- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricardobayes
csendes tag
válasz callmeakos #40846 üzenetére
Valós, mondjuk ez nem az elsö lap. https://content.tfl.gov.uk/cclez-online-factsheet-embassy-debt-dec23.pdf
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #40489 üzenetére
Privát szféra tekintetben itt vidékisztánban se vagyunk azért túlságosan eleresztve. Sétálok az utcán és belátok az ablakon, hogy tőlem kb 4méter távolságra alszik az ember az ágyában ... És ezt nevezik "háznak"...
De persze itt azért ez nem kötelező életforma (bár council tax útján igen erősen sulykolják, fene a belüket!!) mint a tömegnyomor nagyvárosokban.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #40436 üzenetére
[link] a világon a legtermészetesebb dolog🤷🏼♂️
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
tildy
nagyúr
Én már mióta mondom . Nekem elegem van Londonból is meg UK -bol is. Csak amerre én mennék oda meg a férjem nem akar.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #40449 üzenetére
Ahol (potenciálisan) fegyver akár kés van akkor jönnek rögtön. Verekedés, folyamatban lévő rablás, baleset ezek elsőbbséget élveznek; nyilván.
Még mikor Tescoban dolgoztam 8x telefonáltam hogy antisocial behaviour van folyamatban (utcagyerekek rendetlenkedtek, dobálóztak a boltban). Aztán mikor mondtam hogy megfenyegettek hogy leszúrnak (amúgy nem) rögtön felcsavarta őket a falra 2 civilruhás/autós bilincsben, percek múlva (plot twist, volt náluk kés).Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Devid_81
félisten
Oh sajnalom ami tortent veled.
Mondanam, hogy videken jobb, de nem, max csak masabb.
Nekem ceges autot loptak el a haz elol par honapja, tele volt sajat szerszammal.
Pedig mi Londontol arrebb vagyunk.Sajnos egyre tobb ilyen lesz, a rendorseg meg egyre jobban beleszarik mindenbe
...
-
Apollyon
Korrektor
Te jó ég, részvétem. Ez amúgy gyalogosan történt?
Különben hozzáteszem, hogy bringán szoktak még hasonlót csinálni. Előfordul, hogy konkrétan food deliverys cangával vadásznak, ami nem olyan feltűnő, és úgy kapják ki a kézből a telefonokat. London egyes részein vannak elektromos hirdetőplakátok, ahol a police hirdet azzal a szöveggel, hogy ne ezt a reklámot nézd, hanem figyelj magad körül a zsebtolvajokra.Múltkor nem egyszer láttam a belvárosban arcukat eltakaró full feketébe öltözött fekete arcokat 15+ fokos jóidőben, le is léptem iziben a környékről, valszeg a boltot tervezték kirabolni, vagy hasonló. Legalábbis nem úgy néztek ki, mint akik azért öltöztek úgy fel, hogy kimenjenek sétálni egyet a parkba.
----
Ilyen esetekre, vagy ha leejted és szilánkokra törik a telefon, mindig legyen otthon backup a fontos adatokról, üzenetekről stb.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
addikt
válasz callmeakos #39845 üzenetére
Az egész sávos adózás nem fair.
Miért adózik nagyobb kulccsal a pénze egy része után valaki csak azért mert jól csinálja, amit csinál?Ezek at adósávok:
Personal Allowance Up to £12,570 0%
Basic rate £12,571 to £50,270 20%
Higher rate £50,271 to £125,140 40%
Additional rate over £125,140 45%Több infó: [link]
A 37000 hogy jött ki nekik?
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
válasz callmeakos #39845 üzenetére
olvass vissza, par hozzaszolassal elorebb beszeltunk errol. 40% adokulcs csak a 37k folotti keresedre vonatkozik. ie ha 38kt keresel, csak az 1k lesz 40%os adoval, a tobbi 37k ugyanugy mint eddig.
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #39519 üzenetére
Méghogy nincs ingyen sör anglijába’ (most mennyé’ vásárojjá be 300£ fonté’)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #39519 üzenetére
Pont ezaz, valószínű az alacsony bevételedből teljes adókulccsal vonták az adót, amit nem kellett volna, hiszen az első 12xxx font nem adózik.
Akkor hány láda öveges S-vitamin is jön ki ebből...
-
callmeakos
veterán
válasz callmeakos #39487 üzenetére
Nos, mint kiderült, hogy valóban én kaptam pénzt annyira, hogy ma már át is utalták azt. Tegnap délután felhívtam az HMRC-t, miután fél óra próbálkozás után sem sikerült regisztrálnom magam az online felületre (komolyan kényelmesebb volt elviselni az egy órán át tartó liftzenét, semmit válaszolni a csillió kérdésre, csak ahhoz, hogy UK Gateway profilt hozzak létre, és még a HMRC account sehol se volt).
A lényeg a lényeg, hogy én voltam az, aki nem igényelt semmit vissza abból az adóévből, ami már csak azért is szürreál, mert abban az időszakban mindössze talán két hónapot ha dolgoztam full time. A nagy része universal credit volt a lockdown alatt, illetve pár hónap furlough. Vagy talán pont ezért is. Mindenesetre azért korrekt, hogy ezek után még ők jöttek utánam, ennyi idő után is.
All→M8
-
aero.
veterán
válasz callmeakos #39490 üzenetére
Hmrc fiokodba belepsz es a 2020-2021 osszegzes alatt latni fogod, hogy matchel vagy nem.
-
t72killer
titán
Bemész vele a bankba egy útlevéllel v jogsival és kifizetik, nem tudom hogy lehet egy kifizetési csekk scam ?
Bár elképesztő furfangok vannak lehet közvetlen a hmrc-t hívnám a weboldalon található számok valamelyikén.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Tufa_
aktív tag
Te kaptal penzt... Az egesz vilagon, Magyarorszagot leszamitva, a csekk penz erteket kepvisel, ie besetalsz a bankba es megkapod a bankszamladra...
-
ulmikukac
tag
Szerintem neked jár ennyi, csekken ott van: pay Mr. A Cseke.
Pixel 8 Pro bay
-
Yeffy
veterán
Jaaa, hogy ugy. Mea culpa, nem lattam telorol.
Akkor mindenkepp csekkold le veluk eloszor.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
Ugyan en most szabadsagon vagyok kulfoldon, igy nem tudom megnezni, de en is kapok majd minden evben adovisszateritest. Ha jol emlekszem, nekem is kb ennyi szokott volt' lenni. HMRC -t felhivod/live chat, es megkerdezed toluk. Gondolom ref.no/cheque no. alapjan utana tudnak nezni.
Mondjuk ha jol remlik nekem az utobbi ket alkalommal utalas jott, mert ugy kertem, a tokom se akar csekkel szorakozni, meg azert bekocsikazni a kozpontba, majd bohockodni parkolassal/elmebeteg traffic-al.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
En a helyedben a HMRC oldalan elerheto kapcsolati informaciok alapjan lepnek kapcsolatba veluk, nem a levelben szereplo telefonszamon.
https://www.coreinfinity.tech
-
addikt
válasz callmeakos #39324 üzenetére
Minimális pénzt kap a készítő a reklámokból.
A javát a Google vágja zsebre.Pontosan ezért vannak szponzorált tartalmak néhány videósnál, mert az jobban fizet.
De persze az is átugorható Ublock Origin és SponsorBlockkal
Ez a Google algoritmusa ambe beállították, hogy minden külföldi megtekintőnek aki magyar nyelvű contentet néz, adja be ezt a reklámot.
Ez ugyanolyan értelmetlen pénzszórás, mint a többi propaganda plakát belföldön.Megbízták az XY reklámügynökséget ezzel a projekttel.
Szerződtek X összegre, X/2 egyenest a főnöknzsebében landol, a.többi pedig hasonló formula alapján kerül leosztásra a kisebb kutyák között, a végén X/100-ért vesznek reklámidőt a Youtuben. -
addikt
válasz callmeakos #39320 üzenetére
Ez micsoda?
Első dolog amit felrakok az az adblocker -
Apollyon
Korrektor
Mondjuk ahelyett, hogy olyan vonat után futnak, ami már rég elment (külföldre lépett állampolgárok sunyi csapdába csalása helyett), inkább biztosítaniuk kellene olyan körülményeket, hogy a még ottmaradt népesség már ne kisiskolásan arra gondoljon, hogy melyik országba költözik ki felnőttkorában. (true story)
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moleculez
veterán
jah értem! Nem láttam még ezt a videót (YT premium userkén amugy semmilyet) szóval így screenshotrol nem ismertem fel
De amúgy igazad van elég idegesítő ez a fajta nyomásgyakorlás .Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
Nem értem, mi a baj, hogy van reklám vagy hogy mi a reklám?
-
Apollyon
Korrektor
A ublock origin mac-es böngészőkre is elérhető.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
, túrórudi elfogyott, pisztácia nem is vót.
Én nem láttam még, igaz nagyon ritkán nézek vmit magyarul.Belenéztem már miket "csinálnak" de kb semmi kézzelfogható.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz callmeakos #39257 üzenetére
Ennek tetejébe még az árusoktól is lehúznak egy csomó pénzt, amit persze a végén a kedves vásárló fizet ki.
Én nem is szeretem már ezeket a karácsonyi vásárokat.
Hatalmas tömeg van, meg sem lehet moccanni, és a legtöbb cucc a neten is kapható, jóvan olcsóbban.Hidegben lökdösődni, egyes helyeken még belépőt is fizetni, peak-time felárat fizetni.
Kösz nem.
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #39260 üzenetére
Akkor ez még istenes emelés. Bármerre nézel ebben az országban, az ingatlanok kivételével nemsokmindent fogsz találni, ami az elmúlt 2 évben kevesebb, mint 20-30%-ot drágult - átlagnak meg jó lesz a 40+%.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #39257 üzenetére
Tavaly és tavalyelőtt mennyi volt?
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #39216 üzenetére
Éppenséggel pont akkor nem vagy elkötelezve, ha megszerzed a brit(!) állampolgárságot: utána szabadon mész ahova akarsz és ha úgy adódik, jöhetsz vissza bármikor.
Nekem 2 problémám van vele:
#1: az ára, annyit kérnek érte, mint a kb 3x-os fizetésekkel operáló svájciak(!).
#2: ha külföldre költöztök, az unokád már nem örökli!!! Bár ezutóbbit nemigazán tudtam még kibogozni, ha a gyerekek még itt kapják meg (k.rva drágán, ők is 1200+font/fő) akkor TALÁN az ő gyerekeiknek még jár ha külföldön születnek, de ha meg akarják tartani a családban az útlevelet, akkor a későbbi utódoknak vissza kell ide járni szülni... Nem lenne ez akkora baj, ha pl német vagy spanyol áron menne az útlevél és nem kerülne egy snp-s miniszter ipad-számlájába a buli... Szval annyiban jogos, hogy az utódokat idekötöd egy jó vaskos pénzkidobással.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #39214 üzenetére
Annak egyre kevesebb esélyét látom, hogy ilyen árak mellett én nekiálljak állampolgárságot csináltatni (esetleg asszonynak+gyerekeknek lesz - még azt se fogjuk 5k£ alatt megúszni), annyi, hogy a settled-et tuti megvárjuk és ha utána költöznénk, akkor 5évenként vissza-visszajövünk a státusz fenntartására.
Idősebb embernek konkrétan kész életveszély az itteni egészségügy. Ha kicsit is fizetőképes valaki, akkor a magyar eü maradványaival + magyar magáneü kombóval szerintem jobban elvan. Még odébb van nekünk a téma, de 99%, hogy a 65.szülinapomat nem itt tartjuk...
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #38727 üzenetére
Én azt nem értem hogy a partnereket miért nem válogatják meg vagy auditolják őket? Csak magukat járatják le ezzel. Pedig amúgy maga a deliveryvel nem szokott gondom lenni soha. Se küldőként se fogadóként.
-
Yeffy
veterán
válasz callmeakos #38438 üzenetére
Erdekes, en pont forditva vagyok ezzel. Lidli sokat fejlodott az elmult 2-3 evben, mind minosegben, mind kinalatban. Viszont ezt valoban sajnos kovette dragulas is. 😒
nalam már a tacskoval kozosen kiteszik a teljes heti bevasarlasaimat.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Nekem a kínálat fontosabb mint az ár, a helyi Morrisons pl egész jó. Annyival nem olcsóbb a többi hogy 2-3 helyen vásároljak, órabérben nem jön ki a sok macera. Husikát (ami sarkallatos pont nálam) meg amúgy hentesnél vesszük.
-
t72killer
titán
+1, jogos, egyáltalán nem extraolcsó kategória.
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #38397 üzenetére
Szánalmas, mint amikor a tinibandák késelési ügyeit az utcai világítás felpörgetésével akarják "megoldani".
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #38389 üzenetére
Gyűrűzik befelé az amerikai modell
ugyanis következmények nélkül meg lehet tenni bármit, és mivel a szabályozás gyenge , meg is teszik🤷🏼♂️És ez tényleg egy olyan dolog, ami miatt nevetnek rajtunk a balkánról, lássuk be joggal. Ott probléma nélkül térdhajlaton simogatnak gumibottal egy ilyen loot során, ha meg nem értenek jön a könnygáz, lovacska…
TEK. Őszintén, ha választani kell akkor inkább legyen erős rendőri jelenlét, és inkább rendőri túlkapásokról szeretnék olvasni, mint erről. Mert ugye közbiztonság az itt abból áll, hogy reméli mindenki hogy a másik nem bűnöző. De nálam nem lehet egy paprika spray a zsebemben, nemhogy vipera vagy boxer, az fegyver ha egy támadót elintézek vele akkor én kerulok bajba. Nem kicsit.Parkban mesélte egy kutyatulaj: szomszédjához betörtek, kutyus megvédte a házat, (csontig letépte a húst az uriember alkarjáról) -> kutya veszélyes ezért elaltatták. Agyrém!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz callmeakos #38375 üzenetére
Hazamennek, és meglepődve tapasztalják, hogy már otthon is egyre több szinesbőrű bevándorló van.
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #38330 üzenetére
A téli hideggel, ha nem 2hétből 13nap felhős-nyálkás, semmi bajom. A NAPOT szeretném legalább IDŐNKÉNT látni - és persze amatőrcsillagászként (húdehülyvok, hogy ebbe az irányba költöztem, csakhát spanyolul nem tudok) legalább NÉHA tiszta újholdas eget.
SzVSz azért is rinyálunk ennyit, mert a tavaly-tavalyelőtti nyarak sokkal kontinentálisabbak voltak, tavalyelőtt itt úsztam a Loch-ban.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #38317 üzenetére
+1 nagyon retek idő van június vége óta Londonban, áprilisban elmenne, júliusban és augusztusban minősíthetetlen. Nekem nincs bajom a 35 fokkal, pláne magasabb páratartalom mellett, nyilván kinek mivel kompatibilis a szervezete. A legnagyobb baj az, hogy az idő nem is lesz másmilyen nyár végéig, ergo, ha szeretnék napot látni és meleg levegőt, akkor az egyetlen esélyem átugrani Spanyolországba kábé.
-
Devid_81
félisten
válasz callmeakos #38317 üzenetére
Picit feljebb Milton Keynesben sem lattuk a napot mar 4-5 hete lassan csak heti 1-1 napra, de is garantaltan hetkozben van...
Ha belegondolok, hogy megyunk ki a nyarbol es meg az esely is nullara csokken, hogy lassunk valaha napot...kb eret tudnek vagni magamon....
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #38229 üzenetére
“
Nem fog javulni az életszínvonal az biztos, de nem is azért akarok kimenni.” My heroMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #38226 üzenetére
Én jelenleg várom azt ítéletet, az £1820 helyett £1890-et ajánlottam a következő évre (és rákérdeztem, hogy aláírhatunk-e két évet, hogy ne kelljen minden évben szarakodni ezzel, már négy éve itt lakom, nem tervezek/szeretnék költözni). Hirdetésekben £2100-£2300 közötti összegeket látok, de egyre több lakás van fent, szóval valószínűleg annyira mégsem kapkodnak utánuk, mint amennyire az ügynökségek szeretnék.
Ha nem akarok lakótársat (márpedig nem akarok), akkor opció egy nulla létesítménnyel rendelkező, hasonló lakás lehet (£1800 körül) vagy valami régi építésű, tipikus angol házban egy lakás. Köszi, azt nem.
Londonból való elköltözés szintén nem opció, mert heti egyszer valószínűleg be kell majd járni az irodába és a vonatjegy árak (leszámítva Brightont, ahol viszont az új lakások drágák) a nonszensz kategóriába tartoznak. Readingben lenne £1600 körül 1-bed (bár kisebb, mint a mostani, de új), viszont még off-peakben is £60 körül van egy retúr vonatjegy és akkor este 7 után indulhatsz csak vissza Londonból.
Birmingham túl messze van, Watfordban meg ugyanúgy drágák az új lakások, cserébe olcsón be lehet jönni Eustonig.
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #38226 üzenetére
Vidék még mindég opció, csaxólok.
-
Yeffy
veterán
válasz callmeakos #38178 üzenetére
en is erre tippelek, ott lattam, h pihire kuldték
-
rgqjx
aktív tag
válasz callmeakos #37971 üzenetére
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #37767 üzenetére
[link] Ez csak a jéghegy csúcsa... Mi is fogtunk már okoskodó driver. 3-4 csomagot nem scannelt be csak atvett. Arra ugye majd azt mutatja a rendszer hogy nálunk van. Mikor szóltunk neki akkor csak habozott hogy azt külön scannelt majd mert mottó én... Jelentettük, gondolom mondták neki hogy máskor okosabban.
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #37694 üzenetére
Egyik tétel, ami mostanában nálunk kezd felbukkanni: szeretett(sic...) Nicolánk kitalálta, hogy ugyan szivassuk már meg az autósokat. De van ám jó hír: a benefitesek (jédemeglepő...) kaphatnak pénzt valamiféle csodás mennyei mannából újabb autóra.
Van egy ötletem: az egész mindensz.rraltömjükki a benefiteseket marhaságot szántsuk be, járjon nekik az alap segély, onnantól kezdve legyen egyenrangú a melóssal. A felszabaduló, itt már tényleg busznyi, pénztömeg meg mehet az NHS-nek és az önkormányzatoknak, hogy ne kelljen a DOLGOZÓKAT extrán emelkedő council tax-el sújtani. Hmm, nagyonnembrit lettem hirtelen?
-
aero.
veterán
válasz callmeakos #37685 üzenetére
Aszondja’, hogy:
If you watch live on streaming services (e.g. ITVX, All 4, YouTube, Amazon Prime Video, Now, Sky Go), or use BBC iPlayer*, you need to be covered by a TV Licence.
Paying for YouTube Premium on top of a TV Licence grants you access to a range of perks through the YouTube platform. These include ad-free videos and music, background play and a number of apps compatible with various devices. Having a TV Licence also enables you to legally watch live programmes on YouTube, letting you enjoy all the benefits of your Premium subscription.
Ha nem tudnám hol vagyok, azt hinném kína.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz callmeakos #37154 üzenetére
Ausztráliában ugyanúgy közlekednek mint Angliában, legalább nem lesz nehéz megszokni.
Viszont az már nagyon messze van mindentől is, soksok időzónával van arrébb.
Nem az a tipikus, hazacsörgök a családnak, hogy hogy vannak, hanem mindig nézni kell az órát.#seholsejó
-
Devid_81
félisten
válasz callmeakos #37151 üzenetére
Spanyolban lakni es atjarni...igy lenne ertelme talan.
Csak az iskola gyereknek az tenyleg jo kerdes, nem hordhatom at Oket minden nap a hataron mert suli van..vagy igen?
Meg orvos/korhaz stb...Lehet ujra kell almodjam ezt, Magyarorszag biztos, hogy szoba sem johet, +masik huvos szurke orszag kizarva
...
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #37151 üzenetére
Spanyolban lakni (+vásárolni, stb) és Gibraltárban dolgozni? Igaz, így a gyerekeknek spanyol suli van.
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #37141 üzenetére
mondhatsz azoknak bármit, alternatív valóságban élnek ahol minden amit mondasz nekik hazugság.
Hálistennek itt kevesebb van, mint otthon - és érdekes mód az itteniek jó része k-eu bevándorló. Hány és hány olyan kérdést láttam a magyar utazós fb csoportban, hogy "angol férjem oltott én #nemoltatombemagamazzalaméeggel", milyen teszteket kell csinálnom?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz callmeakos #37100 üzenetére
Kösz, végül 5 nap után múlt el a láz... ""Örülök"" végül, hogy nem én voltam egyedül a dologban, csak azt nem értem, miért nem írtak erről a hírekben. Párom kollégája és annak a párja kórházba kerültek, igaz, "csak" kiszáradással. Egyedül infúziót kaptak, de egy lázcsillapítót már nem. Persze túl lehet élni, meg minden, de a 39+-os láz azért eléggé leszedi az embert hosszú napokra.
(#37106) t72killer: az pozitív, hogy legalább felismerték, hogy ez a genderlobbi teljesen felesleges, de legalább non-priority volt...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz callmeakos #37100 üzenetére
Azon a télen, amikor bringával jártam dolgozni a Citybe, egyszer sem voltam beteg. Egyébként meg háromszor egy télen
while (!sleep) sheep++;
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #37083 üzenetére
Nem vagyok ilyen szerencsés pedig kerülném én is az embereket Egyetemre be kell járni, és boltban dolgozom. Amúgy érdekes, hogy gyak. key workerként dolgoztam végig az egész covidot, napota contactoltam több száz emberrel mégsem kaptam el. Ekkora exposure esetén nem hiszem hogy a social distancing vagy rongy maszk védett meg, de ez már mindegy is.
-
addikt
válasz callmeakos #36512 üzenetére
Curve a MasterCard ratet használja.
Tavaly nyáron Curve elengedte a hétvégi felárat, akkor olcsóbb volt mint a Revolut, de normál esetben a Revolut általában jobban vált.
-
t72killer
titán
válasz callmeakos #36456 üzenetére
"Depending on what you need to have done, you should only ever be asked to pay one charge for each completed course of treatment, even if you need to visit your dentist more than once to finish it.
A course of treatment is completed when the treatment listed in your treatment plan has been provided in full."
[link]Ebből nekem az jön le, hogy 1db band3 kellene hogy legyen 3 fog is, ha egy kezelési akció során látják el
[ Szerkesztve ]
-
Maxxy10
addikt
válasz callmeakos #36448 üzenetére
Nekem csak pozitív tapasztalatom van az NHS fogászattal.
Nekem egy fogamat kellet műteni és semmit nem kellet fizetnem. -
t72killer
titán
válasz callmeakos #36448 üzenetére
Mi az, hogy az nhs-es 1k£-ért akar bármit kiműteni ?!
Mondjuk skóciában vok, itt talán picit jobb a helyzet, körbekérdezősködök a környékbelieknél. Az otthonim covid óta totálisan elromlott, Pestivel meg van már rossz tapasztalatom + drágák lettek.
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz callmeakos #36418 üzenetére
sok mas szektor van igy, gyanitom h a legtobb, mi is kb olyan embereket veszunk fel h kar h egyeltalan itt vannak.. es akkor most a leheto legvisszafogottabban nyilatkoztam. (mind angol) nem az a baj h fogalmuk sincs semmihez, hanem h nem is erdekli oket h fejlodjenek. persze mondani lehet mondjak, de ilyen szintu dekoncentraltsagban elni/"dolgozni" mint ok az botrany.. lehet h csak a telefon nyomkodasatol kiegett az agyuk
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #36367 üzenetére
Ha nem veszel valamilyen pass-t, akkor nálunk (Vodafone) is 6 fontba kerül naponta, hogy használd a UK data allowance-ed, maximum 25GB-ig per hó. A napi 150MB a vicc kategória, bár szerintem mindkettő rablás adatmennyiségtől függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz callmeakos #36368 üzenetére
Szerintem jobban járunk, ha ottani SIM-et veszünk. Nekem külső opció Carplay miatt nem játszik.
-
callmeakos
veterán
válasz callmeakos #36367 üzenetére
Habár, kis kutakodás után találtam ezt a Holafly-t. 30fontért adnak 10 napra unlimited data eSimet, ami nem rossz ajánlat, de sosem hasznnáltam még eSimet, és erről a cégről se hallottam még. Valakinek van tapasztalata, vagy hallott már erről hogy ez legit e?
All→M8
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #36212 üzenetére
Szerintem belátta, hogy nem lenne esélye Sunak ellen (plusz a támogatottsága erősen kérdéses a Tory frakción belül egy kormányzáshoz), így egyszerűbb visszalépni. A nyilvános támogatások alapján nem valószínű, hogy nyert volna holnap. A font közel 1%-ot erősödött a bejelentése után, így nagyon egyértelmű, hogy a piac mit vár vagy mit szeretne látni. Annál is inkább, mert péntek délután óta, amikor egyre több infó kezdett abba az irányba mutatni, hogy Sunaknak meglesz a száz szavazat az induláshoz majdnem 3%-ot ugrott a font a dollárhoz képest. A piac egyértelműen visszalépésnek tekinti (vagyis tekintette) Boris esetleges győzelmét.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz callmeakos #36066 üzenetére
Oroszoknak adnam el a helyukben, legalabb lehetne kunyeralni egy kis aramot vagy gazt csereben
...
-
Ck.
addikt
válasz callmeakos #35976 üzenetére
A kéz lilulásnak ehhez sok köze nincs…aki idős korban gyakori rendszerességgel kap infúziót, vért vagy épp vesznek tőle sűrűn, azoknak a kézfej, vénák környéke, de gyakran a teljes al-és felkar ilyen színű tud lenni.
-
Snoop-y
veterán
válasz callmeakos #35976 üzenetére
A rekordjat max akkor tudnak megdonteni ha beut valami csaladi katasztrofa mivel 3 generacio all sorba a tronhoz.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Maxxy10
addikt
válasz callmeakos #35968 üzenetére
Lesz itt vagy 3 napos bankholiday ahol mindenki csak inni fog.
Cegnel mar jott az email: ..."series of events will unfold over the coming days/weeks.
Ez is olyan lesz mint a 911, mindenki emlekezni fog eppen mit csinalt mikor jott a hir.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
Snoop-y
veterán
válasz callmeakos #35968 üzenetére
Ezzel elment az utolso igazi uralkodoja az angol haznak. A tobbiek bohoc kategoria.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Yeffy
veterán
válasz callmeakos #35958 üzenetére
majd megfogja... adofizetoi penzbol/borrowingbol.
-
Devid_81
félisten
válasz callmeakos #35954 üzenetére
Remelem tenyleg van otlete hogy ne fizessunk milliokat a szamlakra Oktobertol...
...
-
moleculez
veterán
válasz callmeakos #35954 üzenetére
Persze... remélem ezzel el is értük a godor alját, és már csak felfelé vezet az út.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #35871 üzenetére
Bár nyilván ismered, de ha esetleg nem, a Japan House-t csak ajánlani tudom. A kiállítások is jók, de a kurátorok mind japánok és a könyvtárukban is eredendően vannak olyan könyvek, melyek angol fordításban sehol máshol nem lelhetők fel. Ezen kívül egész sok a japán látogató, szóval akár a nyelvet is tudod gyakorolni vagy csak simán beszélgetni másokkal.
Nekem van egy középkorú japán jógaoktató ismerősöm, a hölgy Tokióban lakik és beszél angolul, ráadásul imádja Londont. Ha gondolod, szívesen összekötlek titeket egymással.
-
-
Bubee82
őstag
válasz callmeakos #35868 üzenetére
Erdekes valasztas. Par honapja hallgattam egy podcast-ot egy sraccal, aki 1.5 evet elt ott nemregiben. Ha jol emlekszem nem sok negativumot emlitett, inkabb az ellenkezojet.
Van egy kedves japan ismerosom. Kollegak voltunk, ameddig a hivatal nem hosszabbitotta
meg a vizumat (2016 korul volt) igy kenytelen volt hazakoltozni. Egy roppant erdekes, fiatal srac (harminc valahany). Nem volt mobiltelefonja (vagy ha volt is, akkor valami "nemokos", de en egyszer sem lattam ot mobilzoni) es levelet gyonyoru szep kezirassal irt, mivel email-t sem nagyon hasznal, csak ha nagyon muszaj (kb. 1-2 het mire valaszt kapok tole).Folyekonyan beszel franciaul es angolul is es ha jol emlekszem meg talan nemetet is beszel kozepszinten. Napi etkezese kb. egy fel fej brokkoli es fel csesze rizs, amiket sotlan vizben fozott meg. Amolyan ket labon jaro lexikon, rengeteget tud a tortenelemrol, a kulonbozo kulturakrol. Sokat kerdezett az osmagyar tortenelemrol, nagyon erdekelte a tema, foleg a nyelv - engem pedig az ove, foleg az irott nyelv.
Majd ha sikerult eljutnod Japanba tavasszal, megoszhatnad a tapasztalataidat. Illetve ha ugy gondolod, szivesen osszekotlek Oritoval, gondolom szivesen segit barmiben, ha tud.
[ Szerkesztve ]
-
Bubee82
őstag
válasz callmeakos #35865 üzenetére
Merrefele gondolkodsz tovabblepni?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz callmeakos #35862 üzenetére
Én végül hosszabbítottam még egy évre (ez lesz a negyedik), 1820 font 1-bed City Island + 95 font Council tax + rezsi, de szerintem ez lesz itt az utolsó évem. Az a szomorú valóság, hogy 900-1000 font egy szobáért (Londonban) teljesen "normális" a mai árakat elnézve, hiszen egy 2-bed (ami nem egy penészedő szemétdomb Zone 4-ben) eleve nincs 1800 font alatt és onnantól csak a csillagos ég a határ. Nálunk durván 2300-2400 font egy 2-bed (csak a bérleti díj minden nélkül), de Blackwall, East India, Poplar kb ugyanez a környéken.
[ Szerkesztve ]
-
Maxxy10
addikt
válasz callmeakos #35859 üzenetére
Hol és milyen szobát bérelsz ami annyiba kerül?
-
fazr
senior tag
válasz callmeakos #35816 üzenetére
Hirtelen ezek az opciok jutottak eszembe
1: Gyozodj meg rola, hogy nem left arrow-t kaptal right arrow helyett a hinge pozicioja alapjan.
2: Probald meg ugy behelyezni egyben, ahogy a videoban a hinge-et mutatja.
3 Szedd szet a key-t es a hinge-et es probald ugy a video alapjan. -
fazr
senior tag
válasz callmeakos #35810 üzenetére
Osszehasonlitottad a csere alkatreszt az eredetivel? Nekem volt, hogy rosszat kuldtek.
Ajanlom ezt a videot, szerintem ez alapjan sikerulnie kell. Nem mutatja a right arrow-nal a hinge beszereleset, de a left, down es right arrow-t ugyan ugy kell, csak az up arrow van forditva.
-
fazr
senior tag
válasz callmeakos #35798 üzenetére
Melyik Macbookrol lenne szo pontosan es melyik gombrol?
Esetleg foto hogy nez ki?#35800Snoop-y
Apple ilyen esetben az enyemnel teljes topcase-t cserelt volna, mivel a billentyuzet szegecselve volt.Nekem eleinte 1-1 gomb tort szet, amiket csereltem. Majd megadta magat nehany erzekelo is es kenytelen voltam atomjaira szedni a gepet es szo szerint kitepni a billentyuzetet a helyerol a szegecsek miatt.
Ha egy gombcsereert hatra viszik az gyanus, de a teljes billentyuzet csere mar hosszadalmas.
-
Maxxy10
addikt
Egy jó ideje Samsung vonalon mozgok de ha gondolod szívesen ránézek. Dobj egy üzit
Pár hónapja csináltam egy MacBook Pro kijelző cserét, nem hiszem, hogy nehezebb lenne. -
Snoop-y
veterán
Apple store vagy hivatalos javito. Ha csak nem akarod, hogy valami eredeti alkatreszt kiszereljenek belole.
Ismerosom iPhone -ja kijelzocsere alkalmaval ugy jart, hogy az akkut is kicsereltek egy szar utangyartottra
Ali shop Tudod a tipikus neon sign a kirakatban Phone Repair
-
callmeakos
veterán
Elnézést, elfelejtettem hozzátenni hogy Londonban keresek ilyet.
All→M8
-
FeRkE
őstag
válasz callmeakos #34981 üzenetére
En 22£-ert vettem Luton-Deb oda-vissza jan 11-en Holnap utazok es jovo hetfon vissza.
-
Maxxy10
addikt
válasz callmeakos #34981 üzenetére
-
FeRkE
őstag
válasz callmeakos #34636 üzenetére
Pedig egyszeru, google elso talalat ha beirod hogy "settled status changed passport"
-
válasz callmeakos #34266 üzenetére
Én is erről beszélek; nem személyes a gondom a helpdeskessel, hanem a céggel van bajom, akinek dolgozik. Máshogy nem tudom kifejezni az elégedetlenségemet, csak az ügyfelesen keresztül.
Általában én is türelmesen kezdek, előbb jöjjön az ő módszerük, ha nem működik, jön az enyém.
-
addikt
válasz callmeakos #34266 üzenetére
Számhordozás egy darab SMS a megfelelő számra. Minden szolgáltatónál működik. Beszélned sem kell emberrel.
-
válasz callmeakos #34248 üzenetére
Teljes joggal ordibálsz/ordibáltál a helpdeskessel, Neked ugyanis a céggel van bajod, az ügyfeles pedig az "interface" a cég felé.
-
addikt
Sosem értettem miért a telefonszolgáltatótól vesznek az emberek tévét.
Otthon is rengetegen veszik a magentásoktól.
Miért?Én itt angliában megtanultam, hogy ügyfélszolgának alap, hogy nem hiszem el amit mond a telefonba.
Hívásokat rögzítem, és ha lehet, az írott chat/email megoldást preferálom, mert azt könnyebben lehet mutogatni, és a kollégáik is könnyebben el tudják olvasni, mint többórányi hanganyagot.Nekem nemrég volt egy kis galibám a HSBCvel, mert felszámítottak olyan díjat amit nem kellett volna.
Én is órákat töltöttem a telefonon, hallgattam a zenét, beszéltem 3-4-5 emberrel, megigérték, hogy utánanéznek, és visszahívnak.Két nappal később újra hívtam őket, megint órákig ment a zene, majd akkor az az ügyintéző jóváírta a tévesen felszámított díjat, aztán átkapcsoltattam a panaszkezelésre és kialkudtam némi kompenzációt az elvesztegetett időmért.
Majd következő hónapban ismét felszámították.
Újra telefonálás, egy óra zene, kapcsolgatás oda-vissza, és ismét jött az igérgetés, hogy kinyomozzák, és visszahívnak.Itt kicsit elgurult a gyógyszer.
Közöltem az illetővel, hogy nem érdekel mennyit kell várni, de én nem teszem le, és megvárom amig kinyomozzák.
Itt következett újabb egy óra zene, majd örömmel közölte az illető, hogy jóváírják a díjat, és ismét kapok némi kompenzációt.Azóta többször nem fordult elő ez a téves díj felszámítás.
Sajnos a legtöbb ügyfélszolgálat indiába van kiszervezve és nem fordítanak túl sok energiát a képzésükre.
Visszatérve a telefonra, nem csak a nagy szolgáltatók léteznek. Létezik egy csomó virtuális is ami sokkal olcsóbb, és nem vezeti vissza a roaming díjat.
Itt a topikban is vannak néhányan, köztük én is, akik a VOXIt használják. Ez a Vodafone saját al-brandje, és az anyacéggel ellentétben ők nem tervezik visszavezetni a roaming díjat.
Van 5G, VoWIFI/VoLTE, korlátlan social media, miegymás.Én sosem voltam közvetlenül ezeknek a nagy szolgáltatóknak az ügyfele. Mindig valamilyen virtuális szolgáltatót használtam ami fényévekkel jobb ajánlatot adott, mint ezek.
Persze fontos megjegyezni, hogy én csak monthly SIM only csomagokat választok, hűséget nem írok alá évekre, és készüléket is megveszem készpénzre a xiaomitól.
-
Yeffy
veterán
szep kis kalamajka, reszvetem. vicc ez az ugyfelkezeles. egesz jol birtad, en nem hiszem, h ilyen turelmes lettem volna.
everything everywhere, my arse.[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz callmeakos #31262 üzenetére
mondjuk nekem nincs GP-m
lehet regisztralni kell majd vhol akkoryoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
addikt
válasz callmeakos #31257 üzenetére
Otthon kaptál volna kici olcó kínait.
Erre amúgy fel kellett iratkozni, vagy automatikusan értesítik az embert? -
Tufa_
aktív tag
Felesegemnek is ma jott a level marcius elso hetere.
Allitolag az olto kozpontokban ha zaras elott odamesz, van ra lehetoseg hogy kapd az elso kort, anelkul hogy a listan lennel. Kollegam is igy kapta meg, ferje listan volt, megkerdeztek, mondtak hogy jojjenek vissza 15 perccel zaras elott es ha van oltoanyag, nemproblema. Csak Pfizerrel mondjuk
-
Balinov
titán
12 hét múlva? Melyik oltás? Feleségem a Pfizer másodikat napra pontosan 4 hétre kapta, ICU nővér, Írország
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Apollyon
Korrektor
válasz callmeakos #31166 üzenetére
Szerintem a universal credit miatt lehet, mert sokan megigényelték ami az itteni munkakeresési segély. Ahelyett, hogy még fél évig vagy egy évig vagy még tovább fizetgetnék a nagy népnek ezt a segélyt, még az is jobban megéri, ha kifizetik a repjegyet + 2K font és hazamennek. Ugyanis már valszeg eldöntötték előre, hogy még sokáig lesz lockdown...
Ami erről eszembe jut, az a valamikor tizenévvel ezelőtt történt eset, amikor a csipszik mentek ki svédbe, aztán ott csöveztek az utcákon meg rombolták a morált, és a svéd kormány inkább kifizette nekik a hazafele repjegyet, csak tűnjenek el...
-
Yeffy
veterán
válasz callmeakos #30955 üzenetére
szerintem ha van esze, lemondja. ki tudja, mi lesz itt ujevkor, hogy fog tudni egyaltalan visszajonni.
azert koszi.neked meg kitartas, latom, mi megy most Londonorszag es kornyeken.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autóhifi
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest