Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
"kezdőként" érdeklődöm, hogy rom cserénél melyek azok az esetek amikor kell (1.) bootloadert nyitni és mikor kell (2.) rootolni?
-
MODERÁTOR
Attól függ, kell-e bootloadert nyitni, milyen ROM-ot tennél fel.
Amennyiben a gyártó által készített, "hivatalos" ROM-ról van szó, nem kell BL-t nyitni.Root nem kell a ROM-cseréhez.
A többi annyira készülékspecifikus, hogy a készüléked topikjában nagyobb sikerre számíthatsz.
Xiaomi 13T
-
air
nagyúr
Kérdéséből ítélve még nem vagy azon a tudásszinten, hogy rom cserében gondolkozz.
1. Tudod-e mi a rootolás?
2. Tudod-e mi a bootloader?
3. Miért kellene nyitni?
4. Mivel jár ez?
5. Milyen következményei vannak?
6. Miként lehet visszatérni az eredeti állapothoz?
7. Hogyan lehet a téglásított készüléket helyreállítani?Ha ezekre mind tudod a választ, akkor kezdhetsz rom cserében gondolkodni.
Nekünk pedig a következőket kellene tudni, hogy segíthessünk:
1. Milyen készülék?
2. Milyen firmware van most rajta?
3. Mit szeretnél feltenni?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Frenk
aktív tag
A készülék ZTE Nubia Z7 Max.
Jelenleg Android 5.1.1 van rajta. Elsősorban próbálok maradni az 5.1.1-nél de CM rom-mal.
Feltenni szeretnék mind "hivatalos" mind CM romot ( előtérbe helyezve a Magyarul tudást de végszükségbe visszaállni a gyártói romra ).Valahol el kell kezdeni - és itt még a legjobb helyen vagyok ( gondolom ).
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok!
LG Magna Dual (H502Y) telefonom van, lassan egy éve, Android 5.0.1-el. Nem lett piszkálva (alap firmware, android, nincs rootolva). Tegnap előtt este, képernyőfeloldás után, most először, előjött egy ilyen üzenet: Kép
Detected hacking App.
Please, delete it and re-try.
"T1M3P@CK3T"
#57c2dd43ESET Mobile Security elejétől fogva fent van, csináltam egy "Alapos" ellenőrzést de semmit se talált. Futó alkalmazások között se látok gyanúsat.
Nagyon ritkán használom a böngészőt, akkor is Időkép és hasonló hivatalos oldalak. Utóbbi hetekben feltett App-ok is hivatalos LG és Canon app. Egy ideje Respawnables-t szoktam multiba játszani.
Mit tudok tenni, milyen irányba induljak el? Azóta nem jött elő ez az üzenet.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz altar21 #29906 üzenetére
S905/912 topik. Olvasd el az összefoglalót! Én egy KIII -at néztem ki (korábban linkeltem), és a 220V webshop -ból fogom rendelni. KIII logout bemutató.. Bár, szerver feladatokra sztem inkább NAS való. Nekem egy Zyxel NSA310 -em van, ami szintén nem egy ökör ára.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Szia!
Nekem is Nubiam van.
Van egy jó hírem: megölhetetlen a teló. Mármint: szoftveresen nem lehet tönkre vágni. Adott esetben persze lehet némi fejtörés, de alapvetően facsipesz egyszerűségű rá romot/TWRP-t tenni, ha két dolgot már magabiztosan használsz: fastboot és adb.
Ja és: nyitva van a loader alapon, szóval azzal most nem kell törődni...
[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
válasz Viktor0610 #29909 üzenetére
Azokat már átnéztem, semmi ismeretlen app nincs köztük.
(#29911) es4
Nem fizettem. Free részét használom, vagy ha van promo kód, akkor azt, most jelenleg utóbbi, így Prémiumként használom még pár napig.Köszönöm a válaszokat.
Akkor végső esetben hard reset lesz.
Előtte nem sokkal a Smart TV kiírta, hogy Samsung Galaxy S7 edge csatlakozott hozzá, akarom-e tallózni? Nincs Samsung telefonunk. Lehet véletlen, de arra is gondoltam a routert piszkálta meg valaki.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Huawei P8 lite. Feltettem rá a Nova Prime launchert, de nem frissül a gyári naptár modul a főképernyőn. Még a napot sem írja át, vasárnapot mutat.
Mi lehet a baja? -
MODERÁTOR
-
v.attis
őstag
válasz Viktor0610 #29918 üzenetére
Akkor keressek egy naptár appot?
Google fiók naptárral kell szinkronizálnia.
Tudsz ajánlani valamit? -
zeon.hu
nagyúr
válasz Viktor0610 #29918 üzenetére
Huawei-en még nem láttam ilyen gondot, amin Nova fut (P6, P7, P8, P8 Lite), ott más hiba lesz.
Szinkronizálás, jogosultság, védett alkalmazás, stb.#?*@&!
-
-
meko1
tag
Hölgyeim/Uraim,mivel a hozzászólók sokhelyütt feltűnnek,itt is megkérdezem(az android kibeszélőben is...,még válasz nélkül),/a letolásomat kihagynám/,mert androidos,de mégsem:létezik-e olyan program pc-re,aminek segítségével telefonom TELJES tartalmát(nem az én adathalmazomat),az egész rendszert menteni tudnám,úgy,hogy ehhez ne kelljen rootolni a telot?köszönöm a tanácsokat,üdv meko1
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Androidos eszközt szeretnék rákötni egy Sony "nem okos" TV-re. A lényeg az lenne, hogy az eszköz képe a TV-re kerüljön hanggal együtt, ezt egy micro USB -> HDMI (teljes méretű) átalakító kábellel szeretném megoldani. Azt szeretném kérdezni, hogy szükséges a kábelen egy USB (teljes méretű) elágazásnak lennie, amin a tápot kapja a TV USB portjáról, vagy elegendő a micro USB -> HDMI kábel?
Ezen videó alapján működnie kellene (az elágazással), csak gondoltam megkérdezem, mielőtt bevásárlok. Az eszközök típusát nem tudom biztosra (másnak szeretnék segíteni), a telefon talán egy Huawei P8 Lite, a tablet pedig egy 1-2 éves 7"-es Samsung Tablet. Lényeg az, hogy egyiken sincs mini/micro HDMI port, csak a micro USB és ezeket szeretnénk rákötni a TV-re.
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
air
nagyúr
válasz Patrick76496 #29929 üzenetére
HDMI port nem szokott telefonon lenni. Tableten esetleg.
Ha csak USB port van, akkor a készüléknek támogatnia kell az MHL-t. Ha nem támogatja, akkor nem lehet kitenni a képét kábelen keresztül.
Ebben az esetben egy Miracast/Chromecast eszköz fog kelleni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
addikt
Sziasztok!
Van egy 4.x.x-es android rendszer, amin sikertelen bejelentezést ír ki a Play Áruház, mikor bejelentkeznék a fiókommal. Párom google acc-jával működik a dolog.
Olyan különbség van kettőnk acc-ja között, hogy én használok kétlépcsős azonosítást, ő meg nem.
Ha esetleg ez okozza a problémát, meg tudja valaki nekem mondani, hogy hanyas androidtól támogatott hivatalosan ez a dolog?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz fery02 #29932 üzenetére
4.4-es droidon tutira működik a kétlépcsős azonosítás.
Használtam.Most kipróbáltam 4.1.2-n, simán beléptetett. Samsung Galaxy Y vagy Young?
Annyit csináltam másként, hogy én hozzáadtam a Google fiókot, nem a Playbe léptem be. Bár elvileg ugyanoda dob, szerintem.
Jah, és természetesen azt nem feltételezem rólad, hogy a Sikertelen bejelentkezés üzenet után nem próbáltál meg a Tovább gombra kattintani!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Patrick76496
őstag
Köszönöm a választ! Közben kiderült, hogy a telefon tényleg egy P8 lite, a tablet pedig egy Galaxy Tab 3 lite, és egyik sem támogatja az MHL-t..
És a Miracast/Chromecast-nak nincs semmi feltétele (azon kívül, hogy Andrdoid 4.0 kell hozzá)? Esetleg nincs valami olcsóbb megoldás?(#29931) Bozek: Mert az Sony. És ezt nem azért mondom, mert baromira elfogult vagyok a telefonokkal kapcsolatban, hanem tényleg röhej, hogy az én "öreg" Xperia V-m támogatja az MHL-t, ezek a 2-3 évvel fiatalabb készülékek meg nem.
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
addikt
válasz Viktor0610 #29933 üzenetére
Egy HTC Desire 500, most hirtelen nem tudom pontosan hanyas droid van rajta, de amúgy konkrétan ezen a telefonon nem annyira érdekel a dolog, csak tervezek venni valami olcsót és így ezt tudva próbálnék figyelni erre, de akkor az írásod szerint 4.1.2-től megy a dolog.
Már nem tudom próbáltam-e nyomni "tovább" gombot vagy hogy volt-e egyáltalán, meg külön fiókokból sem próbáltam, de ha alapból kidobott ilyennel, akkor nem sok jót sejtenék semmiképp sem.
Köszi a választ! -
MODERÁTOR
-
tordaitibi
veterán
válasz Patrick76496 #29934 üzenetére
En 3000 forintert vettem a miracast adaptert, egy jobb minosegu hdmi kabel hasonlo arban van.
Fizikai kontaktus nelkuli atvitel, nem rantod le-torod ki a telefonbol, nem vagy a tevehez kotve, csak ajanlani tudom.4.2 biztosan tamogatja, nalam legalabbis.
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Van egy Navon Predator 7-es tabletem. Csak azért nem váltottam még másik készülékre, mert a kijelzője nagyon jó (7" ellenére 1280x800-as felbontású, boltban körülnézve még mindig nagyobb számban vannak az 1024-es cuccok), viszont az alkalmazások telepítésére használható tárhelye nagyon nagyon kicsi, nincs 1 GB sem. Egy hardreset után, mire felmegy minden mai frissítés a gyári Google alkalmazásokra, gyakorlatilag nem marad semmi hely, 1-2 kisebb alkalmazáson kívül semmit sem tudok már telepíteni rá.
VISZONT! Van egy másik belső "beépített" tárhelye is, azon van 4 GB szabad hely induláskor. Gondolom én annyit csináltak csak gyárilag, hogy a belső tárhelyet ketté particionálták, egyik az alkalmazásoknak, másik az adatoknak (fotó, videó, zene, stb).
A kérdésem annyi, hogy van e valami mód/trükk arra, hogy átparticionáljam ezt a belső memóriát, szóval, hogy az elsődleges partíciót növeljem a másik partíció rovására? Esetleg teljesen összevonni a kettőt, hogy csak 1db belső tárhely legyen?
Köszönöm!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Hello,
Hülye kérdés. Került hozzám egy levetett Huawei G300, amit jó lenne felokosítani (Cyanogen vagy gyári JB), de már sehol semmi nincs fent hozzá.
Megvannak még valakinek a hozzá való cuccok roothoz, recoveryhez? Megköszönném@Exian : Ha rootolva van, akkor megoldható, hogy SD kártyára helyezz appokat...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Páromnak van egy SGS S3 Mini készüléke, és többször sikerült túllépnie az előfizetésben foglalt perc alapú keretet.
Hol lehet beállítani, hogy bizonyos mennyiség elérése után küldjön értesítést mind adatkeret elérésénél?
Köszi!
-
Sjkolrd
aktív tag
Sziasztok!
Anyámnak van egy Huawei Y3 vagy Y6-os készüléke, s a mai nap azt csinálta neki, hogy a Wifi-re rácsatlakozik majd rövid idő elteltével bontja a kapcsolatot. A kapcsolatnál azt írja ki, hogy wifi internet kapcsolat letiltva. Kipróbáltam az én készülékemről megosztottam wifi-n keresztül a mobil netem, s nem bontotta a kapcsolatot. Mivel már régóta nem használok androidos telefont így nem tudom pontosan mi lehet a gond, de elsőre nem hardveres hanem "szoftveres" beállítási problémára gondolok. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
Sjkolrd
aktív tag
Persze elfelejtettem, újra indítottam a készüléket a jelenség ugyan az volt. A Wifi közvetlen közelében ültem kb. 30 cm-re és ezt csinálja. Igen kipróbáltam L950-ről osztottam, meg a mobilnetem úgy nem dobta le..max holnap bevisszük a T-be,s ott megpróbálhatnak rácsatlakozni a netre. ( Szerencsére, hogy a készülék még garis kb. 3 hónapos....)
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Mi az oka annak, hogy:
1) Az ACR software által rögzített telefonbeszélgetéseket csak a telefon beépített fájlböngészőjében látom, ha gépre kötöm a telefont, vagy például Total Commanderrel lépek be a mappába (ACRCalls), akkor ott nincs semmi, üres a mappa.
2) Ha OTG kábellel bármilyen flash drive-ot csatlakoztatok a telefonhoz, és megpróbálom azt a meghajtót megnyitni -szintén- Total Commanderrel, akkor a következő üzenetet kapom: "Nem lehet megnyitni a fájlt/mappát"
Valahol, valamilyen permissiont kellene adnom ennek a programnak?
Tudnátok valami okosat írni?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Visszajuttattam egy telefont (Samsung J5 2016) az eladójának, mert pár hét használat után letiltották. (Bár ez a problémától elvileg független, leírom, hogy a telefont dobozában, tartozékokkal és eredeti garanciajeggyel kaptam.)
Korrekt az eladó, vissza is veszi, ő is csak átvette valakitől.A probléma az, hogy hard reset után nem lehet bejelentkezni, a telefon a hibaüzenetek alapján valamilyen google fiókhoz van rendelve.
Az alábbi üzenetet írja ki nála a telefon még akkor is, mikor a telefont pár hetet használó google fiókjával kísérli meg a belépést:
"Kérjük, jelentkezzen be az egyik tulajdonosi fiókkal ezen az eszközön"Olvasgattunk a témában, de még nincs meg a megoldás, ebben a Ti segítségetekben bízom.
Azt felfogtam, hogy ez a telefon védelmi szintje. Ez az FRP lock? Odin módban azt mutatta, hogy FRP LOCK: ON
A védelemről a visszavevő azt állapította meg, hogy december 29-én került rá, amikor mi használtuk. Pontosabban a kamasz keresztfiam, aki azt mondta, nem állított be semmi ilyesmit a telefonon.Mi a megoldás? Van jelentősége, hogy benne van-e a sim / memóriakártya? Hogyan lehet kikapcsolni? Miért nem fogadja el azt a fiókot, amivel használtuk?
Lehetséges, hogy egy korábbi tulajdonos másik google fiókjából állított be valamit az év végén?
Nekünk már nincs ötletünk, igyekeztem mindent leírni, amire jutottunk. Bocs a bőbeszédűség miatt!
Nagyon köszönöm, ha segítetek!
[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Androidos telefont rootoltam, csináltam ext2 particiot sdkartyara , áthelyeztem appokat, majd valamiert újra meg kellett csinálnom a particiot, eltűnt a rá helyezett minden app természetesen, és most nem tudom telepíteni mert a Play áruház hibát dob -506 kód, apkbol meg azt írja hogy nincs elég hely pedig van
System app mappabol is töröltem a fájlokat de hiába
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest