- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
-
LOGOUT
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Milyen érdekes nevek: Ivan Turtak, Kevin Horvath és Ernest Gunar
-
-
-
-
-
-
válasz
KROK640 #44319 üzenetére
Egyik sulit, most jön a következő. Ha a középsulival végeznek, akkor lehet komolyabban mozgolódni. Ha 60+x évesen emlegeti valaki a nyugdíjat, az már régen kevés, 4. ikszben még lehet tenni valamit annak érdekében, hogy öregkorára ne pusztuljon éhen az ember.
Szóval itt leginkább az a ráció, hogy kétlaki élettel menne le kb még 10év, a legocsmányabb hónapokat itthagyva/komolyabb szüneteket tartva benne. A mostani melómban úgy tűnik meg lehet oldani évi 2-3hét extra fizetés nélkülit + az alap szabi 5hét, úgyhogy a kétlaki üzem takaréklángon már akár jövőre beindítható.
-
válasz
KROK640 #44316 üzenetére
A gyerekek stabil baráti köre és sulija az egyik ok, amiért még nincs indulás pár évig, a másik a meló. Bár rá fogok nézni, kapnék-e bármilyen használhatót (nem vagyok ITs), ami nem feleannyit fizet, mint az itteni béreink - meló híján még kell kb 10évig építhetni a nyugdíjkasszát, különben kapmec.
#44317: ez full jogos, de ahogy nézem across the board bármi ami eddig szembejött masszívan kedvezőbb UK-nél. "council tax" megfelelője is töredéke a brit összegeknek, CGT egyszerűen nincs értékpapír-kereskedelemre, fűteni (=évi kb 3k font...) nem kell/klímát elviszi a napelem, stb-stb.
-
+1, abszolúte. Kipurcanni leköltözni valahova kb a legnagyobb családi öngól, a saját gyerekeit szivatja az ember csak. SIPP korhatár előtt 6-8évvel moccanva szvsz már úgy is kibírnánk egy pénzügyileg normális helyen nyugdíjig, ha semmit sem dolgozunk.
ezek jó hírek. Ha az egészségügyük hasonló a göröghöz (=jó+állami) akkor az kipipálva. Ha kell a jogosultsághoz valami heti 2 napos selfemployed látszatmelót csinálni, az még belefér, késő-nyögdíjig is.
Úbazz, most nézem, hogy az adósávjaik konkrétan MAGASABBAK, mint a csuda UK-ben
!!! Ide HOLNAP kéne menni, nem 10év múlva...
-
Tényleges költözésnél szvsz a legtöbbünknél prioritáslista főbb elemei, a rangsor egyéni, de minden eleme fontos:
- pénzügyek: aktív dolgozóknak melóhely, visszavonultaknak 0 adó a megtakarításokra, max minimális a saját ingatlanra, kocsira. Értelmes áron jó ingatlan.
- olcsó és jó egészségügy
- jó időjárás
- jó közbiztonság
- ne legyek bevándorló magyarskótként valami ellenségként kezelt v lenézett kisebbség része.a többi inkább egyéni, nekem pl fontos, hogy a helyi nyelvvel egyenesben legyek, a spanyolt már egy ideje tanulom és valamennyire globál értelme is van, máshol viszont akkor alap, hogy az angolt tényleg a sarki pék is frusztráció nélkül beszélje
-
válasz
KROK640 #44306 üzenetére
Mindenképp alaposan bejárjuk a költözésre jelölt helyeket, csak úgy néz ki, tervezni is kell az utazgatást
. Amúgy pont ugyanezért Krétára se sikerült soha eljutnom, mert vagy nem ment már semmi oda, vagy aranyárban mérték a jegyeket.
Annyi, hogy a kétlaki szakaszt (ki van csukva, hogy szakmaközeli elfoglaltságot tudjak home office tolni sajna) megdrágítja a közlekedés, ezt is bele kell venni a matekba.
A hegyi részek jól hangzanak, viszont ahol hó van, ott télen fűteni is kell -
-
-
-
válasz
KROK640 #44300 üzenetére
#44289, "tőlünk északról", igen skót central belt legszéle
. EDI, GLA, PIK jön értelmesen szóba mint repterek
.
A listával arra akartam kilyukadni, hogy csupán az eltérő kiindulási reptér miatt ez nekünk egy ezres bünti, ami SzVSz elég brutál. És nem a londoni cityből talicskázzuk haza a havi sokezreket, hogy ez ne számítson. És ugye 2 gyerekkel 4 repjegy a sztori, másfél fizuból. -
válasz
KROK640 #44298 üzenetére
London nekem kb 500 mérföld
.
Majd figyelek, Dublini átszállással akad már tűrhető áron jegy, csak úgy azért mégse 4, hanem ~12+óra az út, amennyiből meg már kb Fokvárosban lehetnénk...A célországban nem szeretnék reptér alatt lakni (ja, ha nem ment volna át, a fentiek package holiday, szállás+reptéri transzfer. Valóban Larnacában szállnak le). Amúgy Paphos a másik civil reptér
-
válasz
KROK640 #44295 üzenetére
Csak felkaptam a legolcsóbb ajánlatot, amit feldobott az easyjet holidays. Ideális esetben magunknak intéznénk külön repjegyet, szállást, bérautót - viszont úgy meg már a repjegyeknél elakadtam, alsóhangon dupla ár pl egy Fuerteventurához képest.
Pestre innen elmenni fejenként 160 font, azzal se vagyunk kisegítve🤷♂️ -
-
-
válasz
KROK640 #44289 üzenetére
Kicsit az a bajom vele, hogy #nincsingyenebéd: a legeslegolcsóbb repjegy, amit tőlünk északról (GLA, EDI, MAN) látok bármikorra, az 400 font/fő
. Londonisztáni átszállással "megúszható" 200ból, de egy 4tagú családnak ez sem kevés, ha egy ottani ingatlan miatt gyakran jönni-menni szeretne.
-
válasz
Devid_81 #44287 üzenetére
Wiki szerint max 50ezer fő az 1.1M délciprusi lakosságból. Kevesebb, mint Mo-on a "kreatív kisebbség..."
-
válasz
moleculez #44285 üzenetére
Most nézgetem, az EUn belül Ciprus tűnik egész barátságos közegnek. Szegényke ország (=értelmes áron kapsz ingatlant) DE hagynak élni az adókkal, pláne nemzetközi viszonylatban. A világon kb 15 országból az egyik, ahol a fent említett ISA-t probléma és adómajré nélkül megtarthatod, ha költözöl (UAE is köztük van, ott sincs nehogykibújjainflaalól CGT).
Aki csak tud, menekül az adónyomás elől, amennyit egyes helyeken lenyúznak az emberről, akár 5-10 nyugdíjas év fedezete is lehetne egy KELLEMES helyen, ami azért krvára nem mind1. Nekünk most az a stratégia, hogy meghúzzuk a nadrágszíjat, lemegyünk egész az allowance sávig, az összes penny extrát be fogjuk tenni saját managelésű SIPP-be és ISA-ba. Nekünk az 57év nincs már túlontúl messze (ugyebár a SIPP korhatárát is emelgették, szóval rizikó
, muszáj kicsit ISA-val csökkenteni a "megőrülakormány" rizikót )
-
Linkeltem már a témáról, de ez az irány valahogy nem esett le akkor: "City of London firms have in recent weeks urged the UK government to scrap, or scale back, cash Isas, the popular savings products that allow consumers to earn interest free of tax. FT.com"
Milyen emberbarát kis pénzügyi szektorunk van... -
-
-
válasz
Apollyon #44277 üzenetére
Hohohó, azért annyira ne szaladjunk messze a témában
. Most volt egy állásjelentkezésem, és persze kérdezték, hogy ugyeugye színesbőrűátoperált kriptoszegzuális tulajdonságokkal megáldott figura vagyok-é? Hogy a gyerekek abuzálását abbahagyták-e, nem tudom, őszi suliváltásnál, új sporttevékenységnél meglássuk. Pár éve (még Nicola volt a skót főmufti) a 6évesnek még keményen tölteni kellett a szexuális orientáció, választott nem, bőrszín papírt...
-
válasz
moleculez #44274 üzenetére
Twitter dobta fel, nem biztos, h minden tétel tűpontos, de nagyjából stimmel:
"Penalty for illegal entry:
- Singapore: 6 months in prison.
- Russia: 2 years in a hard labour camp.
- Pakistan: 10 years in prison.
- India: 8 years in prison.
- North Korea: death.
- Great Britain: free housing, health care, education, food, mobile phone, cash..." -
-
-
válasz
instantwater #44267 üzenetére
-
-
-
Elég durva árak vannak a tömegközlekedésben. Kiccalád (anyuka +2gyerkőc) most először repültek nagyszülőzni úgy, h nem kocsival vittem őket a reptérre: egy kb 70mérföldes szakasz a Scottish central beltben 60Font. IRÁNYONKÉNT. Öszvissz annyi az előnye, hogy nekem nem kellett 2xfél nap szabit kivennem...
-
-
-
-
-
-
-
válasz
instantwater #44231 üzenetére
az úgy egész okés, az eon "ajánlatnál" amit a múltkorában kaptam, valami £100/fuel, és persze ha bontom, akkor az áramra is vonatkozik.
-
válasz
instantwater #44229 üzenetére
"mert szóltak hogy emelés lesz."
Jól átb.sztak benneteket, mert a tőzsdei ár már akkor esett, mostanára már zuhan. A szolgáltatók egyelőre magasabb árakat zabrálnak, de pár hónap és átjön a tőzsdei kedvezmény.
-
"London law firm", kommentekben linkelték az "ír" cégvezetőt...
-
válasz
moleculez #44221 üzenetére
Én a Churchillnél vagyok, általában azt dobja fel az Uswitch. Ha no-nonsense eset vagytok a kocsival egyetemben (azaz nem taroltad le részegen egy rendőrovi zebrán átkelő kiscsoportját a tuninger importverdával pár hónapja), akkor 20 perc és kész egy értelmes árú policy amivel eldöcögsz egy évig
. Amikor asszonynak kocsit vettem, a szervizzel szemben lehúzódtam és helyben meg is csináltam neki, már biztosítva, adóbefizetve gurultam haza, nem rémlik, h többet tököltem volna 20-30percnél
-
válasz
KROK640 #44203 üzenetére
Ahogy kitör a béke, 100%, hogy többszörösére nőnek az árak ott is. Gondolom mennek majd oda is a "tanyáravágyók" ezrével.
Nekem sajnos felejtős: a nyelvet egyáltalán nem beszélem, egészségügy gondolom még a magyarnál is neccesebb (bár gondolom a fogász harmadannyiból meglenne, mint Pesten...).
Ha visszapörgeted a topikot, innen is 4ünkből 5en mennénk valahova, de a téma leginkább olyankor kerül elő, ha ocsmány ködösnyálkás az idő - most valami szupernóva robbanhatott a szigetek felett, mert már vagy KÉT HETE verőfényes napsütés van, így itt is egész kellemes (majd jövök vissza nyafogni júliusban, addigra garantáltan beáll az esős évszak idefönt). Akinek van még hátra a melós életből, az inkább Skandinávián szokott gondolkodni, Ukrajna helyett neked is inkább azt tudom ajánlani. Ha pl egy Finno.ban nem is gyűlik ki a teljes nyögdíj, ott garantáltan nem hagynak az árok szélén idős korodban sem (csak ugye ott is nyelv...).
-
válasz
instantwater #44199 üzenetére
Noigen, Thaiföldön lehet megél az ember heti 230ból... Ott, ahol rögtön azzal kezdik, hogy ennek negyede ugrik council tax-re, harmada rezsire (és még úgy is csak 16 fok van a házban), aligha...
-
Nna ez még érdekes lesz:
-
válasz
KROK640 #44192 üzenetére
Írhattak volna annyit, hogy Európai vs Nem-Európai. Főleg, hogy Londonhoz közelebb van Amszterdam, Brüsszel de még Párizs is, mint Dublin.
Eegen, hallom, hogy otthon ugyanez megy, az éhbér/2 már túl drága a kapitalistának, kell valaki szerencsétlent előásnia a világ egyik 10+ekm-re lévő bugyrából, aki éhbér/3ért elvállalja... És persze jönnek az új gyarmattartók is felügyelni az akksi és bömbigyárakat.
-
válasz
moleculez #44190 üzenetére
Vannak izgalmas helyek az biztos. Asszonypajti elvitte Glasgow-ba a gyerekeket egy napra, a pályaudvaron nem találtak európai embert. Nehéz lesz így a helyi kultúrába integrálódni...
A gond ezzel kettős: az érkezők gazdasági teljesítménye ÉS munkavállalóként a "felső, kapitalista nyomásnak" ellenállóképességük. Nagy a csönd erről, de a brit gazdaság nagyon szereti a rabszolgákat...
-
válasz
KROK640 #44188 üzenetére
Ugyebár ez "woke" táblázat, nem merték valóban elkülönülő kategóriák szerint csoportosítani - azaz nekik egy a citiben dolgozó német bankár ugyanaz a statisztikai kategória, mint a nigériai, pakisztáni, egyéb 3.világbeli menekült és kedves családegyesített hozzátartozói. De a valóságot elég könnyű lecsekkolni, ha az ember az adott kerületekben kimegy az utcára - megfelelő elővigyázatosság mellett (
).
-
Népességalakulunk:
-
válasz
instantwater #44176 üzenetére
Nna, ilyen:
Ráklikkelve az infógombocskára, írja, hogy uk gov tartja kalapját 0.5%-ért.Viszont most nézem, hogy eladásra már nem kell fizetni = ha uazt a céget jegyzik USA-ban és Londonban is, egyszerűbb a UK variánst választani, uis az ISA számla szigorúan GBP alapú ha jól értelmeztem = minden amcsi papírnál dupla konverzió.
Pénzügyek még: ha valaki ki tudja húzni a personal allowance összegéből (szárazkenyér, víz, sátor), akkor benyomja az összes afeletti fizuját egy SIPP-be oszt csókolom
- persze köztes megoldás is van basic rate adósávban maradással . A jobbak esetén az ember saját maga
tőzsdézi el a nyugdíjákezeli a portfólióját. -
válasz
instantwater #44176 üzenetére
Nem tudom, este csinálok screenshotot. Trading212 s&s isa, mezei brit részvényekre, pl BP.
-
Durva: stocks and shares ISA-n, érted, az adómentes megtakarítási számlán, ha UK részvényt akarok venni, rögtön bukta 0.5% stamp duty. Ez több, mintha átviszem a pár garast amcsi tőzsdére USD alapra: a váltás kevesebbe kerül és azon nincs stamp duty ahogy nézem... Ezek az ember bőre alatt is pénz után kutatnak.
-
Ha valakinek esetleg új, TEVE, az amazonos price history csekkoló (egy konkrét példával), hogy az ember ne üljön fel valami kamuakciónak.
-
-
-
válasz
t72killer #44165 üzenetére
Betegségügy - ez hozzánk közelebbi hír és már nem az első hasonló, ezért is hozom le.
-
A times-ban megvannak az ominózus whatsapp üzenetek screenshotjai, sajnos paywallos.
Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a demokrácia és jogállam állapota is feliratkozik a listára, ami miatt idővel elhagyjuk ezt az országot...
-
-
Nem lesz ez jó nekünk, de jó is volt wrexitelni...: "Carmaker shares slide after Trump’s 25% tariff; British Steel proposes closing Scunthorpe blast furnaces – as it happened"
= UK stocks and shares ISA tervek egyelőre jegelve...
De közben wókulunk ezerrel: "The Sentencing Council has rejected calls from the justice secretary to change guidance that recommends judges consider a criminal's ethnicity before deciding their punishment." ez gyakorlatilag intézményesített rasszizmus...
-
Amikor ideköltöztünk, azt mondtam volna, hogy ezek jóval biztonságosabban vezetnek, mint pl az osztrákok-németek. DE kicsit megismerve most már a végleteket látom nem elhanyagolható mennyiségben:
1. tutyimutyi, 18al ballag a kivételesen kátyúmentes, jól belátható, gyalogosveszély nélküli, 30as táblás szakaszon
2. konkrétan nem tud vezetni: bevág elém a körforgalomba, nekitolat a parkoló járműnek, stb (nna, ezt fogd meg egy black box-al, amihez jellemzően nincs kamerarendszer kötve...)
3. őrült: bemindenezve fejreáll a falu főútján (tavalyelőtt volt ilyen sztorink).Egy kb 20e lakosú járás vagyunk kb 6-7 falu/kisváros "közössége": a 2023as évben vettem a fáradtságot és számoltam a baleseteket: 11 darab törés volt, ebből 2 halálos (egy frontális rosszsávbanvezetős és egy bringás elcsapós). Remélem biztosítók nem olvassák...
-
-
válasz
Devid_81 #44156 üzenetére
Akitől a mienket vettük, nem volt "Hetas" certlije a kályháról. Persze, húzathattam volna az időt az ügyvéddel, én meg fizetek +2-3havi lakbért, amíg lezajlik az agymenés, sőt, lehet jön egy vevő és elviszi az orrom elől. Akkoriban még erősen felszálló ágban volt a piac.
-
válasz
instantwater #44151 üzenetére
Trading standards
-
-
Soknál még ez se, a legutóbbi ryanair+easyjet utunknál semmit se intéztem előre. Ediben a biztonsági ellenőrzésnél a biztonságis elvitte az ugyanekkora de USB elektronika nélküli akksimat megkérdezni és kb 3 perc múlva jött vissza, hogy okés (az volt a ryanair-leg). Tenerifén (easyjet) nem kérdeztek semmit, kibontva külön raktam egy tálcára, mellétéve a csomagolást.
A bangoodos postázással persze macera van: highland-i címünkre nem akaródznak elküldeni
. Pedig kb 10 percre tőlünk már van olyan postcode, ahova igen. Körbekérdezem a munkatársakat, hátha vállal vki szivességet...
-
Vám/fa elvileg benne van, mindenhova írja a banggood, hogy "VAT included".
göpzi: igen, az általam ismert légitársaságok 160Wh-ig visznek akksikatRyanair ,
Easyjet, TaP, Iberia, British, American Airlines, Olympic ("prior approval" - gondolom egy email előre), Emirates (prior approval), Malé-janem... Ez a legnagyobb áramtégla, ami szállítható. -
Ugreen 48000mAh power bank akciósan, ha valaki nyaraláshoz monsterpóvert keres.
(ez tleg akciós czucc, a legolcsóbb hasonlókkb duplaáron kezdődnek) -
válasz
t72killer #44142 üzenetére
Kieg, trading 212-höz: regisztráltam, stb: enyhénszólva érdekes, hogy nincs alapértelmezett 2faktoros beléptetés pl, csak egy felhasználónév+jelszó. Ez azért a bankvilágban eléggé alap...
Ez lehet üresen marad és bevállalom a Barclays eléggé tűrhetőnek kinéző díjait. Fel nem fogom, hogy őket miért hagyta ki az MSM és ajánlottak mindenféle random noname szervezetet, ahol az alap betétbiztosítás meglétét is bogarászni kell...
-
-
válasz
instantwater #42198 üzenetére
" ki hogy áll a Savings, Cash ISA és Stocks and Shares ISA termékekkel?
Melyik típus, melyik bank/platform, és miért."Ezek közül nekem a Trading 212 fogta meg a fantáziám, viszont igencsak ismeretlen társaság, vajon mennyire van náluk biztonságban az ember pénze
? SzVSz a "DIY sotcks and shares"-nek van értelme, amikor magadnak válogatsz ki értelmesebb papírokat.
-
válasz
sh4d0w #44135 üzenetére
Hja, ezekből valahogy sose profitált a kisember. A cárizmus alól "felszabadított" szovjet jól éhenhalt, ha az átlagnál kisebb volt a mázlija. Az ilyen felfordulásokra jellemző, hogy
#1: még kevesebb a pénz, mint a csődbement békeidőkben
#2: méginkább a farkastörvények uralkodnak, avagy a GYENGE (=civil, idős, gyerek, stb) és kiszolgáltatott (helyhez kötött dolgozó, családos, beteg) garantáltan még sokkal rosszabban jár, mint a békeidők "alján". -
válasz
moleculez #44130 üzenetére
"...mint a foghúzás."
Háát, egy Tanácsköztársaság 2.0-át vagy Rákosi/Szálasi 2.0-át még ha hasonlíthatjuk is az érzéstelenítés nélküli, begyulladt bölcsességfog-kirántáshoz, én inkább párezer km távolságból szemlélnék max ilyen jelenségeket. Olyan tudtommal, hogy minden gyanannyira mélysz.r lett az egész bolygón kb a dínók kipusztulása idején lehetett (akkor se biztos). Ez az évtizeden át szakadunk befelé sztori nem kicsit köszönhető a wrexitnek, ami ugye már ős-Orbanisztánt se érinti - legalábbis egyelőre, amíg meg nem lépi a saját kis huxitjét.
szűkebbre fogva a rizsát, mindenképp globál diverzifikációt javaslok mindenkinek IS, még akkor is, ha ez a 0órás szerződéssel szállodasz.rpucoló honfitárs esetén csak a nagymama Kiskunalsóborzasztói vályogházikójában realizálódik.
-
válasz
moleculez #44126 üzenetére
Instantvóter kolléga kedvenc témája is "természetesen" előkerül a cikkben, megdícsérik, milyen széles vállú
“Fiscal pressures should be met through tax reform. There are a number of options to raise revenue from those with the broadest shoulders, while also supporting growth by removing perverse incentives in the tax system and staying within the government’s manifesto commitments.”
-
All UK families ‘to be worse off by 2030’ as poor bear the brunt, new data warns
Azért azt kijelenteni, hogy még 5éves távlatban is lefelé megyünk, az nem kicsit meredek perspektíva, de tartok tőle, h full reális, a hozzáállást nézve...
-
-
World happyness report. Annyira nem is állunk rosszul, bár itt azokat is megkérdezték, akik elMalagázzák a telet - ez ugye a listavezető Skandinávoknál is nemzeti sport - aki meg otthon marad annak legalább van szauna
-
-
ISA-kérdés: ISA-k közötti mozgatásra, pl cashből stocks-ra van éves limit, illetve ha mozgatok egyik ISA-ból másikba, akkor az befolyásolja az azévben félretehető új összeget?
Most ugye nagyon úgy néz ki, hogy alakulgat egy jó husi beesés a tőzsdéken, ami még lehet hogy hónapok vagy egy év míg eléri a fenekét - addig inkább maradnék all-cash.
-
válasz
blt-blog #44107 üzenetére
, igen, sétálósnak gyönyörű++. Ha szép az idő, a nyugati part Conrwalltól Shetlandig tele van az agyonmajmolt trópusiakat simán überelő strandos tájakkal.
Apropó, ha valakinek tervbe van, "mifelénk" a felföldre + Skye, stb hamarosan érdemes feljönni: 5év szubjektív statja alapján valamikor Április-Május környékén legjobb az esély lyukakat látni a felhőzetben. Az előző 3évben júniusban már kezdődött az "elbszott nyár"...
#44111: brrrzrrrr, max wetsuitban, de azt valszleg kihíztam
-
-
válasz
t72killer #44101 üzenetére
B.szki, Finnországban melegebb a tengervíz mint kb UK-ben bárhol
-
válasz
Devid_81 #44099 üzenetére
Noigen, nekem 18 a minimum, Dél-Walesre ezt találtam, didergős
- bár kb 2 fokkal jobb a mienknél.
-
Dél Walesben mennyire fürödhető nyáron a tenger? Idefönt 5év alatt 1x merészkedtünk bele a 2021es szupernyár vége felé, de azért feltűnt, hogy lentebb kicsivel gyakrabban van nyár. Milford Haven környékén jártam már kb 8 éve, de tavasz volt még, szép napsütéses idővel, de üres strandokkal
-
válasz
Devid_81 #44096 üzenetére
Már a celestron is kínai cucc, úgyh nem tartom valószínűnek, hogy hamisítanák. Nem számít ultra-prémium márkának binokli témakörben (ha a kocsit cserélnéd távcsőre, akkor Leica, Nikon, Swarovski - bár az elsőhöz igencsak husi verdát kell bedobni
) - de persze 2lábban a földön járó embernek teljesen jó
-
válasz
Devid_81 #44093 üzenetére
Igen, ha kókány a minőség, akkor vissza vele. A celestronnál meg kell nézni, hogy van-e központi élességállítás, mert a nagydög 25x100asukban külön kell tekerészni a két okulárt.
ITT esetleg rákérdezhetsz, kinek milyen bioklija van
. Nekem eddig volt egy 20x60as Tento orosz/szovjet tank, masszív darab használható minőségű optikával és most van egy 10x50es Vanguard usa-ból importálva. Utóbbi se mai gyerek, nem tudom gyártják-e még. Csillagászkodni komoly előrelépés a 20x70 a mostanimhoz képest, de ugye az már szigorúan állványos sztori még nappali vízilókukkoláshoz is.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Devid_81 #44074 üzenetére
A binoklit ne is add fel, ha viszont szeretnéd látni. Foglalj egy prémium kézit. Ha normál fotóállványod van, akkor még kell hozzá egy adapter - amihez le kell csekkolni, hogy a binoklinak van-e passzoló menete. Pucérstrandok környékén ne használd, mert elővesz a jard
#44073: noigen, szörfösöknek jobban fekszik
. Kell keresni olyan részt, ahol a sziklafal közel van a vízhez és megfogja a szelet
. Nekünk a kedvencek a déli csücsökben lévő nemzeti park eldugott strandocskái, na ott aztán tényleg nem kell a londoni nyugger hónalját szagolni. Annyi, hogy van hozzá egy kis földutas vezetés, amihez észnél kell lenni melyik útra megy rá az ember a bérelt fiat500-assal és melyikre nem
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest