Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Ennek örülök, hogy bővült a tudásom, ált. itt kínos csönd fogadja ezt a témakört. Ezért is volt kérdés, mert nekem eddig ez volt a tapasztalatom, 4 kínai tabletnél is ugyanezt tapasztaltam, hogy a HD nem HD. S mekkora képernyővel, s mivel (technika) nyomulsz, ha kérdezhetem?
-
Redneck
nagyúr
válasz Mike88 #37993 üzenetére
Tablet kell, okosTV-m van és rá van kötve a gép, azon szoktam single játszani, monitoron multizni. Ha máshova megyek oda kellhet a TabletHdmi. TV-re amúgy is wifin küldene mindent itthon, na de mi van mondjuk egy szállodában?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
bel6
tag
válasz Mike88 #37990 üzenetére
Kicsit elbizonytalanodtam, ezért csinaltam egy tesztet 720p-vel es 1080p-vel (összehasonlítottam a PC-s képpel) és miután megszámoltam Gwyneth Paltrow szeplőit, megnyugodtam Az én gépem 16:9-es, így ez sem zavaró tényező.
Nemrég valamelyik 4:3-as gép (Prestigio vagy Acer) beállításainál láttam hdmi kimenet állítási lehetőséget, de már nem tom melyiknél.[ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Vettem egy GoClever R83.2 tabot és a wifi része kicsit gyengébb.Ahol a telefon és a laptop jó és kiváló erősséggel megy ott ez a tab csak gyenge(egy pálcikát mutat).Keresni kell a megfelelő poziciót,hogy menjen a net.
Az androidos telóknál a build.prop(lehet nem jól írtam)fájlban minden félét szoktak állítgatni finom hangolni.
A wifi rész javítására nincs valami ilyen megoldás,vagy más?
A tablet rootolva van cwm recoveryvel.
Android 4.1.1
Várom a segítséget. -
Mike88
senior tag
válasz Redneck #37991 üzenetére
Nincs!
MiniPC+tablet kombináción nem gondolkodtál még? Lehetne a miniPC a TV-ben, a tablettel pedig irányíthatnád. Ha nem szempont a HDMI, akkor feltételezem szélesedik a választék, s akár meg is tudod spórolni azt a 40 dollárt, amennyibe fáj egy miniPC (de nálunk is megkapod a vaterán vagy használtba még olcsóbb) plusz ugye az valóban fullHD, böngészni ugyanúgy tudsz rajta, webes videókat ugyanúgy letudod játszani, sőt XBMC a miniPC-re, tabletre yatse s a tableten kiválasztott youtube videókat kitudod küldeni a miniPC-re s a zsebed kb. 1/4-ét foglalja el. 1 USB csatlakozó, oda mehet akár winyó is, de ha rákötsz egy USB-HUB-ot, akkor a kontrollertől kezdve az egérig minden, s a hardver pont az, amit keresel (RK3066). Ami inda vagy egyéb videó, azt meg kiböngészed a miniPC-n.
Én ezt a megoldást választottam, ill. a miniPC jóval előbb megvolt, s a tablet később jött, de jól össze tud dolgozni a kettő. Ha tablettal játszok le, akkor legyen töltőn, mert ugye merül, kell app, amivel lekapcsolom a kijelzőt, az nem mindig működött megfelelően, ha leakarod pauzálni, akkor felkelni a fotelből vagy egeret rádugni, ennyi erővel a miniPC-re is mehet egy egér, s nincs a tablet akkuja amortizálva s 2W fogyasztás, XBMC gyönyörű médialejátszó program, NAS-ról is tud lejátszani, szal hálóba winyó, aztán hadd szóljon. -
törölt tag
Sziasztok!
Maxell Maxtab 8 tablet,hogy tudom frissíteni jelly beanre? A gyártó oldalán nem találok semmi leírást.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Androdi 4.0 és 4.1 között van számottevően nagy különbség használat szempontjából?
-
Mike88
senior tag
Szerintem inkább megtéveszt a nyilvánvalóan nem HD háttérkép, s az ikonok minősége, a felbontásból adódóan jóval nagyobbak, hát még egy TV-n. Ha kínairól van szó, akkor ez borítékolható, visszafejlődés nem történt. Ezért írtam, hogy az, akinek konkrétan ilyen készüléke van, érzékeny erre, s van mellette egy eszköz ami képes a fullHD-ra, s ugyanazt a tartalmat játssza le mindkettőn. DE! Mondom, kínainál így van, sőt a 4:3-ok többnyire csak 4:3-mas képet tudnak kiküldeni. Az emberek többsége nem veszi észre. A miniPC-ket is megvették az emberek a világ számos pontján, s csak pár százezren foglalkoztak vele fórumokon, hogy nem fullHD a fullHD.
-
this is life
Ármester
Nalam jb alatt gond nelkul megy a flash , 11.158 verzio , ami inkabb gond ,hogy nem mindegyik bongeszo tamogatja. Nem szamit hogy csak ics a tamogatott utolso verzio a jb is megeszi. A kerdes inkabb h8gy melyik verziot , az aml sockok inkabb a 10.1 eszik konyebben , az rk-nak szinte mindegy.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Redneck
nagyúr
Ez lenne a lényeg, különben nem veszek HDMiset hanem inkább olyat amiben több a ROM. Nekem a kínából importálósdi bonyolult.
Szerk:
Engem csak az érdekel hogy youtube ne külön alkalmazásként menjen csak, hanem a böngészőben is le tudja játszani. Illetve a szutyok indavideót és hasonló szutykokat is. Operát akarok tableten is.[ Szerkesztve ]
-
-
Mike88
senior tag
válasz Redneck #37984 üzenetére
Ezt hogy érted, hogy hogy fogod látni? 720p videót 1024×600-as felbontásban. Olyan ez, mint mikor HD-ready TV-n nézel fullHD-t. Már ha erre gondoltál. Nem gond ez, mert 1024×600-as felbontásban úgy sem készül release, így a 720p-vel a maximumot tudod kihozni a kijelzőből.
Flasht azért támogatja a multipad, mert 4.0 android van rajta, s a multipad 2 azért nem mert 4.1. JB óta nincs flash támogatás, az más kérdés, hogy archívumból tudod telepíteni, de hivatalosan nincs, a frissítés megszűnt.
HD... Hát igen, a tableteknél mindent HD-val illetnek, ami 800×600 feletti felbontás, ill. van a következő fokozat a retina, de a HD-be több minden belefér a tabletnél, mint pl. a TV-nél, monitornál.
Nem ismerem a Prestigio tableteit, de a kínai tableten (ugyebár jellemzően azokon van HDMI kimenet), a fullHD nem fullHD, TV-re azt a felbontást küldi ki felkonvertálva, ami a tablet kijelzőjének a felbontása, tehát ha kényes a szemed az ilyesmire, akkor észreveszed, de nem mindenki veszi észre, mikor állítod a felbontást, látsz változást, de ettől függetlenül a fullHD nem fullHD, csak a sikeres felkonvertálás eredménye okoz szemmel látható különbséget. Ezt majd valaki megerősíti avagy megcáfolja a prestigio terén, csak jó lenne, ha olyan tenné, aki kényes erre. Akinek van összehasonlítási alapja, tehát legalább még 1 eszköz rá van csatlakoztatva a gépre, ahol valóban fullHD-ban tudja lejátszani ugyanazt a videót.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Ha itthon vásárolok akkor ezek jöhetnek szóba esetlegesen. Két típusra szűkítettem a kört de most nem értek valamit. Ha 720p vagy 1080p videót rakok rá mondjuk mkv formátumban akkor hogy fogom látni ezeken a kijelzőkön a videót? :S Mivel tablet ezért főleg 720p-t vinnék magammal.
A másodiknál írja:
Flash 10.1 támogatás, H.264 videólejátszás, HD felbontású kép1024x768? Az mióta HD? Tudtommal van FullHD 1080p(1920x1080), HD 720p (1280x720) és volt régen valami HD Ready a tévéknél.
1024x768 felbontáson hogy néz ki a 720p? Pláne az 1080p? Bár azt csak TV-re raknám ki főleg.Szerk:
Még egy dolog. A Pro Duo-nál nincs feltüntetve a Flash támogatás és a H.264 videólejátszás. Most akkor ugyanaz a hardver de az egyik nem tudja? Vagy csak az e-digital ilyen fasz? Megnézem azért a cég weboldalán.[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
válasz tozo86 #37981 üzenetére
Azert meg irnek par ervet asus szabvanyos csatlakozok, hdmi kimenet,tegra t30l soc (4+1mag) kb 5.5 ora uzemido,ips, samu tiomap 4430 2 mag , pls lcd, no hdmi , 10ora uzemido. Mind a kettore 2 ev gari. Ha a teljesitmeny a fontosabb es kell a hdmi akkor asus, ha hosszu uzemido , jol bevallt tab akkor samu p5110
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
tozo86
tag
Üdv!
Tablet vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményetek. Mindenképpen 10" körülit szeretnék és elég ha csak wifit tud (3G nem fontos).
Ami fontos:
- Szép, érzékeny kijelző. Szerintem egy tabletnak ez az egyik legfontosabb tulajdonsága. Filmezésre, netezésre is használnám, ezért a betekintési szög, a színek, és a fényerő egyaránt fontos, hogy minél jobb legyen.
- Gyors, megbízható. Lehetőleg ne lassuljon (és/vagy fagyjon) be, 10-20 feltelepített alkalmazás után...
- Jó akku idő...
- Max 90 000 Ft de inkább legyen olcsóbb.Ezt a kettőt szemeltem ki magamnak:
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100) ~ 75 000 Ft
ASUS MeMO Pad 10 Smart ~ 90 000 FtA Samsung mellett szól a jó garancia és az ára. Az Asus-nak nem tudom milyen a szervizháttere, az erősebb hardver és az IPS kijelző miatt gondolkodom rajta.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni? Megér az Asus +15 ezret? Vagy esetleg tudnátok ajánlani ezeknél jobbat, ilyen ár kategóriában?
Köszi előre is a segítséget! Szép napot mindenkinek!`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
Redneck
nagyúr
válasz this is life #37979 üzenetére
Köszönöm Neked/Nektek a sok segítséget!!!
Nekem a Kínába küldés bonyolult és nem állok olyan jól anyagilag hogy megengedjek egy hibát, vagy készülék nélkül maradjak. Mi ennek a menete amúgy? Le van írva logouton vagy valahol hogy megy ez a dolog?
-
monti0222w
addikt
válasz Redneck #37976 üzenetére
Azért ajánlottam Chuwit, merrt ár-érték bajnok jelenleg, nagyon erős vas igényes kivitelezés 1 év gari van rá csak kinában. Nem egy elromlós gép legalábis a jellenlegi tulajok szerint, igaz nincs olyan hosszú ideje kint a piacon, hogy messzemenő következtetés, tapasztalat össze jött volna! Ez nem rábeszélés, félre ne érts a döntés a tied.
[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
válasz Redneck #37976 üzenetére
Aha, jól van... Szerinted miért ajánlottuk Kínát? Csak nem ezért: "Rendeljek külföldről hátha ott jobb áron van?"
Vissza lehet küldeni Kínába is tabletet, ha már a Hyundai-ra vevő vagy, de vissza kell küldeni, itt nem kapod meg! Semmi garancia nincs arra, hogy nem lesz belőle tégla, de sok segítséget kapsz a neten, ha valamit elszúrsz. Stabil kütyü, nincs vele probléma, én több hónapja használom még egy fagyás nem volt azóta sem. A külföldi fórumokat is olvasva nem találkoztam még olyan jelenséggel, hogy rendeltetés szerű használat során tégla lett belőle.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz monti0222w #37974 üzenetére
Olyan legyen azért hogy itthon is lehessen gariztatni Tényleg leszarom mi van ráírva de tudjam már idegtépés nélkül használni. Ha nincs ilyen, nem veszek.
Mike88:
A hazait nézem, itthon veszem, itthon akarok garanciát. Nem megyek most kínába és nem akarok oda küldözgetni semmit. Oldja meg a forgalmazó, ne legyen már ennyire vad balkán.Szerintem nincsenek nagy elvárásaim. Nem Tegra 4-et akarok vagy valami hiperszuper koreai cuccot. Leszámítva az említett Hyundai T7-et. Ha elmondjátok hogy tudom a pénzem a legjobban elkölteni anélkül hogy egy darab tégla legyen ha tönkremegy azt megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Mike88
senior tag
válasz Redneck #37973 üzenetére
=) Még szép, hogy jobb árban van. Gyak. a 25 ezertől az 50 ezer helyett csupán egy valami választ el, s az a garancia. Főleg most, hogy a 4 magosok hódítanak, zuhannak az árak a kínai piacon. Vegyél két kínai RK3066-al szereltet abból az 50-ből vagy vegyél egy tényleg sokak által javasolt 4 magost. Pl. Hyundai T7 abszolúte megéri az árát s messze van az 50 ezertől. Chuwi is tökéletes. Gyak. nincs nagy elvárásod ha a kínai piacot nézzük, csak akkor van, ha a magyart.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz this is life #37968 üzenetére
Prestigio Pro Duo-t most néztem meg, TFT kijelző. Mali-400MP2.
Ebben a szegmensben ami Rockchip RK3066 és Mali-400MP4-es, IPS-sel, HDMi-vel az a Concorde Speed. Abban cserébe kicsi az akksi és a hátlapja gagyis műanyag. Talán még a gari is csak 1 év. Belül viszont rendben van.
Amúgy ki van ez találva ahogy látom 50 alatt igazán jót nem találtam aminél teljesülnek az alábbiak:
IPS 7 vagy 8 col
HDMi output
Rockchip RK3066, Mali-400MP4
1GB DDR3 RAM és 8 vagy 16GB ROM ami tovább bővíthető
2 év garNe essen szét és minél nagyob akksija legyen. WiFi jelet rendesen vegye. Olyan nagy elvárás ez egy használható gépért? Rendeljek külföldről hátha ott jobb áron van?
-
Imifej
senior tag
válasz tjb007 #37953 üzenetére
A csatornát már belőttem fix 10-re, de mindennel jó, kivéve a tabletet. Majd kipróbálok másikat is. Nálam tuti nem zavarja semmi, mert tetőtérben lakom, és a tükörfólia mindent leárnyékol. A repeatert igen viheted mindenhová, de ha valamire rá akarsz csatlakozni,akkor tudnod kell a hozzáférési kódot, MAC címet stb. Az AP-al pedig nem hajlandó együttműködni nálam. Biztosan van rá pedig megoldás, de még nem jöttem rá.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Mtbsrác
senior tag
válasz tjb007 #37959 üzenetére
Sebesség annyira nemfontos mert nekem nem utazáshoz kell a tab.
Viharfigyeléshez leginkább ahol kell a 3g ott meg nézek 3-4radaroldalt ami áll pár gif képből és kész.
Meg ha a garázsba vagyok szóljon a netrádió wifiről megszólaltatva egy külső hangszórót ami a tab táplál árammal. Nagyjából ennyi. -
Odzse
tag
Sziasztok,
Tablet vásárlás előtt állok és kinéztem egy nekem ár/érték arányban megfelelő gépet,de alig találok róla valamit a neten.
http://rendszerigeny.hu/beez-venia-10-1-a-sotet-lo/2013/06/17/
http://www.beez.hu/Termekek/TabletNincs sok kitételem a tabletekkel kapcsolatban:
-10.1 méretű legyen
-főleg filmnézésre kell
-wifi
-böngészés és levelezésre használnámÉrdemes lehet megvenni szerintetek?
Az ára 55 körül mozog,ez még szimpatikus is lenne. -
this is life
Ármester
válasz r6man123 #37965 üzenetére
Ha a beton stabilitas az elsodleges akkor apple, ha lenyeges a szabadsag , szemelyre szabhatosag, 3gy kicsit a mokoohatosag akkor nexus10. En ez utobbi melle tenne a voksom. De ez egyeni preferencia.
Tin
Prestigio pro duo is jo valasztas, es van hdmi is, aml 8726 mx,ips bovitheto...[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
Szerintem megvan az én választottam, méghozzá egy Ampe A90.
Mit tudtok róla mondani?
Amúgy a PandaWill megbízható vagy inkább elkerüljem?
És még azt meg tudnátok mondani, hogy hogyan történik a fizetés, csak paypal-al vagy lehet átutalni is?Névváltozás, korábban mustang08
-
r6man123
senior tag
Ha az oprendszert nem nézzük iPad "4" vs Nexus 10 párharcban ki a nyertes?
-
Redneck
nagyúr
válasz tjb007 #37962 üzenetére
Tehát az AmLogic SoC-os Prestigio 8.0 HD bestbuy ebben a kategóriában? Nem számít hogy csak MP2 van benne mert az órajel egyensúlyozza a dolgot? Csak mert nem szeretnék belefutni abba mint PC-n az évek során többször, hogy megveszem a "kicsivel rosszabb" verziót, de később sokkal rosszabb lesz a programok fejlődése miatt mint a "kicsivel gyorsabb".
Nekem bestbuy kéne lehetőleg 40-ig, max 50ig.
Szerk:
Ez kiesett, nincs rajta HDMI. Inkább várok kicsit és válogatok, nem akarom alább adni. Ezt a Rockchip RK3066-ot elég jónak írták eddig mindenhol, inkább nézek olyat amiben ez van.[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Redneck #37960 üzenetére
Az A20-ban is "csak" MP2-es a Mali-400 van, amúgy ez a SoC a három közül a leggyengébb (tényleg nagyon gyenge).
Az AML8726-MX nem rosszabb annyival, mint ahogyan azt egyesek próbálják beállítani, túl is van lihegve egy kicsit. Annyival több az RK3066, hogy kettő helyett négy fragment processzor található benne, viszont a GPU órajele alacsonyabb (250-320MHz), mint az AML8726-MX-é (400MHz), és ugyanúgy mennek rajta a durvább játékok is (vagyis azoknak a 99%-a), mint az RK3066-on. Összegezve, a két konfiguráció közti különbség leginkább a szintetikus tesztekben jön elő, szabad szemmel gyakorlatilag semmit sem lehet észrevenni belőle."Rockchip RK3066 - Mali400MP4 @ 266 MHz - 4 GPU cores (33% faster clock than AML8726-MX)"
Ezt a hülyeséget (arról a vicces számolásról nem is beszélve) meg úgy felejtsük el, ahogyan van, még mindig nem sok köze van a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Rockchip RK3066 - Mali400MP4 @ 266 MHz - 4 GPU cores (33% faster clock than AML8726-MX)
Ezt találtam utána is néztem. Az AML szóba sem jöhet, csak 2 magos GPU, 33% teljesítménykülönbség a Rockhip javára. Inkább keveseb gari és nagyobb teljesítmény.
Allwinner A20 és a Rockchip RK3066 között mennyi a különbség sebességben? A20 kevesebbet fogyaszt de kb ugyanazt hozza?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz tjb007 #37959 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod. Ez egy jó áru jó kis konstrukció. 5000mAh, 2év gari.
AML8726-MXS ez Mali-400 MP2 chippel van szerelve. Mivel igazán jó tesztoldalt még nem találtam ezért kérdeznék.
Eddig Rockchip RK3066-os és Allwinner A20-as chipeket néztem Mali-400 MP4 videógyorsítókkal. Ez az AML8726-MXS mennyivel rosszabb náluk? Elkapkodni nem akarom, minden sebesség számít nekem, inkább legyen drágább.
-
tjb007
nagyúr
válasz Mtbsrác #37955 üzenetére
Necces, ennyiért nemigen fogsz normálisat kapni (már ha egyáltalán kapsz).
Ha van is ennyiért, akkor az biztosan nem fog 4 órát elmenni, és a HW is olyan lesz benne, amin kínkeserves dolog lesz netezni is.(#37956) Tin
Egy kis utánaolvasás után azt mondanám, hogy WayteQ. Az xTAB-70dci-nél is előfordulnak problémák, ez nem titok, de a Speed problémásabbnak tűnik.
(#37957) Redneck
-
Tegla80
addikt
válasz Imifej #37951 üzenetére
szia
nemtom milyen routered van,de ha megoldható benne akkor "USA" legyen a régió.
(az amcsi szabvány erősebb,és így ténylegesen jobb is szokot lenni a net picit. sok csodára azonban ez sem képes azért )amúgy sztem is az általad (is) említett "AP" megoldás a legjobb!
(nálam ezért lesz +2 router, a jelenlegi 2ő mellé,"mert még az udvar legutolsó csücskét is be fogom szórni,h ne a mobilnetet szíjja itthon,ha mozgok". )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni egy tabletet 40, de nagyon maximum 50 ezer Ft-ért. Alapvetően 7 colosok érdekelnek, de nem baj ha nagyobb. Minél jobb kijelzővel és nagyobb akksival, természetesen a jobb chipes verziók érdekelnek ebben a szegmensben. Netezni, filmet nézni (külső monitoron is, 1080p-ben) néha játszani.
Fontos:
HDMI kimenet
legalább 1GB RAM
jó ha 8 helyett 16 GB ROM van benne
legalább 2 év garancia.Ami döntő tényező lehet az a chip gyorsasága, és az akksi kapacitás illetve a bővíthető memória mérete. Márkanév nem számít csak az hogy legyen hova fordulni ha gond van vele. Anyaghasználat is dönthet a típusok között. Ha sztereó hangszóró van benne, az sem árt.
Kérlek segítsetek, egyelőre a "hazai" Concordeokkal szemezek, csak most nem találom a régebbieket amikből volt szimpatikus.
Szép napot Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz kelzsoca #37954 üzenetére
(és @tjb007 is)
a wayteq és a concorde közül magatoknak melyiket vennétek, ha kettő közül kéne választani?
wifi erősség kb még ami fontos, amúgy mindkettő specifikációja elég.
a masszívabb felépítés és garanciális szerviztámogatás elég fontos, mivel gyereknek lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Mtbsrác
senior tag
válasz tjb007 #37949 üzenetére
Tudom nem apro de lenne egy kérésem.
Este megsemmisült végleg a DPS Dream 7-esem és keresnék helyette egy másik táblagépet.
Feltétel:
Használt érdekel újra nincs elég pénzem!
- Legyen beépített 3G-je
- USB portján adjon ki áramot külsőhangszóró miatt
- Legalább 2-4 órás üzemideje legyen kijelzővel
- Erős legyen a wifi-je
Oprendszer nemérdekel milyen van rajta lehet 2-es android is csak olcsólegyen.
Ezekre milyen opciók lennének.tjb007: hát használtpiaci árakhoz igazodva. Nemtom olyan 15-20között.
Ha régi 2-es adroid van rajta nembaj. Azok talán vannak ilyen árban már. -
kelzsoca
félisten
Ezek közül ez a kettő:
WayteQ xTAB-70dci
Concorde Tab SpeedEsetleg nézz rá az xTAB-700dc-re, ami olcsóbb, de nagyjából azt tudja, amit elvársz a géptől.
[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Imifej #37951 üzenetére
Leginkább a csatornákon. Ha automatára van beállítva, akkor érdemes lehet egy fixet beállítani neki.
Majd valamit kiokoskodok valamit. A jelerősítő azért lenne jobb, mert azt bárhová vihetem.(#37952) Tin
Az első kettő közül valamelyiket, az utolsó kettő nem egy kategória velük (főleg a DPS).
[ Szerkesztve ]
-
-
Tin
veterán
30 ezer körüli árkategóriában melyik 7"-os tablet ajánlott?
megbízható működés, masszív összeszerelés, wifi, normális felbontás (legalább 1024x600), jó garancia és szervizháttér, magyarországi bolti vétel.
-
tjb007
nagyúr
válasz Mtbsrác #37935 üzenetére
Az a csak olcsó legyen pontosan mekkora maximális pénzösszeget takar ?
(#37939) Imifej
Nem biztos, hogy ugyanaz a beállítás a megfelelő a telefonhoz, és a tablethez is.
Én is gondolkodom egy ilyen jelerősítőn, vagy egy erősebb antennán, mert az udvaron már nincs egyáltalán jel.(#37945) tal-garius
Igazából bármilyen problémája lehet, meg kéne nézetni szervizben, de az egész készülék nem ér annyit, hogy bármennyit is költsön rá az ember.
-
this is life
Ármester
válasz bsanya #37946 üzenetére
Ranezhetsz a prestigio pro/prime duo-ra is , hogy meg nehezebb legyen a dontes, kb mindegyik egy ar a (prime kicsit dragabb), egy tudas. Szerintem vessel kockat es ami kijon azt valaszd. Ha kicsivel tobb van ra akkor lehet samsung p3110, vagy nexus 7 refurbished vetele is. Ez utobbi 2 mas kategoria mint a cc,w,p.
-
bsanya
aktív tag
Csak egy gyors kérdés:
Concorde Tab Speed 8GB vs. Wayteq Xtab-70dci?
A specifikációk kb. azonosak, hazai képviselet, ár szintén....Köszi
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok ismét.
Van egy tablet, Mtech aTab7, lejárt a garanciája. Gép nem reagál a bekapcsolásra, se menü+bekapcs, se reset. Pc-re kötve sincs semmi. Akku feltöltve, kimérve 4,02V-os. Nem buherált, egyik napról a másikra behalt. Esetleg vmi ötlet, vagy kuka?
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Melyik GPU az erősebb, a Mali-400 MP4 vagy a PowerVR SGX544MP2?Névváltozás, korábban mustang08
-
vlevi
nagyúr
válasz atika88 #37938 üzenetére
Mindegyik tablet képes erre. Ezt az android alapból támogatja. Egyetlen dolog lehet az akadály, mégpedig az, hogy a 2.5"-s vinyó, aminek nincs saját tápja, azt a tabletek, androidos stickek nem képesek elég energiával ellátni a működéshez. Külső tápos USB HUB sem megoldás mindíg, mert nekem van ilyen HUB-om, de nem működik
3.5"-s vinyók viszont gond nélkül mennek. Én is erre torrentezek az mk808-al. Működött a WD MyBook Essetntiallal is, és megy a Sharkoon házba rakott WD RED winchester is. NTFS-re formázva szuperül megy. De ez mindkettő külön táppal rendelkező meghajtó volt, sajhogy ahogy írtam, a táp nélküli 2.5"-s vinyót nem sikerült működésre bírnom. Lehet, hogy minőségibb, több energiát adó USB HUB megoldotta volna a dolgot, de nem akarok tízfélét rendelni Kínából, hátha az egyik HUB működik. -
Imifej
senior tag
válasz tjb007 #37911 üzenetére
Szerintem a router jól van beállítva, mert a telefonommal tökéletesen kommunikál. A repeater amit linkeltem, alapjában véve meg vagyok elégedve, teszi a dolgát, csak kísérletezgetek a beállításával. Például AP-val nem tudom összelőni rendesen mert akkor ezen keresztül nem oszt ki a router IP címet. Néha pedig ha a routerre kapcsolódik, akkor a Repeater oszt, és akkor megint nem megy a NET, hiába egyezik a tartomány. Kicsit zavaros ez nekem.
-
atika88
senior tag
Láma vagyok Tablet téren, ezért inkább kérdeznék: létezik olyan típusú Tablet amire feltudom tenni a 1Terrás WD my Passport winyómat és arra alkalomadtán fogok tudni torrent alkalmazással letölteni stb?
-
Mtbsrác
senior tag
Tudom nem apro de lenne egy kérésem.
Este megsemmisült végleg a DPS Dream 7-esem és keresnék helyette egy másik táblagépet.
Feltétel:Használt érdekel újra nincs elég pénzem!
- Legyen beépített 3G-je
- USB portján adjon ki áramot külsőhangszóró miatt
- Legalább 2-4 órás üzemideje legyen kijelzővel
- Erős legyen a wifi-jeOprendszer nemérdekel milyen van rajta lehet 2-es android is csak olcsólegyen.
Ezekre milyen opciók lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Pipo M8 Pro 3G
A folyamatos wifis youtube filmezés (7 óra 38 perc) után itt a második akksi eredmény.
1080p-s filmezés 6 óra 58 perc.Most lövök majd pár kép és videot és írom a cikket.
A többi akksi eredmény majd később kerül bele mert az sok idő (készenlét, folyamatos zenehallgatás)Hőmérsékletileg bármit futattam csűrtem csavatam 39 foknál többet a táblagép egy pontján se mértem.
Pedig közbe töltöttem is hogy jobban melegedjen.Next PC Upgrade: 2022
-
Bozek
nagyúr
Csak 1,5-szer annyi a refurbished.
Persze a célnak valószínűleg megfelelne egy WayteQ is, de arról amúgy is azt írják a topic-jában, hogy elég sűrűn lefagy. Azt meg azért nem szeretném, ha munka közben egyszer csak feladná a harcot. Meg a Nexus 7-nél az akksi is jóval tovább bírja.
-
vlevi
nagyúr
válasz banderasz77 #37930 üzenetére
Hát, igen a 24p az hiányzik. De 1920 az van. Létezik a freaktab.com -on elég komoly fóruma az mk808, mk908, satöbbi stickeknek, (de itt a PH-n is [link], [link]), ahol hozzá lehet jutni 1080p-s kernelekhez. De én kipróbáltam, és visszaraktam a 720p-st. Komolyabb filmeket nem ezen nézek, hanem megy ki vinyóra, és a tévé majd szépen lejáttzsa.
"Tablet lesz,de még nem tudom melyik"
Én már kinéztem magamnak a Cube U30GT2-t, meg is rendeltem kínából, már valahol úton van. Erről is van PH fórum : [link]
10.1", 1920x1200 felbontás, 4mag, 32G belső tárhely, 250dollár, kb 52-53000Ft. Persze félig feketén, Vám Áfa tranzakciós és füstadó nélkül. Remélem könyvet olvasgatni jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz ma.ci23 #37926 üzenetére
"ha már itt tartunk melyiket lehet kapni 40k környékén?"
7"-osból mindegyiket. 32-33 körül van pl. egy Wayteq X70dci. Annyi, hogy ezek nem 16:9, hanem 16:10 arányúak, és nem tudom, hogy HDMI-n hogy teszik ki a képet. Mert nekem volt 4:3 arányú táblám, ami kirakta az 1920x1080 képet, csakhogy széthúzta az 1024x768 desktopot szélesvásznúra. Nem volt az igazi.Én ilyen célokra egy mk808-t használok, rá van dugva 2TB külső vinyó, vezetéknélküli bill+egér, van, hogy 1-2 napig be sem kapcsolom az asztali gépet, mert minek? Leveleket megnézni, rss híreket végiglapozni, pár fórumot elolvasni az is tökéletes. Youtube-al is nagyon jól elvan. Filmeket is viszi elég jól, sőt 10-15 torrent seedeléstől sem jön zavarba. Annyi a "csalás" bennük, hogy FullHD-nak reklámozzák, de igazából 1280x720 felbontás az, amit még szépen elvisznek. Ez a szerkezet kínából már 40 dollár környékén beszerezhető, rengeteg féle alváltozata van, még néhány forintot rá kell költeni (pl. billentyűzet, external keyboard helper app, ... ) de utána hetekig mehet folyamatosan. Végülis ez a gép pont ugyanaz, mint a kínai tabletek túlnyomó többsége, csak éppen akksi és érintőkijelző nincs rajta. Ezen a fronton az újdonság az mk908, ami már négymagos.
ma.ci23: Szerintem a tab. Van PH fóruma is, az már jelent valamit. Olyannagyonszar nem lehet
[link][ Szerkesztve ]
-
ma.ci23
tag
Szerintetek ez TAB-dc vagy PAD-dc [link],mert nagyon nem mind1...
-
vlevi
nagyúr
Ez tény. Igaz, kétszer annyiba kerül mint egy wayteq, de lehet, hogy jobb is annyival. Mondjuk az, hogy van benne GPS, iránytű, satöbbi pár olyan dolog, ami a kínaitabletekben (így egykalap alá véve a wayteq, prestigio, concorde, myaudio, cube, ... táblákat) nincsen, sok kicsi apróság, és már érthető is, hogy miért kerül sokkal többe. Plusz még pár ezrest ér rajta a google embléma, és már nem is olyan drága.
-
ma.ci23
tag
válasz tjb007 #37922 üzenetére
Hát,igen inkább csak játék lesz rajta.
(#37923) vlevi
Megnéztem már én is az IPS paneles tabokat és valóban ég és föld valamint magamnak azt is szeretnék.-és ha már itt tartunk melyiket lehet kapni 40k környékén?Ami fontos lenne még hogy tv-re nyomnám ki ezért fontos lenne a 16:9...
[ Szerkesztve ]
-
r6man123
senior tag
Az Ipad 4 120ezres árkategóriájában van valamilyen hasonló minőségű Androidos alternatíva?
-
vlevi
nagyúr
válasz ma.ci23 #37908 üzenetére
Az a baj a 25 ezerrel, hogy nem szívesen ajánlanék egy rk3066-os procival szerelt, 1280x800 felbontású IPS paneles cuccnál gyengébbet. Vgay legalábbis ehhez hasonló teljesítményűt. Ezek pedig itthon 31-32 körül vannak. A probléma az ennél olcsóbb gépekkel az a baj, hogy kicsit olcsóbbak, de sokkal gyengébbek.
A dual core proci ég és föld hidd el, nem dupla olyan gyors, hanem az egyik szinte használhatatlan, mindenre várni kell, a másikat pedig észre sem veszed, hogy dolgozik, csak működik feltűnés nélkül.Nézd meg ezt a listát. 24000Ft-ig egymagos, 1Ghz-es cuccok vannak rogyásig, [link], az első kétmagos pedgi 26 ezer, de annak ultragáz a kijelzője. Talán a waytewq WayteQ xTAB-700dc (nem a dci, mert az már IPS panel), már vállalható. Erre csak azt tudom tanácsolni, hogy el kell menni a Mediamarktba (nem vásárolni, csak nézelődni), és megnézni, mi a különbség egy 1024x600 felbontású (ami TN paneles) és egy 1280x800 (ezek IPS kijelzők) képminősége, fényereje, láthatósága között.
Bozek:
Ezt most találtam. 10.1" táblához kékfogú (bluetooth) billentyűzet. De jó lenne tudni, mekkorák a pontos méretei, milyen táblagéphez lehet használni tokként.[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz ma.ci23 #37913 üzenetére
Ha játszani is szeretne rajta (márpedig szerintem csak azt fog), akkor inkább ezt húzd ki a listáról.
(#37915) Bozek
Igazából bármit takarhat.
Lehet, hogy hibás volt a kijelző benne és azt cserélték benne ki, lehet, hogy a vásárló visszavitte, mert nem tetszett neki, de az is lehet, hogy csak csomagolássérült volt.
Igazából mindegy is, hogy mi miatt lett refurbished, ha megvásárolod, akkor egy vadonatúj (vagy annak kinéző) készüléket fogsz kivenni a dobozból, amire ugyanúgy lesz garancia.
Többen is vásároltak már ilyen refurbished készüléket innen a fórumról is, és eddig még senki panaszkodott, egy agyonhasznált valamit kapott volna. -
tal-garius
aktív tag
Hellosztok.
Van egy tablet, Mtech aTab7, lejárt a garanciája. Gép nem reagál a bekapcsolásra, se menü+bekapcs, se reset. Pc-re kötve sincs semmi. Akku feltöltve, kimérve 4,02V-os. Nem buherált, egyik napról a másikra behalt. Esetleg vmi ötlet, vagy kuka?
-
Orlin
addikt
válasz r6man123 #37918 üzenetére
Igen a 117-et én is néztem
Én is kb ennyit szánok majd rá és elsőre androidosokat néztem,de számomra maga az android rendszer sem tetszik egy-két okból...Aksi idő nekünk nagyon fontos és azt nagyon jól hozza az iPad.Meg én nem magamnak szánom majd így a könnyű kezelhetőség is fontos.
Csak a kicsi tároló kapacitás és egyéb "csatlakoztatási" problémák zavarnak.
Bár ha szimplán netezésre kell akkor nagyon jó[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
r6man123
senior tag
Eddig nagyon idegenkedtem az Apple cuccoktól. Több ismerősömnek is van Ájfonja és Ájpedje, szépek, jók, menők, de az él bennem, hogy azonos árkategóriában biztosan lehet náluk jobb készülékeket is venni.
Androidos telefonom van, meg vagyok vele elégedve.. de most, hogy az árgép kidobott 117ezerért pár ipad 4-est.. Hát elgondolkodtam.Sőt, az igazat megvallva elgondolkodtam azon is, hogy 120ezerből nem tudnék-e venni egy tabletet és egy laptopot is (nem kell, hogy feltétlenül izmosak legyenek, a PC-m "up to date")
-
Bozek
nagyúr
Természetesen egy billentyűzetes tokot is szeretnék beszerezni mellé. Először netbook-ra is gondoltam, de az elég kevés értelmes van a piacon.
Gépelni mondjuk sokat kell, mert elvárják a 80-90 kommentet egy meccs alatt, de max. összehajtható billentyűzetet veszek az Interspar-ban, ha a tokos kicsi lenne.Fotózni nem kell, ha kellene is, arra ott van az Xperia V-m. Ez tényleg csak az írásra lenne használva meg esetleg néha e-book olvasásra és minimális eséllyel sorozatok nézésére.
-
vlevi
nagyúr
online tudósításaimat adnám le róla,
Hát, attól függ, mennyi gépelést jelent az az "online tudósítás?"
Mondjuk, ha szerzel hozzá egy jó billentyűzetes tokot (létezik USB-s vezetékes és Bluetoothos is), akkor nagyságrendekkel könnyebb a dolog. (Most pl. én is egy droidos készülékkel írok, egy Mk808 androidos stick, amihez egy teljesen átlagos vezetéknélküli bill+egér kombó van USB-n rádugva, kis túlzással laptop egy 40" tévén
Tehát akár ez a módszer is használható gépelésre. A gond csak az, hogy a nagyon apró billentyűzetekkel kényelmetlen a gépelés, a nagyobbak pedig, ahogy sejthető, nagyobbak, és nem annyira hordozhatóak.Az online tudósításhoz fotózás mennyire tartozik hozzá? Mert azt is tudni kell, hogy ezeknek a kínai taboknak a fényképezőgépe sokszor csak "alibiből" van, élvezetes képet ritkán lehet vele készíteni. Mostanság megy a jurosporton a galaxy note reklám, ott tényleg jól néz ki a dolog, de, hogy a valóságban ebből mennyi az igaz, azt nem tudom. Lehet, hogy a note-hoz tényleg van olyan szoftver körítés, ami így ebben a formában jól használhatóvá teszi, és lehet, hogy a többi eszköz, mint pl. a hunyadi T7, hiába ugyanaz a hw, ha nincs hozzá a szoftver, akkor már nem használható olyan jól.
-
ma.ci23
tag
Vagy még ez is egy alternatíva lehet [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz arnyekxxx #37905 üzenetére
Ez mindenképpen szoftveres gond lesz, meg lehet próbálkozni egy gyári állapotra való visszaállítással, vagy ha ez eredménytelen, akkor a rendszer újratelepítésével.
(#37906) Imifej
Valóban előfordul, hogy maga a készülék a hibás, de sokszor elég csak a router beállításai között szétnézni, és meg is oldódik a probléma.
Ez a jelerősítő amúgy mennyire vált be ?(#37907) Bozek
Mindkettő jó választás, de a 50e forintos keretbe még a 8GB-os Nexus 7 is belefér.
(#37908) ma.ci23
Leginkább egyiket sem. 2000 forinttal többért vehetsz már ilyet is, ami fényévekkel jobb bármelyik 25e forint alatt kapható modellnél.
-
r6man123
senior tag
válasz r6man123 #37892 üzenetére
Közben 130.000 Forintig nőtt a rendelkezésre álló keretem, annyi kitétellel, hogy újnak és áfásnak kell lennie a cuccnak
Tehát 10,1" kijelző, általános felhasználás (videó, néha játék, ügyfélnél prezentálás), 3G nem kell, 8giga tárhely is elég.Eddig a Nexus 10-esen gondolkodtam, van nála jobb versenyző ebben a kategóriában? Előre is köszi!
-
ma.ci23
tag
Üdv!
Milyen tabletet ajánlotok max 25k-ig?Egy 12 éves srácnak lesz majd. -
Bozek
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkozok egy táblagép beszerzésén. Gyakorlatilag sok elvárásom nincs, úgy gondoltam, hogy az online tudósításaimat adnám le róla, mivel a laptopom gyorsan merül és nagy is cipelni. WiFi-s használat mellett menjen úgy 2,5-3 órát (bár van külső akksim, szóval ez annyira nem is létfontosságú) és ne akadozzon a böngésző. Na és ne legyen túl drága, a max. ár 50 ezer Ft, de jobb, ha olcsóbb.
Ezt a kettőt néztem:
ConCorde SPEED 8GB
WayteQ xTAB-70dci Wi-Fi 8GBEsetleg ez, bár ez már nagynak tűnik nekem:
MyAudio Series9 908V Wi-Fi 8GBSzerintetek melyik lenne a jobb? Vagy van esetleg más ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Androidon lehet tiltani/engedélyezni valahogy a képernyő kikapcsolást? Egy idej csak teljesen tudom kikapcsolni a pd10-et, se a rövid onoff gomb-megnyomásra, se screen-off appokkal, se magától x idő után nem megy le pihenő állapotba. A gomb maga hardveresen jó, hiszen ki-bekapcsolni lehet vele, a droid meg tud így butulni, vagy valami program letilthatta a screenoffot?
-
Tim82
félisten
válasz soldi3r #37899 üzenetére
Egy gond van amúgy a HP Touchpad-del és az "hardveres: a szarul tervezett műanyag burkolat a hangszórók táján elreped, és ez csak idő kérdése. Típushiba sajnos.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Imifej
senior tag
Létezik androidos gépre WIFI stick? A beépített iszonyú gyenge. Navon Platinum 10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest