Új hozzászólás Aktív témák

• Zugi

aktív tag

Üdv!

Nem akarok e topicon ünneprontó lenni, de csak egy jó tanácsot adnék tablet vásárlás előtt állóknak. Mégpedig, hogy mindenki gondolja meg még egyszer jól, hogy pontosan mire is akarja majd a tabletét használni. Valóban megér -e neki adott esetben közel 100e Ft-ot, vagy még többet.

Divat manapság nagyon és csábító is, mert az ember szeretne egyet birtokolni, hogy majd jól elszórakozik vele. Én is év eleje óta vagyok tulajdonosa egy 9,7"-os tabletnek, amit Kínából rendeltem nagyon jó áron. Gyors, kétmagos, mindent tud, amit manapság nagyjából tudnia kell egy tabletnek, maximum csak nem retina kijelzős.

Ellenben azt veszem észre magamon, hogy az esti, ágyban fekvős netezést kivéve nem igazán tudom mire kihasználni. Sőt egy nemrég megejtett külföldi utazásomkor, ahol a könnyű mobilitása miatt magammal vittem, ott csúnyán felsült. A hotelben, ahol ingyen wifi volt, ott használhatatlan volt. Pedig nem gyenge a wifije, idehaza tökéletes, de egy hotelben nyilván nem garantált, hogy pár méteren belül legyen a router. Szerencsére magammal vittem a kis Asus netbook-omat is, aminek a wifije ugyanott eközben maximális volt. A netbook-ra pedig még a fényképeimet is rá tudtam tölteni minden nap.

Szóval elsőre jó játék, de utána azt vettem észre, hogy meguntam. És nem amiatt mert lassú, vagy bármi baja lenne. Egyszerűen nincs igazi alkalom rá, amikor használnám. Sokkal inkább használok idehaza egy erős notebook-ot kivezetve nagy monitorra. Ha elutazom, akkor a netbook az, amin minden nálam lehet Windows alapon, kompromisszumok nélkül. Ezek között a mobilomon, amiből van egy 4"-os, azon minden megvan, amit egy tablet tud.

A tablet pedig még ha ilyen nagyobb, 9,7"-os is (ha kisebb lenne még inkább fölöslegesebbnek érezném), mégiscsak mobil operációs rendszerű, mégsem egy Windows féle kényelmi tudású. Lehet azt mondani, hogy szinte mindent tud a sok app-okkal, de az mégsem az. Pl. egy mobil facebook sem ugyanaz, mint egy asztali gépes facebook.

Én 47e Ft-ot adtam ki érte, ami az ár/érték arányaiban kiváló, de ha csak alkalmanként este fél órát tudom kihasználni pár weboldalt végignézve, akkor azt érzem, hogy mégsem éri meg és lehet egyszer fogom magam és eladom. Egy biztos, hogy több pénzt nem adnék értük.
    Ez csak egy másik aspektusából való megvilágítása a dolgoknak, ha esetleg valaki hezitál, hallja meg az ilyen véleményt is.
    Üdv:
    Zugi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés