a Debian stable-ben meg olyan régi csomagok vannak, hogy kurblival kell hajtani, és közben bármikor hátulról betámadhatja az embert egy T-Rex.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Steam Deck
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- E-roller topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest