Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chemand
aktív tag
válasz
MrTwister
üzenetére
MrTwister: nem választ szerettem volna írni, bocsánat.
Sziasztok!
Ma beüzemeltem a Dune homatics box r 4k plus lejátszót a végső helyére a nappaliba.
A felállás a következő: STB - TV - AVR - Dune (CE-vel).Egy dolog nem tiszta és már sok mindent kipróbáltam, de nem sikerült beállítanom megfelelően:
Miután befejeztem egy filmet a Dune-n, menüből kikapcsoltam a CE-t. A Dune leállt, kialudt a fénye. Ezt követően ha átkapcsolok a STB-ra (TV műsor nézés miatt), azaz forrást váltok, a Dune magától bekapcsol
, majd bejön a CE felülete a TV-n (ez utóbbit értem, mert a CEC-ben beállítottam). Amivel nem tudok mit kezdeni, az a Dune magától történő bekapcsolása. Mi válthatja ki ezt? Hol nézzek utána?Egyelőre úgy oldottam meg, hogy betettem egy okoskonnektort a Dune mögé, azzal áramtalanítom lekapcsolás után.
-
gyűrű
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Kínából rendelni türelmetlen embernek nem szabad
Még sose láttam itt senkit aki pár nap után ilyen posztokat írna.
Teljesírni a fórumot néhány nap miatt ünnepek alatt ráadásul ..
Volt hogy 2 és fél hónap után jött meg valami onnan.
És akkor mi van?
Na mindegy elengedem... -
gyűrű
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Ezeket már nem gyártják.
A megmaradt raktárkészleteket árulják.
Úgy néz ki hamarosan az is elfogy.
Aki még most rendel talán lesz neki, ezért is adják az alin aranyárban, máshol meg nincs is.
Ez volt a mecoolal is, azért nincs már sehol.
Szóval nem a gyártás miatt kell várni csak szállítják. -
-=Jam=-
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Nagyon kiszúrsz velük, ha megkapod 3 hét után és visszaküldöd, csak magadat szivatod
Ez az 1-3 hét csak egy becsült intervallum, senki nem vállal erre garanciát, már csak azért sem, mert a fogadó fél országának postárjára vagy szállítócégére nyilván nem tudnak garanciát vállalni. -
-=Jam=-
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Azért az aliexpressnek sokkal gördülékenyebb a szállítási folyamata, mint egy sima cégnek. Nem is biztos, hogy szabin vannak, lehet nincs raktáron, vagy bármi más oka is lehet, hogy még nem adták fel. Aki kínából rendel, az készüljön fel, hogy akár 1 hónap is lehet mire megkapja. Így is bőven jobb, mint nagyon régen, mikor 60 nap volt

-
gyűrű
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére

Csinálsz egy google accountot és azzal belépve pl ide..
máris fantasztikus áron kapod free shippinggel..
-
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
Esetleg még az lehet döntő, hogy ha párhúzamosan akarom a 2 boxot használni akkor érdekes lehet a meglévő Homatics+Ugoos páros, mert akkor nem fogják egymást keresztbe kasul távirányítgatni, hiszen más a távjuk IR kódolása.
- cserébe a TV vagy erősítő egyik gombja fogja bekapcsolni, egyiket pl. az OK gomb, másikat a P-. Nem egy ilyen boxom van, amit a TV-k infra távjai szépen vezérelnek. Egy ideje értékelem, hogy a fehér Homaticson nincs IR, csak a CEC kapcsolja be, vagy az okoskonnektor és semmi más nem irányítja, csak a saját távja, vagy a CEC, esetleg a telefonos, böngészős app. Telitettek az IR-kódok, már nincs szabad hely, ráadásul BT-al gyorsabb a navigálás. -
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
A szoftveres gyorsításnak vannak hátrányai, természetesen előfordul, hogy néha hibázik.
Esetleg az Ugoos AM6B+ hibamentesen dekódolja a VC-1 és az 1080i tartalmakat is vagy erre csak a "híres" rev. b -s Homaticsok képesek?
- ez egy olyan kérdés, amire már évek óta van válasz, mindegyik Amlogic az elmúlt 5-6 évből hibamentesen tudja a VC-1-et, 1080i-t CoreELEC-kel, de a kérdésed inkább a CE21-NG DV-re vonatkozik, ami már érdekesebb dolog, mert S905X4 rev.b-ig támogatott a 4.9.xxx-es kernel, utána már csak részben, ezért nem megy megfelelően az adott kodek, de CE21-NE-vel hibátlanul működik, nincs probléma, ott egyedül a P7 FEL a problémás, ahogy a Dune gyári rendszerén is az. Tehát semmi "híres" nincs abban a Homatics-ban, csak szerencsésebb kiadás 4.9.xxx kernelt tekintve. A Dune HD Premier 4K Pro-m is rev.b, de arra ráküldték az ATV14-et így buktam a CE21-NG-t.. -
-
gyűrű
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
A noname Homatics alatt a nem Dune-s verziót értettem.
Persze az is egy gyártó tudom, csak hülyén fogalmaztam.Valóban, főleg hogy a homatics gyártja a fekete verziót, a dune csak átcimkézi
és ad hozzá egy appot.A firmwaret is a homatics fejleszti, a dune csak használja.
-
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
…ha innen leszedem a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega-Generic.img.gz - mert akkor még nem volt benne, leírtam, leírtuk, hogy Nightly-ban van benne. + ott van, hogy 0904-től:
Esetleg ott rontom el, hogy Dune-ra nem is működik a dolog csak a noname Homaticsra?
- az milyen, mi az, hogy noname Homatics? Eleve a Dune is Homatics-ra épül. Legfrissebb Nightly-t tedd fel.Ez amúgy a nightly ami gyakran frissül - mert én azt szeretném- vagy ez a stable? -
ha már egyszer lesz CE21-NG DV stabil Homaticsra, akkor azt (is) használhatod. A Nightly azt jelenti, hogy a lehető legtöbb kérés, valamint hiba javításra kerül, néha jobb, néha rosszabb, mert nem sikerül vagy másképp viselkedik. Stabil, meg általánosan jó. Mivel Homaticsra még nincs stabil a CE21-NG DV-ből, ezért kénytelen vagy valamelyik Nightly-t használni. -
mikrofon
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Valóban a v12.8.7954 a legújabb béta és egyben stabil verzió is már. Ráadásul az eddigi legjobb . Mikor az üzenetemet írtam akkor még nem voltam ennek tudatában. Mentségemre legyen hogy nem olyan régen jött ki bétaként a v12.8.7954 és nagyon gyorsan stabilnak nevezték ki mert nagyon kevés hiba maradt benne, azok meg kis a felhasználók kis részét érintik. Illetve én nem követtem napi szinten a béta csoportot, így néha Lee maradok kicsit
Olyan hibák maradtak mint iptv alatt a hang vagy aac hang formátum hibája vagy hogy lassú a kezelőfelület.
De azt kihangsúlyozzák hogy tudnak a hibákról illetve ha valaki valami hibát észlel azt jelenti és reprodukálható akkor javítják és jönni fog frissítés formájában a javítás. Így biztos nem állnak le a fejlesztéssel. Persze az logikus ha jön az ATV14 akkor inkább arra összpontosítanak.Ráadásul ahogy írod jön az összes Homatics változatra. Ezek szerint Dune már kis is adta.
Én csak ajánlani tudom. Nekem mind Android mind CE alatt szinte minden jó. Az a fekete probléma jött elő, de növeltem eggyel a TV gama értéket DV tartalom esetén és így már az is jobb lett. Lehet kettővel kéne növelni de az a CE-nek már sok. -
zazenke
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
és mivel ezt a problémát a dune-nél nem lehet szoftveresen orvosolni pont egy rádiós konnektor a megoldás is mivel az amikor áramszünet után megkapja a hálózati feszültséget nem indul el automatikusan csak akkor ha a távvezérlővel bekapcsolod. Tehát meg lehet kerülni a dune ezen hiányosságát
-
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
mindig áramszünet után fordul elő. - ez a lényeg, emiatt van. Ezek a lejátszók bekapcsolnak áramszünet után, mivel nem rendelkeznek rendes kapcsolóval. Ha nálad gyakori az áramszünet, akkor a CEC nem javasolt, mert ennek mindig ez lesz a következménye.
Esetleg valami rossz CE 21 beállítás okozza? - ha a CE beállításoknál azt választod, hogy a box bekapcsolásakor a többi eszközt ne kapcsolja be, akkor megoldás lehet, mivel a TV és AVR rendelkezik normális kapcsolóval és áramszünet esetén nem kapcsolnak be. -
mikrofon
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Nálam a Fehér - rosegold Homatics Android alatt HD streaming esetén 60°C alatt marad, míg 4k DV nagy bitrate-ű film esetén 65°C alatt marad. Ez szerintem normális.
DuneHD Homatics esetén emlékszem hogy meleg volt tapintásra, de semmilyen olyan hibát nem okozott Android alatt, ami miatt úgy tűnt volna hogy túl melegszik...
Ez lehet egyedi hiba, esetleg cseréltesd ki. -
vargalex
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
Azt hogyan kell frissíteni? Lehet egyáltalán manuálisan? - FW-rel érkezik.
Mi a legfrisebb fw a Dune Homatics számgombos távhoz?
- az, ami elérhető (61xxx), Dune esetében nem nagyon érhető el a béta FW.#100952 joydrv
Android alatt hogyan lehet a Nokia/Homatics boxokon a box hang erejét állítani? - a hangerő gombokkal, átállítod, hogy a boxot vezérelje és máris működik, vagy légegérrel, aminek van hangerőgombja (legtöbbnek van), vagy bármi mással, ami rendelkezik hangerő-gombokkal. -
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Nyílván nektek ez egyértelmű, hogy be volt állítva, de nekem alapból nem volt benne, mondom a megoldást hátha másnak is segít majd egyszer:
Beállítások/Rendszer/Képernyő/Engedélyezési lista
ide elhelyeztem a 1920*1080p 25 Hz-et és láss csodát megy mind a kettő 25 fps-es HDTV ripp ugrálás nélkül.
Érdemes még ide mást is elhelyezni?
Alapból 4096*2130p@24Hz-en használom a Kodit, gondolom ez a felbontás a legjobb mozizásra a legtöbb filmhez egy 55 colos LG CX OLED-en.
-
-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Ugyanez a film, szoba 25,2 C fok.
Csak most CE 21.0 Omega_nightly_20240210
A CE Kodi rendszerinfó szerint a CPU/GPU 66 C fok, 1h15min filmlejátszás terhelés után. Akkor most mi van? Itt méri rosszul a hőmérsékletet a rendszer vagy Android alatt. Esetleg a CE alatt a dekódolás ennyivel kevésbé terheli a SoC-ot?
Ti hol mértek SoC hőmérsékletet?
LG OLED TV-m mind a 2 oprendszeren kiírja a Dolby Visiont és képminőségre is azonosnak tűnnek. Azért 15 C fok különbség nem kevés...a CE javára. No mindegy, érdekes.
Amúgy a rendszerinfó szerint a CPU használat 10 és 25% között ingadozik. Lehet ezért az alacsonyabb T ?
Lehet a Dune HD Media Center App ennyire leterheli a Homatics SoC-et?
Nektek mi erről a véleményetek?
Több mint másfél óra filmlejátszás után is még csak 67 C fok... -
szeva000
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Az a baj, mint írtam is, tömeggyártmány...ahogy esik, úgy puffan és igaz ez a drágábbakra is. A borda lehet pontatlanul, rosszul feltéve...és ez okozza a melegedést.... de a mai lomoknál már a tudatos spórolás és tönkremenetel a menő inkább.
Igen, a másik opció az öntapadós megoldás lenne, én nem szeretem, de ezt mindenki döntse el magának. Már esett le nekem borda. Ahogy gyűrű fórumtárs is írja, neki se jött le. semmi gond nincs azzal, ezeket nem hurcolod minden nap, akkor már lehet nem lenne rajta.
Igaz én nem szoktam a garival se foglalkozni, nálam ez nem szempont. -
-
gyűrű
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Alul az első két gumiláb alatt van két csavar, utána lepattan a teteje. Nem sérül semmi címke Lehet kapni öntapadós bordát is, ebből pont elfér 2 db, nyom nélkül leszedhető ha kell.8=10 C mínusz. A képen a fehér box van de a feketébe is ugyanez..
-
szeva000
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Nem tudom, az X4-ek melegednek jobban, ez bizta. A W2-es is jóval hűvösebb kisebb bordával is. Igaz, ha láttad volna azt a borda felragasztást amit műveltek a ferdeszeműek....
Már itt is bukhat a hűtés, egyszerűen sz*rul rakják fel. Most lefedtem a memóriákat is és egy bordával megoldottam. Azért sokkal jobb, ez tény.
És megnézem majd, hogy a 95-100fokos csodák meddig mennek hiba nélkül....A forrasztások szép lassan majd repedeznek, nem a proci hal meg...Ennél sokkal több probléma van a háttérben hosszútávra számolva. -
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
Vannak, akiket ez foglalkoztat, persze előfordulnak olyan példányok, amik melegednek, de az újabb SoC-k 95°C-ig stabilan működnek, 110°C-nál lesz lekapcsolva az eszköz. Amíg nincs érzékelhető probléma, addig gond sincs. Minden eszköz melegszik, ha "hideg" eszközt szeretnél, akkor Odorid N2 (N2L), stabilan 35°C környékén mozognak.
-
mikrofon
veterán
válasz
MrTwister
üzenetére
Pedig ez így jó sorrend ez a javasolt.
Médiaplayer => AVR => TV
Kevésbé csúszik el a hang és a kép amit az AVR-rel korrigálni tudsz.
Eltérni csak akkor javasolt ha régebbi az AVR és nem engedi át a a 4k HDR/DV tartalmakat.
Videó jel átengedése az AVR-eknek sokkal jobb mint a TV-k videó és audió szétválasztása és audió tovább küldése. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
MrTwister
üzenetére
Az a Yamaha RX-V485 nem tűnik olyan réginek, elméletileg támogatja az eARC-ot és mindenféle HDR szabványt, Dolby Vision-t is. Tehát ha az erősítőbe dugod a boxot, akkor a HD hangsávokkal biztos nem lesz problémád, viszont ha a tévébe, akkor előfordulhat, hogy nem küld át mindent a tévé. Majd írd meg, melyik lett a jó megoldás.
-
-
blakey
titán
válasz
MrTwister
üzenetére
…egy Yamaha RXV-485, ami ugye Dolby Atmos és DTS:X kódolást nem tud csak a klasszikus 5.1-es hangsávokat.
- lehet, hogy célszerűbb lenne magát a lejátszót közvetlenül az erősítőhöz csatlakoztatni optikai segítségével.
A másik kérdésem, hogy olvasom itt az LG OK gomb mizériát… - infrára vonatkozik, pl. Logitech Harmony esetében érdemes odafigyelni, hogy az OK bekapcsolja, felébreszti a lejátszót.
Minden kérdésedre, többször válaszoltunk, így érdemes kulcsszavakra keresni, pl. Homatics, itt is és a Dune topikban is rengeteg választ fogsz találni. -
gyűrű
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
CE21 NE nightly.
A genericben van a sei_280 dtb az kell neked majd.
Persze ha nem valami régi kerneles, fél évnél régebbi fw. van rajta.
Olvasd el hogyan kell coreelecet telepíteni..
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1 humoros
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Microsoft Excel topic
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER OPTIMUM PC 16-32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, majd bejön a CE felülete a TV-n (ez utóbbit értem, mert a CEC-ben beállítottam). Amivel nem tudok mit kezdeni, az a Dune magától történő bekapcsolása. Mi válthatja ki ezt? Hol nézzek utána?
Ez az 1-3 hét csak egy becsült intervallum, senki nem vállal erre garanciát, már csak azért sem, mert a fogadó fél országának postárjára vagy szállítócégére nyilván nem tudnak garanciát vállalni.

Nem tudtok olcsóbb forrást?
Persze az is egy gyártó tudom, csak hülyén fogalmaztam.
Már itt is bukhat a hűtés, egyszerűen sz*rul rakják fel. Most lefedtem a memóriákat is és egy bordával megoldottam. Azért sokkal jobb, ez tény.
vargalex
DoItYourself