- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Flexy90 #44594 üzenetére
Ha ez az igény, akkor: Szerintem, ha értesz hozzá annyit, hogy feltedd a CE-t és ssh-n beállítsd rajta, amit kell, akkor ennyiért vedd meg. Segítenek a fiúk összerakni.
Szerintem a negatív értékelés az android darabossága miatt volt. De ott is azt írta a srác, hogy szakértelemmel az LE-t meg tudta csinálni. Lehet, hogy "csak" a táv nem ment és azt kellett...
Én inkább LE helyett a CE-t javasolnám és itt előttem (#44598) írták, hogy a távot, hogyan kell.
Egyébként 905X-est nem kapsz lassan duplájáért sem. A 905W-s, amit kinéztem csak a héten 3 dollárt emelkedett. -
ztibor
senior tag
válasz
castiels #44593 üzenetére
Ce alatt nem remote.conf kell
Oda ez az ssh mókolás kell -
Flexy90
senior tag
válasz
DIEGO15 #44592 üzenetére
LibreELEC-re gondoltam, de nekem teljesen mindegy.
Amire szükségem lenne:
torrent letöltés a lehető legegyszerűbben, lehetőleg böngészős felületből, ne az eszközön kelljen pötyögni.
működjön a vissza seedelés
extra jó dolog, ha távolról is el tudok indítani egy letöltést. -
Flexy90
senior tag
válasz
dugesz77 #44585 üzenetére
Nekem simán elég, még WiFi-ről is jó lenne. Amíg dolgozok, vagy éjszaka úgyis van ideje letölteni.
Viszont linkeltem az alábbi eszközt, de azt írták itt, hogy nem stabil, ezért is kérdeztem, hogy konkrétan melyik ajánlott low budget kategóriában.
MAGICSEE N4 TV Box 2GB + 16GB - $30
Amlogic S905X Android 7.1 2GB RAM + 16GB ROM 2.4G WiFi 100Mbps BT4.1 -
castiels
addikt
tusnátok linkelni x96 minire felmenő core elecet? 8.95.2 indításnál kifagy csak az x96 mini logot látom
-
DIEGO15
őstag
válasz
Flexy90 #44584 üzenetére
Egy (pl) ilyen usb3.0 - gigabit adatpter kell és tudja a 300mbps-t is
Én többekközt torrentezésre használom omv-vel (jó sok linux distro) és ugyan még a határokat nem feszegettem,de engem meggyőzött.
-
dugesz77
őstag
válasz
janisjoplin1 #44575 üzenetére
Ez nem játékvezérlő "csak" egy billentyűzet+ tapipad kombó.
Én controller-nek ezt a xiaomit vettem ami drága de legalább jó minőség(sajnos már nem kapható). IPEGA-t szokták ajánlgatni. A gond inkább a játék kínálattal van ,mert majd mind érintő-képernyőre van optimalizálva kevés a tényleg jó. Van hozzá program ami átfordítja a kettőt de nem az igazi. -
junkpod
veterán
válasz
junkpod #44581 üzenetére
itt a media infom a DTS HRA sávról
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : HRA / Core
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_DTS
Duration : 44s 963ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 3 018 Kbps / 1 509 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 96.0 KHz / 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy -
junkpod
veterán
Leteszteltem a CE 8.95.2 verziót, az összes hang formátummal amire képes az erősítőm. Pcm, Dd, DTS, ezek hd fajtái, mind szól, erősítő is jól írja ki, a DTS HRA vagy dd+ is rendben van.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #44569 üzenetére
A vero4k+ csak osmc, nuku droid. Az is kell neki.
-
Az mitől van, hogy a legújabb CE-n, passthrough esetén az alábbi anyag magyar hangsávja csak "kerreg"? Korábban LE alatt jó volt, ha kikapcsolom a passthrough-ot, akkor is jó. Más anyagok ac3 sávja szintén jó:
Planet.Earth.II.S01E01.Islands.2160p.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 17.0 GiB
Duration : 53 min 8 s
Overall bit rate : 45.7 Mb/s
Movie name : Planet Earth II S01E01 4K
Encoded date : UTC 2017-12-31 08:34:25
Writing application : mkvmerge v17.0.0 ('Be Ur Friend') 64-bit
Writing library : libebml v1.3.5 + libmatroska v1.4.8Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5.1@High
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 53 min 5 s
Bit rate : 43.0 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.216
Stream size : 16.0 GiB (94%)
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : R: x=0.000000 y=0.000000, G: x=0.000000 y=0.000000, B: x=0.000000 y=0.000000, White point: x=0.000000 y=0.000000
Mastering display luminance : min: 0.0000 cd/m2, max: 0 cd/m2Audio #1
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Codec ID : A_AC3
Duration : 53 min 8 s
Bit rate : 384 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 kHz
Frame rate : 28.711 FPS (1536 SPF)
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 146 MiB (1%)
Language : Hungarian
Service kind : Complete Main
Forced : NoAudio #2
ID : 3
Format profile : MA / Core
Duration : 53 min 4 s
Bit rate mode : Variable / Constant
Bit rate : 2 301 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 93.750 FPS (512 SPF)
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossless / Lossy
Stream size : 873 MiB (5%)
Title : DTS-HD MA 5.1
Language : English
Default : No
Forced : NoText
ID : 4
Format : PGS
Muxing mode : zlib
Codec ID : S_HDMV/PGS
Codec ID/Info : Picture based subtitle format used on BDs/HD-DVDs
Duration : 52 min 18 s
Bit rate : 25.1 kb/s
Count of elements : 710
Stream size : 9.39 MiB (0%)
Title : English (SDH)
Forced : No -
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #44568 üzenetére
Nem bántódok meg.
Akkor pótlom a hiányosságokat.
Jurassic.World.Fallen.Kingdom.2018 filmet DTS-HD-RA 7.1 Hu hanggal..........Audio #1 - Ez ami nem ment az alap 8.95.2 fw-n.
ID : 2
Format profile : HRA / Core
Duration : 2 h 8 min
Bit rate : 2 046 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : 8 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 kHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 1.83 GiB (7%)
Title : Hungarian HD-MA-RA 7.1
Language : Hungarian
Forced : NoAudio #2
ID : 3
Format profile : X / MA / Core
Duration : 2 h 8 min
Bit rate mode : Variable / Variable / Constant
Bit rate : 4 231 kb/s / 4 231 kb/s / 1 509 kb/s
Channel(s) : Object Based / 8 channels / 6 channels
Channel positions : Object Based / Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : / 48.0 kHz / 48.0 kHz
Bit depth : / 24 bits / 24 bits
Compression mode : / Lossless / Lossy
Stream size : 3.79 GiB (14%)
Title : English DTS-HD-MA 7.1
Forced : No -
janisjoplin1
tag
Sziasztok..
Mecool k1 pro boxhoz szeretnék venni játékvezérlőt.
Nagyon sokfajtát látok,és nem nagyon értek hozzá.
Vett valaki mostanában ?Ilyen jó lenne ?elég olcsó.
Lehet,hogy gagyi..[link]Janis Joplin
-
Skyner
tag
válasz
darvinya #44573 üzenetére
Idehaza kicsit kevesebb mint 45.000 Ft, külföldi webshopból $134.99-ért találtam legolcsóbban. Nincs teljesen 8000 Ft a különbség.
Na meg ha akcióznának is, kicsi a valószínűsége, hogy sikerülne EU raktárból beszerezni, azaz még rosszabb esetben ÁFA+kezelési illeték is terhelné. -
Skyner
tag
válasz
DoItYourself #44569 üzenetére
Igen, Minix Neo U9-H a kiszemelt (S912), nem az U1 (S905).
Folyamatos használathoz ajánlott hozzá egy billentyűzet+egér, vagy elegendő a hozzáadott távirányító?
Belföldi vs. külföldi beszerzés között kb. 8000 Ft különbség van, viszont a hazai 2 év garancia talán megéri a nyugalmat. Szerintetek is?Esetleg érdemes a Black Friday-t kivárni? Szokták ezeket a boxokat ilyenkor akciózni (idehaza és/vagy külföldi webshopokban)?
-
kuthim
tag
válasz
peterk #44543 üzenetére
Szia, nekem egy Mecool KI pro van. Az szokta azt csinálni néha hogy ha távirányítójával kapcsolom ki akkor a visszakapcsoláskor nem ad ki jelet a HDMI porton és csak a kék led világít. Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy a tápot úgy dugom be hogy közben nyomom a bekapcsoló gombot addig amíg a logó meg nem jelenik, kb. 10-15 másodperc.
-
junkpod
veterán
válasz
Beni2360 #44559 üzenetére
Nem bantasbol mondom. De sokszor iratok itt különböző release címekre hivatkozva, hogy ez vagy az nem jó. Szerinted a release címe hordoz bármilyen releváns információt? Ugye, hogy nem.
Ha gondod van egy videó vagy audio savval, akkor a vonatkozó média infót írjátok le. Peace. -
dugesz77
őstag
válasz
Skyner #44541 üzenetére
A kettő ára között meg ott a MECOOL KI PRO az S905D SOC-al. Van minden ami kell (gigabites háló, pont azt tudja mint az X videók alatt) plusz nem tudom előny-e de van beépített tunere is. Van EU raktárban is . Nálam szépen megy rajta minden ,CE is támogatja alapból. Egy negatívuma van amit én kaptam az melegedett eléggé (nem mindenkinél fordult elő tudtommal).
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #44562 üzenetére
Csak PCM sztereót kapok evvel a megoldással a 7.1-ből.
Magyar DTS-HD-HRA Angol DTS-X
Vissza dugtam a másik kártyát amin a nightly verzió van ami akadozott és nem akarja beolvasni a listát, na ott nagy nehezen beolvastattam és megjött a DTS-HD-HRA Hu hang.
Most már csak nézni kellene egy újabb verziót ennél- nightly_20180923. -
Keef_Lee
senior tag
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner #44555 üzenetére
Kodi 19-től? Még a Kodi 18 is csak béta állapotú, szerintem a 19-ről még maximum tervek lehetnek
Másrészt nem a kodi támogatás a lényeg - az csak egy lejátszó program -, hanem a linux támogatás. Ha a linux kernel támogatni fogja, akkor a Kodi is menni fog. Persze az ilyen embedded Kodi disztribeknél a kettő "egybeforr", de a mostani CE esetén is az a fontos, hogy mit lehet a 3.x kernellel tenni (és esetleg majd a 4.x kernellel a jövőben).
Egyébként pedig ezek a lejátszók, ha egyszer működnek, akkor alkalmasak lesznek még jó ideig média lejátszásra. Legalábbis a támogatott codecek, formátumok, stb. még jó ideig használhatóvá teszik. Annak lehet esetleg gondja, aki a Kodiban rengeteg addont használ, mégpedig olyan addont, amit rendszeresen frissíteni kell. (Ált. online streaming addonok). Azoknál előfordulhat, hogy régebbi Kodira már nem frissítenek majd valamit. Normál - hálózatos, letöltős, külső tárolós - lejátszásra még hosszú évekig alkalmas lesz szerintem.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
junkpod #44556 üzenetére
Fölpörögtek az események, a cnx-en pl. azt írják van már linux forráskód a Realtek RTD1296 rendszerekhez is.
-
Beni2360
félisten
CoreELEC-S912.arm-8.95.2. rendszer kérdés?
Ki kaptam a legújabb Jurassic.World.Fallen.Kingdom.2018 filmet DTS-HD-RA 7.1 Hu hanggal és a magyar hang meg sem mukkan, valami nagyon gyenge háttér beszéd halható feltekert cuflával.
Ugyan ez angol hanggal simán megy.
Elindítva a zidoo x10-ben simán megy a HU hang is.
Ötletek? -
ztsoft
őstag
válasz
peterk #44553 üzenetére
Nem az LE-ről (LibreElec) olvastad ezt az infót?
Ezt írta blakey is, [link].
Ha csak Android kell, akkor érdemes az A, esetleg a B kategóriából választani (esetleg szétnézni más, nem Amlogic-os box-ok után).
Nekem egy B kategóriás box-om van, de a 6-os Android nem volt jó rajta, a gyári launcher elég sűrűn összeomlott, a 7.1-esnél már javították ezt, de így is voltak lassulások, akadások (Youtube max 720p-ben ment). -
junkpod
veterán
HDR, gigabit, usb3, gigabyte hegyek: https://m.it.aliexpress.com/item/32928180453.html?trace=storeDetail2msiteDetail
-
Skyner
tag
válasz
Skyner #44554 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom az előbbit, a teljes képhez még hozzátartozik, hogy djnice fórumtárs erre reflektálva az alábbit írta:
"Az S912 támogatása úgy tudom a Kodi 19-től szűnik meg, az meg még odébb van és az is lehet hogy addigra lesz hozzá rendes GPU driver."
Nem tudom ennek van-e valóságalapja, ezt gondolom ti jobban tudjátok, én csak pár napja csöppentem bele ebbe a témába.
-
Skyner
tag
válasz
peterk #44553 üzenetére
Megkerestem az infót. blakey válaszolt egy kérdésre a "Milyen asztali médialejátszót?" topikban még május 23.-án, idézem:
"(#61252) SunMount3r
Mindenre volt válasz, S912-re nincs és nem is lesz OSMC, LE/CE meg magához képest sokkal jobb viszont egy S905/X-hez képest elmarad.#61254) djnice
Szerintem nem éri meg S912-t venni, valószínűleg megszűnik az S912 támogatása. Ezt halkan jegyzem meg."Persze ekkor nem tűnt fel a dátum, csak így visszakeresve ugrott be, hogy jóval később (júliusban) blakey közzétette, hogy faszányos lett az S912, CE-vel nagyon jól működik. Azt hiszem, a 8.90.5 CE firmware megjelenése hozta meg az áttörést.
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner #44551 üzenetére
Nem az LE-ről (LibreElec) olvastad ezt az infót? A Libre egy ideje felhagyott az amlogic támogatással, és az új mainline kernel irányába fordultak. A CoreElec viszont kifejezetten (többek között?) az amlogicos boxokra fókuszál, én nem tudok arról, hogy szándékukban állna felhagyni vele. Az S912-re az a driver amit említettem, sosem létezett.
Mostanában tűntek fel próbálkozások, úgyhogy egy halvány remény van, hogy lesz belőle valami. Állítólag elég sok minden működik már. De ha lesz is belőle valami, az még odébb van, hogy megjelenleg mondjuk a CE (illetve a CE alatti kernel) kódjában is. (Fejből most arra sem emlékszem, hogy ez a 3.x kernelre vonatkozik, vagy a 4.x kernelbe fejlesztik .... ha fejlesztik.)
Az S905X kevesebb maggal rendelkezik, és ha jól tudom a grafikus mag is más benne. És igen, olyant csak 100-as LAN-al láttam eddig. Támogatottságra én nem tudok különbségről, az is tudja a 4K-t, HDR, codeceket, stb. Lehet (sőt valószínű), hogy valami különbség van, mert mégsem ugyanaz a chip a kettő, de nem olvastam még olyant, hogy valami ami "fontosabb lenne" nem ment volna a 905X-en. Most LE/CE/Kodiról beszélek, az android részről nem tudok semmit, nem ismerem.
-
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #44550 üzenetére
Egér nélkül pl. nem lehet normálisan használni, amikor ez egy "TV box". Nonsense.
Nálam a 4 box közül, mind ilyen volt. Csak egy ( T95m) amin van még droid, ha még is kellene valamiért.
Azon működik ez a dual boot koncepció, az LE is az eMMC-n van. Legalább fél éve nem volt már a droidba bootolva, annyira nem használja nálunk senki. -
Skyner
tag
válasz
peterk #44550 üzenetére
Ezt az infót is köszönöm. Olvastam a sok hozzászólás között, hogy volt indulási probléma a BB2-vel, de most már tudom, hogy ez nálad fordult elő (így nem kell visszakeresnem).
Olyat is olvastam itt a ph fórumon, hogy a CE támogatottsága meg fog szűnni S912 chipsetre, nem tudom mennyire igaz ez az információ, de ezek fényében úgy érzem, hogy a mérleg nyelve a Minix felé billent az androidos gyártói támogatás miatt.
Az S905X mennyivel tud kevesebbet, mint az S912? Nincs integrált gigabites LAN-ja? -
peterk
senior tag
válasz
Skyner #44541 üzenetére
A BB2 "androidos fele" egy botrány szerintem. Nincs ugyan összehasonlítási alapom, úgyhogy lehet, hogy nem rosszabb, mint a többi, de ha a többi is ilyen, akkor mind botrány.
Persze ízlések és pofonok, de engem azonnal kiakasztott, mind a felület, mind a kezelhetetlenség. Egér nélkül pl. nem lehet normálisan használni, amikor ez egy "TV box". Nonsense. Plusz a csomó előtelepített sz*r applikáció stb. Szerencsére találtam rá android TV-s custom romot, amivel már android oldalról is elviselhető a felülete, a működése, stb. Így már elégedett vagyok vele.
CoreElec alatt maga a lejátszás nálam eddig teljesen probléma mentes, szép a kép, minden lejátszott amit próbáltam, kadencia helyes, váltja a felbontást, kiküldi a hangot, jól kezelhető. Volt egy gondom egy ideig, újraindítás után nem akart elindulni, csak "CE recovery mód" és néhányszori újraindítás után, de egy ideje megszűnt a probléma. Az a gyanúm, hogy ennek valamelyik CE addonhoz lehetett a köze, valami túl korán v. későn töltődött be. Ettől eltekintve minden más oké. Illetve ..... én nem vagyok elégedett az UI sebességével. Android alatt sokkal "folyékonyabb" a Kodi menü, mint Core alatt. Ez az itt kapott infók alapján a S912 driver ellátottsági hiánya miatt van (nincs rá natív linuxos framebuffer driver). A lejátszást ez nem befolyásolja, de az UI sebessége nem az igazi. Ezért vettem is egy S905X-et, csak Kodizni, mert azon - szintén itt kapott infók alapján - az UI sebessége gyorsabb, folyamatosabb. A BB2-t pedig megtartom "hibrid" boxnak, a hálóba - ott nincs "okostévé" -, így ott is tudok majd android alól youtube-ozni, böngészni, ha meg filmet akarok nézni, átbootolok CE-be.
A húgoméknak viszont inkább egy 3GB-ost vennék - ezért is érdeklődöm az előbbi postban linkelt lejátszóról -, mert nekik csak android alatt jól jöhet a plusz 1 GB ram.
-
peterk
senior tag
válasz
Skyner #44544 üzenetére
Azért választottam ezt, mert akarok a családba egy android only boxot, S912-est és éppen ez volt a 3GB/32GB-osok közül akciós
(Azért android only, mert a húgomék abszolút casual felhasználók, nem érdekli őket a 4K, kadencia helyesség, hangminőség, stb., Nekik egy android sokkal megfelelőbb, ismerik, tudják használni a szokásos dolgaikra - youtube, twitter, facebook, bongészés, játékok - és mellé nekik elég egy sima vlc film lejátszásra. És azért S912, mert erősebb, mint a 905x, stb. És android alatt nincs driver probléma.)
Köszi Csicsóka, akkor elindítom a DOA, money back folyamatot. És akkor rendelek is egy másikat. Ezútta EU raktárból, és inkább onnan ahol a BB2-t is vettem, az hamar megjött. Ezt próbálta már valaki? Vélemény? Most EU raktárból akciósan 57 dollár. S912, 3GB ram, 16GB flash, a spec alapján nekem jó lenne .... ha a box nem egy szemét.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Skyner #44532 üzenetére
5. LAN-on Raspberry PI 3-ról Samba megosztással etetném anyaggal gigabites router közbeiktatásával
Melyik Rpi 3 as ez? Mert a régi, nem gigabit LAN-os mint kiszolgáló, nem lesz elég 4K-hoz.
A 100-as LAN-on nem megy el minden esetben a 4K, ráadásul az RPI még ennyit sem tud, ha a HDD-is olvasnia kell közben. (Azzal is közösködik egy USB hub-on) -
Csicsóka
őstag
válasz
peterk #44543 üzenetére
Ahogy olvastam az írásod első két harmadát, egyből az villant be, hogy a HDMI kábel nincs rendesen bedugva, mert volt már ilyen probléma itt nem egyszer. De ezek szerint nem az a probléma. Szerintem ez így pont arra nem használható, amire kitalálták, kérd vissza a pénzt.
-
Skyner
tag
válasz
peterk #44543 üzenetére
Csak kérdezném, hogy miért vettél egy ilyen kütyüt, ha van BB2 is nálad? Volt valamiféle hiányérzeted?
Tudom, hogy ezzel nem segítek a bajodon, csak érdekel. Azért érdekel, mert épp most vagyok dilemmában, hogy mit vegyek és a BB2 is versenyben van nálam. Remélem megoldódik a problémád és nem kell macerázni a pénz visszakéréssel.blakey: köszi, akkor már csak azt kell eldöntenem, hogy az androidot akarom-e használni a lejátszón és akkor már meglesz a befutó.
-
peterk
senior tag
Két hónap után végre ideért a R-TV-BOX-S10-em a geekbuyingtól. Kibontottam, rádugtam TV-re, monitorra és se kép se hang. A boot logót sem látom. Próbáltam másik HDMI kábellel is, ráadugtam ugyanoda, ahová a BB2 van beüzemelve, ott sem mukkan meg. Próbáltam másik hálózati adapterrel, azzal sem ment. Egyszerűen a HDMI port meg se nyikkan, a TV "nincs forrás" üzenetet ír ki, tehát jel sem érkezik semmilyen.
Érdekes módon, firmware-t frissíteni lehet rajta a fogpiszkálós, PC-re dugós módszerrel USB burning tool-al. A gyári legutolsó firmware-t simán ki tudtam írni rá, sikeresen. De ennyi, azzal sem nyikkan meg. A kék led kigyullad az elején, és ez az összes reakció. Mint mondtam, boot logó sincs.
Szóval nem táp, nem HDMI kábel, a kábel be van dugva jól, firmwaret lehet frissíteni, de a HDMI kimenet meg se nyikkan. Szerintetek van értelme még megpróbálnom valamit, vagy könyveljem el, hogy kuka és kérjem vissza a pénzt?
-
Skyner
tag
válasz
blakey #44540 üzenetére
Köszönöm szépen. Képben és/vagy hangban van különbség közöttük? Passtrough-t mindkettő támogatja a HD hangokat illetően? A hangot az erősítő dekódolná, sőt lehet hogy a képet is az skálázná fel alkalomadtán, mert nagyon korszerű és nagyon jó minőségű az erősítőm.
A BB2 felé hajlok az ára végett, de meg lehet engem győzni, hogy inkább vegyem a Minixet, ha kép és hang tekintetében van észrevehető különbség a Minix javára, vagy netán a BB2 hőtermelése lerövidítheti annak élettartamát. (a "karácsonyfa hatást" meg tudnám szüntetni, ha annyira zavaró).
-
blakey
titán
válasz
Skyner #44539 üzenetére
A Minix előnye, hogy Android alatt is jó mint médialejátszó, ha CE-t telepítesz rá akkor mindkettő ugyanazt tudja, nincs különbség. A Minix hőelvezetése jobb ezáltal kevésbé melegszik, minőségibb az összeszerelés és nem világít mint egy karácsonyfa. Ha csak BB2-m lenne akkor sem esnék kétsége, nagyon jó eszköz és persze jóval olcsóbban.
-
Skyner
tag
válasz
blakey #44536 üzenetére
lacko6 és blakey: köszönöm a hozzászólásaitokat.
blakey: Mivel neked van mindkettőből amit kinéztem, te vagy az én emberem!. Ha az egyiktől mindenképpen meg kellene válnod és a Minix<->BB2 közötti árkülönbséget megkapnád ha a Minixtől válnál meg, akkor elégedett lennél? Megéri a több mint kétszeres árat a Minix? Esetleg van más ár/érték arányban jobb versenyző is mint a BB2?
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ez jó az X96 905x-hez (LE ill CE): [link]
-
mexel
veterán
A Strong 2400-et sikerült elindítani LE-vel és CE-vel is, egyelőre a "gxbb_p200_k1_plus.dtb" -vel, igaz wifi így nincs, és a CE fagyogat, az LE viszont jó. A TVHeadendet még nem próbáltam hogy a tunerrel mi lesz. Talán lehet egy használható eszközt varázsolni belőle, kár hogy 1/8-as csak.
-
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #44504 üzenetére
Megy a quasar, innen töltheted. Az ncore-t viszont nem sikerült integrálni, azaz nem működik, az open site-ok rendben vannak.
-
Flexy90
senior tag
-
Skyner
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni készülék ügyben. Kizárólag media playerként használnám 5.1 hangrendszerrel és egy komoly erősítővel HDMI-n keresztül, amely tudja a 4K-t is. Torrent és játék nem alapkövetelmény a részemről.
Elolvastam az összefoglalót és rengeteg kommentet, így maradt fenn a szűrőn 2 készülék, de nem tudok közülük választani, ebben kérem a segítségeteket. Ha netán van ezeken a készülékeken kívül is megfelelő alternatíva ami elkerülte a figyelmemet, szívesen fogadom az ajánlásotokat.- Minix Neo U9-H
- Mecool BB2Nem gond, ha CE-t kellene telepítenem a célom eléréséhez, de az alábbi elvárásaimat maradéktalanul kellene teljesítenie a kiszemelt cuccnak:
1. elsősorban KODI-t használnék rajta, valamint Youtube-ot, tehát ezeket stabilan ki kellene szolgálnia
2. jelenleg 720p HD-Ready TV-m van, de év végéig tervezek egy 8 vagy 10 bites 65"-os 4K TV-t beszerezni, szóval mindkettőn szükségem lenne a kadenciahelyes lejátszásra HDMI 2.0-n keresztül
3. passtrough, azaz többek között DTS-HD hangok átadása az erősítőnek (pl. DTS True-HD)
4. gyors kezelőfelület, akadásmentes lejátszás
5. LAN-on Raspberry PI 3-ról Samba megosztással etetném anyaggal gigabites router közbeiktatásával
6. fontos az infra vevő, mert Logitech Harmony tanítható távirányítóval kezelném
7. jelenleg Dune HD Smart D1 asztali lejátszóm van, amely tökéletes, de csak FHD felbontásig. Több éves és hibátlan, az új készüléket sem 1-2 évre tervezem használniSegítő szándékú hozzászólásaitokat előre is köszönöm.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #44526 üzenetére
Ezzel nem tudtam mit kezdeni előlefordítgatnak (írtam is a hozzászólásban, csak nem emeltem ki nagyon), mondat alapján gondolom előfordulhatnak akart lenni.
És én használom a böngi helyesírási lehetőségét, de így is becsúszik egy kér bibi.
Itt most nem a néha előforduló elgépelésről van szó. Ezért is írtam, hogy nem csak Neked szól (ezzel nem arra céloztam, hogy állandóan jelen van). Persze, nem csak itt, ebben a topikban van ez.
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #44525 üzenetére
Én nagyon ritkán írok tabról és figyelek a hibákra.
Ebben a hsz-ben mi volt a hiba, már csak kíváncsiság végett is ?
Az -Ezt elolvastam - félre olvastam akart lenni egy kicsit nem magyaros de már nem tudtam javítani.
De nem rosszabb mint az olyan sokat használ " berendeltem" kifejezéshez.
Ui: És én használom a böngi helyesírási lehetőségét, de így is becsúszik egy kér bibi. -
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #44519 üzenetére
Ez nem csak Neked szól.
Elnézést kérek előre, nem akarok senkit sem megbántani.
Gondolom előfordulhatnak akart lenni, de ez előlefordítgatnak honnan jött neki össze?
Egyre jobban szaporodnak az olvashatatlan (értelmetlen) hozzászólások (gondolom ezek telefonról érkeznek és az automatikus javítás okozza), egyre inkább hasonlítanak a Google fordításaihoz.
Nem ismerek minden mobilos platformot, de gondolom az automatikus javítást mindenhol ki lehet kapcsolni. Nálam (Android 5.1.1, Sony Xperia billentyűzet) csak javaslat van, nincs javítás. Tudom, hasznos tud lenni, de olvashatatlanná is teheti a szöveget.
-
Beni2360
félisten
válasz
a.t.t.i. #44522 üzenetére
Itt nézzél körül.
Mindenképpen egy CE egy SD kártyára és minden elég és megy. -
Beni2360
félisten
válasz
a.t.t.i. #44518 üzenetére
Ha HDMI-n kötném a boxot erősítőre és arról mennék a tv-re,rosszabb lenne a hangminőség - Nem, akkor kapsz jobb hangminőséget.
Csak-100Mbps-s a hálózati kapcsolata 4K-nál előlefordítgatnak akadások.Szokatlan mert az S912-k általában 1 Gb-sek. Ezt elolvastam
Max veszel hozzá az itten sokat ajánlott 1 GB-s USB hálózati adaptert. -
a.t.t.i.
senior tag
Szerintetek HDMI-n vagy optikai kábelen kapok jobb hangminőséget.
Most a boxból optikán megy a hang a házimozi erősítőbe,és HDMI-n a kép a tv-be(projektorba).
Ha HDMI-n kötném a boxot erősítőre és arról mennék a tv-re,rosszabb lenne a hangminőség.ui: a boxom meghalt,ez milyen vétel lenne?:
[link] -
NoOne1976
őstag
Windows7 alatt könyvtárat hogy kell megosztani, hogy a hálózaton lévő Minix médialejátszó is lássa? Volna ehhez valami értelmes leírás? A boxra milyen playert kell telepíteni?
-
Joke21
aktív tag
válasz
confuser #44497 üzenetére
Nekem sem ismeri fel a tv a k1pro-t, nem állítok be semmit, így megy tökéletesen cec -cel. A bajom csak az, hogy ha áramtalanítom a boxot, akkor újra megpróbálja felismerni, addig meg semmit nem lehet csinálni a tv-vel. Mivel ritkán áramtalanítom, ezért annyira nem zavar. Egyébként ha meg beállítasz valamit, akkor infrán próbálja meg irányítani, ezért nem is megy a cec, ráadásul áramtalanítás után újra lehet beállítani.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
darvinya #44507 üzenetére
Erősen hasonlít az Alfawise A8-ra, de ezek szerintem nem közelről vetítenek nagy képet: 3m-ről 100"-t.
Van ezekből az Amlogic S905X chipes "projektorokból" HD felbontású is (Alfawise A12, Alfawise X), de ezeknek az ára már közelít pl. egy LG PH150G-hez. -
mexel
veterán
Került hozzám egy Strong 2400 box, tuneres, droidos. Elvileg 905B van benne 1/8GB-os. kipróbálnék valami OE-LE-CE verziót rá, vajon mivel lenne érdemes először próbálkoznom? Nem nagyon találkoztam 905B Soc-al. Igaz túl sokat még nem olvasgattam, de talán valakinek van rá válasza csípőből
Csak tesztelgetni akarom, komoly terveim nincsenek vele. -
darvinya
titán
válasz
DoItYourself #44506 üzenetére
Excelvan E09 projektor típusa, rövid fókusztávolságú.
Majd kipróbálom, SD kártyával úgysem rontható el, max. nem indul el CE.
Október közepére itt van elvileg. -
darvinya
titán
Sziasztok
Működne CE Android -os (S905X 1GB RAM/8GB tároló) projektoron?
-
szabi__memo
nagyúr
Quasar megy valakinek? Melyik verzió, honnan?
Köszi -
blakey
titán
válasz
janisjoplin1 #44501 üzenetére
A1 gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- További aktív témák...
- ASUS Z97-AR - i5 4670 - 8GB DDR3 - 120GB SSD - 500GB HDD
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest