- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
Teasüti #50032 üzenetére
Erre csak egy elmeletet tudok felmutatni: programozoi toketlenkedes/balfaszoskodas.
Tegyuk fel hogy account letrehozasakor a program relativ utvonalat hasznal a login info tarolasahoz szukseges fajlhoz, mig a fajl beolvasasahoz mar abszolut utvonalat adott meg a programozo.
Belso memoriarol tesztelve persze minden jonak tunik, de SD-re valo athelyezes utan mar lehet hogy megvaltoznak az eleresi utvonalak, es nem talalja a program a szukseges fajlokat - a fajl amit letrehoz nem tudja visszaolvasni.Ez persze csak elmelet es a bizonyitasahoz ismerni kellene a program mukodesi elvet, de mivel tudataban vagyok annak, hogy a marketen tonnaszamra vannak a tehetsegtelen es izlestelen amatorok altal osszetakolt kodszeruseg, amit valahogy kepesek osszegyurni egy appba es feltolni a playstore-ba (es nagyon sok esetben meg van bor a kepukon a takolmanyert penzt is kerni), igy meg ha nem is konkretan az alatalam felvazolt spekulacio, de egy hasonlo dolog allhat az "elfelejti az app az accomat" dolog hattereben.
Az SD-ext particiot hasznalo scriptek (azaz az SD kartyan legalabb masodik particio, ami lehetoleg nem vfat) ugy mukodnek, hogy azok mar a boot folyaman, egy init.d script formalyaban lefutnak, igy amikor a ROM tolt be, az sd-ext particio felmountolva mar rendelkezesre all.
Miutan a ROM bebootolt (bejott a launcher vagy a zarkepernyo), csak ezutan kerulnek bemountolasra a vfat particiok a /system/etc/vold.fstab alapjan.
-
Oldman2
nagyúr
-
tybsen
addikt
-
tybsen
addikt
válasz
Teasüti #49817 üzenetére
Nekem stock JB van, jol elvagyok vele, de megnezem majd a CM-et, koszi.
Egyebkent ha tegyuk fel letoltok egy alkalmazas jogosultsag korlatozo app-ot, akkor az nyilvan visszamenoleg mar ugysem tud mit csinalni. Kvazi azok az app-ok, amelyek eddig megszereztek mondjuk a telefonom IMEI szamat, stb, most mar tudjak. Akkor tehat nagyjabol a jovore nezve lehet ertelme egy ilyen alkalmazasnak, peldaul a bongeszes adataihoz ne ferjenek hozza bizonyos alkalmazasok, jol ertem? Tehat amihez mar hozzafertek, azt az ember bebukta. Illetve ha az ember letolt egy uj akarmilyen alkalmazast es elfogadja a jogosultsagokat, installalja - melyik az a mozzanat, ahol az alkalmazas jogosultsagait korlatozni lehet? Mert nyilvan nem mindegy, hogy egy ujonnan letoltott alkalmazas eloszor hozzafer mondjuk a naptarbejegyzeseimhez az installalas utan majd csak ezt kovetoen kerul korlatozasra az alkalmazas erre vonatkozo jogosultsaga, a jogosultsag korlatozo alkalmazas altal. Huha, ez aztan egy bonyolult mondat volt :-) De remelem ertheto, amit kerdezni akarok?
-
tybsen
addikt
válasz
Teasüti #49784 üzenetére
Teasüti: Pont nemrég beszéltünk róla a nexus topikban, en az AppSales nevu progit hasznalom. Folyamatosan ertesit az aktualis akciokrol amik a play store-ban vannak. Van google+ oldaluk is, ha azt jobban preferálod. Igy biztosan nem maradsz le egyetlen akciorol sem ;-)
Mas: alkalmazasok jogosultsagainak korlatozasaval kapcsolatban, pont az elobb emlitett GPS-tema kapcsan egy kis kerdes.. Multkor letoltottem egy ilyen jogosultsag letilto programot, ami ahhoz vezetett, hogy a telefonon nem lett internet... para volt... Mindegy, telefon ujrainditasa megoldotta a gondot, leszedtem az appot es kesz. Viszont szeretnek tovabbra is egy ilyen progit, es nem ertem alapvetoen, hogy ha egy app pl. hozzafer dolgokhoz, amik szerintem nem feltetlenul szuksegesek a mukodeshez (peldaul egy hatterkep alkalmazas hozza akar ferni a naptarbejegyzesekhez - nincs ilyenem, csak egy h*lye pelda), akkor ha ezt a jogultsagot leszedem, attol meg mukodni fog az alkalmazas? Mert legutobb szerintem pont azert nem mukodott nehany alkalmazas, mert kigyomlaltam fontos jogosultsagokat. Szoval bocs, hogy ilyen bonyolultan fogalmazok, csak azt akartam, hogy atjojjon a lenyeg. Vagy egyaltalan felesleges ezekkel a jogosultsagokkal foglalkozni? Tulparazzuk ezt a temat? Es milyen olyan alkalmazast tudtok ajanlani, amit konnyen be lehet allitani (rootolt galaxy nexus). Elore is koszi.
-
-
bubi92
őstag
válasz
Teasüti #49801 üzenetére
Azért pesten müködhetne
vidék levan kaksizva
(mondom ezt úgy, hogy gyárilag én is vidéki vagyok)
Bone123: nekem igazából arra kellene, hogy ha olyan helyre megyek, ahol még nem jártam, akkor jó volna, ha otthon megtudnám nézni, hogy biciklivel merre menjek, és nem autópályán akarna átvinni a maps a város másik oldalára
[ Szerkesztve ]
-
killzone1987
senior tag
válasz
Teasüti #49719 üzenetére
Ezt a beragadt progis leállító progit én is szívesen fogadnám,már ha van ilyen!?
Fizetős is jó lenne!
megj...
Nálam is szeretnek beragadni a progik,és sajnos CMX 10 alatt a HOME gomb nyomvatartásával nem lehet az alkalmazásokat leállítani!
Csak a utoljára megnyitott alkalmazások listáját mutatja.
Így naponta 1x kötelezővé vált a reboot.
Tud e beszélni valaki Quarxal ezügyben?
Előre is THX! -
spiritex
veterán
válasz
Teasüti #49564 üzenetére
Hát igen, sajnos lejjebb... Ez egy régi problémám az SGSI-vel, mert nincs meg, hogy miért, de az ismerőseim kb. 40%-át hangosabban kapcsolja a teló és a minimum beszédhangerő is túl hangos... Elég sok embert kéne akkor folyamatosan figyelmeztetnem. Angol fórumokon is létezik a probléma, eddig csak a hangszóró leragasztását javasolták, hogy inkább erősíteni kelljen a többi partnert, de ez így elég gáz, ezért nagyon jó lenne egy app! A korábbi nem okostelómmal nem észleltem ezt a problémát, és az ismerőseim nem változtak!
[ Szerkesztve ]
-
finecsa
tag
válasz
Teasüti #49455 üzenetére
Ha nem számít bele akkor csak a kereten felülbe kell be írni.
Lehet hogy én egy régebbi verziót használok a programból, mert ez nem enged fillért beírni. (még soha sem kellett).
ASZF-et nem olvastam el (nem is fogom, nem telenoros vagyok), csak segítségként csináltam a szerint a leírás szerint, ahogy Bone123 kérte.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Teasüti #49327 üzenetére
Sorry az offért emberek.
És ha Djuice Extrára váltok? Itt az áll, hogy havi 2590 (mint a számlás 20) percdíj bárhova 26ft és 100%-ig lebeszélhető, nem szól arról hogy HOL, minden belföldi hálózatban.
Szerk: de, apró betűben elrejtve PDF-ben itt is az áll.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #49316 üzenetére
Most csináltam két tarifát, az egyik a 20-as számokra, a másik minden másra.
És megosztottam a két tarifában a 2590-es keretet 40-60 arányban.
Új szabályokat alkottam az új tarifákhoz, hozzákötve őket az különböző számcsoportokhoz.Ha jól csináltam, akkor... Viszont a program csak annyit tesz, h "statisztikák újraszámolása..." de most nem mutat a számlázási időszakon kívül semmit a főképernyőn.
Azt vártam, hogy most 4 bejegyzés lesz:
- számlázási időszak előrehaladása százalékosan (zárójelben az összesített fizetendő díj)
- hálón belüli keretösszeg felhasználása százalékosan
- egyéb belföldi keretösszeg ...
- sms-ek száma -
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Teasüti #49320 üzenetére
"A tarifacsomagban foglalt havidíj-lebeszélhetőség 60%-ban használható fel hálózaton belüli, illetve 40%-ban belföldi vezetékes és más mobil irányba indított belföldi hívásokra"
Na várjunk csak, MI VAN?
Ez eddig nem így volt, a szerződést 100% lebeszélhetőség BÁRMELY belföldi vonalas- vagy mobilhálózatra kötöttem, egyoldalúan ezt ugye nem módosíthatják "kapd be a lompos f.-t, 60% hálón belül, 40% kívül"-re igaz?
-
mipityu
tag
válasz
Teasüti #48923 üzenetére
"... hülyeségnek tűnik ..."
Én ICS AOKP ROM-ról JB ROM-ra való áttérésnél szembesültem a fenti hibával. A telefon ugyanaz volt. 6 db app-nál ragadt be és bármelyiket próbáltam kézzel telepíteni kompatibilitási hibát írt és ezeket a programokat PLAY-en sem mutatta.
Segíteni akartam, akkor is ha hülye vagyok. Bocsánat érte, ígérem nem fordul elő többet.
[ Szerkesztve ]
-
PéHá
csendes tag
válasz
Teasüti #48918 üzenetére
Na tegnap feltettem az avastot, elvileg beállítottam mindent, nyilatkozni nem tudok róla különösebben, de az hasznos, hogy magyar és jókat írnak róla....Annyit kérdeznék, hogy az anti theft lopakodó mód az mi is akar lenni? Illetve ha kilövöm a feladatkezelőben, akkor, csak akkor mükszik, ha újra bekapcsolom?
köszi, Péhá
-
TRob1
veterán
válasz
Teasüti #48918 üzenetére
Másfél éve cm romokat használok, mindig is tbp-vel állítottam vissza az appokat és adatait (kivéve 2 alkalommal, akkor a Go val), és sosem volt semmi gondom.
Sőt, 2.2-ről 2.3as romra is, és a 2.3-ról ics-re is, minden hiba nélkül.Jah, és mindig kötegelt backupot és restore-t használok (ami együtt nincs több sztem 15-20 percnél ~55-65 appal)
Nem is "romolnék" annyit ha ez így nem müxött volna. Illetve manapság már nem is igen romolok, csak néha-néha.
De TBP full mentések azért mindig vannak...
(#48915) ncc1701:
"full backup marha lassú, elindítom, otthagyom, oszt reggelre tuti kész" Lehet hogy nem Backupot hanem Restore-t akartál írni mert az egy kicsit több idő, de épp most nyomtam egy Backupot 57 appról, nem volt egészen 5 perc.[ Szerkesztve ]
-
Kakumix
senior tag
válasz
Teasüti #46486 üzenetére
Magyarország nincs a tiltott országok listáján, így ha jól van beállítva a Play-en az app akkor látszania kellene. Én ezeket találtam a Play-en kb. 8 másodperc alatt: Symantec PGP Viewer, OpenPGP Manager, APG
-
BDave
őstag
válasz
Teasüti #46409 üzenetére
Fejlemény: jobb a Locus
Megvan a megoldás: Locust letöltöd > letöltöd ezt a MapsForge térképet és felmásolod a telefonra (célszerű a Locus mappába) > Locuson belül főmenü > Térképek > Vektor > "+" gomb > Kitallózod a felmásolt fájl mappáját > Újraindítod az alkalmazást > Térképek > Vektorból kitallózod a térképet és kész!
Pontokat pedig a főmenü > Adatok > Pontokon belül tudsz hozzáadni. Tök jó!
-
BDave
őstag
válasz
Teasüti #46409 üzenetére
Igen, mert Locusban ha offline akarod használni a térképet, akkor nagyon sok idő, illetve több nap, mire leszedi a részletes térképet (a magyarországi térképnél 5000 lapot enged letölteni egy nap és ha viszonylag részletesen szeretnéd nézni offline a térképedet, akkor kb 22.000 lapot kell letöltened, ami ugye öt nap). Viszont könnyebb megadni a kedvenc pontokat.
Az Osmandban az egész térképet letölti egyben, de kicsivel macerásabb a pontokat hozzáadni.
#46413 dekrer: szerintem nincs ojan programm ami tudná szabájozni hogy menjin mennyjen az adot programm.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz
Teasüti #46398 üzenetére
Igen, de:
"Atlaszokkal nem dolgozik, csak önálló térképekkel, és abból is csak 100 kB méret alattiakat olvas be." (demó változat)
"A licencekódot 6350 Ft áron tudjuk rendelkezésre bocsátani." (teljes változat)Kicsit drága
De azért kipróbálom a demót, megnézem mit tud.
Ha gondolod és még érdekel a dolog, akkor most írtam egy bejegyzést erről, nekem összejött egy másik programmal: Magyarországi túratérképek offline Androidon.
-
Cartman023
aktív tag
válasz
Teasüti #45292 üzenetére
Úgy tudom, hogy a System Tuner tudja, elég sok dolgot tud még, hasznos program.
-
atillaahun
veterán
válasz
Teasüti #43525 üzenetére
Ha jól emlékszem ez ugye az engedélykorlátozó program, akkor végüls csak jól döntöttem, hogy nem próbáltam ki.
Ez így elég gáz amit csinált, ha jól értem nagyjából azzal egyenértékű, mintha törölted volna a launcher-ed, amit ugye nem egyszerű helyrerakni.
Van a szokásos megoldás: a Recovery-ből wipe cache és wipe dalvik cache, bár kétlem hogy ez segítene. Ezen kívül van még a rom újrahúzás, de gondolom ezt inkább kihagynád, úgyhogy szerintem az ADB-vel macerálás marad. Tehát PC-ről bootloader-es állapotban parancssorból kellene kitörölnöd a fájlokat onnan, ahova a patch felrakta.
Vagy ha csináltál (?) backup-ot a rendszerről akkor azt visszatolod.[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz
Teasüti #42120 üzenetére
Sztem hogy ajánlott hogy wifin legyél, mert még le akar rántani jó sok megát miután indítod az appot.
(#42122) Teasüti:
De ez csak tipp a részemről.
Lehet hogy eleve csak wifivel fogja a megjelölt app letölteni a további letöltendőit, még ha te engednéd is mobilnettel.[ Szerkesztve ]
-
andris811
tag
válasz
Teasüti #39175 üzenetére
Chrome to Phone? Chrome-ban jobb felső sarokban klikk az ikonra és már át is küldi a linket a telefonra/tabletre. Másik lehetőség, hogy a Pocket-et telepíted, Chrome-hoz a bővítmény-t is és ugyanúgy jobb felső sarokban klikk, leszinkronizálja és a telefonon a pocketben már meg is nézheted.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
Teasüti #39175 üzenetére
Nézed PC-n a Chrome-on felvét gmail fiókba aztán android Chrome letölt gmail fiókról.
Mondjuk ez a böngészöm gyári ICS SE-n is van már.
És ha PC-n Opera-t használsz ugyanígy kell eljárni.Vagy mentés és felrakod SD kártyára, utána meg ES Explorer megkeresed ráböksz és kiválasztod a böngészőt.
Opera Mobil mht, mhtml, stb… tudja megnyítni.[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
válasz
Teasüti #37051 üzenetére
Mobil netet,hogy lövöd be vele?
Szeretnék olyan beállítást,hogy pl. kijelző bekapcsol,szinkron ,adat szintén bekapcsol kijelző kikapcs szinkron ,adat kikapcs . De mondjuk fél óránként szinkronizáljon automatikusan is .Az a gond,hogy a tasker angol
Szerintem a Llama-nál nem tud többet
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz
Teasüti #36130 üzenetére
Erre gondolsz? Voice Search
-
-
Dusee
őstag
válasz
Teasüti #34381 üzenetére
mostanság egy csomó ps1-es játékot csinálnak meg droidra.
valszeg emulátor alapokon, nem próbáltam még egyiket se.
pl. Colin McRae Rally 2.0, Street Fighter EX plus Alpha, Resident Evil Nemesis, MediEvil 1, Dino Crisis 1, stb.
ha érdekel írj rám privátbanszerk: most nézem, elvileg csak SE Xperia PLAY-en mennek, de ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]