- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvtkfan
senior tag
válasz
dvtkfan #89241 üzenetére
Na srácok! Így kb. 1 hónap használat után kijelenthető, hogy piszok jó tablet ez a Lenovo, amit vettem! 2x jött már rá frissítés, amióta megvan, igaz ebből rögtön az első a bekapcsolás után, 1 pedig pár nappal ezelőtt!
Gyors, szép kijelzővel, hd streaminggel. Én személy szerint nagyon ajánlom, ha jó áron hozzá tudtok jutni!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Winnie The P #89593 üzenetére
A 8"-est könnyebb kézben tartani, gyereknek azt venném.
Esetleg ezt, hardveresen jobb:
https://www.alza.hu/lenovo-tab-m8-3rd-gen-3gb-32gb-iron-grey-d7512878.htm -
sohrking
tag
Sziasztok.
Gondoltam bekérdezek, van e olyan tablet amit keresek.Nem szeretnék sokszázezret kiadni rá, igy az ár szempont.
Minimum 10", de nem kell nagy felbontas. Hd is elég de gondolom olyan már nincs, esetleg fhd?
telefonoknál megfigyeltem, hogy fhd esetén illik minimum 6gb ram. Itt sem ártana gondolom
Nekem eddig minden androidban sokkal több hiba volt ha nem snapdragon hajtotta, szóval valami snapdragon proci.
Wifi (mindegy milyen) és Bluetooth csatlakozás.
Lehetőleg kamera nélkül, de gondolom olyan sincs, szóval az mindegy is milyen
Lehetőleg minél tisztább android, azaz felesleges, eltávolíthatatlan appoktól mentes rendszer.Létezik ilyen tablet megfizethető áron?
Köszi a tippeket, véleményeket előre is. -
cidalain
veterán
válasz
Jarod1 #89589 üzenetére
"Az olcsó tablet ami FHD kijelzős és tud 5 GHz wifit", az márpedig tudja az 5 GHz wifit
Itt az olcsóba lehet belekötni, az mindenkinek más. De mivel van két fontos feltétel, olyat kell venni ami tudja mindkettőt, és ezek közül a legolcsóbb. Ha ez 80k, akkor ebben a kategóriában annyi az olcsó. -
Jarod1
veterán
válasz
jaffa 2843 #89587 üzenetére
olcsó tablettek nem tudnak 5GHz et...
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
jaffa 2843 #89587 üzenetére
Szerintem azért nem írt még senki erre, mert erre az a válasz, hogy vegyél egy olcsó tabletet, ami 8-10"-os FHD kijelzős és tud 5 GHz-es wifit.
-
Üdv!
Olcsó tabletet keresek, aminek valójában csak egyetlen funkciója lenne, mégpedig egy kis control monitorként funkcionálna egy asztali gép monitora alatt.
Amiknek meg kéne felelnie:
- 5 Ghz Wifi
- 8-10" kijelző, min. FHD
- Android 6+Spacedesk futna rajta, így egy másodlagos monitorként az asztali PC-hez.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Chrys_ #89577 üzenetére
Értem, most nézem, hogy alul van Charging - Discharging választhatóan, így egyszerre nem látszik a töltés és aktuális működési fogyasztás.
A #89578-ben berakott képen az Average battery usage az a készülék bekapcsolásától / utolsó feltöltéstől számított átlagos fogyasztás?
Csak mert a képen látható aktuális 3610mA-es kisütéssel biztos nem 10%/óra a merülés -
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #89576 üzenetére
Be kell áldozni egy kábelt és ráakasztani egy multimétert. (már ha ez lehetséges)
Az ott mért átfolyó áram már biztosan valós érték lesz.
Nem feltételezem ,hogy a telefon vagy bármi elcsalja az értékeket , de azért na, benne van a pakliban ,hogy a gyártó azt hazudik firmware szinten ,amit csak akar. 😉
-
Chrys_
addikt
Attól, hogy a pillanatnyi fogyasztása a tabletnek 14W körüli volt abban a pillanatban, amikor a kép készült. Amit az Accubattery jelez, az megy konkrétan az akku töltésére (betáplált teljesítmény (amit a külső eszköz mér) - pillanatnyi fogyasztás (Accubattery ezt például ugyanitt jelzi mínusz értékkel, amikor nincs a töltő csatlakoztatva)). Átlagosan 5-8W megy idle állapotban a tablet működésére.
-
-
törölt tag
válasz
piocasember #89566 üzenetére
Redmi Pad ha jól tudom PWM mentes és TÜV Reinhardt minősített a kékfénykibocsátása. Lehet van más is, de ennek az adatlapját szoktam nézegetni mert agyalok rajta.
De ahogy Dr.Nix mondja, ha kitöltöd a kérdéssort jobban tudnak segíteni a guruk.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
piocasember #89566 üzenetére
A kikapcsolt tabletet.
Légy szíves válaszolj az összefoglalóban szereplő kérdésekre, hogy elkerüljük a felesleges köröket! -
piocasember
tag
Sziasztok! Melyik tabletet ajánljátok, aminek a kijelzője a legkevésbé rontja a szemet. Szinte csak film/tv nézésre használnám. Köszönöm szépen!
-
cidalain
veterán
válasz
Chrys_ #89562 üzenetére
Ez viszont elég közel van az elméleti maxhoz.
Ha nem sajnálod az Y kábelt, meg tudsz forrasztani, akkor levágnám a csatikat, és a hajszálvékony tyúkbeleket kicserélném valami izmos vastag rézkábelre. Nem valószínű hogy a csatlakozók a gyenge láncszemek, azoknak bírni kéne, viszont az új kábelt tőből kéne ráforrasztani, szóval a csatikról a műanyag fröccsöntést is le kéne hántani. Így lesz egy jó Y kábeled, cserébe retekronda lesz -
csongi
veterán
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni szülőknek tablet választáshoz.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
8 vagy nagyobb
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
a keret miatt főként használtat nézek, persze ha van az új is jöhet
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
főként itthon, nagyon jó deal esetén szóba jöhet külföldi vásárlás
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
böngészés, facebook, hírek olvasása, mahjong, bubble shooter jellegű játékok.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
max ~40-re gondoltam.Az alábbi modelleket találtam aprón/marketplace-en.
Lenovo M10 HD
Lenovo TAB P10 (TB-X705F)
Samsduing galaxy A7 / A7 lite
MatePad T10 32GB (feltéve, ha nincs android korláztozás) -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #89559 üzenetére
Feszültség (V) * áramerősség (A) = teljesítmény (W)
4.172 V * 2.885 A = 12 W@ Chris_
Nem, annyit biztos nem téved persze.
Csak az áramfelvételt nehéz mérni úgy, hogy közben az ami méri is fogyaszt. Az előző példában a 2.885 A nem fetétlenül 100%-ban az akkuba vánszorog be, előfordulhat hogy a rendszer működésére is megy közvetlenül. Persze ez függ az elektronikától, hogy hogy van megoldva: én biztosan úgy csinálnék meg egy eszközt, hogyha van fix betápja, akkor onnan működtetném, és ami nem kell az tötené az akkut, feleslegesen nem használnám az akksit. De hogy az adott tabnál így csinálták-e meg, az ugye rejtély.
Illetve a mérési pont sem mindegy, hogy hol van, pont az előbbi miatt: pont az akkunál, vagy még a töltésvezérlő előtt? Az USB mérő biztosan a töltésvezérlő előtt lesz, így a teljes áramfelvétept méri (a rendszer fogyasztása + az akkuba befolyó áram mennyiség együtt). Ezzel pl ki lehet iktatni a rendszer fogyasztását, ha kikapcsolod a tabot, az úgy mért érték elvben csak az akkutöltésre megy.Persze egy kicsit elnagyoltan írtam, de a lényeg ez.
-
cidalain
veterán
válasz
Chrys_ #89552 üzenetére
Ha adott töltővel Y kábel nélkül jó, majd azt betéve lecsökken a töltési sebesség, akkor egyértelműen az Y kábel a ludas.
Az elméleti töltési sebesség a max, azt nem automatikusan tudja amikor töltjük, mert a beépített töltésvezérlő szabályozza az adott körülményeknek megfelelően. Függ az akku telítettségétől, az akku hőmérsékletétől, minden szirszartól. Ez csak a teló/tab oldali függés, ha feltesszük, hogy a töltő, és a kábel bírná az elméleti maxot is. -
Chrys_
addikt
válasz
cidalain #89550 üzenetére
A töltővel az elosztó kábel nélkül 30W-tal tölt. Az Y-kábelen keresztül 8W top.
Az elméleti 45W-t sem a Baseus 140W-s töltővel, sem a Samsung gyári 65W-s töltővel nem éri el. Mindig a töltőhöz szállított kábelt használtam, mindig max. 30W a töltés. Ez jó is lenne, a 8W azért kevés, ezért keresek másik elosztó kábelt, vagy port replikátort, ami tölteni is tudja a tabletet, nem csak a PD USB-nek (általában az egyik szabadon használható port az, sajnos nem a főkábel, ami a tabletbe csatlakozik) ad le teljesítményt.A kábel lesz mindenképpen szar, csak nem tudom, miért. Valaki írta, hogy tudja a laptopját ezzel tölteni, csak a csatlakozó forró az áram (és ellenállás) miatt. De a tabletet csak nem akarja rendesen.
-
cidalain
veterán
válasz
Chrys_ #89549 üzenetére
Hát a 8 watt elég ergya. Ha 5V-on 2A-rel töltünk, az 10W.
Nem gondolom, hogy a Samu töltèsi protokolja lenne a gond, hisz tud 45W gyorstöltést. Azaz 5V-on 9A-rel képes tölteni.Egy szó mint száz, vagy a töltőfej szar, vagy a kábel.
Gyári töltővel és kábellel hogy tölt a tablet? Ja jól akkor a tablet jó -
Chrys_
addikt
Ismer valaki egy y-kábelt vagy port-replikátort, ami 8W-nál nagyobb teljesítménnyel tud tabletet tölteni? (Galaxy Tab S8 Ultra). Van egy ilyen MOSWAG kábelem, de 8W-nél több nem jön át, szerintem ez a Samsung töltési protokollján múlhat.
-
TurpiUrfi2
tag
Ez messze magasan veri árban az összes versenytársat. Nem bluetooth és biztos nem örök élet, de megérheti?
https://www.emag.hu/esperanza-madera-10-1-univerzalis-tablet-tok-billentyuzet-angol-kiosztas-fekete-ek125/pd/DFKF07BBM/?#reviews-section
-
válasz
Nessiel #89543 üzenetére
Árban , tudásban a teteje Xiaomi pad 5 , néha jó áron hozzá lehet jutni akciósan és akkor a 150-be bele fér a billentyűzetes tok is , kissé gyengébb nyers erőben a Samsung s6 lite , ennél is vadászni kell a jó ajánlatokat és kereten belül maradsz . Egy kicsit lejjebb a ranglétrán található a Lenovo p11 plus se kukába való eszköz , hasonló vassal a redmi pad 4 giga rammal és miui-val hajlamos megdöccenni , de hátha javítottak a sw-en . A fentiek alatt vasban és árban a Lenovo p11 sd662-vel és végezetül a realme pad és a Lenovo m10 plus sd680 zárja a sort a középkategóriában mint ajánlott, használható eszköz . Amennyibe a játékra használat (3d) hangsúlyos és a rajzolás aktív pennel is szempont , akkor a két élen lévőt ajánlom . Ha kevésbé lenne terhelve az eszköz ,akkor nem muszáj az árban és tudásban elérhető csúcsot venni . Arra azért figyelj oda , hogy 6 gigánál kevesebb ram ne legyen .
Itt szentségtörés, de ha nem lenne ördögtől való , az ipad 9 2021 is megérdemli a figyelmet , sw support példás, igaz a korlátok is .
-
Beni2360
félisten
válasz
TurpiUrfi2 #89541 üzenetére
Igen ugy árulták mint a kepel latszik. Igen fektetve lehetett rogziteni benne de kint alvanyon fuggolegesen is a billentyű magnesesen rögzült a tokhoz vagyis kivettem es potyogtem rajta most is van egy 7-8 tabhoz valo tok billentyuvel. De nem hasznalom mivel a tabon potyogok be mindent. Asztalnál ülve ok-s.
-
Nessiel
tag
Sziasztok!
Édesapámat szeretném meglepni egy tablettel. Sajnos abszolút nem vagyok képben a témában, ezért kérném a segítségeteket, amit előre is köszönök:
Az egyik legfontosabb követelmény az lenne, hogy billentyűzet is kellene a tab mellé, amit szépen össze lehet zárni a tabbal együtt.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
10-11.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Újat.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Hazai piacon szeretném beszerezni.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
Leginkább böngészés, levelezés, youtube videók nézése.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
150 ezer a billel együtt. -
Somatom
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #89539 üzenetére
Én kékfogasat választanék. Jó lehet ez is, ha megfelel az angol kiosztás. Ha mégsem teljesen lenne jó, akkor beruházol az EKH pro -ra, amivel bármit át tudsz variálni a kiosztáson.
-
Beni2360
félisten
válasz
TurpiUrfi2 #89539 üzenetére
En ilyen tokkal, billentyűzettel vettem az M40-t, de eladtam rögtön az egeszet mert nagy volt tab nekem. Maradtam a 8" mellett.
BT kapcsattal működött. -
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok! Egy hónapra megyek külföldre és mivel laptopot nem akarok vinni a TECLAST M40-hez akarok egy case-s billenytűzetet vásárolni. Nincs tapasztalatom ezekben. Inkább mini USB (most nincs előttem a tablet van-e rajta csatlakozó egyáltalán) vagy bluetooth-os billentyűzet javasolt? Minimál költségeket szeretnék, megfelelő lehet -e egy ilyen?
https://www.emag.hu/esperanza-madera-10-1-univerzalis-tablet-tok-billentyuzet-angol-kiosztas-fekete-ek125/pd/DFKF07BBM/?cmpid=88474
Esetleg linkelhetnétek valami másikat ha ez nem az igazi...
-
A Zéé
addikt
válasz
cidalain #89537 üzenetére
Felettébb érdekes, hogy ez a topic alapján igencsak lenne igény egy normális 9" alatti tabra, de a gyártók valamiért mégsem gondolják így. Tényleg 12-14" környékén vannak az igazán komoly eszközök már.
Én is sokkal jobban szeretem a T3 8" méreteit, mint a céges T5 10"-t, de a kicsi már annyira kevés, hogy lassan a PH-n kívül más honlapokat se bír normálisan kezelni, nemhogy appokat, így muszáj leszek váltani.
20 cm alatti magasság, fhd kijelző, 4 GB RAM, USB C, legalább 2 év várható terméktamogatás... Nagyjából ez kellene nekem 100-120k környékén, de szerintem remény sincs már rá. -
cidalain
veterán
De legalább a Xiaomi kiadhatna akár csak a Redmiből egy 8-ast. Én is cserélném lassan a Mi Pad 4-et, de nem szívesen mennék fel 10"-ra.
-
Somatom
veterán
Ha 7,8" lenne, akkor már venném. Nálam 8" a plafon, mert telóként használnám. A telóimat is fekvőben használom, ezért gyűlölöm a nyújtott képarányt. Reménykedtem a Samsung tab active 3 aktualizált, 5G -s folytatásában, de egy 10" -os lett helyette, meg az Xcover6 pro, persze nyújtott képaránnyal.
-
-
-
cidalain
veterán
Realme Pad Mini lehetne ajánlható általános felhasználásra, ha lenne itthon. Nagyjából Samu A7 Lite szint.
50 körül 4 GB rammal mindegyik jó lenne, de sajnos nem annyiért adják ezeket -
A Zéé
addikt
válasz
Beni2360 #89528 üzenetére
el kell felejteni ezt a kategóriát szerintem
Az egyetlen 8" körüli, 3-4 évig biztos használható tablet az iPad Mini. Vártam én is, hogy hátha a CES-en lesz valami bejelentés, de nem. Lassan már ott tartunk, hogy a 10-11" köztiek lesznek a kis méretű tabletek, így nekem is marad a barátkozás a 10,4"-al... -
Beni2360
félisten
"Gyerekek" van a 8" taboknál valami előre haladás? Valadzokst előre is köszönöm.
-
A Zéé
addikt
Tisztelt Zoltán!
Erre a termékre viszonteladói, tehát "bolti" garancia vonatkozik.
Köszönjük levelét! Amennyiben további kérdése merülne fel, a levél alján található elérhetőségeink valamelyikén érdeklődhet.
Tisztelettel:
Tamás - A Konzolvilág csapataÍgy most akkor nem tudom mi legyen. Attól nem igazán félek, hogy 2 éven belül becsődölne a cég, de ha meg valami van a masinával, azért olyan gyarkan nem járok fenn, hogy csak beugorjak vele.
-
Soma01
veterán
Akkor ezeknél a kínai márkáknál teljesen hektikus a frissítés. Lehet hogy márkán belül is az egyik modellt frissítik, a másikat meg nem? De olyan sincs, hogy a drágább modelleket jobban szokták frissíteni? Nincs benne rendszer? Mi a tapasztalatotok?
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Samsung Tab S6 Lite hogyhogy ennyivel olcsóbb a Konzolvilágnál, mint bárhol máshol? Mit nem veszek észre? Azért az a 25k különbség sok az Euronics-MediaMarkt, és társaihoz képest. Vagy ne parázzak, rendeljem? -
válasz
Soma01 #89513 üzenetére
Amennyiben a hosszú támogatási ciklus a lényeg , akkor nevesebb gyártót kell választani (A brand ), de még közöttük sem egyforma a frissítési , napra készen tartási hajlandóság .
A teljesség igénye nélküli rangsorban a képzeletbeli pálmát az apple viszi , utána a samsung következik a topp eszközeivel , hozzájuk képest már lemaradásban van a samsung középkategóriás eszközei ,hmd(nokia), xiaomi , lenovo , a sort talán az alcatel/tcl zárja . A kevésbé ismert gyártok , mint a chuwi, teclast,blackview ..etc teljesen kiszámíthatatlanok , esetleges a frissítési ütemük , hajlandóságuk. -
cidalain
veterán
válasz
Soma01 #89513 üzenetére
Mivel ezek a gyártók nem életciklusban gondolkodnak, így nincs előre lefektetett frissítési terv. Ha úgy gondolják kidobnak egyet egy évben, ha amúgy akkor ötöt, vagy egyet sem. És ezt ők sem tudják előre, tehát az eddigi tapasztalatok ilyentéren semmit nem jelentenek az újabb típusaikkal kapcsolatban esetlegesen megjelenő frissítések számát illetően.
-
Soma01
veterán
válasz
this is life #89512 üzenetére
Nekem a Teclast M40-re, másfél év alatt kb. 4-5 db, 50-70 MB-os frissítés érkezett. Az Alldocube iPlay20 prora csak 1 darab.
Csak próbálok informálódni, hogy melyik cégtől várható több és hosszabb távú frissítés. -
-
Soma01
veterán
A Blackview, Chuwi, Alldocube, Teclast és más kínai webshopos márkákkal van tapasztalatotok, hogy meddig érkeznek rájuk frissítések?
Nekem a Teclasttal jó a tapasztalatom. A többi milyen? A már nem forgalmazott, sima M40-el nekem jók a tapasztalataim ez ügyben. Még most is jött rá frissítés pár hete. -
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #89506 üzenetére
Érdekes összehasonlítás. Állítólag a Dacia Sorrento olcsóbb, mint a Maybach. Fura, pedig mindkettő autó.
-
zolko74
tag
Nemsokára jön az Alldocube iPlay 50 Pro is.
MediaTek Helio G99 SoC, 8GB RAM/128GB, Android 12. -
Chrys_
addikt
Van 10 választható edge panel az S8 Ultrán, és nincs galaxy store gomb továbbiak hozzáadásához. Nem a Galaxy Store-t akarom indítani az APP edge panelen keresztül, hanem úgy, mint a telefonon, újabb edge paneleket szeretnék telepíteni a tabletre, de ez nem lehetséges, tudomásom szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged