Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Felhasználói szempontból ugyanaz, de írtam az alvó állapotot is. Csak az nem érti, aki nem akarja.
Egyébként a megoldás ez lett:
1. Timers kiegészítővel beállítható, hogy mindennap 22-kor kikapcsoljon (előtte figyelmeztet is).
2. Router meg minden reggel 8-kor ébreszti ezzel a paranccsal:
00 08 * * * /usr/bin/etherwake -D -i "eth0.1" "MAC_cím"
Biztos meglehetne oldani ezt egyszerűbben is a tv boxon, config fájl szerkesztéssel, de ahhoz nem érték. Elvileg a LED-eket is ki lehet kapcsolni hasonló módon.
DoItYourself: Torrent miatt kell, hogy akkor is menjen mikor nincs bekapcsolva a TV, így ez nekem nem jó megoldás. -
Joshi
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Ez a pendrive amin a CE van, szerintem ezzel nincs semmi gond. Lehet hogy a CE-t tényleg a belső tárhelyre kellene rakni.
-
Joshi
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Az SMB megosztással nekem nincs gond, viszont olyat csinál (néha), hogy film elindításakor nagyon szaggat, aztán film leállít, vissza a mappába és újra el kell indítani akkor már jó lesz. Aztán előfordul ugyan ez mondjuk fél óra után mondjuk egy pause után is. Na ilyenkor már bosszantó, mert le kell állítani és az onnan folytatásnál se mindig lesz jó, magyarul előlről kell kezdeni a filmet és odamenni ahol tartottam. Mondjuk érdekes, mert nem mindig csinálja. Majd kipróbálom amit írtál.
(#101451) mexel szereted szivatni magadat?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hzx0
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Nem örülök. Gyermekem használja pár éve. Mindig simán átmentetem Backup addonal a kodi verziókat. Eddig nem volt igénye Ce-re. Netflix viszont nem müködik Androidon se és Androidos Kodin se ezen a boxon. Gondoltam simán migrálom a beállításokat Ce-re. Így is szívtam pár órát mire a távirányítót müködésre bírtam.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Igen, de nem csak ez a nagy gond, hanem az optikai kimenet is nagyon problémás. Sokan használják zenehallgatásra vagy egyéb rendszerekhez és ahol csak a PCM támogatott, ott automatikus módban zavaró, sistergő hang van, PCM-re állítva már jó, az ATV12 újraindítása után megint sistereg, igaz, ott már elég elindítani egy lejátszást és oké lesz. Állandóra a Dune-ket használom, azok stabilan működnek, főleg a Premier, azon némileg más lehet a szoftver, vagy a hardverelemek egy kicsit másképp vannak elhelyezve, nem tudom, de ott nincs gond az optikai kimenettel. Sok a furcsaság, az biztos.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Tudom, ezért is írom. Képkocka eldobás nálam az új ATV 12-n 2X fordult elő, így nagyon reprodukálni sem tudom, a többin nincs ilyen gond és még sok eltérés van, ami nálad vagy nálam másképp viselkedik. De én kezdem elengedni, ennyi időm nincs, hogy ezekkel "b@szakodjak".
-
blakey
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Kezdem azt érezni, hogy egyénenként változó és viselkedésű eszközök, alkalmazások vannak. Nekem konkrétan semmi bajom az Androidos Kodikkal, sőt néhol még jobbak, mint a CE alatt futó, legalábbis kevesebb hibával találkozok, természetesen Homatics, főleg Premier 4K Pron használom, de a többin sem láttam problémát, többnyire a Maven't használom és eddig jól működnek.
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Próbálgattam nem segít. Amúgy h264-es az anyag, a kulcs az 1080i azaz az interlaced lesz a baj. Olyan a hiba mintha úgy 5-6 másodpercenként kihagyna egy pár framet és ettől ugrik egyet a kép. Mondok egy példát a szereplő még ott van a kocsi mellett a következő pillanatban egy lépéssel arrébb, mintha teleportálna és ezt csinálja az egész film alatt. Egyértelműen kimaradnak képkockák. Kérdezem én ez nem amiatt van mert rosszul ismeri fel az fps-t a filmnél(az auto framerate rosszul tippel
), lehet pont az 1080i miatt és mivel rájön közben, hogy valami nem oké gyorsan korrigál és ezt lehet látni 5-6 másodpercenként? CE Kodi alatt hol tudom megnézni, hogy hány Hz-et állított be a képnek , nem találom!? Nem tudom felülbírálni valahol a Hz-et? Vagy hagyjam a fenébe ez valami bug a nightlyba és rakjam fel a stabil főverziót? Ha igen, melyiket javasoljátok, melyik bugmentes?
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Itt a Feldolgozás alatt ezek vannak:
Renderelés módja: Automatikus
Jobb minőségű HQ skálázók alk. ilyen mérték fölött: 20%
Allow hardware acceleration - amcodec: enabled
Accelerate MPEG2: Mindig
Accelerate MPEG4: HD and up
Accelerate h264: Mindig
Dolby Vision komp. mód: Profile 8.1 -
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Köszi, akkor meg is van a megoldás a magasabb hőmérsékletű boxokra. Használom CE alatt és kész. Ha megjönnek a bordák akkor azokat is felpakolom és ennyit tudok tenni az ügy érdekében. Ventillátoros aktív hűtést azért gondolom csak túlzás lenne.
Mi ez a mágnes dolog amiről beszélgettek egyébként?
blakey: ez a "CPU governor"-t ezt hol tudom állítani és mire jó?
-
esicyhun
tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Azért csúcs, hogy egy 55000-60000 forintba kerülő boxot is mókolni kell, vagy jó esély van rá, hogy kell. Inkább mégsem veszek, maradok a Firesticknél, a hang nekem úgysem lényeges. Kíváncsi lennék rá nagyon, imádom a CE-t, de ennyiért ilyen minőségi kilátásokkal hardvert nem veszek.
-
blakey
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Vajon eltérő hűtést alkalmaznak, hogy ennyire többesélyes a dolog? A nálam lévők közül egyik sem megy 64°C fölé, ezek mind a polcon vannak, egyedül a HomeClick megy 75°C közelébe, de az ugye a hangszórós bölcső miatt. A Premier 4K Pro fémházban van, annak jobb a hűtése.
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
'remote adb shell app' ez így wifi-n is tud csatlakozni vagy USB kábel kell a box és az Androidos teló közé?
Amúgy rendeltem 4 db bordát egy darabig csak elég lesz. Köszönöm az ajánlást, így, hogy nem ugrik a garancia ha megjött rápakolom, addig (kb. 4 hét míg ideér kb.) csak kibírja borda nélkül is és remélem nem reped be a nyák a hőtől ahogyan szeva000 mondja.
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
"Szerintem hamar lesz user verzió is belőle."
Tehát akkor most még földi halandó számára sehogyan sem kipróbálható/nem hozzáférhető.
Te benne vagy a hivatalos bétatesztelő csoportban ezek szerint ugye?
Úgy látom hivatalosan nincs hozzá még semmilyen firmware csak amivel kiadták a 3660-as: [link] Hát nem nagyon fejlesztik.
De legalább már van egy csendben fejlesztgetett bétája akkor. Ezzel a sebességgel azért nyugtass meg, hogy még idén kiadják.
Ha marhaságokat írtam és teszem azt csak online érkeznek hozzá a frissítések akkor vegyétek úgy hogy nem írtam semmit, de ezt se vessétek még a szememre mert még nem rendelkezem ilyen "játékossal"... remélem már holnap csenget a futár és ez megváltozik!
Addig is köszönöm az okosítást amit itt tőletek kapok!
-
MrTwister
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Azt még nem tudom milyen fw van rajta mert még nincs meg. Elvileg holnapra itt van, hozza futár. Addig okosodok, köszi a linkeket
, ha meglesz írok tapasztalatot.
Még két kérdés: earc-al csatlakozik az LG OLED55CX-emhez a Yamaha erősítőm, ha egy Pearl HDMI-vel hozzákötöm a Homaticsot a TV-hez akkor mire állítsam a Dune menüjében a hang setupot, hogy az erősítön minden hangformátumot halljak? Passtroughra?
Nem annyira fullos az erősítöm egy Yamaha RXV-485, ami ugye Dolby Atmos és DTS:X kódolást nem tud csak a klasszikus 5.1-es hangsávokat.
A másik kérdésem, hogy olvasom itt az LG OK gomb mizériát ami megzavarja(kibekapcsolgatja) a boxot, főleg CE alatt, akkor elvileg az én LG-m távírányítója nem fogja "bántani" mivel úgy tudom infrán csak ON/OFF jelet ad ki, a többi gomb így az OK is Bt-n megy vagy wifi-n ugye?
-
LógaGéza
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Akkor miért van leírás róla, hogy hogyan kell beleforrasztani IR vevőt?
Valamint itt is az első posztban ott vannak a különbségek: [avsforum]
-
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Megint nagyon remeg a kezem
Hogy áll hozzá az új firmware?
Mikor várható az AFR Android alá? És mikor a DTS-HD; DTS-X hang?
Ha jól emlékszem már csak ezek hiányoznak android alól a tökéletes lejátszóhoz.
De lehet inkább Nokia-ra repülnék a világító távirányító és IR vevő miatt
-
-
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű
üzenetére
aldebaran #100564
A libreelec javította a hibát, amit a Coreelec is átvett, a mai ne nightlyban már jó ismét, frissíthető az omega, nem öli már meg az embuary helpert.
-
vargalex
Topikgazda
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
FireTV rendszeren is?
Próbáltad mostanában a Maven-t?
Nekem abban az a szimpatikus hogy van külön fireTV rendszerre is változata.
Bár nem tudom mi lehet a különbség a sima Android változat és a FireTV változat között. Annyi biztos hogy az előbbit kell az amlogic boxra rakni. -
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Miért ne mehetne a HD?:
https://github.com/Sandmann79/xbmc/tree/master/plugin.video.amazon-test#known-limitations
(Elvi működés lehetőségét tesztelve telón működik amúgy, de ott sem jelent meg az Override HDCP status. A jelek alapján ott nincs is rá szükség, a boxon viszont gyanítom enélkül nem fog menni a HD.) -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Ismét teszteltem friss telepítésnél a pkscout-os light estuary-t, de sajnos nem olyan sima minta gyári, ahogy lépegetek a menüben röcögős. Engem nagyon zavar. Ráadásul nem a régi seekbar van benne csak alulra teszi az új fajtát ami semmi infót nem ír ki.
Mi a francért kellett a régit eltüntetni, miért nem választható?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sajnos lekéstem a kedvezményt. A rendes árát meg nem éri meg. Marad az öreg 905-ös.
), lehet pont az 1080i miatt és mivel rájön közben, hogy valami nem oké gyorsan korrigál és ezt lehet látni 5-6 másodpercenként? CE Kodi alatt hol tudom megnézni, hogy hány Hz-et állított be a képnek , nem találom!? Nem tudom felülbírálni valahol a Hz-et? Vagy hagyjam a fenébe ez valami bug a nightlyba és rakjam fel a stabil főverziót? Ha igen, melyiket javasoljátok, melyik bugmentes?

De legalább már van egy csendben fejlesztgetett bétája akkor. Ezzel a sebességgel azért nyugtass meg, hogy még idén kiadják.
vargalex
DoItYourself