Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #50169 üzenetére
Hát nem tudok róla, hogy bármelyik launcher az app drawer-be tudna vinni rögtön feloldás után. Viszont többek között az ADW Ex-el beállíthatsz magadnak összesen 1 főképernyőt, ahonnan mindent lepucolsz, kikapcsolsz, beállítasz pl. 10 sort és 6 oszlopot, és telenyomod ikonokkal.
És máris úgy néz ki mint egy iPhone. Asszem. -
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #50055 üzenetére
Én már régóta ezt teszem, volt alkalmam megtanulni, hogy a Market 90+ %-ka hulladék, azért a pár jól használható app-ért bizony meg kell szenvedni, és pont nem 15 perc alatt akarom eldönteni hogy az aktuális optimizálatlan takony program vajon megéri-e az ebédem árát.
Nem beszélve a fejlesztőkről, akik basznak válaszolni..[ Szerkesztve ]
-
-
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #49897 üzenetére
Én anno - igaz csak 2.3 alatt - végigpróbálgattam az összes ismertebb böngészőt. Nálam Opera scrollozásban, zoomolásban, és betöltési sebességben verhetetlen volt. Ráadásul ha jól emlékszem egy ideje már a saját keresők rövidítésével is képes működni, amit az asztali változatban én az egérmozdulatok mellett nagyon megszerettem.
[ Szerkesztve ]
-
R19
senior tag
válasz
volvoguy #49859 üzenetére
A Foreca és a Weather Underground adatai a legmegbízhatóbbak.
Foreca:
- Fancy Widget Pro /611.-ft. az MSN-t kell választani - Foreca adatokat használ/. Az ingyenes változatot linkeltem be, ennél nem módosítható a szolgáltató csak a fizetősnél.
- Palmary WeatherWeather Underground:
- Weather UndergroundA hazai appok - Időkép, Köpönyeg - nagyon jók, a widgetek terén van még hová fejlődniük.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
volvoguy #49859 üzenetére
Én úgy vettem észre belföldön csak a magyar szolgáltatók jöhetnek szóba.
Igaz ezt csak az Accuweather-re és a Google-re alapozom, de van, mikor ezen oldalak adatai köszönő viszonyban sincsenek a magyar időjárás jelentésekkel. Nem tudom honnan szerzik az értesüléseiket.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #48925 üzenetére
Egy jobb fájlkezelővel végigkeresed a /data-t, aztán máris kidobja hol vannak maradékok. És igen elméletben okozhat ilyesmi hibás működést, bár én még nem találkoztam vele (vagy csak nem tudok róla).
(#48940) PéHá
A lopakodó mód csak annyi, hogy nem mutatja a programot a többi között. Tárcsázóval tudod előrántani kóddal.
Igen, ha kilövöd akkor kinyiffan. Bár szerintem ez szolgáltatásként fut, úgyhogy azonnal újraindul. Esetleg próbáld ki.
Annyit érdemes még megcsinálni vele, hogy rendszeralkalmazássá teszed, akkor nem törölhető factory reset-tel sem. Csak bootloader-es megoldással.(#48950) cikasz
A hívás rögzítés általában telefon specifikus téma, kernel szinten kell legyen a lehetőség engedélyezve, egyébként a user app-ok nem segítenek. ZTE-ekben pl. gyárilag benne, Samsung-okba sokszor elérhető mod-olt rom-okkal, többi telefonnál elég ritka.(#48966) Andie
"A google új felismerője viszont tökéletesen dekódolja a hangomat."
És akkor végülis mi az ami nem működik?(#48973) cintula187
Milyen kiegészítőt? mikrofonáláshoz nem kér semmit.
...jaa, hogy a Voice Search-öt. Ha arra gondolsz azt linkeltem korábban, keress a hozzászólásaimra.(#48985) Richee11
Sehogy, a GNavigáció semmilyen módon nem megy még offline.
Annyi értelme van ennek jelenleg, hogy 10 db jó nagy négyzetet (mondjuk a nagyobb városokat) lemented, aztán ha valahol eltévedsz, megmutatja a GMaps GPS alapján hogy éppen hol állsz.
Egyébként a Google elég sokat fejlesztett mostanában adatforgalom takarékosság irányában, úgyhogy ha nem is külföldre, de belföldre egy legolcsóbb 600 forintos mobilnettel is bőven el lehet már online navigálni. Még korlátozva is.(#48999) DS39
ADb-vel igen, de az nem gyerekjáték. Hacsak nem égetően fontos, inkább nem kezdeném el magyarázni.(#49002) Ftomm
Nem is rossz. Eddig még csak a GoogleCarHome-ot láttam ami hasonló, az hosszabb autózáshoz jól jön. Meg persze gyengébb látásúaknak, mint a fater.Más.
Voice Search mégegyszer... Feltűnt, hogy van ám egy olyan gyári Google program is, hogy Voice Dialer, aminek a neve elég árulkodó. Eddig sose próbáltam, mert most mit bohóckodjak a magyar nevek kiejtésével angolul, de most, hogy van már magyar nyelvünk is gondoltam majd beüzelemelem.
Csakhogy meg se moccan.
Valaki ránézne esetleg, hogy tud-e EZZEL hangtárcsázni?[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #46760 üzenetére
Ugyan nem próbáltam még, de elméletileg azzal (clear data) gyalulod le a létrehozott Google account-odat. Végülis annyi baja lesz csak a rendszernek, hogy amíg nem adsz hozzá újat, addig az ettől függő programok nem indulnak el.
Gyakorlatban természetesen nem biztos, most nincs kedvem kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
volvoguy #41588 üzenetére
"...amit sokan nem tesznek meg mert eszi az akksit..."
Ezt cáfolnám, mert tettem egy próbát, hogy egész éjjelre úgy hagytam a wifi-t, persze kikapcsolt képernyővel, és pontosan ugyanannyit merült reggelre, mint máskor, amikor nem volt bekapcsolva a wifi. Tehát, amikor az ember azt hiszi, hogy a wifi eszi az akksit, akkor az inkább a kijelző, ami ilyenkor természetesen végig be van kapcsolva... -
punky10
addikt
válasz
volvoguy #41579 üzenetére
Azért vannak buktatoi a "kivánságlistádnak".
Ne kelljen a NET.OK.Ellopták a telod,SMS-sel aktiválod a GPS-t,az rögziti,hogy hol van.És mi lesz azután?Mivel küldi el a koordinátát?SMS-el?És ha mozgásban van,akkor percenként küld kettöt?Ki fizeti?
Sajnos ezek a progik csak akkor érnek valamit,ha amatörök kezébe kerül a telo.Ugy már szereztünk vissza kb 3 éve Nokiát.De akkor bennehagyták a SIM-et is a nagytudásuak.Jobb esetben kicserélik a SIM-et,valami élö kártyára.De NET nélkül akkor sem menne.Azon keresztül tud üzenni a telo(régebben a Nokia SMS-sel árulta el a helyét,de mint irtam,totál kezdök voltak...)és ugy tudnád nyomonkövetni.
De ha nyomnak egy hardresetet,vagy egyszerüen egy döglött kártyát tesznek bele,esetleg rpülömodra kapcsolnak,akkor sajnos löttek a telonak.
Én azért használom a Cerberust,de akciosan vettem meg... -
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #41579 üzenetére
De olyan, és az egyetlen ami működik net nélkül.
Csak azt is érdemes bekalkulálni, hogy a GPS nem nagyon szeret működni épületekben, márpedig a telefon ott fogja tölteni ideje nagy részét. Bár ez is készülékfüggő, a ZTE telefonjaimnak frankó GPS-e volt, még épületben is megtalált bárhol. Viszont pl. az SGS-em, meg LG-m egy rakás szar ilyen szempontból, már annak is örülök ha kint megtalál.[ Szerkesztve ]
-
-
xSide
őstag
válasz
volvoguy #41024 üzenetére
Google naptárban értesítések a szülinapos naptárban és akár sms-ben is jelez...
Azt viszont már nem tudom pontosan miként varázsoltam bele a fontosabbakat, lehet fb-ből importáltam és magam egészítettem ki, vagy töröltem a lényegteleneket.
Ja és nem csak ics-ben lehet megadni -
chab7
addikt
-
spiritex
veterán
válasz
volvoguy #39877 üzenetére
Ja még az jutott eszembe, hogy én minden Market-es vásárlás után kitörlöm a bankkártyám adatait a Wallet-ből. Mivel általában csak néha-néha vásárolgat az ember a Market-en, szerintem annyit megér a + biztonság, hogy ilyen esetekben újra meg kell neki adni a kártya adatait..
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz
volvoguy #39875 üzenetére
Sajnos én is így jártam a Budapest Bank-kal. Úgyhogy én annyit csináltam, hogy egyrészt kértem sms-értesítést minden pénzmozgás után, másrészt internetbankon keresztül kb. fél perc a limitmódosítás, úgyhogy azt szoktam állítgatni, persze csak akkor ha tudom, hogy valami nagyobb összegű dolgot szeretnék vele kifizetni. Ja, és sms-ben is lehet limitet módosítani.
(#39873) GrandeP
Nem tudom mikor szeretnél erősebb hangot, mondjuk telefonálás közben is, vagy csak zenehallgatáskor, mindenesetre ha az utóbbi, akkor a Power Amp-ban van ilyen, nekem is használni kell kb. 3-5%-nyi erősítést.[ Szerkesztve ]
-
-
Kakumix
senior tag
válasz
volvoguy #39742 üzenetére
Mindenhol van kockázata! Én sehova sem regisztrálom a bankkártyáimat. Mindig egy ál bankkártyát (webkártya) regisztrálok. Érdemes utána nézned, hogy a bankod milyet kínál és mennyiért. Egy ilyen internetes bankkártya mögé általában egy elkülönített számlát csapnak, amire annyi pénzt teszel, amennyit éppen el akarsz költeni, így nem tudnak annál többet lenyúlni róla. Ismétlem, még soha nem adtam ki egyik bankkártyám adatait sem (interneten) és nem is ajánlom senkinek!
-
-
Probert75
addikt
válasz
volvoguy #38838 üzenetére
Timeriffic-kel lehet időzíteni, hogy napszakonként milyennel használja kijelzőt. Magad tudod beállítani.
-
Probert75
addikt
válasz
volvoguy #38183 üzenetére
Timeriffic. Tud magyarul. Nekem nappal 25%, 18 óra után 22 óráig 15% és onnantól reggel 8-ig 0%.
-
rtzmp
aktív tag
válasz
volvoguy #37390 üzenetére
ilyesmire gondoltál? Lode Runner X
-
junkpod
veterán
válasz
volvoguy #35266 üzenetére
ez picit félreértés lesz, adatkapcsolat nélkül a semmi közepén kb minden GPS eszköz képes a világon, olyan is amire még programot sem tudsz letölteni...
Az AGPS az Assisted GPS-t jelenti, azaz olyan helyen ahol NINCS GPS jel (pl házak között, beltérben, de van GSM és/vagy wifi jel, azt az infót is érzékeli, elküldi neten a térkép szolgáltatónak és annak az adatbázisából tudja GPS nélkül is hol vagy. PL google maps is működik GPS kikapcsolva is, csak pontatlanabb.
Amit te keresel az a GPS műholdak aktív adatbázisa, amit ha letöltesz közvetlen a GPS térkép használata előtt, akkor nagyon gyorsan tudja értelmezni a befogott műholdakat a GPS-program, ennek hiányában meg kell várni míg annyi holdat lát elég ideig amivel már tud matekozni és kiszámolni a műholdak elméleti helyét. Ugye a GPS azon alapul, hogy tudja progi hogy elméletileg hol kell lennie a műholdnak és összehasonlítja a befogott jelét, ezzel kiszámolja milyen távolságban vagy tőle, ez 4 holddal már viszonylag ponts helyet ad a 3D térben.
-
Johnesz
csendes tag
válasz
volvoguy #35266 üzenetére
Próbáltam a GPS Status & Toolbox progit. Az A-GPS adatokat wifiről frissítettem, önmagában nem tartalmazza ezeket. Elég jól működött, de a háttérben fölöslegesen hajtotta a procit, így lecseréltem erre: GPS Monitor Premium [link].
A kirakható widget segítségével pár másodperc alatt lehúzza wifiről a friss adatbázist, ennek segítségével a GPS kb. 25 másodperc alatt 6-8 fix holdat talál. Enélkül mindez 4-5 perc alatt sikerült.
Másik nagy előnye, hogy szinte nulla az erőforrás igénye, szerintem megéri az árát.[ Szerkesztve ]
-
Dusee
őstag
válasz
volvoguy #34710 üzenetére
én feleslegesnek tartom, eddig egyszer hallottam vírus balhéról androidon, és nekem nem hiányzik, hogy lassítsa a telót.
de ez egyedi dolog, attól függ mennyire félsz az ilyen dolgoktól (szerintem).(#34703) (jan): dropbox-nál tényleg jobb, tetszik a streamelés
csak az a kérdés, hogy a stream akkor is megy ha a gép ki van kapcsolva?
mert nekem nagyon gyorsan feltöltötte a 1,5 gigányi zenét[ Szerkesztve ]
-
xSide
őstag
válasz
volvoguy #34636 üzenetére
Effektive pont a TubeMate a leghasználhatóbb letöltésre mindenféle bonyolitás nélkül és választható minőséggel...
Egy klikk megkeresem ami kell, aztán csak a letöltés következikOperához, a telód nem a rom-tól lassul hanem a ram-tól függ, a task killer is ram-ból lövi ki a futó alkalmazásokat és persze indítja újra!
-
RootRulez
félisten
válasz
volvoguy #31813 üzenetére
Én is kedvelem a
File Manager-t, de az
ES File Explorert használom és az
Astro sem rossz (nem véletlen, hogy ez a legnépszerűbb fájlkezelő)
-
TRob1
veterán
válasz
volvoguy #31417 üzenetére
Nem élek ilyesmivel, de a FriendCaster-t szoktam még "hallani".
-
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy #29789 üzenetére
Én anyámnak se adnám meg a bankkártya adataimat, nem hogy a neten. Természetesen a főkártyára értem, ha van netes kártyád, amiről csak annyit vonhatnak amit ráteszel, azzal mehet. Én is úgy vásárolok már régóta. Mondjuk nem pont a Marketen, mert ott elsőre behúztak picit.
(#29782) Probert75
De attól még ott marad alul meg felül is a 2 nagy üres hely ami elég bénán néz ki, hogy nem lehet vele csinálni semmit. Meg az is gáz, hogy a dokkon lévő ikonok számát se lehet állítani.[ Szerkesztve ]
-
szakmaster
tag
válasz
volvoguy #29772 üzenetére
Igen lehet benne valami, ugyanis ha rajtad kívül még más routerek is vannak a közelben azon a csatornán, az zavarhatja a WIFI kapcsolatod, csökkentheti a maximális átviteli sebességet stb... Úgy tudom, hogy az újabb routerek már rendelkeznek olyan technológiával, ami megpróbálja automatikusan belőni a megfelelő csatornát.
Én is használom ezt az appot, és most derült ki, hogy a szomszéd routere ugyanazon a csatornán van mint az enyém. Át is állítottam másikra, és határozottan jobb lett a jelerősségem bizonyos helyeken a lakásba.
-
TRob1
veterán
válasz
volvoguy #29643 üzenetére
(#29647) .:LoMAX:. :
Há' erről van szó, kérem szépen.(#29645) F-ECT$ :
Látod, ez is furcsa. Te mondasz egyet, ami ráadásul nem is teljesen a kérdés (csak félig, mert olyat kérdezett hogy mik azok amik kicsit is fogyasztanak, te meg írod hogy mi sokat, de az említett app is legalább kicsit fogyszt), neked köszönet jár. Én mondok többet is ami fogyaszt, engem meg lebaxnak. Hát ilyen világot élünk sajna...[ Szerkesztve ]
-
.:LoMAX:.
aktív tag
válasz
volvoguy #29475 üzenetére
Nekem bejött az Avast, nem meríti a telefonomat, legalább is nem vettem észre, és pl. a DroidWall-t is kiváltotta nálam, itt is betudom állítani, hogy pl. melyik app min kommunikálhat csak (wifi, 3g, romaing), meg még van sok haszon része is, csak így röviden
igaz PC-n én Comodo-t használok
-
TRob1
veterán
válasz
volvoguy #21201 üzenetére
Amit először megadtál, az az elsődleges, nem lehet cserélgetni. Factory reset után tudod újra megadni (amivel mindent törölsz)
(Nah, pl. többek között az ilyesmik miatt is tartom feleslegesnek a több gmail accot... Persze csak akkor, ha "falsból" van vmelyik. Ha eleve volt is több, és használja mindet az ember amúgy is, akkor megértem.)
[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar