Új hozzászólás Aktív témák

• fateless

veterán

válasz Pszihonaranc #32487 üzenetére

Ez a fórum célja szempontjából OFF topic, így kérlek, ha erről a kérdésről írsz ,akkor tedd OFF-ba, hogy akit ez nem érdekel, akkor tudja, hogy csak át kell ugornia. Küszi.

Amire nekem jó egy tablet:
    Lelkipásztor vagyok. Az elmúlt másfél évben a prédikációk vázlatait mindig tableten használtam az istentiszteleteken (a mai már tegnap felkerült a felhőbe, ami elérhető a tableten is), valamint a Biblia is ott van. 3 magyar fordítású Bibliát viszem így magammal kisebb helyen, mint amekkora egy Biblia, ráadásul akkora betűmérettel olvasom, amekkorával csak akarom. Emellett ott vannak nálam a kommentáraim, a korábbi jegyzeteim, így ha pl nap közben eszembe jut egy gondolat, életből vett példa, egyből fel tudom magamnak írni, bármerre járok. Ráadásul mindezt felhőbe is feltölti a tablet, így nem kell átpakolgatnom, mikor otthon készülök.
    Vannak házi csoportjaink is, oda is ezt használom. Sok megbeszélésre járok, ott is mindig ebbe jegyzetelek. Régen a laptopomat használtam ezekre, de kényelmetlen és körülményes volt, valamint nagy és nem mindig volt hova tenni (pedig 12"-es laposokat használok)
    Mivel emellett mentálhigiénés szakember is vagyok, ezért a beszélgetéseim után az adott személyekhez készítendő jegyzetek, emlékeztetők megírásához is tökéletes.
    A naptáram is mindig ott van ,ami szinkronizál a telefonommal és a számítógéppel.
    Emellett itt is sokat olvasgatok, de most nem reggel és este olvasom el egyben a dolgokat, hanem ha van 5-10 percem nap közben, akkor átfutom a híreket, kommenteket.
    Nincs tévénk (megutáltam, mert semmi nézhető nem volt benne), így a híreket is tableten olvasom. Filmet viszont mindig laptopon nézek, még nem is próbáltam tableten - nem látom értelmét (utazásokkór sokkal hasznosabb dolgot is tehetek, mint egy film előtt bambulok)
    Akartam már venni egy kindle-t olvasáshoz, mert jobb a szemnek, de egyenlőre még túl sajnáltam rá a pénzt, addig a tablet helyettesíti.

Mindezeket a dolgokat lehet telefonon is, de kényelmetlen. Vettem egy Zopo ZP900-ast, ami 5,3"-as, de még nem volt elég, hogy kiváltsa a 7"-os (kétszer akkora kijelzőjű) tabletet, viszont már-már kényelmetlen telefonként.
    A laptop viszont - hiába van benne SSD és tart csupán 14 mp-ig a bekapcsolás - körülményesebb ezekre a célokra. 6-9 órát bír az akkuja a laptopomnak és baromi gyors, de akkor is nagyobb és egy mondat feljegyzése sokkal tovább tart a ki-bekapcsolással, mint a tableten.

Nekem ezért kell a tablet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés