Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tannhauser

csendes tag

10" táblagépet vennék max. 40-50 eFt erejéig. A játékteljesítmény kevésbé fontos, a hosszú üzemidő már inkább. Főleg netezésre, irodai dolgokra, esetleg könyvolvasásra lenne használva, de ez lesz az első táblagépünk, úgyhogy még nem kiforrott a majdani használat. Végigbogarásztam a fórumokat, és az alábbi lista jött össze:

Cube U30GT Tablet PC, kb. 200 USD
    [link]
    Azt írta erről egy felhasználó, hogy sok program nem megy rajta hardware restrictions miatt. Mivel nem is tűnik elterjedtnek, nem szívesen kísérleteznék vele. Ráadásul - már ha helyes volt a specifikáció azon az oldalon, ahol néztem - csak 16 GB kártyát tud fogadni (a többiek 32 GB-osat is).

Ainol NOVO 10 Hero, kb. 175 USD
    [link]
    Népszerű táblagépnek tűnik. Sokan használják, itt is külön topik van róla. A felhasználói láthatólag szeretik.

Ainol NOVO 10 Hero II kb. 200 USD
    [link]
    Az előző négymagos verziója, ennek ellenére állítólag lassabb, mint a kistesó. Mivel ráadásul drágább is, nem tűnik jó vételnek annak ellenére, hogy az ára alapján még belefér a keretbe, és 4 magos.

Ampe A10, kb. 200 USD
    [link]
    Bár 7800 mAh az akkuja, de csak 5 óra üzemidőt írtak rá, amit keveslek. Az előlapi kamerája jobb, mint az Ainol NOV-knak (0.3 helyett 2 MP) de ez talán nem lesz annyira fontos,.

Ampe A10 3G GPS, kb. 240 USD
    Az egyetlen a listán, amiben van GPS. Amit viszont még nem tudom, hogy kell-e. További negatívum, hogy csak 1.2 GHz-es a procija (a többié 1.5-1.6) és a ROM is csak 4 GB benne (a többiben 16 GB). Ráadásul drágább is, mint a többi.

Overmax OV-SteelCore10+, kb. 61000 Ft (bőrtokkal)
    Az egyetlen magyarországi a listámon. Túl drága, és ráadásul csak 6600 mAh az akkuja. Azért néztem ennek utána, mert találtam egy cikket, aminek az írója olcsón vette meg billentyűzetes tokkal együtt, de aztán kiderült, hogy Romániában vette.

Ramos w27pro, kb. 160 USD
    [link]
    Bár olcsó és négymagos, az akkuja csak 6400 mAh, és a felbontása is csak 1024x600. Ráadásul mintha csak elöl lenne egy gyenge kamerája.

Összességében véve elég egyértelműen az Ainol NOVO 10 Hero tűnik a legjobb vételnek.
    Véleményeket, további típusokra tippeket örömmel fogadok :)

Új hozzászólás Aktív témák