Új hozzászólás Aktív témák

• oldfabius

csendes tag

Sziasztok!

Armbian-os kérdésem lenne 'MECOOL M8S PRO L' S912-es 3GB SDRAM-os lejátszóval kapcsolatban.

1. A Csicsóka féle image-el felment az Armbiant régi 5.37-es verziója (Debian 9 - kernel 3.14), installáláskor a legújabb CoreELEC image-ből kiszedett 'gxm_q201_3g.dtb' DTB fájl felhasználásával. Az OpenMediaVault 4-es verzióval szépen elfut, de erre az 5-ös OMV-t nem tudom felrakni, mivel úgy tudom ahhoz már Debian 10 kell ha jól értem az OMV leírásokat.

2. Próbáltam a 'balbes150' féle 'Armbian_20.10_Arm-64_buster_current_5.9.0.img.xz' image-t is feltelepíteni egyelőre sikertelenül:
    - u-boot-s905x-s912 átneveztem u-boot.ext fájlra
    - extlinux.conf fájlt megszerkesztettem, az FDT értékét rámutatva a megfelelő 'meson-...q201.dtb' DTB fájlra, később a CoreELEC image-ből a kártyára felmásolt 'gxm_q201_3g.dtb' fájlra
    - fogpiszkálós reset hiánya miatt a 'Update & Backup' és a 'Reboot to LibreELEC"' appokkal is reseteltem
    - egyelőre a MECOOL logo-ig jut a dolog nem megy tovább.

Kérdésem, hogy sikerült már valakinek hasonló architektúrájú dobozra (S912, 3GB SDRAM) az újabb Armbiant felrakni vagy esetleg ahogy olvastam valahol, lehet hogy ezekre a már nem megy fel a 5.9-es kernel?
    Ha nem megy fel sehogy az új Armbian, a OMV4-el mennyire lehet el lenni Docker imageket telepítve összehasonlítva az új OMV5-höz képest?

Új hozzászólás Aktív témák