- Sonarr és Radarr
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- SCYROX V6 gamer egér
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- R.I.P. Aláírások
- A KOReader ebook olvasó program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
SunMount3r #41199 üzenetére
Elírtam, nem a kép, hanem a felirat döccen.
Amúgy Lenovo T440 alaplap, i5 proci, 4gb ram, 256gb ssd. Legnagyobb bajom vele, hogy nincs rajta HDMI, hanem DP->HDMI adaptert kell használjak, amit windows nem szeret túlságosan.
-
ERPY
őstag
X96-ra coreelec-hez tudna nekem adni valaki egy könnyen értelmezhető leírást és a szükséges fileokat hogy működjön a távirányító? Köszönöm előre is
-
t.zolka
aktív tag
Szeretném felmásolni SD-ről, PuTTY, root, coreelec, eredmény Access denied
Megváltozott a Pass?
-
Csicsóka
őstag
válasz
BullZeye #41188 üzenetére
Az S912-nek vannak apró hibái, amit egyesek észre sem vesznek, másoknak pedig e miatt már eleve kiesik a választásból. Ez hosszú téma, de ha visszaolvasol látni fogod miről beszélek. Ha még is ezt választod, akkor az itt már ismert típusok közül válassz, ne olyat amit senki sem ismer. LE/CE gond nélkül felrakható ezekre a boxokra pár perc alatt úgy, hogy a droid is maradhat.
-
BullZeye
veterán
válasz
SunMount3r #41181 üzenetére
Akkor irány a vadászat egy S912-re 2/16 vagy 3/32es méretben, ahogy nézem az S912 is hiába 2 éves annyira nem régi rá az LE.
Csak hogy tiszta legyen, proci memória adott (ha nem fake ram), szóval válasszam ami a legjobb távdival / legtöbb usb porttal van ellátva, és gyakorlatilag bármit rá tudok rakni ami a konstrukciónak megfelel.
-
blakey
titán
válasz
A Dolby Visionhöz megjelenítő is kell és nem túl sok kapta meg, szóval egyelőre nem olyan nagy szám, egyébként szebb, jobb mint a HDR10.
-
LouiS22
veterán
válasz
Valszeg az apple kapott egy jó kis exkluzivitást, ezért az elzárkózás Dolby Vision terén.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BullZeye #41172 üzenetére
A kérdés inkább az, hogy lesz e majd rájuk rendes LE (oké, akkor CE), vagy hasonló. Mert a gyári Android alatt gondolom ugyanolyan felejtősek lesznek. Pedig a HDR10+ és a DV miatt lenne azért értelme és igény is rá.
Remény kb. a Minix szintű gyártókban lenne, hogy kalapálnak rá egy rendes lejátszót Android-al is, bár ahogy legutóbb olvasgattam azért az sem olyan hú de tökéletes. A Dune meg ugye alig, hogy kijött az S905X-es Box-jaival, tőlük egyhamar nem hiszem, hogy lehet várni bármit is.
A DV-t egyébként is kérdéses hogyan oldják majd meg, mert a Dolby elzárkózik a média lejátszós licenceléstől (az Alma az bezzeg megkapta).
[ Szerkesztve ]
-
tkomlosi
aktív tag
nincs tömörített fajlrendszer, emiatt gyorsabb
-
TCr
veterán
Köszi srácok!
Félve kérdem meg: azt ext4-es verzió miért jobb?
-
Csicsóka
őstag
LE fejlesztés Amlogic platformon már nem lesz, CE az utód. Van kinek a régi LE a jó, a CE a 18-as KODI többlet szolgáltatásai miatt lehet vonzó. (Nekem a C**C szolgál napi szinten, a többire csak ránézek)
Telepítése úgy történik mint az LE, dtb-k az SD-n vannak, csak a gyökérbe kell másolni a megfelelőt. -
BullZeye
veterán
Akik követik külföldi fórumokat, várható, hogy lesz új SOC idén is? Ahogy nézem minden évben nyáron dobták ki őket, csak hogy van e értelme még várni fél évet, mert amúgy nem sos, csak nagy kérdés, hogy miben tudhatna többet egy új?[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
-
robi12ster
tag
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz
robi12ster #41166 üzenetére
Szia!
Esetleg még itt is szétnézhetsz, ha eddig nem tetted, [link].
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
robi12ster #41166 üzenetére
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Valami jó tv launchert tudtok ajánlani? Találtam egy olyat az xda-n , hogy alice launcher, de csak fizetős oldalról lehet leszedni. A play áruházban meg tul gagyik vannak.
-
attila157
tag
Sziasztok
Segítségerteket szeretném kérni.
X96 boxom van LE 8.2.3.1 memória kártyán. Csak filmnézésre használom. Eddig tette a dolgát de mostanában filnézés közben többször előfordult hogy lefagyott majd magától újra indult.
Segítséget előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
128bit
tag
yaste nekem mindig elveszti a csatlakozást miután elinditom a boxon a filmet vele. Ha megállítom filmet kis idö után ujra cstlakozik és tudom irányitani vele a boxot (Venztech V10) Valakinek ilyesmi volt már ?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
gyuszi1980 #41141 üzenetére
Persze csak találgatok, de ebből úgy néz ki, hogy csórikám már a /dev/ alatti virtuális könyvtárból se tud olvasgatni, ergo a boot imaget sem nyalta be, vagyis ott a kernel magába, viszont file rendszer és eszközök meg sehol.
-
junkpod
veterán
válasz
gyuszi1980 #41145 üzenetére
usr/pw root/libreelec
Nem hiszem hogy más lenne, mert ahhoz saját hiteles kulcs kellene, az meg nem rooky dolog.
-
ztsoft
őstag
válasz
Rruuer #41143 üzenetére
Szia!
Az LE-t vagy a Kodi-t szeretnéd magyarra állítani? Az LE-t tudtommal nem lehet. A Kodi-nál, System->Interface->Regional->Language, itt lehet Magyar nyelvet telepíteni, esetleg a kiegészítőkből is lehet nyelvet telepíteni.
(#41144) SunMount3r
Igen, szépen viszi mindet (1080p is). Annyit vettem észre, hogy a videó elindítása után ~2 mp múlva fekete képernyő fogad 1 mp-re (az összes videónál, az előző kettőnél nem volt ilyen), de utána már nincs ilyen.
(#41145) gyuszi1980
SSH belépés: root@IP*, jelszó: libreelec.
*: box IP címe. -
sambenez
addikt
A Mecool M8S pro+ most ajánlott vagy nem? Mert az összefoglalóban nem látom.
Visszaolvasva meg nem egyértelmű, jelenleg is érkeznek problémás példányok vagy most minden rendben. -
castiels
addikt
Sziasztok!
Transmission-nál ha max 5mb/s a másolási sebesség egy X96 minin LAN-al csatlakoztatva lehet tenni valamit?
Vagy új boxot nézzek? Milyen ajánlanátok? HBO GO, mytv, libre menne rá, meg fontos lenne a gyors másolás is.
-
Rruuer
senior tag
hello hogy tudom a libreelec magyarrá tenni?
-
ztsoft
őstag
válasz
gyuszi1980 #41141 üzenetére
Szia!
Ha be tudsz lépni SSH-n, akkor meg kellene nézni, hogy mit mond a hibáról, ez a parancs: systemctl status add-entropy.service. Ennek van valami nyűgje.
-
Laza...
addikt
válasz
dgyuri0123 #41139 üzenetére
-
darvinya
titán
válasz
dgyuri0123 #41137 üzenetére
H1 és NoName 70 gombos IR/légegérnél leírtak működik rendesen, egyedül NoName légegérnél hangerő gombok nem működnek.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
darvinya #41136 üzenetére
A visszalépés sajna nem mindig működik jól, csak a jobb egérgomb, ami pl médiainfókat jelenít meg filmlejátszás közben. Ha pl a filmek almappáit böngészem HDD-ről, nem tudok visszalépni, mert egyből a főmenübe dob ki, ahonnan, ha ismét belépek a filmek közé, ugyanoda rak vissza, mint ahonnan kiléptem. Csakhogy, többféle "lista" van HDD-n belül, amibe ilyen módon nem tudok visszalépni csak úgy, hogy az egyes "listák" tetejére fel kell görgetnem, ott kiválasztani ezt : "....", csak így tudok egy "lépcsőt" visszalépni.
Az OK gomb start/pause-ként működik. Megállítani a filmet csak menüből lehet ... : OK gomb -> felugró alsó sávban kiválasztani a stop gombot.
Jártam úgy CE 8.9.4 alatt, hogy filmnézés közben beleragadtam egy menübe, amiből sehogyan sem tudtam kilépni. Kizárólag a "Back" gombbal lehetne onnan kilépni, mert nincs "mégse" gomb abban a menüben. Ilyenkor semmilyen másik gombra nem reagál, csak bőszen megy a lejátszás a háttérben. Szóval, áramtalanítanom kellett a boxot filmlejátszás alatt hogy meg tudjam állítani valahogy. Természetesen HDD-ről ment a móka, úgyhogy csattant mindkét HDD-m a "szabályos" művelet miatt.
A saját távja CE alatt egyáltalán nem működik, szóval még mankónak sem tudtam használni.
Nem azt mondom hogy rossz a Rii i7, de kizárólagos távnak nem jó szerintem, mert bizonyos funkciókat nem, vagy nehezebb elérni vele.
-
darvinya
titán
válasz
dgyuri0123 #41135 üzenetére
Visszalépés ott van jobb felső gomb nav gombnál.
Elvileg Ok/Stop gomb. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #40969 üzenetére
Megvan a Rii I7 és majdnem olyan, mint amire számítottam, de sajnos csak majdnem. A "stop" gomb nagyon hiányzik és a "visszalépés" gomb is. Próbáltam keymaps editorrral változtatni a táv gombjain, de nem engedi (biztos béna vagyok).
Viszont ami nagyon tetszik, hogy nem kell a boxot keresni a távval, mert akárhonnan működteti a wireless kommunikáció miatt. Csak ennyi lett volna... bocs az OFF-ért. -
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #41133 üzenetére
Hát anno 2017. 05. 49 € volt és akkori fizettem érte 15.220 Ft-t.
No igen, most 65,36 € [link] (biztos van olcsóbban is, nem kerestem).
És most nyomtunk le egy 110 perces filmet és a végin ránéztem a rendszer alatt 51 fokot írt a procira.
Nálam most 60, 65 fok között mozog, igaz még nyúzom a demó videókkal. Elég jó pörgős rendszer lett.
-
blakey
titán
Nem tudom és egyelőre nem is érdekel, amig nem találok hivatalos utalást, hogy MySQL adatbázisban módosítani kéne, addig nem fogom megtenni. Te láttál hivalatos leírást, hogy módosítani kéne az advancedsettings.xml mysql-re vonatkozó beállításait?
Semmi nem romlott el, kiírtam a 8.90.4-es CE-t és nem működött az elérés, azaz nem olvasta be. Semmi baj nincs a MySQL adatbázissal. -
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #41127 üzenetére
Nem az adatbázishoz történő csatlakozásban történt változás hanem magában az adatbázisban.
Ha a legújabb alpha Kodi azzal kezdi h csatlakozik az adatbázishoz (ez ugye sikeres) és egy "SELECT akarmi FROM settings" queryt csinál, de nincs olyan nevű oszlopod, hogy "akarmi" a settings táblában akkor nagy valószínűséggel hibára fog futni.Továbbá én gyanusnak tartanám, hogy pont akkor romlott el ez neked, amikor adatbázis sémát módosítottak a Kodiban.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41127 üzenetére
De az adatbázis eléréséhez a felsoroltak kellenek, semmi más
Persze, nem is állítottam mást, az adatbázis elérés hiába jó (gondolom a csatlakozással nincs is gondja), ha a lekérés során hibára fut. Ilyenkor a lekért adatokat nem kapja meg a Kodi.
mindegyik Kodi verzióval hibátlan
Esetleg a CE 8.90.4-es verzióban keféltek el valamit.
számomra az a verzió nem túl jó.
Nekem sem tetszik annyira, az előző verziók jobbak voltak.
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #41123 üzenetére
A MySQL-nél ha egy nem létező mezőre hivatkozol (akár lekérdezés, akár írás miatt), akkor az eredmény egy hiba kód lesz, azaz, meghiúsul a kérés (persze, ez nem mindig nyilvánul meg, függ a beállításoktól, hogy látható lesz-e, jobb esetben üres vagy fals eredményt ad). Ez okozhat hibát a Kodi felé is.
(#41125) ztsoft
Ebben lennék biztos
Helyesen, "Ebben nem lennék biztos".
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #41094 üzenetére
Eddig nagyon tetszik a CE 8.99.01 (ae-fork).
Gyönyörűek a színek a 4K-s demókon (szinte élethű), kristály tiszta, éles kép, eddig ilyet még nem láttam egyik verzión sem!
A legkomolyabb demó (400 Mbps, 508 Mbps a csúcs) anyag sem akad (eddig az összesnél akadt az elején). A 3D is jobb lett, megnőtt a térhatás (komolyan megközelíti a plazmán tapasztaltat).
A melegedés is tökéletes, a teszt alatt 70 fok volt a maximum, 26 fokos szobában. Alacsony CPU használat, mint az LE 8.2.2.3 esetén. Még a Class 4-es 8 GB-os kártya ellenére sem mondható lassúnak
Sajnos a felirat miatti akadás még meg van, meg a Kodi gyerek betegségei is (igaz, ne legyek telhetetlen, még csak alfa 3-nál tart). Ha a CE 8.90.5-ös is ilyen lesz, akkor jó irányba mennek.
Első indítás egy kicsit meglepő volt, orosz nyelv az alapértelmezett, nincs varázsló az elején. Van viszont sok beépített szolgáltatás (többsége orosz vonatkozással, AceStream Engine, Noxbit Service, TTV playlist, Oscam server, Tvheadend, Channel logos, és persze, engedélyezhető Transmission).
Az SSH jelszóért is túrni kellet egy kicsit a netet, ami mcpc.Ajánlom S912-n kipróbálásra (ha így folytatódik, akkor meglesz az LE 8.2.2.3 Ext4 méltó utódja.
Nagy köszönet a fejlesztőnek.
).
Egy kis ízelítő, az aeon.nox.ae kinézet, a "Rendszerinfó" widget-tel.
(#41119) BullZeye
Szívesen!Jól gondolom, hogy a gyártó mindegy?
Ebben lennék biztos, az enyém B kategóriás, Beni2360-é sem olcsó box.
a vas mindben ugyanaz?
Igen a SoC az, de a körítés eltérő lehet, ami befolyásolhatja a végerdményt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Oké, de nem értem mi köze hozzá? Csak az adatbázist kell beolvasni user/passw, ip-cím és port alapján, próbálom elképzelni, hogy mi köze ehhez a HDR-nek. De mint írtam, 110-es a Video konyvtár, tehát minden plusz infó nélkül is ott van, de valamiért nem működött. Most nincs kedvem kisérletezgetni, de lehet, hogy az alex verzióval is megpróbálom illetve megvárom az új CE-t.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ahhoz, hogy a MySQL adatbázis működjön nincs szükség HDR-es dolgokra, csupán az elérést kell megadni és, hogy jelölje a megnézetteket, stb. Ennyi kell hozzá:
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>XXX.XXX.XXX.XXX</host>
<port>3306</port>
<user>KodiUser</user>
<pass>KodiPassword</pass>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>XXX.XXX.XXX.XXX</host>
<port>3306</port>
<user>KodiUser</user>
<pass>KodiPassword</pass>
</musicdatabase>
<videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
<importresumepoint>true</importresumepoint>
</videolibrary>
</advancedsettings>
Nem hinném hogy a HDR-es rész megoldaná valamint a MyVideos már 110-es. -
-
blakey
titán
Nekem megvan az adatbázisom Kodi 16, Kodi 17 és Kodi 18-hoz, a múlt héten próbálkoztam és a frissen kiírt CE 8.90.4 nem tudta olvasni, olyan mintha az advancedsettings.xml nem lenne viszont néha meg megjelent.
Korábbi verziókkal nem volt gond. Milyen "field" van a video adatbázisban? Mert a CE képminősége jobban tetszik, meg a DRM miatt lassan át kéne állnom Leiára.
-
headhunter
addikt
válasz
BullZeye #41098 üzenetére
2. linken, mintha pont ez lenne az újítás... [link]
Bqeel MVR9 RK3328 Nougat Custom ROM v1.5 by mo123 - 15 May 2018
- Support dual-launcher, HPHLauncher, RKTVLauncher
- 10-bit H264 L5.1/5.2 Video Playback in included Kodi 18 - Enjoy all your anime!
- H264 Deinterlaced video playback supported now
- Lots of remote support
- Google apps updated
- Add long press back button to use mouse mode -
ztsoft
őstag
válasz
BullZeye #41104 üzenetére
Nálam viszi rendesen (nincs kockásodás), talán néha egy kis akadás (elég nehéz megítélni, hogy mi akadás, mi szerepel így a filmben). Szerintem az S912 megoldja erőből ezt a feladatot, csináltam két képet róla.
A lényeg lemaradt, ezt LE 8.2.2.3 Ext4 verzióval teszteltem.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz
SunMount3r #41102 üzenetére
Igen, ezeket tényleg ismerem, de ehhez még kell memória, táp, ssd, ami a 10ezer forintos ár helyett megdobja már 60ra gyorsan, és több helyet foglal, jobban melegszik, többet fogyaszt stb.
(#41101) ztsoft
Itt egy rész, de gyakorlatilag bármilyen Anime jó hozzá "enkóron" ami Codec: 10bit.
https://drive.google.com/open?id=13s1oCEGwh-pe7UaA2tmkeuPejwyzgvXZ[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz
beach head #41097 üzenetére
Azért már illene figyelembe venni a hardver korlátait (vagy az összefoglalót elolvasni), nem csak a sebességet hajszolni (ez már nem az első ilyen jellegű kérdés).
hogy lehetne megoldani, hogy gyorsabban töltsön le?
Használj cél hardvert, ez nem az.
Vagy az usb 2.0 miatt lassú? Valaki tudna segíteni?
Igen (is), nem.
(#41100) BullZeye
Esetleg egy linket tudnál adni (lehet demó anyag is), megnézném, hogy az S912 hogyan teljesít ilyen anyaggal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- KONZOL beárazás
- Házimozi belépő szinten
- Ukrajnai háború
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Okos Otthon / Smart Home
- Sonarr és Radarr
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD