- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkomlosi
aktív tag
válasz
Csicsóka #44998 üzenetére
Megy az FHD itt is, de a sajat appjukban lejátszás közben is tud változni a minőség, gondolom terheléstől és ügyfél savszelessegtol függően. Itt pedig ugye ilyen nincs, elindul és ha van elég kraft, ha nincs, akkor sem változik a minőség. Szerintem ezért van olyan, hogy megakad.
-
Csicsóka
őstag
válasz
djnice #44988 üzenetére
Most lement egy rész a sharp objects-ből, ez nem akadt meg. Délután, viszont a találomra kiválasztott filmek mindegyike akadt, pedig ez csak egy 720 HD. Fizetett tartalomért nem ez lenne az elvárható, legyen akár mekkora a terhelés a szerverükön. Ha ez így marad a teszt időszak után mennie kell.
-
dugesz77
őstag
Ezt ajánlom én is. Már ha CE felől támadod a boxot. Ha felment ilyesmire kell számítani..
-
dlor
tag
Nézegetem mindig a legújabb a CE-t Mecool m8s pro+ hoz Sajnos a beépített wifi-t nem ismeri fel még mindig. Szerintetek várható azért, hogy egyszer bekerül valami a rendszerbe ezzel kapcsolatban, vagy ennek a boxnak valami olyan sajátossága van ami miatt kizárt?
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
https://www.youtube.com/watch?v=T0Pc3hxMRBw
Lehetne ilyen retro játékokat futtatni ezeken a boxokon?
Ez az oldala -
Met
nagyúr
A Médiatár tisztítását nem lehet bekapcsoláskor futtatni? Úgy ahogy a frissítést.
Mert az új filmeket felismeri bekapcsoláskor de ha törlök egy filmet a hdd-ről az ott marad a listában amíg nem tisztítom.Lejátszáskor amikor előre vagy hátra tekerek utána nem tudom lejátszásra állítani a filmet, a kép áll, hang nincs, elindul a timer, hiába nyomok pause majd play-re megint.
Csak úgy tudom lejátszásra bírni ha stop és lejátszás folytatása.
Mit csinálok rosszul? -
tkomlosi
aktív tag
válasz
szabi__memo #44987 üzenetére
full hd, Kodi nem írja, de ránézésre a bitrate nem túl magas
-
-
vzoli1987
aktív tag
most érkezett meg a magicsee c300 , sajnálattal látom hogy nincs csatornaszerkesztő a dtv gyári apphoz, hogy lehetne ezt bütykölni hogy ne kelljen távirányítóval kinlódnom? libreeelec, corelec esetleg? picit fura mert enigma2-n dolgoztam így új területre csöppentem, ami ok már a cccam fut nekem
-
Csicsóka
őstag
Ma feldobtam az asszonynak CE 8.95.3 alá Lazarus Repo-ból az HBO GO-t, de van hogy időnként pufferel pár másodpercet, ez óta ez ilyen másnál is? (Egyből leblamálta, azt mondta, hogy ettől az MS is jobb
)
Lehet vele valamit kezdeni?PS: A net acélos, nem az a baj.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #44980 üzenetére
Nem is jó a TV OS 8.1, sok a panasz MI 3 esetében. Sajnos Android szinten és Kodi szinten is egyre silányabb a minőség. A Jarvis szintjét még egyik újabb Kodi sem tudja hozni, a droid is 5.1 esetleg MM esetében volt jó médialejátszás szempontjából, az újakon csak a szenvedés van, főleg Android TV esetében.
-
szabi__memo
nagyúr
-
tcsaba007
tag
válasz
darvinya #44977 üzenetére
Darvinya: Oooopsz.... mellé kattintottam, ez nem válasz neked, hanem új bejegyzésd... bocsi..
Kipróbáltam az AlexELEC-et egy S905W boxon (x96 mini).
A 8.99.05 szépen muzsikált. Frissítettem .06-ra és szép pink árnyalatú lett a kép....
Vissza tettem a.05-öt. Most, hogy kijött a .07, frissítettem..... szép zöld árnyalatú lett a kép...
Nem lehet ezzel valamit csinálni?
(úgy gondolom, hogy a .07 jó képet adjon...)
Próbáltam az RGB-t állítani így: /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/output_rgb ...hátha...
De...
az output_rgb attributuma nem olvasható.... átállítottam, de hibára fut, gondolom nem véletlenül volt nem olvashatóra állítva "gyárilag".....
Mit tehetek még szerintetek?CoreELEC 8.95.3 frissítést feltettem erre a boxra.....
CE alatt eddig az volt vele a bajom, hogy Exoshark-ban az előzetesek lejátszásán elhasalt, lefagyni látszik aztán újra indítja a boxot kb 3-4 perc alatt....
Ez most is megvan, de frissítés óta kb 10x lassabb .... 15 perc után áramtalanítottam...... -
válasz
szabi__memo #44974 üzenetére
Lehet tudni: egyelőre nem érdemes. Max, ha gyári androiddal akarod használni.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
headhunter #44973 üzenetére
De jó lenne tudni érdemes e venni
-
headhunter
addikt
Hamarabb érkezhetnek az S905X2-es boxok...
Geekbuyingtól kapott válasz:
"...We plan to sell the S905X2 TV Boxes in our European warehouses in a week.
Please keep an eye on the information on our website.
Thank you very much..." -
peterk
senior tag
válasz
Truman #44957 üzenetére
Sima BB2 ugye, nem a PRO?
A TV Center alkalmazás az tulajdonképpen egy előre felkonfigurált Kodi, semmi egyéb. Szerintem vagy azért nem megy, mert nem tudja első induláskor beállítani a sok előre felrakott addon-t (nincs net, nem elérhető már valami addon), vagy azért, mert ütközik valamivel (pl. ha saját magad is telepítettél valamilyen kodi verziót).
Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni, szerintem a beállítások/alkalmazásokban keresd meg és törölj minden adatot, cache-t, és szedj le minden saját magad által felrakott kodi verziót, reboot, és úgy próbáld meg. Nekem elindult ..... de lényegében használhatatlan, annyi szemét orosz / kínai streaming addont pakol fel, hogy nagyobb kínlódás kitakarítani, mint fel sem rakni és használni valamelyik letölthető változatot.
(Egyébként a gyári android rendszer szerintem maga a borzalom ezen a kütyün. Lehet rá szerencsére normálisabb custom firmware-t felrakni, amivel már egész jól használhatóvá válik.)
A box 912-es, ezért CE ajánlott hozzá. Én a gxm_q201_2g_1gbit.dtb -t használom hozzá - nekem ezzel tökéletesen megy. De vannak itt akiknek a gxm_q200_2g.dtb-vel működik jól. Valószínűleg mindegyikkel megy, de az is elképzelhető, hogy bár a márkanév és típus ugyanaz, de a boxok belül nem teljesen ugyanolyanok, akadnak kisebb eltérések. Szerintem próbáld az elsővel ("papíron" az való hozzá), aztán ha az netán nem jó, próbáld meg a másodikkal.
-
ORCA58
addikt
válasz
darvinya #44962 üzenetére
Ezt "Az pedig az Android OS jellemzője" bizony elírtam!
Elég késő volt már. Nem csoda, hogy értelmetlennek tűnik.
Ez akart lenni: Az pedig az Android TV OS jellemzője
Egy külföldi tesztben olvastam, hogy play áruházból nem mindegyik app kompatibilis a BB2-vel.
A kérdés az akart lenni, hogy tapasztal-e ilyent valaki. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
kenand #44968 üzenetére
S912-höz sem adta ki (és az is 2 éves), szóval nem tudom érdemes e reménykedni és s905-re sem rajtuk múlt tudtommal. Talán egy s912-szerű megoldás összejön enélkül is, egyelőre passz. Talán ha más gyártók belehúznak, akkor lesz akkora nyomás rajtuk, hogy lépjenek, viszont nem tudom más platformok hogyan állnak, de mivel még mindig az ósdi s905 a legjobb választás nem túl biztató
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #44967 üzenetére
A videóknál a pixelesedés. Kezdetektől ez a gond vele.
-
válasz
DoItYourself #44943 üzenetére
Köszönöm, akkor a 905x2-re LibreElec /Linux még nem igen lesz...pedig az USB3/Gigabit LAN vonzó lehetne...
-
mexel
veterán
Nem értem miért erőltetik a gyártók a 7-es droidot ezeken boxokon. Van itt egy strong droidos box, 5.1.1-el és tunerrel. Maga a rendszer teljesen hibátlan és bitang gyors. 5-ös és 6-os androidon nincsen is semmi hiba a kodival, mindent játszik szépen, a 7-es nem és nincs is rá tuti megoldás csak az SPMC.
Mivel ez nem egy telefon vagy tablet amin számít az új rendszer, igazán adhatnák régebbivel ( csak a sok user el van ájulva ha nem a legújabbat látja valamin)
Szívem szerinte ezt a Strongot használnám, csak sajnos az androidos kodi képminősége már szemmel láthatóan elmarad pl a CE-től -
szabi__memo
nagyúr
Akinek van Magicsee N5, érdekelne az eredeti rendszere milyen?
- root van rá?
- Kodival mit tud?
- LE/CE alatt Wifi és BT megy?
Köszi -
Keef_Lee
senior tag
válasz
DoItYourself #44960 üzenetére
-
dugesz77
őstag
válasz
ORCA58 #44961 üzenetére
Ha Android tv van rajta akkor a play áruházban kevesebb az alkalmazás/játék de ezek tutira kompatibilisek lesznek. Játékoknál például csak a gyárilag is kontrollerrel irányíthatóakat rakja ki.
De végül is bármi telepíthető. Ilyenkor szoktuk az alternatív beszerzési helyeket ajánlani, például az aptoide-t. -
ORCA58
addikt
A Mecool BB2 és BB2 pro boxokon normál Android OS van? Mert olvastam, hogy nem kompatibilis minden android alkalmazással. Az pedig az Android OS jellemzője. Ez így igaz?
Ha boxot veszek az játékra is kellene ha már egyszer Android. -
DoItYourself
Topikgazda
Frissítettem az összefoglalót a 61. pontig, folyt. köv. Sok mindent átírtam benne, tekintetbe véve az elmúlt fél év fejleményeit (CE, S912/S905W, stb.), ezért most változáslista nincs. Ha találtok benne valótlanságot, félinformációt, elgépelést, stb. kérem, hogy jelezzétek.
Köszönöm:
DIY -
cadtamas
tag
Sziasztok Van egy mecool BB2-es tv-boxom. Szeretnék a fiammal játszani, és arra gondoltam, hogy a meglévő speedlink torid kontroller mellé beszerzek egy másikat. Viszont elég macerás állandóan cserélgetni az usb-s adókat, úgyhogy szeretném valamivel kibővíteni a rendelkezésre álló usb-portokat.
Tudnátok valamilyen hub-ot vagy elosztót ajánlani erre a célra? -
Truman
senior tag
Kedves Mecool BB2 tulajok..
Ma jött meg a szerkezet. Még nem nagyon teszteltem. De feltűnt a TV Center alkalmazás, ami a kezdőképernyőn van, nem működik. Azt mondja nincs is telepítve, mikor telepítem, és indítanám, akkor meg kifagy, nem indul. Ez mindenkinél így volt, vagy nem jól csinálok valamit? Felraktam amúgy az androidos KODI -t is, azzal simán megy a lejátszás.
A másik kérdés hogy mit használtok rajta LE -t vagy CE -t, és annak melyik verzióját. Valamint a "device_trees" mappából melyik "dtb" fájlt kell a gyökér mappába másolni, hogy elinduljon?
-
Beni2360
félisten
Ahogy ezen az oldalon fent vannak úgy jelennek meg. És a címeknek passzolni kell. Na de ez itt már szerintem nagyon OFF.
-
a.t.t.i.
senior tag
Tudtok ajanlani most olyan lejátszót, ami ajanlott kategoria, es Európából gyorsan megjon? Csak usb-s filmlejatszas lenne.
-
Dr.NX
addikt
válasz
peterk #44944 üzenetére
Évi 12 alkalommal megtérítik a visszaküldés költségét 9300 Ft értékig (30 USD/EUR).
https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/refunded-returns/general-conditions -
sysrq
őstag
LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1 nem találja meg a sorozatokat, a filmek tökéletesen bejönnek fan art képpel leírással, de a sorozatok nem. TVDB, XEM , TMDB-sem vezet megoldásra. A keresővel találtam egy lehetőséget .nfo file a TVDB linkel de az sem segít. Milyen lehetőségek vannak még?
-
peterk
senior tag
Hmmm, jeleztem a geekbuyingnál, hogy az általuk küldött box hibásan érkezett meg, és erre most azt kérik, hogy küldjem nekik vissza...
Nooormális? Küldjek vissza egy 60 dolláros cuccot a fél világon keresztül? Mennyibe fog ez kerülni? Küldött már valaki vissza cuccot? Gondolom sima posta a legolcsóbb.
Vagy hagyjam a fenébe és forduljak a paypalhoz, hogy az eladó irreális dolgot kér?
(#44937) YxVs: Samsung Evo Plus 64GB
-
905x2 Mali-G31 MP2 “Dvalin” GPU-ra létezik Linux driver ?
(#44934) darvinya
SuperSubtitles
de Opensubtitleshez is ingyen reg van... -
peterk
senior tag
A pár napja érkezett X96/1GB/8GB ócsó boxom napokon keresztül fagyogatott CE-el (a legújabbal is). Főleg 4K-s videónál, de más felbontásnál is előfordult, hogy elindítottam a videót/filmet és a box csontra fagyott. Bemásoltam belső tárhelyre a CE-t, és azóta teljesen stabil lett. Mindent visz, sokkal gyorsabb, és ami a lényeg, hogy nem fagy..
A használt microSD kártyám egyébként vadonat új volt, és márkás, jó kártya. A laptopomba téve hasít, és semmi hiba nincs rajta. A box olvasója viszont ezek szerint nem szerette.
Ha valakinél random fagyások vannak, ez is lehet egy ok a fagyásokra...
-
ORCA58
addikt
A Minix Neo U9-H boxon lehet SD-re telepíteni appokat a 7-es droidon.
Még nincs semmilyen boxom, de ezen gondolkodom. Lényeges, hogy dobozból kivéve tudjam használni, és amit itt olvastam róla, és az olvasott tesztek is elég meggyőzőek. -
darvinya
titán
Melyik felirat letöltő ami regisztráció nélkül is működik?
-
mexel
veterán
válasz
ztsoft #44931 üzenetére
Így van, én is teszteltem, a többit is. Sajnos nem minden jó. Mondta itt valaki a napokban Alexelec-et, tegnap teszteltem kicsit, nekem az a befutó. Coreelec, OSMC kernel, és nekem ez a leggyorsabb. A tv csatornaváltás és a youtube olyan gyors amit edig egyik rendszeren sem tapasztaltam.
Igaz az NR és deinterlacing kapcsoló nincs benne, de az simán megoldható egy autostart.sh- fájllal akinek kell.
( NR nekem alapból igen, és LE-hez a 912-höz kell a deinterlacing, azért vannak a piros pöttyök amit Ztsoft az előbb írt)
Oleg 64 bitese meg pláne nem megy most K1pro-n, a TVheadend nem megy vele. Kicsit laggol is az egész rendszer, az OE alapok már jobbnak tűnnek.Ja más, kicsit off : jól olvastam hogy gravi epg-nek vége? Van most helyette valami jó alternatíva?
-
Pelican
őstag
válasz
szabog74 #44929 üzenetére
Tedd fel a megfelelő konfig file-okat.
A hogyanhoz használd a keresőt. -
szabog74
aktív tag
Távirányító gondom van Coreelec 8.95.3-mal: felfelé gombra lefelé lép egyet, többi meg se nyikkan. Android alatt jól megy. gxl_p212_1g.dtb-t használom 1G X96-on. Ötlet esetleg?
-
kmarci25
veterán
Nem világos teljesen... Ha veszek egy ilyen usb ethernet adaptert az S905X boxhoz, azt ki tudom használni? Mert a boxon csak usb2-es csatlakozó van... (Lehet, hogy butaság, nem tudom a sebességeket...)
-
tkomlosi
aktív tag
Ez így nagyon nem fedi a valóságot. Az LE fejlesztése folyamatos, csak a támogatott ezek közül kikerült meg az Amlogic chippel szerelt boxok. Emiatt kezdtek el fejleszteni a CE-t.
-
urobee
tag
Sziasztok!
Mostanában fogok a tvboxok világába csöppenni. Átolvastam az összefoglalót, meg a hozzászólásokat is követem egy ideje. (Gondoltam hasznosan töltöm az időt, míg ideér a box
)
Egy (két, három...) dolog egyelőre nem teljesen világos.
-A CoreElec a Kodi 18 bétaval jön a LibreElec pedig az épp aktuális 17.nemtudomhanyas verzióval?
Azaz, ha bétazni akarok akkor CE kell, ha pedig nem akkor LE? Vagy függ a masinától is, hogy mit rakok rá?
Érdemes a bétat felrakni, vagy sok még vele a nyűg?
Köszi! -
nyalifali
aktív tag
@blakey @szabog74
Kössz srácok a gyors választ!
Ez most nagyon láma lesz:
/. rejtettet hogy tudom elérni, SMB nem látja, eszközön mit javasoltok file kezelőnek? -
nyalifali
aktív tag
válasz
szabog74 #44837 üzenetére
De, ott a pont.
Bocs hogy most jelzem vissza.
Keresem a megoldást, egyenlőre sikeretlenül.11:00:17.862 T:3572798320 NOTICE: Creating InputStream
11:00:17.959 T:3572798320 ERROR: GetDirectory - Error getting /usr/lib/kodi/addons/inputstream.adaptive/
11:00:18.563 T:3572798320 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Unable to load widevine shared library (/storage/.kodi/cdm/libwidevinecdm.so)
11:00:18.563 T:3572798320 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: OpenDRMSystem failedNeked sikerült?
Feltettem a legfisebb CoreELEC-S905.arm-9.0-nightly_20181004_relkai verziót, nem javult, figyelem a legfisebb /changelog, de kevés időm van erre...
-
pinnacle
nagyúr
4K-s TV-k Youtube lejátszójával megy a 4K videó? Media lejátszónál már csak a Widevine Level 1-es, pl. MECOOL M8S Pro+-al fog működni?
-
junkpod
veterán
Valami YT gond megint van Google felől? 270p-ben jön a sztrím...
-
mexel
veterán
Megnéztem néhány LE verziót, de valamiért úgy tűnik mintha a CE-nek kicsit "jobb" lenne a képe. Nem tudom pontosan mi, detalán kicsit színesebb, kontrasztosabb, élesebbnek tűnik. Lehet hogy csak így akarom látni, vagy elképzelhető? Mert ha nincs alapja akkor nem erőltetem, akkor maradok régebbi verzióknál.
-
hunaqua
addikt
Nem tervezek venni másik erősítőt ,nekem tökéletesen megfelel az 5.1-es. Ezeken meg nem volt még HDMI.Így nekem fontos,hogy legyen az új "dobozon" is optika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest