- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
TRob1
veterán
Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.1-2 idézet régebbről:
"Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
"az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is""Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Második verzió: DeepCool LE360 V2 processzorhűtő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Kedvező Ár! DELL S2722QQC Style IPS 4k PD usb-c Gari 2026.07
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5600XT 12GB!
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest