- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #101126 üzenetére
Igen, de nem csak ez a nagy gond, hanem az optikai kimenet is nagyon problémás. Sokan használják zenehallgatásra vagy egyéb rendszerekhez és ahol csak a PCM támogatott, ott automatikus módban zavaró, sistergő hang van, PCM-re állítva már jó, az ATV12 újraindítása után megint sistereg, igaz, ott már elég elindítani egy lejátszást és oké lesz. Állandóra a Dune-ket használom, azok stabilan működnek, főleg a Premier, azon némileg más lehet a szoftver, vagy a hardverelemek egy kicsit másképp vannak elhelyezve, nem tudom, de ott nincs gond az optikai kimenettel. Sok a furcsaság, az biztos.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #101124 üzenetére
Tudom, ezért is írom. Képkocka eldobás nálam az új ATV 12-n 2X fordult elő, így nagyon reprodukálni sem tudom, a többin nincs ilyen gond és még sok eltérés van, ami nálad vagy nálam másképp viselkedik. De én kezdem elengedni, ennyi időm nincs, hogy ezekkel "b@szakodjak".
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #101121 üzenetére
Kezdem azt érezni, hogy egyénenként változó és viselkedésű eszközök, alkalmazások vannak. Nekem konkrétan semmi bajom az Androidos Kodikkal, sőt néhol még jobbak, mint a CE alatt futó, legalábbis kevesebb hibával találkozok, természetesen Homatics, főleg Premier 4K Pron használom, de a többin sem láttam problémát, többnyire a Maven't használom és eddig jól működnek.
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű #100917 üzenetére
Próbálgattam nem segít. Amúgy h264-es az anyag, a kulcs az 1080i azaz az interlaced lesz a baj. Olyan a hiba mintha úgy 5-6 másodpercenként kihagyna egy pár framet és ettől ugrik egyet a kép. Mondok egy példát a szereplő még ott van a kocsi mellett a következő pillanatban egy lépéssel arrébb, mintha teleportálna és ezt csinálja az egész film alatt. Egyértelműen kimaradnak képkockák. Kérdezem én ez nem amiatt van mert rosszul ismeri fel az fps-t a filmnél(az auto framerate rosszul tippel
), lehet pont az 1080i miatt és mivel rájön közben, hogy valami nem oké gyorsan korrigál és ezt lehet látni 5-6 másodpercenként? CE Kodi alatt hol tudom megnézni, hogy hány Hz-et állított be a képnek , nem találom!? Nem tudom felülbírálni valahol a Hz-et? Vagy hagyjam a fenébe ez valami bug a nightlyba és rakjam fel a stabil főverziót? Ha igen, melyiket javasoljátok, melyik bugmentes?
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű #100905 üzenetére
Itt a Feldolgozás alatt ezek vannak:
Renderelés módja: Automatikus
Jobb minőségű HQ skálázók alk. ilyen mérték fölött: 20%
Allow hardware acceleration - amcodec: enabled
Accelerate MPEG2: Mindig
Accelerate MPEG4: HD and up
Accelerate h264: Mindig
Dolby Vision komp. mód: Profile 8.1 -
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű #100876 üzenetére
Köszi, akkor meg is van a megoldás a magasabb hőmérsékletű boxokra. Használom CE alatt és kész. Ha megjönnek a bordák akkor azokat is felpakolom és ennyit tudok tenni az ügy érdekében. Ventillátoros aktív hűtést azért gondolom csak túlzás lenne.
Mi ez a mágnes dolog amiről beszélgettek egyébként?
blakey: ez a "CPU governor"-t ezt hol tudom állítani és mire jó? -
esicyhun
tag
válasz
gyűrű #100869 üzenetére
Azért csúcs, hogy egy 55000-60000 forintba kerülő boxot is mókolni kell, vagy jó esély van rá, hogy kell. Inkább mégsem veszek, maradok a Firesticknél, a hang nekem úgysem lényeges. Kíváncsi lennék rá nagyon, imádom a CE-t, de ennyiért ilyen minőségi kilátásokkal hardvert nem veszek.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #100869 üzenetére
Vajon eltérő hűtést alkalmaznak, hogy ennyire többesélyes a dolog? A nálam lévők közül egyik sem megy 64°C fölé, ezek mind a polcon vannak, egyedül a HomeClick megy 75°C közelébe, de az ugye a hangszórós bölcső miatt. A Premier 4K Pro fémházban van, annak jobb a hűtése.
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű #100856 üzenetére
'remote adb shell app' ez így wifi-n is tud csatlakozni vagy USB kábel kell a box és az Androidos teló közé?
Amúgy rendeltem 4 db bordát egy darabig csak elég lesz. Köszönöm az ajánlást, így, hogy nem ugrik a garancia ha megjött rápakolom, addig (kb. 4 hét míg ideér kb.) csak kibírja borda nélkül is és remélem nem reped be a nyák a hőtől ahogyan szeva000 mondja. -
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű #100756 üzenetére
"Szerintem hamar lesz user verzió is belőle."
Tehát akkor most még földi halandó számára sehogyan sem kipróbálható/nem hozzáférhető.
Te benne vagy a hivatalos bétatesztelő csoportban ezek szerint ugye?
Úgy látom hivatalosan nincs hozzá még semmilyen firmware csak amivel kiadták a 3660-as: [link] Hát nem nagyon fejlesztik.De legalább már van egy csendben fejlesztgetett bétája akkor. Ezzel a sebességgel azért nyugtass meg, hogy még idén kiadják.
Ha marhaságokat írtam és teszem azt csak online érkeznek hozzá a frissítések akkor vegyétek úgy hogy nem írtam semmit, de ezt se vessétek még a szememre mert még nem rendelkezem ilyen "játékossal"... remélem már holnap csenget a futár és ez megváltozik!
Addig is köszönöm az okosítást amit itt tőletek kapok! -
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű #100767 üzenetére
Azt még nem tudom milyen fw van rajta mert még nincs meg. Elvileg holnapra itt van, hozza futár. Addig okosodok, köszi a linkeket
, ha meglesz írok tapasztalatot.
Még két kérdés: earc-al csatlakozik az LG OLED55CX-emhez a Yamaha erősítőm, ha egy Pearl HDMI-vel hozzákötöm a Homaticsot a TV-hez akkor mire állítsam a Dune menüjében a hang setupot, hogy az erősítön minden hangformátumot halljak? Passtroughra?
Nem annyira fullos az erősítöm egy Yamaha RXV-485, ami ugye Dolby Atmos és DTS:X kódolást nem tud csak a klasszikus 5.1-es hangsávokat.
A másik kérdésem, hogy olvasom itt az LG OK gomb mizériát ami megzavarja(kibekapcsolgatja) a boxot, főleg CE alatt, akkor elvileg az én LG-m távírányítója nem fogja "bántani" mivel úgy tudom infrán csak ON/OFF jelet ad ki, a többi gomb így az OK is Bt-n megy vagy wifi-n ugye? -
LógaGéza
veterán
válasz
gyűrű #100760 üzenetére
Akkor miért van leírás róla, hogy hogyan kell beleforrasztani IR vevőt?
Valamint itt is az első posztban ott vannak a különbségek: [avsforum]
-
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #100753 üzenetére
Megint nagyon remeg a kezem
Hogy áll hozzá az új firmware?
Mikor várható az AFR Android alá? És mikor a DTS-HD; DTS-X hang?
Ha jól emlékszem már csak ezek hiányoznak android alól a tökéletes lejátszóhoz.
De lehet inkább Nokia-ra repülnék a világító távirányító és IR vevő miatt -
-
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű #100566 üzenetére
aldebaran #100564
A libreelec javította a hibát, amit a Coreelec is átvett, a mai ne nightlyban már jó ismét, frissíthető az omega, nem öli már meg az embuary helpert. -
vargalex
Topikgazda
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #100256 üzenetére
FireTV rendszeren is?
Próbáltad mostanában a Maven-t?
Nekem abban az a szimpatikus hogy van külön fireTV rendszerre is változata.
Bár nem tudom mi lehet a különbség a sima Android változat és a FireTV változat között. Annyi biztos hogy az előbbit kell az amlogic boxra rakni. -
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
gyűrű #100067 üzenetére
Miért ne mehetne a HD?:
https://github.com/Sandmann79/xbmc/tree/master/plugin.video.amazon-test#known-limitations
(Elvi működés lehetőségét tesztelve telón működik amúgy, de ott sem jelent meg az Override HDCP status. A jelek alapján ott nincs is rá szükség, a boxon viszont gyanítom enélkül nem fog menni a HD.) -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #100031 üzenetére
Ismét teszteltem friss telepítésnél a pkscout-os light estuary-t, de sajnos nem olyan sima minta gyári, ahogy lépegetek a menüben röcögős. Engem nagyon zavar. Ráadásul nem a régi seekbar van benne csak alulra teszi az új fajtát ami semmi infót nem ír ki.
Mi a francért kellett a régit eltüntetni, miért nem választható? -
mexel
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- AMD Ryzen 9 5900X/Radeon 6800XT 16GB/32GB DDR4 RAM konfig eladó
- Gamer Gép - GIGABYTE B760M , i5 12400F, 32GB DDR4, RTX 3070, 1 TB M.2 SSD, 850W
- Garis Gamer Gép - ASUS B860M-A WiFI, Ultra 5 245KF, 32GB DDR5, RTX 5070, 1 TB M.2 SSD, 850W
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest